Dodaj do ulubionych

Konkurs recytatorski

14.01.18, 18:56
Moje dziewczyny biorą udział w konkursie więc uczymy się wierszyków Wandy Chotomskiej. Narazie dziewczęta są bardzo podekscytowane ale nie wiem czy im zapał nie minie.Ktoś ma ochotę postawić karty na wynik konkursu dla moich dzieciaków? Strasznie jestem ciekawa jak im pójdzie. Fajnie by było wyciągnąć karty dla każdej z osobna - dla bliźniaczki starszej i mlodszej.
Są one bardzo na to wyczulone, żeby nie mówić o nich bliźniaczki i bardzo podkreślają swoją indywidualność, stąd moja sugestia, żeby nie traktować pytania jako ogólnego dla obydwu. Oczywiście karty mają zaspokoić jedynie ciekawość mamy bo nie chce im nic sugerować, żeby się nie zniechęciły.
Ktoś coś?
Obserwuj wątek
    • rrozsypana80 Re: Konkurs recytatorski 14.01.18, 18:57
      Ps. Jakoś sama nie bardzo umiem postawić na to kart.
    • algaria Re: Konkurs recytatorski 14.01.18, 23:33
      Wyciągnęłam tak jak prosiłaś dla każdej dziewczynki osobno po jednej karcie
      Dla starszej córki wyszła mi 8 buław
      Dla młodszej Gwiazda

Obie za błysną - starsza powie szybko, będzie zdeterminowana, młodsza podejdzie do konkursu spokojniej i myślę że to opanowanie jej wyjdzie na dobre, bo pytając o miejsce które zajmą dla starszej wyszła mi 7 monet, dla młodszej Świat. Może nie wygrają ale zostaną wyróżnione - obie.
      • rrozsypana80 Re: Konkurs recytatorski 15.01.18, 00:53
        Dziękuję Algario za karty. Muszę przyznać, że byłam zaskoczona faktem, że Ty mi odpowiedziałaś na prośbę ale teraz wiem już czemu. Ten post próbowałam umieścić trzykrotnie i dwa razy mi zniknął. Cieszyłam się jak dziecko że udało mi się zachować treść za drugim razem i wkleić i była widoczna. Teraz już widzę czemu mi zniknął. Bo wstawiłam go jakimś cudem na Abc zamiast na Pogaduchach. Sorry. Nie wiem jak to zrobiłam ale nie była to z mojej strony żadna krzywa akcja. Po prostu najwyraźniej ja to mam talent.... Zaśmiałam się teraz w głos z samej siebie.
        Co do kart to wydają mi się być trafne. Starsza jest bardzo ambitna i złości się jak przegrywa więc 8 buław świetnie do niej pasuje. Te zaciśnięte pięści kobiety na mojej karcie mówią wszystko. Pewnie się zestresuje i speszy i dlatego powie migiem. Młodsza zaś jest bardziej wyluzowana, częściej odpuszcza i nie ma tej determinacji jak ta pierwsza i pewnie dlatego będzie mniej spięta ale będzie miała nadzieję i zrobi to najpiekniej jak umie. Tak już jest z bliźniętami, że z reguły to młodsze jest w cieniu tego pierwszego, które z kolei jest uznawane za bliźnię silniejsze. Skoro pierwsze wyszło to poniekąd przebija szlaki temu drugiemu.
        Dzięki za karty. Zweryfikuje jak wynik będzie mi znany.
        • algaria Re: Konkurs recytatorski 15.01.18, 14:52
          Widocznie tak miało być, że ten post trafił na ABC. Też byłam zdziwiona jak zobaczyłam Twoją prośbę, ale przecież nasze fora nie stanowią dla siebie konkurencji, a świetnie się uzupełniają. Nie są miejscem wzajemnych szykan, a źródłem nauki i inspiracji - nieprawdaż? Przynajmniej na ABC tak jest, którym podobno rządzę twardą ręką w otoczeniu dam dworu, które mi wachlują. Zawsze wychodziłam z założenia, że niech każdy pisze gdzie chce, gdzie mu lepiej i wygodniej.
          Życzę powodzenia Twoim córkom w konkursie recytatorskim, a Ciebie zapraszam częściej.
          • rrozsypana80 Re: Konkurs recytatorski 20.01.18, 22:45
            Wierzę, że wszystko po coś się dzieje wiec ta moja pomyłka również ma pewnie jakiś sens. Widzę, po Twoich szpileczkach, że dokładnie mnie przeczytałaś. Może to i dobrze. Przynajmniej nie czuję, że gadam w przestrzeń. Nie wiem natomiast czy jest sens podejmować tu jakąkolwiek dyskusję bo moje wtargnięcie tu było dziełem przypadku i nie powinno rodzić niesnasek.
            Jestem wdzięczna za karty. Naprawdę to miły gest z Twojej strony i jak najbardziej go doceniam.
            Zgodzę się z Tobą, że nie ma rywalizacji pomiędzy naszymi forami. Bynajmniej ja nie rywalizuje i nigdy też nie czułam czegoś takiego ze strony ABC.
            Przełamując ten oficjalny ton chciałabym po prostu, po ludzku, serdecznie pozdrowić Was wszystkie.
      • rrozsypana80 Re: Konkurs recytatorski 03.03.18, 10:48
        Algario już po konkursie.
        Starsza nie przeszła eliminacji klasowych ale została pochwalona przez wychowawcę. Oczywiście jej ambicja została mocno nadwyrężona i skończyło się płaczem (8 buław determinacja, 7 denarów oczekiwanie na sukces, jeszcze nie tym razem ale bądź cierpliwa)
        Młodsza zajęła trzecie miejsce. Gwiazda i Świat. Nie była tak zdeterminowana więc luźniej podeszła do tematu i stąd sukces.

Dzięki za karty! 😊
        • algaria Re: Konkurs recytatorski 03.03.18, 11:29
          Dzięki za weryfikację i gratuluje dla obu panienek i dla mamusi, że tak dobrze przygotowała obie córki smile
    • takiehobby Re: Konkurs recytatorski 04.03.18, 11:59
      Cieszę się, że między Wami wszystko ok i wyjaśnione.

Mnie gazetowe ezo-fora też niedawno zainspirowały, do reaktywacji mojego miejsca, bo jako szeregowy użytkownik, to przyznam całkiem szczerze, że się straszliwie nudziłam zaglądając w ten gazetowy dział, ale mam nadzieję, że na Wiosnę się coś nowego zadzieje i będą na tutejszych, otwartych forach nowe, świeże, ciekawe wpisy i inspiracje, więc może "byle do Wiosny"..?

Pozdrawiam obie Założycielki sąsiednich gazetowych miejsc i życzę nam wszystkim niedługo przyjemnego Dnia Kobiet smile
      • algaria Re: Konkurs recytatorski 04.03.18, 12:04
        Nie jest wyjaśnione, ale jest ok i niech tak zostanie.

Każdy musi znaleźć swoje miejsce, albo je sobie stworzyć smile
        • takiehobby Re: Konkurs recytatorski 04.03.18, 12:16
          Rozumiem. W takim razie wycofuję "wyjaśnione".

"Każdy musi znaleźć swoje miejsce, albo je sobie stworzyć", otóż to big_grin
        • rrozsypana80 Re: Konkurs recytatorski 04.03.18, 13:25
          Zgadza się jest OK

Dzięki za gratulacje w imieniu swoim i dziewczyn 😊

Naprawdę jestem dumna. Zwłaszcza, że to nowe pokolenie nie czyta książek nie mówiąc już o recytacji wierszy. Fajnie, że udało mi się zaszczepić w nich takie oldschoolowe kiełki.
          • algaria Re: Konkurs recytatorski 04.03.18, 15:42
            To nie prawda, że nowe pokolenie nie czyta, ale prawdą jest to, że jeśli już czyta książki czy deklamuje wiersze zależy w 100% od rodziców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka