Dodaj do ulubionych

Libido, potencja - jakie macie sposoby?

23.11.17, 16:59
Cześć, starałem się przewertować forum, ale jest dość chaotyczne, dlatego postanowiłem założyć nowy temat.

Choruję na tarczycę, od kilku lat mam objawy, a najsilniejsze z nich objawiają się zaburzeniami popędu seksualnego. Lekarze mówią różnie, jedni każą brać hormon inni nie, obecnie moje leczenie stanęło w miejscu, bo prawdę mówiąc czuje się jakbym był bez wyjścia, wpadam często w stany depresyjne i nie wiem co zrobić. Każdy dłuższy związek z kobietami mi się sypie, bo przestaje mieć ochotę po pewnym czasie na seks, albo boję się, że nie będę w stanie podołać zadaniu. Do tego kiedy dochodzi stres, w ogóle czasem mogę zapomnieć o erekcji. Próbowałem kamagry, próbowałem zastępczej terapii testosteronem - działa, na krótszą metę. W dłuższym obyciu czułem się nienaturalnie, źle z samym sobą, że muszę stosować wspomagacze. Kłoci się to z moim charakterem, podejściem do życia i samego siebie. Jednak kiedy tylko odstawiam wspomagacze, to znika również moje życie erotyczne. Byłem pod opieką endokrynolog, która stwierdziła dużą niedoczynność i tarczycę o pojemności zaledwie 2,5 ml. TSH waha się u mnie pomiędzy 2.700 a 13.000. Jakiś czas brałem leki, ale w ogóle nie widziałem zmian podczas przyjmowania hormonu. Miałem robiony szereg badań, urolog, usg jąder, wszelkie hormony (prolaktyna, przysadka, tesosteron). Dobrze jem, mądrze trenuję, nie mam ciężkiej pracy fizycznej. Póki co mam nikłe szanse na normalne relacje z kobietami, w perspektywie również czarno to widzę.

Czy macie swoje sposoby na poprawę takiego stanu rzecz?
Jak radzicie sobie w podobnych sytuacjach?
Czy jest możliwość, aby wyjść z tego na stałe?
Czy można to uregulować naturalnymi sposobami?
Czy jesteśmy skazani na sztuczne stymulanty, leki i hormony?

Będę wdzięczny za każdą konstruktywną odpowiedź.
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • muktprega1 Re: Libido, potencja - jakie macie sposoby? 23.11.17, 23:59
      Jak Ty w ogóle funkcjonujesz z takim ogryzkiem tarczycy????
      Zastanawiałam się nawet czy to nie jakaś prowokacja ten Twój post smile

Ja mam mniej więcej taką samą tarczycę, ale aktualnie biorę tyroksynę 112,5 oraz Thybon (hormon T3) - 15.
      Czy rzeczywiście problem z libido to Twój największy problem? Bo ja nie mogłam w ogóle funkcjonować, byłam wrakiem człowieka z depresją...

>Byłem pod opieką endokrynolog, która stwierdziła dużą niedoczynność i tarczycę o pojemności zaledwie 2,5 ml. TSH waha się u >mnie pomiędzy 2.700 a 13.000. Jakiś czas brałem leki, ale w ogóle nie widziałem zmian podczas przyjmowania hormonu.

1 - ile czasu trwało "leczenie"
      2 - jaką dawkę tyroksyny przyjmowałeś?
      3 - rzuć ostatnie wyniki jakie miałeś mogą być przed "leczeniem" i obecne (TSH, Ft4, Ft3) oprócz tego B12, ferrytyna, D3, kwas foliowy.

Przyjmowanie syntetycznego hormonu tarczycy nie jest "leczeniem" a tylko uzupełnieniem, formą protezy tego czego brak w organizmie. Hormony tarczycy znajdują się we wszystkich narządach, układach stąd rozległe wieloobjawowe problemy.

zrób sobie test z zaprzyjaźnionego forum, tam jest wiele problemów jakich pewno nie kojarzyłbyś z problemami z tarczycą:
      www.chorobytarczycy.eu/test#0
      • moth-to-flame Re: Libido, potencja - jakie macie sposoby? 24.11.17, 00:15
        Zapewniam, że to nie jest żadna prowokacja. Ten post to kulturalny krzyk w akcie bezsilności. Sam mam stany depresyjne posunięte do tego stopnia, że od roku leczę się u psychoterapeutki, ale dopiero niedawno powiązałem to ze swoim stanem zdrowia. Czyli prawdopodobnie pozbyłem się kilku tysi na próżno smile Jestem wrakiem człowieka, który nie ma ochoty do życia, a swego czasu byłem obiecującym sportowcem i dosyć sławnym w swojej dziedzinie trenerem. Na dzień dzisiejszy rzuciłem niemal wszystko, bo nie mam siły na swoją karierę.

Libido chyba najmocniej mi dokucza zaraz po braku energii do czegokolwiek. Mam ochotę na seks, ale często nie mogę, od dawna mam takie zaburzenia i chyba jako dosyć młody jeszcze facet zwracam na to najmocniej uwagę. Wiem, że to tylko jeden z objawów, chciałbym do tego podejść całościowo, ale z moją niechęcią do leczenia syntetycznego może być chyba kłopot?

1 - około 3 miesięcy
        2 - na początku jeden endo dał mi 25, potem druga endo dała mi 50, a potem 88 zastanawiała się nad kuracją testosteronem, bo mówiłem jej, że faktycznie czułem się trochę lepiej, ale ja tego nie chce, mam kompletną niechęć do lekarzy i działania
        3 - Ft3 i Ft4 były w normie, TSH wahania jak napisałem, reszty nie robiłem. Jak znajdę badania to chętnie się podzielę, ale obecnie jestem poza granicami Polski i nie mam do nich dostępu. Co do świeżych, to wyniki będę robił po powrocie do kraju, czyli za jakiś tydzień. Chętnie się podzielę.

Test zrobię, nawet zaraz tam zajrzę.
        • moth-to-flame Re: Libido, potencja - jakie macie sposoby? 24.11.17, 00:22
          No i zrobiłem, niczego nowego się nie dowiedziałem, bo o wszystkich objawach wiem wink
          Aczkolwiek dziękuję za podesłanie uświadamiacza!
          • muktprega1 Re: Libido, potencja - jakie macie sposoby? 24.11.17, 09:29
            Niedoczynność z tak małą tarczycą jest zdecydowanie do uzupełniania hormonem T4 mimo Twojego nastawienia, będzie gorzej jeśli z rozsądkiem i wiedzą nie weźmiesz się za siebie. Test podesłałam (ile pn wyszło?) bo nie wiem czy kojarzysz rozległość braki hormonu w każdym narządzie....
            Poczytaj mój (i nie tylko mój) wpis muktprega1 12.07.12, 10:26 z watku:

forum.gazeta.pl/forum/w,24776,132646223,132646223,Osoby_ktore_dlugo_nie_leczyly_niedoczynnosci_.html#p156164744

od Ciebie zależy czy dalej chcesz brnąć w ten stan czy podnieść swoją jakość życia, ale niestety uzupełniając to czego tak dramatycznie brak w Twoim organizmie. Brak ht to również zaburzenia w przyswajaniu mikro i makroelementów tak, jakby ht był katalizatorem do ich przyjmowania.
            Ja od lat prowadzę się sama z zachowaniem rozsądku, trochę wiedzy (o ile podnosić dawkę, kiedy i jak robić wyniki itp)

Jak zrobisz wyniki i będziesz chciał zmiany to po prostu odezwij się na forum.
        • magda132 Re: Libido, potencja - jakie macie sposoby? 20.01.26, 10:09
          💪 Świetny produkt! Od kiedy zacząłem stosować ten preparat, zauważyłem wyraźną różnicę w energii i pewności siebie 💯. Skład oparty na naturalnych składnikach działa łagodnie, a przy tym skutecznie wspiera męską witalność. Polecam każdemu facetowi, który chce zadbać o swoją formę bez kompromisów — sprawdź sam 👉 nplink.net/ayrr09um
    • rumpa Re: Libido, potencja - jakie macie sposoby? 13.12.17, 17:44
      Znaczy jakby cię dopadła cukrzyca, to też byś insuliny nie brał?
      Masz tragiczne wyniki tsh.
      Może rusz się do Rabijewskiego, specjalista od męskich hormonów i tarczycy.
      Co to znaczy "w normie"? Ja muszę mieć od 70 do 80% normy, inaczej zdycham. Nawet jak mam w połowie "normy". A za to już przy 90% mam nadczynność, choć teoretycznie nie powinnam.
      A biorę setkę eutyroxu. 25 to dla niemowląt dawka.
      • barbra25 Re: Libido, potencja - jakie macie sposoby? 19.12.17, 17:16
        Nie masz pojęcia ile kobiet by Tobą nie pogardziło gdybyś od razu na wstępie znajomości zaznaczył że poszukujesz partnerki do białego związku. Ile jest takich po przeróżnych przejściach, którym nie seks w głowie. A w ogóle to dlaczego wszystko ma się krecić w okół tego seksu? Jeśli to Cię pocieszy też leczę się psychiatrycznie i właśnie od tych leków nie dość, że utyłam, brak mi energii to jeszcze libido poniżej wszelkiej krytyki.
        • m1-66 Re: Libido, potencja - jakie macie sposoby? 20.12.17, 05:01
          leki uspakajające np sedam czy betablokery typu metocard nie sprzyjają nam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka