solkiaadamskie 29.08.07, 16:41 znacie może jakieś telewizyjne sławy z naszego Muranowa? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
warszawianka_jedna Re: znane osoby na Muranowie? 29.08.07, 17:56 jasne, na Miłej mieszka Foremniak ;-) Odpowiedz Link
solkiaadamskie Re: znane osoby na Muranowie? 29.08.07, 18:01 W którym miejscu ?, mieszkam tu od niedawna i też na Miłej i nigdy jej nie widziałam. Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: znane osoby na Muranowie? 29.08.07, 18:43 w apartamentowcu między Karmelicką a JP II. Odpowiedz Link
kocio-kocio Re: znane osoby na Muranowie? 29.08.07, 22:33 Z Muranowa pochodzi Marek Kondrat, ale już tu nie mieszka. Kiedyś tuż obok, bo gdzieś za błękitnym wieżowcem mieszkała ś.p. Daria Trafankowska. Na Orlej mieszkał Szymon Majewski, ale chyba już nie mieszka. Mam też wrażenie, że widuję Andrzeja Mastalerza w Parku Krasińskich. No ale nie wiem, czy on to "sława telewizyjna". Odpowiedz Link
sloag Re: znane osoby na Muranowie? 30.08.07, 00:34 no i jeszcze Maja Komorowska. a regularnie Karmelicka przejeżdza porsche Wojewodzkiego. z prędkością, ze tak powiem nieadekwatną do szerokości ulicy... Odpowiedz Link
vvesna Re: znane osoby na Muranowie? 02.11.07, 11:45 Czytam właśnie zebrane w książkę wywiady W. Beresia i K. Burnetko z Ryszardem Kapuścińskim i okazuje się, że Kapuściński też kiedyś był mieszkańcem Muranowa: "Najpierw mieszkaliśmy z całą rodziną na Nowolipkach, w jednopokojowym mieszkaniu - bieda z nędzą, jak zresztą u wszystkich po wojnie." Odpowiedz Link
konradbryw Re: znane osoby na Muranowie? 30.08.07, 11:23 W blokach Dzika/Inflancka mieszka chyba Irena Santor. Kilka razy widziałem ją w sklepie na dzikiej i w okolicach ogrodzonego osiedla. Odpowiedz Link
esta69 Re: znane osoby na Muranowie? 30.08.07, 18:53 konradbryw napisał: > W blokach Dzika/Inflancka mieszka chyba Irena Santor. Kilka razy widziałem ją w > sklepie na dzikiej i w okolicach ogrodzonego osiedla. Mieszka, mieszka, też ją widuję. A obok mnie mieszka Irena Karel i Halina Kowalska www.filmweb.pl/Irena+Karel,filmografia,Person,id=8965 www.filmweb.pl/Halina+Kowalska,filmografia,Person,id=8829 Jeszcze niedawno mieszkała tu Justyna Steczkowska. Odpowiedz Link
esta69 I jeszcze.. 30.08.07, 18:57 W sklepie na Dzikiej widuję też: www.filmweb.pl/Wies%C5%82aw+Go%C5%82as,filmografia,Person,id=357 oraz: www.filmpolski.pl/fp/index.php/11471 A na Smoczej widywałam Piotra Fronczewskiego Odpowiedz Link
sloag Re: I jeszcze.. 30.08.07, 19:08 hmm, :) a ja widuję jeszcze czasem: www.filmweb.pl/Andrzej+Niemirski,filmografia,Person,id=83891 Odpowiedz Link
librero Re: I jeszcze.. 30.08.07, 20:03 a ja widuję sporo sław (nie tylko telewizji) w mini europie na bonifraterskiej, ale w okolicy mieszka chyba tylko Joanna Brodzik (blizej mnie czyli na Nowym Mieście). Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: I jeszcze.. 30.08.07, 20:16 sloag napisała: > hmm, :) a ja widuję jeszcze czasem no co ty, ja też, chyba mieszka na moim piętrze ;-) Odpowiedz Link
parispari Re: I jeszcze.. 31.08.07, 15:10 Zaraz gwiazdy, grają w jednym serialu i tyle... Odpowiedz Link
leon.leo Re: I jeszcze.. 31.08.07, 15:28 A ten Niemirski, to od dwóch lat jakiś zastój ma. Aktorzyna. Zresztą jak cała reszta wymienionych w tym wątku. Odpowiedz Link
a.da.m Re: I jeszcze.. 01.09.07, 15:50 no tak... zwlaszcza Wieslaw Golas... masz syndrom niedopchniecia? Odpowiedz Link
leon.leo Re: I jeszcze.. 02.09.07, 15:30 a.da.m napisał: > no tak... zwlaszcza Wieslaw Golas... masz syndrom niedopchniecia? To ma być do mnie? Odpowiedz Link
sloag Re: I jeszcze.. 01.09.07, 19:20 Czy sam jestes w jakiś sposób "nadprzeciętny"ze tak autorytarnie wypowiadasz się o innych i poziomie ich sławy? Odpowiedz Link
leon.leo Re: I jeszcze.. 02.09.07, 15:29 Ktoś zakłada wątek o tytule znane osoby, poczym w poscie pyta o sławne( to już lekka paranoja) Następnie wszyscy do jednego wora z Gołasem, Fronczewskim i Kondratem wsadzają Niemirskiego. To conajmniej, śmieszne. Nie trzeba być nadprzeciętnym, wystarczy czasem iść do kina, obejrzeć telewizję lub mieć choćby śladowe ślady wiedzy na temat polskiej estrady. Odpowiedz Link
sloag Re: I jeszcze.. 02.09.07, 21:03 musze Cie poinformować ,ze "wsadzenie" to miało szerszy kontekst, który był naprawdę łatwy do rozszyfrowania. nie dla wszystkich jak widac. Leo - mam dziwne wrazenie, ze Ty po prostu nie lubisz tego forum, jestes do niego negatywnie nastawiny i tylko czekasz abu sie czegos przyczepic. teraz zrobiłeś to ze mną i z osobą ktorą wymieniłam. i o ile3 czepiać sie mnie masz prawo -piswząc na forum publicznym "wystawiam się" o tyle nie podoba mi się, że czepiasz się osób, których tu nie ma. to nieeleganckie. nie chcę juz rozdmuchiwac tego wątku, ktory z neutralnego stał sie negatwyny... Odpowiedz Link
leon.leo Re: I jeszcze.. 03.09.07, 11:02 sloag napisała: > i o > ile3 czepiać sie mnie masz prawo -piswząc na forum > publicznym "wystawiam się" o tyle nie podoba mi się, że czepiasz się > osób, których tu nie ma. to nieeleganckie. A kogo z nieobecnych się czepnąłem? O co ci chodzi? W ogóle kogo się czepnąłem? Co jest nieeleganckiego? Możesz mi to jakoś wyjaśnić? Sloag? Odpowiedz Link
vvesna Re: I jeszcze.. 02.09.07, 22:02 > wystarczy > czasem iść do kina, obejrzeć telewizję albo chodzić czasem do teatru... Odpowiedz Link
sloag Re: I jeszcze.. 03.09.07, 14:45 o tu się czepiasz: "Kolejna k.wa gwiazda!' "Aktorzyna. Zresztą > jak cała reszta wymienionych w tym wątku." i tutaj też. wiesz ja pracuję na jakims tam stanowisku ale nic nie wiedząc o pracy innych nie mówię o nich z lekcewżeniem. np. nie mowię "listonoszyna", "murarzyna" etc .( czy sa w ogole takie formy gramatyczne), nie mówię bo szanuję ich pracę. jakakolwiek by ona nie była. Ty pozwoliłeś sobie na nonszalancki to, nawet pogardliwy. I to mi się nie podoba. A poniewaz jestem wredna i głupia - (jak być może o mnie pomyślisz), to Ci to wypominam. zresztą głupstwo robie, bo Twoje prowokacyjne pytanie nie załugiwało na odpwoiedź. Miłego dnia Ci zyczę, zjedź coś słodkiego - hormony sczęścia się podniosą i humor poprawi. I laskawszym okiem spojrzysz na ludzi :) Odpowiedz Link
mamuska_z_m3 Re: I jeszcze.. 03.09.07, 15:12 Z całym szacunkiem, ale znów zauważam, że brak tu tolerancji do swobodnego wyrażania własnego zdania. Mam generalnie w odbycie i pana Moellera S. i pana Niemirskiego A. i pana Gołasa W. i Zosię czy jak jej tam. Nie w tym rzecz. rzecz w tym, ze niejedno z Was rzucało tu kupą słowną na polityków- ty też, architektów i innych. To też są osoby nieobecne, ludzie itp. Nie rozumiem, więc nagonki na Leon.Leo, że ma takie a nie inne zdanie na temat tej czy innej osoby publicznej? Możesz mi to jakoś wyjaśnić, co cię tak zacietwierzyło? Jeśli bym się uparła to znajdę twoje wypowiedzi na temat ludzi ze strefy publicznej. O co tu chodzi? Czy, któraś z tych osób, którą Leon.leo skrytykował, jest z twojej rodziny? Pytam bo innego wytłumaczenia na Twoje wypowiedzi, nie widzę. Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Pastwisko się nudzi i 03.09.07, 17:24 podsyła nam swoje trolle, żenada. Odpowiedz Link
sloag Re: Pastwisko się nudzi i 03.09.07, 18:28 no i musze oponować, bo to równie dobrze może byc o mnie. a wcale tak nie jest. i jedno z drugim nie ma nic wspolnego! Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: Pastwisko się nudzi i 03.09.07, 19:37 sloag napisała: > no i musze oponować, bo to równie dobrze może byc o mnie. a wcale > tak nie jest. i jedno z drugim nie ma nic wspolnego! nie wiem jak możesz być tego pewna ale sorry jeśli obraziłam twoich przyjaciół. Odpowiedz Link
mamuska_z_m3 Gdzieś się zgubiłam 03.09.07, 18:29 Odpowiadacie pod postami, ale nie wiem czy Wasze wypowiedzi dotyczą danego posta i danej wypowiedzi, na którą chcecie odpowiedzieć. Więc zapytam, czy to: > podsyła nam swoje trolle, żenada. dotyczy mojej wypowiedzi? Mojego posta? Jeśli mojego, to o co chodzi? Dlaczego troll? Jakie pastwisko? O co ci chodzi? Odpowiedz Link
aniazm Re: I jeszcze.. 06.09.07, 17:38 ooo, pan Gołas to mieszka pode mną :) rzeczywiście, osiedle Stawki obrodziło w artystów - Irena Santor, Maja Komorowska, Wiesław Gołas, czasem widuję Maćka Sthura, Orłosia, Miecugowa (co on tu robi, to nie wiem), kilka sław, których nazwiska nie znam, kilkoro artystów już zmarło... A w sklepie często widywałam Foremniak z Dzikim (dawno to było). Odpowiedz Link
a.da.m Re: zapomniałabym - 06.09.07, 17:48 a dlaczego miecugowa mialoby tu nie byc? :-) Odpowiedz Link
mamula_to_ja W Klifie jest cała plejada 31.08.07, 16:18 "sław" Codziennie można kogoś zobaczyć. Oczywiście zapewne niewiele z nich mieszka w okolicy. Odpowiedz Link
a.da.m Re: W Klifie jest cała plejada 01.09.07, 15:50 na zamenhofa mieszka stefan moler, a na lewartowskiego piotr adamski Odpowiedz Link
leon.leo Re: W Klifie jest cała plejada 03.09.07, 12:06 a.da.m napisał: > na zamenhofa mieszka stefan moler, Kolejna k.wa gwiazda! Odpowiedz Link
konradbryw Re: W Klifie jest cała plejada 03.09.07, 13:37 leon.leo napisał: > > na zamenhofa mieszka stefan moler, > > Kolejna k.wa gwiazda! Przypominam, że wątek zaczął się od tematu "znane osoby". A ja gościa kojarzę, choć nie mam nawet TV. Odpowiedz Link
xminutniczka Re: W Klifie jest cała plejada 03.09.07, 16:26 człowieku bujaj się wkurzasz mnie jak czytam twoje wypowiedzi a obserwuję ten wątek. myślę że osoba które to napisała nie miała na myśli gwiazdki z nieba tylko właśnie osoby znane. Ale moje gratulacje przez swoje wypowiedzi słałeś się sławną osobą w ty wątku ale nia ku.wa gwiazdą bo za daleko ci ku.wa do nich. Odpowiedz Link
ohayo1 Re: znane osoby na Muranowie? 03.09.07, 23:00 Pola Raksa swego czasu kręciła się po "Krasiniaku" z dwoma psami. ale nie wiem, czy nie mieszka na Nowym Mieście. Odpowiedz Link
obatala Re: znane osoby na Muranowie? 03.09.07, 23:08 Mastalerza tez widzialam, ale przy pomniku Willy Brandta. Rakse to chetnie bym napotkala. Odpowiedz Link
warszawianka_jedna słyszałam anegdotę, że 03.09.07, 23:36 w latach 70-tych był u swojego znajomego dyplomaty (oczywiście na Muranowie) Robert Redford. Podobno przytrzymał lokatorce drzwi do piwnicy a ona z wrażenia omal nie zemdlała ;-) Jeśli to prawda, to już nikt nie powie, że na Muranowie nie bywają prawdziwe gwiazdy;-) Odpowiedz Link
obatala Re: słyszałam anegdotę, że 03.09.07, 23:42 To ja jutro siadam na laweczce w parku i czekam na Banderasa. Jeszcze chusteczke upuszcze, zeby mial jak zagaic. Odpowiedz Link
sloag Re: słyszałam anegdotę, że 04.09.07, 18:56 gorzej jak to jego Melania zobaczy, ponoć zazdrośnica straszna ;) Odpowiedz Link
krwawymsciciel Re: nigdzie n/t :/ 05.09.07, 13:14 cholera, tak to jest jak sie pisze na dwoch forach na raz 'podobno' na jana pawla mieszka gdzies kasia cerekwicka, ale nie wiem, czy na muranowskiej czesci czy na mirowsko-srodmiejskiej. Odpowiedz Link
blondynkaladna Re: nigdzie n/t :/ 09.09.07, 12:38 Na Nowolipiu mieszkał też aktor Arkadiusz Janiczek ( m.in " Plac Zbawiciela" " Złotopolscy", ale nie wiem czy jeszcze mieszka. Krzysztof Kolberger- na os Inflancka Kiksa Kołodziejczyk-ul. Dzika W " Babka Tower" mieszkał też Michał Wiśniewski Odpowiedz Link
agakakaka Re: znane osoby na Muranowie? 11.10.07, 00:29 witam Przed laty na mojej klatce mieszkał Bernard Hanaoka. na tym tzrecim podwórku koło okraglaka mieszkała Barbara Wrzesińska. Pola Raksa mieszkała w tym budynku róg Bonifraterkiej/Miodowej i Długiej, po stronie parku. Dawno temu, kiedy chodziłam do podstawówki na Andersa mieszkał Szaranowicz, z jego synem bawiłam się na podwórku. Odpowiedz Link
kropkaa Re: znane osoby na Muranowie? 12.10.07, 22:21 Prof. Bronisław Geremek udzielał ostatnio wywiadu na tle Babka Tower i tamże wchodził; czy mieszka - nie wiem. Odpowiedz Link
vvesna Tomasz Lis 26.10.07, 08:20 Chyba jeszcze Tomasz Lis tutaj mieszka, a przynajmniej jest zameldowany, bo przed chwilą powiedział w radiu, żę głosował w wyborach na Smoczej. Odpowiedz Link
blondynka_ladna Re: Tomasz Lis 24.11.07, 17:13 Lis mieszka na Powislu ze Smoktunowicz, ale kiedyś zamieszkiwał na Nowolipki 14, dawne czasy jeszcze Kinia Rusin nie była jego żoną:)Co do Geremka- mieszka w tych nowych apartamentowcach przy Inflanckiej, podobnie jak eurodeputowany Paweł Piskorski. Odpowiedz Link