Dodaj do ulubionych

Moje tragiczne wyniki...

31.08.09, 21:38
Mialam na poczatku wynik TSH=156, 3 dni póżniej 166,5, a szczegółowe, przeliczone na forumowym kalkulatorze:

FT4 -27.67% [wynik 1.61, norma (2.8 - 7.1)]

FT3 -97.70% [wynik 2.23, norma (12 - 22)]

Wyniki były robione dzień przed pierwszą dawką leku.
Od trzech dni biore 12,5mg euthyroxu. Jutro moja pierwsza wizyta u endo.
Obserwuj wątek
    • kasiaogo Re: Moje tragiczne wyniki... 02.09.09, 13:02
      Przepraszam, kompletnie pomyliłam kolejność, powinno być odwrotnie:

FT4 -97.70% [wynik 2.23, norma (12 - 22)]

FT3 -27.67% [wynik 1.61, norma (2.8 - 7.1)]
      • jurmik Re: Moje tragiczne wyniki... 02.09.09, 14:51
        Już od jutra bierz większą dawkę, ciekawe, o ile ci ją podwyższy
        endokrynolog.
        • kasiaogo Moje dawkowanie 04.09.09, 11:50
          4 dni brałam 12,5 mg euthyroxu.
          Dziś trzeci dzień z kolei wzięłam euthyrox 25, całą tabletkę. Endokrynolog kazał mi tak brac przez 6 dni, a potem wskoczyć na euthyrox 50. Następnie po 20 dniach zacząć brać euthyrox 75. Czy to aby wszystko nie za szybko?
          Na razie czuję się w miarę dobrze. Schodzi mi obrzęk z twarzy (dlatego, że widzę już moje powieki - wcześniej miałam tylko worki nad oczami). Reszta ciała jest nadal obrzmiała. Mam bóle mięśni nóg.
          Czasami łapię okrutnego doła.
          Aha, no i diagnoza endokrynologa, to oczywiście Hashimoto.
          Pozdrawiam serdecznie.

• kasiaogo Re: Moje dawkowanie 07.09.09, 14:38
            Cześć!
            Ucieszyłam się, gdy mimo krótkiego czasu brania euthyroxu zaczęłam zauważać pozytywne zmiany w wyglądzie, to znaczy zaczęła mi schodzić opuchlizna z oczu. W sobotę nawet pomalowałam sobie rzęsy tuszem, bo było je w końcu widać Od wczoraj natomiast pojawiły mi się znaczne sińce dookoła wewnętrznych kącików oczu. Co to takiego?
            • prenatka Re: Moje dawkowanie 07.09.09, 20:18
              masz bardzo dużą niedoczynność, dlatego nie ma sensu, zebyś się męczyła długo na
              niskich dawkach. Po prostu obserwuj samopoczucie. Sińce pod oczami mogą być np
              wynikiem anemii, która często towarzyszy hashimoto lub np problemów z przemianą
              materii, wątrobą. Miałaś badane np trójglicerydy, cholesterol? One lubią być
              podwyższone w niedoczynności.
              • kasiaogo Re: Moje dawkowanie 07.09.09, 22:08
                Cholesterol całkowity miałam 270, z czego LDL ok. 170.
                • prenatka Re: Moje dawkowanie 07.09.09, 22:21
                  ale normy laboratoryjne? musisz je podać... czasem problemy z wątrobą,
                  nerkami,sercem mogą powodować sińce pod oczami. Trzeba szerszej diagnostyki,
                  pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka