Dodaj do ulubionych

Technika-same dziwne rzeczy

28.10.13, 11:45
co wasze dzieci robia na technice? bo moja jak w tytule na razie rysują a właściwie przerysowują z książki różne piktogramy o drodze ewakuacyjnej, o szlakach turystycznych było ostatnio itp. więc przejrzałam książkę i dalej sa takie same bzdury. co się stało z techniką na którą ja chodziłam? okazuje się że w tym temacie jestem konserwatywna i przywiązana do tradycji wolałabym żeby moje dziecko wyszywało i robiło na drutach a i karmniki dla ptactwa:)
a jak u was to wygląda?
Obserwuj wątek
    • dorek3 Re: Technika-same dziwne rzeczy 28.10.13, 11:52
      Były piktogramy, ale ostatnio zdobili pudełka techniką decupage. Mam nadzieję, że przynajmniej trochę takich praktycznych zajęć będzie.
      • balladyna22 Re: Technika-same dziwne rzeczy 28.10.13, 13:48
        Podręcznik Jak to działa? Nowej Ery i idą wg niego. Z praktycznych rzeczy robili znak stop i odblaski.
    • joanna_poz Re: Technika-same dziwne rzeczy 28.10.13, 13:30
      przerabiają tzw. wychowanie komunikacyjne w ramach ktorego przygotowują się do zdawania na kartę rowerową.
    • iwoniaw Re: Technika-same dziwne rzeczy 28.10.13, 19:10
      Na razie mają tzw. "część komunikacyjną" i poznają zasady ruchu drogowego, znaki drogowe etc. Nie rysują żadnych "dziwnych piktogramów", natomiast jak najbardziej zaliczają kartkówki i odpowiedzi z ww. tematów.
      • balladyna22 Re: Technika-same dziwne rzeczy 29.10.13, 19:06
        Tak w ogóle obecna technika w podstawówce trochę problemtyką, celem jest podobna do edukacji dla bezpieczeństwa w gimnazjum i liceum. To ma być chyba taka ścieżka edukacyjna przez wszystkie etapy.
    • blankaz Re: Technika-same dziwne rzeczy 29.10.13, 19:09
      U nas też podręcznik Jak to działa, też robili pana stop i odblaski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka