niki.ix 24.06.17, 19:16 korzystając z zaproszenia w wątku Noc Kupały, wpadam, i życzę Ci ... Wszystkiego najlepszego!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
algaria Re: Leda ... 24.06.17, 19:57 Jeszcze raz samych radości, szczęścia, spełnionych marzeń i.. miłości Odpowiedz Link
caro-caro Re: Leda ... 24.06.17, 20:13 Oczywiście! Wszystkiego najlepszego! Zdrowia, spokoju ducha czasem poruszonego uniesieniami i trochę więcej forsy, a także wiele radości w życiu 😊 Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Leda ... 24.06.17, 20:25 Leda ma imieniny, jak ten czas leci... Jutro postawie karty - jesli chcesz, imieninowe Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Leda ... 26.06.17, 20:54 Karta nr 1 mówi o głównym problemie – Paź mieczy. To karta najważniejsza i symbolizuje istotę problemu – do niej odnoszą się pozostałe karty. Wyglada na to, że Twoim głownym problemem jest ciągłe załatwianie, kombinowanie, jeszcze złe wpływy środowiska, w którym się obracasz. Karta nr 2 ostrzega – 7 denarów, ma wydźwięk negatywny, mówi o tym na co powinieneś uważać, czego się wystrzegać, czego ci brak, jakie pułapki na ciebie czekają. W tym kontekscie karta mówi o Twoim zmęczeniu, ubytku energetycznym. Do tego wszysko idzie zbyt wolno w Twoim przekonaniu. Karta nr 3 radzi – Kochankowie, jest wynikiem powyższych dwóch i mówi o tym co zrobić, jak działać. Kochankowie radzą podjąć decyzję – z czystym sumieniem, a nawet z radością – dla swojego dobra. Karta nr 4 wskazuje na obciążenia i wpływy z przeszłości, dziedzictwo– 9 buław, pokazuje co się zadzieje jeśli nie posłuchasz rady karty nr. 3, czyli ulegniesz starym nawykom i obciążeniom z przeszłości. No tak, jeśli nie podejmiesz decyzji, to w tych 9 buławach będzie taka prowizorka zyciowa, na teraz, na krótko, a dalej się zobaczy Karta nr 5 mówi o partnerach i ludziach z otoczenia – 4 buław, podpowiada jakie są intencje ludzi w naszym otoczeniu lub tych, od których zależy w jakimś stopniu nasz los – dotyczy to zarówno przyjaciół jak i wrogów. Intencje nie są złe, może to być siedlisko domowe, ale nie takie solidne jak w 10 denarów, tylko takie tymczasowe, nic pewnego, przyszłościowego. Karta nr 6 – Koło, określa niedaleką przyszłość, rezultat końcowy wynikający z tego co już jest– ta przyszłość wynika z tego co już jest i z tego co sam sobie wypracowałeś. Na pewno jakaś zmiana – na lepsze. Karta nr 7 mówi o niespodziankach losu – Król denarów, często wprowadza zamieszanie w rozkład, mówi o wydarzeniach niezależnych od ciebie, których nie jesteś w stanie przewidzieć. Bardzo przyjemna niespodzianka Ciebie czeka w tym Królu denarów. Karta nr 8 przedstawia rzeczy niezmienne – 2 mieczy, stałe, których nie jesteś w stanie na dany moment zmienić. Bywa, że są to rzeczy tak oczywiste, że często ich zwyczajnie nie dostrzegasz. Wyglada na to, że nie zmieni się poczucie rozdwojenia – zapewne między dwoma krajami. No i te ciągłe dylematy, które sama musiasz rozstrzygać, a może ten Król denarów Ci pomoże? Karta nr 9 to karta mistrzostwa i osiągnięć – Rydwan, wskazuje na dziedziny, na których powinniśmy się skupić, świadomie rozwijać. Tak, świadomość celów i dążenie do nich z głebokim przekonaniem i spokojem. Rozwijać przekonanie, że egzystencja to pasmo sukcesów, radości, a nie trudy i droga przez mękę. Karty 3, 6 oraz 9 są ze soba powiązane – akurat u Ciebie są to same AW: Kochankowie, Koło i Rydwan. Koło jest po srodku, a więc trochę w te, trochę w tamta stronę, z powrotem. Te trzy karty są naprawdę znaczące: powinnas dokonać wyboru życiowego – na swoją korzyśc, takiego, który da Ci poczucie szczęscia i przekonanie, że droga, która wybrałaś jest Twoja drogą – nie spełniasz niczych oczekiwań, masz wybór, masz wolność wyboru. To jest Twoje przeznaczenie, poczujesz koniecznośc zmiany – w tym Kole – nie bój się jej. Dodatko jest jeszcze Rydwan, który tez mówi o drodze zyciowej, o braniu „cugli życia” w swoje ręce. Wybranej przez Ciebie drodze będzie towarzyszył spokój i przekonanie o dobrej drodze. Na pewno zmiana tego w czym się tkwiło. Zwróć uwagę, że nie masz "złych" kart, los jest dla Ciebie łaskawy, jednak wymaga od Ciebie pewnej odwagi Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Leda ... 26.06.17, 21:08 Aha: Rozkład zaczerpnęłam ze strony: tarotnet.pl, a jego autorem jest Wojciech Jóżwiak. Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Leda ... 27.06.17, 06:11 Bardzo Ci dziękuję Nagietku, bardzo Trochę się muszę pogłowić bo mam problemy, a raczej sprawy do załatwienia na kilku płaszczyznach, a na pewno na dwóch. Dwojako też widzę karte pierwwszą, bo mi się ona z osobą kojarzy. Nęci ten stabilny król w przyszłosci tez.. Odwagi mi brak do działania, ale działam, poczyniłam ogromne kroki, w końcu, chodzi o sprawy mojej przyszłości, bezpieczenstwa finansowego i domu. Co tu gadać, karty są akuratne w kazdym pytaniu ze aż dziw.. Rozkład znam i go lubię, trafiłaś więc też. Dziękuję Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Leda ... 24.06.17, 22:18 Witam Ledo, pomyślności! A Zbyszek z Bogdańca to już dziś był u ciebie, pani na Spychowie? Pzdr. Ing Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Leda ... 25.06.17, 06:36 nie był Zbyszko... muszę go odszukać bo się zgubił lub jakaś niedzwiedzica go łapskiem przywaliła... dziekuję Odpowiedz Link
babowa Re: Leda ... 24.06.17, 22:37 Ledo miła, samych dobrych dni zycze i wielu okazji do szczerego śmiechu i zdrówka ! Odpowiedz Link
leda-is-one Dziękuję... 25.06.17, 06:27 Kochani dałam ciała, zapraszam a tu drzwi zamkniete... Pieknie Wam dziękuję.. Drzwi były zamkniete bo poszłam borsuczego sadła szukac.. Zbyszka jakaś podagra na moscie złapała i mnie zwodzi.. zamiast most Dziękuję ślicznie za życzenia.'' ♥ ✿╮ Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Leda ... 25.06.17, 06:30 Niki <3 ten kufereczek stóweczek nęci..niechby był, tylko z eurami lub zieloną walutą.. dzięki! Odpowiedz Link