Dodaj do ulubionych

Lidl czy biedronka

18.02.14, 20:11
zawszę robię zakupy w biedronce ale pod koniec miesiąca się wybieram do lidla(jest w innym mieście) powiedzcie mi kobitki jakość lepsza od biedronki? Jest tańszy droższy? Co tam jest co warto kupić z rzeczy spożywczych i chemii?
Obserwuj wątek
    • amoreska Re: Lidl czy biedronka 18.02.14, 20:17
      Jeśli chodzi o Lidla, zadałam podobne pytanie wczoraj na ematce:
      Tekst linka
      • ella_nl Re: Lidl czy biedronka 18.02.14, 20:23
        Wolę Lidla. Jedzenie i rzeczy przemysłowe jak dla mnie lepsze.
        • aniuta75 Re: Lidl czy biedronka 18.02.14, 20:30
          Ja tez lidlowa jestem smile.
          W biedrze kupuję tylko power fista i agent maxa smile.
    • one-smutasek Re: Lidl czy biedronka 18.02.14, 20:32
      Szczerze to ja nie wiem o co chodzi z tą jakością... Robię zakupy w różnych sklepach chociaż najbardziej chwalę sobię nasz k&m ale pewnie tylko dlatego że najlepiej się w nim poruszam (wiem gdzie czego szukać), poza tym kupuję też w almie, w biedronce itd. Poza wystrojem sklepu nie widzę żadnej ale to żadnej różnicy i śmieszą mnie teksty o jakości produktów że te z almy niby super a z biedronki masakra. W lidlu dawno nie byłam ale mam swoje ulubione produkty które kupuję tylko i wyłącznie w biedronce i tak najbardziej smakuje mi tam mozzarella, wędzony łosoś, papryczki faszerowane serem, boczek pakowany krojony w takie cieniutkie plasty a ostatnio zapomniałam kupić vegetę w k&m i znalazłam jakąs przyprawę myślałam "tego typu " w biedronce nazywała się dobrawka i jest to vegeta pod inną nazwą z pewnością sporo tańsza. W biedronce kupuję tez surowego łososia i pstrąga. Także kupuj tam gdzie masz bliżej i łatwiejszy dostęp smile
      • ella_nl Re: Lidl czy biedronka 18.02.14, 20:34
        Co to za sklep k&m?
        • one-smutasek Re: Lidl czy biedronka 18.02.14, 20:45
          U nas w stolicy wink w niektórych dzielnicach jest i mają wszystko, naprawdę wszystko smile
        • one-smutasek Re: Lidl czy biedronka 18.02.14, 20:50
          Takie delikatesy
          • ella_nl Re: Lidl czy biedronka 18.02.14, 21:22
            ok, dziękismile
            • kama_msz Re: Lidl czy biedronka 18.02.14, 21:41
              uważam tak jak smutaseksmile
              po prostu zależy co kto lubi - w lidlu jest trochę inny asortyment i w biedronce też.
              z lidla lubię smakowe jogurty - mają duży wybór i ciekawe smaki, podróbki mlecznych kanapek - smakują tak samo jak oryginał a są sporo tańsze, żelki truskawkowe, maślane ciasteczka, pojawiające się okresowo masło z orzeszków ziemnych, mrożonki (zwłaszcza meksykańskie warzywa na patelnię i mrożone placki ziemniaczane - które w składzie nie mają chemii tylko ziemniakiwink), serki na chleb - takie podróbki almette - czosnkowy i chrzanowy - pycha, mają kabanosy bez chemii (trzeba ulotkę czytać, bo większość jest syfna, ale jedne są super), dżem malinowysmile
              no i mają większy wybór warzyw i owoców niż biedronka.
              aaaaaa, jeszcze lody mają obłędnesmile
              w biedrze lubię pakowane śliwkowe pomidory - bo smakują jak pomidorywink
              majonez biedronkowy, suchą krakowską w plasterkach z morlin, musy nesquik w 4 paku, ciemny chleb słowiański, sery camembert, bo są pakowane z serkami topionymi z pieprzem - uwielbiam i mają dobrą, kruchą sałatę.
              lubię też chudy schab z biedry i soki.
              także jak widać w sumie nic z ulubionego asortymentu się nie pokrywa - różnica nie w jakości, ale w dostępności konkretnych produktów.
    • anna_sla Re: Lidl czy biedronka 18.02.14, 22:47
      wiele produktów je dzieli:
      herbata owocowa - wyłącznie z biedronki
      kefir - wyłącznie z Lidla
      słonecznik - tylko z biedronki
      ubrania - tylko z lidla
    • iziula1 Re: Lidl czy biedronka 18.02.14, 23:21
      Wolę Lidla.
      Kupuję paczkowane wędliny, ser biały typu włoskiego, mleko bez laktozy, brzoskwinie w puszce.
      Ma ją dobre pieczywo-tylko ciemne, bułki fitness, bułki z dynią, pyszne bułki z jabłkiem.
      Z mięsnych rzeczy tylko kiedy musze. Nie lubie kurczaków z sieciówki. Smak zawsze inny.
      Biorę tylko np. króliki, kaczkę,indyka ( podobno trudno go "napompować chemią" ), perliczki.
      Mieli swego czasu dobrego pstrąga. Kupowałam na każdy weekend i piekłam z masłem i czosnkiem.
    • esofik Re: Lidl czy biedronka 18.02.14, 23:51
      Lidl, bo u mnie biedry nie ma
      Sklep mam niemal pod nosem, więc robię tam bierzące zakupy.
      dzem malinowy, sok jabłkowy (niesłodzony) czasem inne, wędlina, makarony, chleb itd chemia, tampony I podpaski, mini ogórki konserwowe itd.. itp..
    • kolibeer2 Re: Lidl czy biedronka 19.02.14, 08:15
      wolę lidla
      kupuję szynkę - taką uwędzoną w całości sznurkiem owiniętą ,
      sok pomarańczowy w butelkach plastikowych , wodę mineralną i smakową , serki , jogurty ,
      żele do prania , płyn do płukania , miód taki w plastiku, bułki do odpiekania , czasem słodycze ,
      moje dzieci kupują sobie czasem danie gotowe - makaron z rukolą i pieczarkami , mąż ostatnio jagnięcinę , ja króliki - nasze gusta kulinarne się nie pokrywają smile
    • fajnyrobal Re: Lidl czy biedronka 19.02.14, 08:56
      Kupuję w lidlu bo mam bliżej. Z chemii mają tam dobre płyny do prania formil, płyn do płukania dousy, omo niemieckie. Z żywności kupuję wędliny pikoka, wędzonego łososia, wędzonego pstrąga,serki twarogowe, ser żółty paczkowany podlaski, paluszki rybne, warzywa, owoce.
      Kupuję też ubrania zwłaszcza dla dziecia bo fajnej jakości są w stosunku do ceny.
      • emma_me Re: Lidl czy biedronka 19.02.14, 09:38
        wole biedronkę, w lidlu nie potrafię się odnaleźć
        w biedronce kupuje kajzerki, mix sałat, suszone pomidory faszerowane serem, herbatniki, i mój hit mokre chusteczki do kuchni, łazienki i mebli.
    • karra-mia Re: Lidl czy biedronka 19.02.14, 09:50
      dla mnie biedronka, bo mam ją bliżej. do lidla mam kawałek, więc raczej nie bywam, a jak bywam to nie wiem, co gdzie leży i stwierdzam, ze wolę biedronkę, bo tam się poruszam już nawet z zamkniętymi oczami wink
      • opium74 Re: Lidl czy biedronka 19.02.14, 10:46
        Biedronke od niedawna mam bliżej ale wole Lidla za:
        - dżemy słodzone fruktozą
        - papier toaletowy /ten biały z owieczką/
        - wszelkie sery pleśniowe i dojrzewające żółte czy mozarelle - o wiele lepsze niż z biedronki,
        - mięso z udek kurczaka bez kości i skóry
        - szynke włoską i hiszpańską - tez smaczniejsze niż z biedronki
        - za hiszpańskie wina
        - za orzeszki w czekoladzie - podróbka M&M - Pycha
    • hedna Re: Lidl czy biedronka 19.02.14, 11:03
      Biedronkę mam na osiedlu. Kupuję tam często warzywa i owoce.Kupuję też ryż,mleko,warzywa na patelnię (750g),czasem filet z kurczaka pakowany,mozarellę,śmietanę,danio-czwórkę,czasem płatki kosmetyczne,papier Melody,patyczki kosmetyczne,czasem proszek do prania jest w dobrej cenie(Bryza) i różne drobiazgi
      • marta_i_koty Re: Lidl czy biedronka 19.02.14, 14:00
        W zasadzie większość rzeczy kupuję w biedrze, bo mam ją pod nosem i zdecydowanie wolę, w lidlu lubię różne tematyczne "rzuty", np. amerykański - pyszne masło orzechowe, niemiecki - melasę, której fanką jestem, angielski - zagęszczony sok z czarnej porzeczki.
    • droga-na-ostroleke Re: Lidl czy biedronka 20.02.14, 07:24
      Raczej Biedronka bo bliżej, kupuje pieluchy, mokre chustki dla dzieci, chusteczki do mebli, łazienki, kuchni, chusteczki hignieniczne, ręczniki papierowe, papier toaletowy queen, masło, mozarelle, mrożonki i wiele innych rzeczy. Z Lidla lubię ciuchy dziecięce za tę cenę jakość bardzo dobra.
      • mona_mayfair Re: Lidl czy biedronka 20.02.14, 08:21
        Ja lubię i to i to. A że wszędzie mam daleko, to odległość nie gra roli big_grin
    • grave_digger Re: Lidl czy biedronka 20.02.14, 08:26
      Netto wink Bo pod blokiem. Ale nie dorównuje w/w.

Chyba wolę Lidl, bo jest czystszy.
      Nasze Biedronki są nabite i syfiate. Lidl jest nowy i... czysty.
      Wiem, nie pomogłam wink
      • mona_mayfair Re: Lidl czy biedronka 20.02.14, 08:40
        Fuj, do netto wcale nie wchodze, bo tam to syf dopiero mają... przegniłe warzywa, liście kapusty walajace sie pod nogami, brud, smród i malaria..
        • jan.kran Re: Lidl czy biedronka 20.02.14, 08:58
          A ja ma taka fajną torebe plastikową z biedronki, znajomy przyjechal z PL i mi podarował. Nikt takiej ładnej nie ma w całym Oslotongue_outPP
        • grave_digger Re: Lidl czy biedronka 20.02.14, 09:09
          To chyba w waszym. U nas jest w miarę czysto, bo... są pustki wink
          Na pewno nic się nie wala pod nogami.
          Sądzę, że to zależy od obsługi sklepu.
          Ale Netto ogólnie badziewiaste jak stąd do warszawy.
          • mona_mayfair Re: Lidl czy biedronka 20.02.14, 09:10
            Nie zwiedzałam w innych miastach, ale u mnie dwa są syfiaste na dwa obecne;p
    • robbea1 Re: Lidl czy biedronka 20.02.14, 09:21
      I to i to suspicious

Biedronki nie mam teraz pod nosem, bo przez ponad dwa miesiące jest zamknięta z powodu remontu. Jak już skończą, to będzie dwa razy większa więc kto wie, może bedę cześciej tam zaglądać, bo póki co była mała i wielu rzeczy nie miała.

Z lidla lubie pieczywo, ubrania dla dzieci oraz sezonowe rzeczy.
      • mamaoskarka18 Re: Lidl czy biedronka 20.02.14, 09:41
        Dzięki kobietki wiec podjęłam decyzję nie jadę do Lidla szkoda czasu i paliwa( w jedną stronę o.k 25km) a biedronka jest zaledwie 6 km i wiem co gdzie leży i ile kosztuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka