Dodaj do ulubionych

a co z celulitis

17.11.05, 23:38
Jestem chora i od kilku miesiecy biore Euthyrox 100. Co prada teraz juz nie
tyje (w sumie przybralam na wadze ok 10 kilo przez dwa miesiace)ale mam ta
okropny celulit ze nie moge patrzec sie na moje nogi. Dziwczyny czy to jest
normalne przy niedoczynnosci tarczycy?
Mam tez duzo wody w organizmie.
Wczesniej nie mialam takich problemow, pojawily one sie nagle.
Musze tez wspomiec ze bralam dlugo tabletki antykoncepcyjne, ale dwa miesiace
temu przerwalam to bo nie mialam okresu.
Czy jest szansa ze bedzie troche lepiej?
A moze wy kobietki macie jakies pomysly?

pzdr Emila
Obserwuj wątek
    • to-ja-007 Re: a co z celulitis 18.11.05, 11:34
      A moze jeszcze hormony sie nie ustabilizowaly - po tych tabletkach anty?

Ja mialam problemy z cell. i generalnie z hormonami plciowymi - ale zanim
      zaczelam brac euthyrox. Odkad sie lecze jest duzo lepiej, wrecz nie moge sie
      skarzyc.

• emiliamaciejewska Re: a co z celulitis 18.11.05, 11:41
        no to Ci zazdroszcze bo ja mam nogi jak pomaranczasmile
        Ale moze sie to jeszcze zmieni mam nadzieje
        pzdr Emila
    • katerina24 Re: do Emilii 18.11.05, 14:10
      Witaj
      Masz tu przydatne linki
      www.luskiewnik.gower.pl/informacje_listopad2005.html [info dla Ciebie
      pod datą 11XI 2005]
      Potem masz stronke która już tu gościła adres:
      luskiewnik.strefa.pl/biochemia/biopierwiatki.html[tam na samym dole
      szukaj krzemu on bardzo pomaga na cellulit zwłaszcza tzw skrzyp polny z dużą
      zawartością krzemu wystarczy pojść do zielarskiego kupic parę paczek skrzypu
      sypkiego[zioło]zaparzać dziennie 1 szkalnke [odwar] i pić tak przez parę
      miesięcy pamiętaj o równoległym zazywaniu wit B1 gdyż skrzyp zawiera
      antagonistyczna substancję do tej witaminy i przy długotrwałych kuracjach[jak
      ta ]trzeba pobierac dodatkowo tą wit.Po 3 miesiącach widac poprawę,pozatym zero
      kway,mocnej herbaty,duzo niegazowanej wody,dieta bogata w złozone
      węglowodany:kasza,ciemne pieczywo,chleb,zero konserw i puszkowanych paskudztw z
      ulepszaczami ,więcej rzeczy gotowanych na parze ,olej lniany /z
      oliwek/krokoszowy/winogronowy/makowy/ mozna też pić wode z imbirem[kłącza do
      kupienia w Auchan etc]--imbir trzeba "uśmiercić w sokowirówce"i po łyżce na
      szkalnke wody znakomicie oczyszcza skórę z toksyn etc ,za każdym razem po
      prysznicu lub w jego czasie zimno-ciepłe natryski ud i masaż rękawicą sizalową
      a po kapieli kiedy skóra przyjmuje najwiecej składników jakis wybrany przez
      Ciebie preparat antycellulisowy i tak przez pół roku.Bez wysiłku nie ma
      rezultatów samo nie zniknie,więcej ruchu ,spacery sa genialne ,a juz w zimie
      wogóle genialne,pozdrawiam
      • katerina24 Re: do Emilii 18.11.05, 14:16
        przepraszam ten drugi adres to
        luskiewnik.strefa.pl/biochemia/biopierwiastki.html
        • emiliamaciejewska dziekuje 19.11.05, 00:05
          dziekuje za radysmile o skrzypie to pierwszy raz slysze i na pewno sprobuje.
          Co do reszty spwlniam ja w 99 % ( rano pije mala kawe z mleczkiem) i niestety
          nic sie nie dzieje. Diete trzymam ciagle juz od kilku lat przestawilam sie na
          zdrowe jedzonko (zgodnie z twoimi zaleceniamismile i nic. To na pewno jest problem
          pochodzacy od tarczycy bo celulit zaczal sie kiedy zachorowalam. Odstawilam
          tabletki antykoncepcyjne wiec zobaczymy co sie bedzie dzialo za dwa trzy,
          miesiace.Tylko co do cwiczen fizycznych to sama juz nie wiem. podobna ludzie z
          Hashi nie moga uprawiac intensywnie sportu?
          pzdr Emila
          • katerina24 Re: dziekuje 19.11.05, 00:31
            to nie musi być triatlon!!!}}}}}}}}]Na forum fitness[kategoria czas wolny]
            jogger tamtejszy doradca napisał posta że córka jego koleżanki mająca hashi
            zdobyła medal w biegach czy w czymś takim także nie ma żadnych przeciwskazań
            co do ćwiczeń ,ewentualnie bóle kostno stawowe,mięsniowe ale mozna to sobie
            zredukować.Możesz po 3 miesiącach regularnych spacerów zapisac się na
            pilates,yogę albo power bike[jazda na rowerze se specjalnymi stopniami
            trudności],pozdrawiam
            • emiliamaciejewska Re: dziekuje 19.11.05, 15:46
              szczerze powiem to ja nie zauwazylam jakis problemow ze stawami czy miesniami.
              Przez kilka lat trenowalam kilka razy w tygodniu dosc intensywnie i nic mi nie
              bylo. Tylko czesto dostawalam zapalenia jajnikow. wtedy jeszcze nie wiedzialam
              ze jestem chora. I waga stala mi w miejscu. A ptem nagle przytylam 10 kg i
              zaczelam sie zle czuc i przestalam tak ciezko trenowac (bylam ciagle zmeczona,
              mialam jakas depreche). Ateraz lepiej sie czuje. Biore leki ale waga mi nie
              spada. Co prawda juz nie tyje i jem wszystko ( to fantastyczne uczucie jem i
              nie boli mnie brzuch). Bo wczesniej to jadlam tylko salate i tylam w
              zastraszajacym tempie. I teraz chcialam potrenowac mam rowerek w domu i stepa,
              ale gdzies przeczytalam ze ludzie z Hashi nie powinni duzo trenowac ale w sumie
              nie wiem o co chodzi!!! Bo ja sie dobrze czuje. Chce troche schudnac i mi sie
              nie udaje waga stoi w miejscu( bez roznicy i czy jem salate czy lody smieszne).
              I sama nie wiem co jest. W sumie to poczatek mojego leczenia i pewnie jeszcze
              zwieksze dawke Euthyroxu (teraz biore 100). No wiec jaesli wiesz o co chodzi z
              tymi cwiczeniami fizycznymi to mi napisz prosze.
              pzdr Emila

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka