Dodaj do ulubionych

Coraz bardziej podoba mi sie Podlasie

21.06.10, 09:42
www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100621/WYBORY_PREZYDENCKIE_2010/154260486
...byly coprawda lepsze regiony
rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34975,8040978,Kaczynski_gora_na_Podkarpaciu___54_92_proc__glosow.html
ale w porownaniu z tym blamazem GWprawdy
wyborcza.pl/1,75248,8030190,Ostatni_sondaz__Gazety___Komorowski_wygra_w_I_turze_.html
...to lewactwo z TVN i salonu wspirajacego Gajowego powinno popelnic zbiorowe
supuku.
Obserwuj wątek
    • sebcioo Zastanawiam sie ... 21.06.10, 10:12
      ... czy ta durnota nie powinna byc usunieta?
      Ale nie, niech swiadczy o autorze.
    • krzysztof_ja Re: Coraz bardziej podoba mi sie Podlasie 21.06.10, 10:35
      lechowski51 napisał:

rel="nofollow">wyborcza.pl/1,75248,8030190,Ostatni_sondaz__Gazety___Komorowski_wygra_w_I_turze_.html
      > ...to lewactwo z TVN i salonu wspirajacego Gajowego powinno popelnic zbiorowe
      > supuku.

Na razie półmetek,a ty już takie żądania wysuwasz.Zobaczymy jakim to jesteś
      słownym po drugiej turze.,,Gdy ewentualnie twój koleś przepadnie,,.Czy tylko jak
      to pisdzielec potrafisz żądać od innych.
      • lechowski51 Re: Coraz bardziej podoba mi sie Podlasie 21.06.10, 12:00
        Myslalem ze jestem Polakiem a tu sie okazuje ze jestem pisdzielcem.Jak wygra
        Komorowski bedzie tez dla mnie Prezydentem RP.
        ...a to taka ciekawostka o niepisdzielcach;
        prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/P/140000/146505_1115.html
        • pawlozsiul nie łam się 21.06.10, 12:08
          Wyniki z aresztów są równoważone przez głosy z psychuszek. Tam dla
          odmiany Kaczyński idzie w cuglach.
          • sebcioo I to nie po raz pierwszy tak jest 21.06.10, 12:23
            Przy okazji poprzednich wyborow bylo tak samo, w wiezieniach glosowali na PO a w
            wariatkowach na PiS.
            Tylko ze taki lechowski widzi i slyszy tylko to co mu sie podoba, ogarnac
            wszystko to dla niego za wiele. Wtedy szlag by trafil jego argumenty.
        • zdrafko Re: Coraz bardziej podoba mi sie Podlasie 21.06.10, 15:07
          lechowski51 napisał:

> Myslalem ze jestem Polakiem a tu sie okazuje ze jestem pisdzielcem.

Dobrze że w końcu dotarło to do Ciebie. Lepiej późno niż wcale.
    • pawlozsiul Kaczyński goni Leppera - bój o podium 21.06.10, 12:05
      prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/200306.htm

I tu się nie udało (5. miejsce, prawie 3% głosów):

prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/200504.htm
      • pawlozsiul ale że Olechowski przegrał w Czyżach z Jurkiem... 21.06.10, 12:14
        to jednak obsuw. Ja rozumiem, że Jurek był Number One i z tej racji
        mu dwa głosy wpadły, ale mimo wszystko... obciach
      • lechowski51 Re: Kaczyński goni Leppera - bój o podium 21.06.10, 12:17
        Uwazasz ze to wyniki z jednej z psychuszek?
        • pawlozsiul Re: Kaczyński goni Leppera - bój o podium 21.06.10, 12:22
          lechowski51 napisał:

> Uwazasz ze to wyniki z jednej z psychuszek?

Nie, to wyniki z PKW. Domyślam się, że kiedy Twój idol przerżnie
          wybory, całą PKW zechcesz umieścić w psychuszce. Precedens
          historycznie znany - Rosja sowiecka lat trzydziestych. Dobre masz
          wzorce, Lechowski.
          • lechowski51 Re: Kaczyński goni Leppera - bój o podium 21.06.10, 13:00
            To raczej wzorce Twojego pupila Putina.Pamietam jak sbek mowil mi ze jestem
            chory psychicznie gdy mowilem mu ze komunizm to bandycki system ktory niedlugo
            padnie....a byl chyba rok 1983.
            • nikletni O ! Matko Bosko ! 21.06.10, 16:28
              lechowski51 napisał:
              > To raczej wzorce Twojego pupila Putina.Pamietam jak sbek mowil mi
              ze jestem
              > chory psychicznie gdy mowilem mu ze komunizm to bandycki system
              ktory niedlugo
              > padnie....a byl chyba rok 1983.
              ===================================================================
              I przeżył ku naszemu utrapieniu . W kapitalizmie leki przestali
              dawać .
            • pawlozsiul Lechowski, Kalisz Twoim bratem! 23.06.10, 09:54
              Kierownictwo zmieniło linię. Zakładaj koszulkę z Che, bierz czerwony
              sztandar i rozdawajcie z Mexem ulotki Kaczyńskiego na ulicy Armii
              Czerwonej w Orli. Jak ludzie będą się burzyć, wytłumaczycie, że
              zmiany nazwy ulicy chciał Kurtyka. Panu Prezesowi zaś zawsze bliskie
              były ideały Armii Czerwonej, od dziecka podziwiał jej determinację w
              walce z faszyzmem, a swego psa nazwał Szarik. Możecie też w
              ostateczności powiedzieć, że Jarek służył w Armii Czerwonej.

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,8044850,Wybory_2010__J__Kaczynski__Bede_uzywal_slowa__lewica__.html
              • andruszczyn1 "Niedoabonamentowana" TVPis 23.06.10, 11:10
                Nie mam u siebie TV i abonamentu nie płacę, ale od kilku dni jestem u
                rodziców i nadrabiam zaległości korzystając z tego, że mamy gorączkę
                wyborczą. Posłuchałem, pooglądałem i doszedłem do wniosku, że za taki
                chłam bym chyba nie zapłacił. Odnoszę wrażenie, że publiczna TV po 90
                roku jeszcze nie była tak bardzo upolityczniona. Nic dziwnego, że
                Napieralski dostał 14%. Nigdy wcześniej nie widziałem, żeby publiczna
                TV tak bardzo jawnie promowała jednego kandydata, otwarcie wchodziła
                w dyskusje z jego przeciwnikami (mam na myśli oczywiście J.K. Nawet
                kiedy SLD rozdawało karty w TV, forsowanie swoich miało miejsce
                (również naganne), ale było bardziej subtelne.
                Wczoraj postanowiłem u rodziców obejrzeć pierwsze główne wydanie
                "Wiadomości" po ogłoszeniu oficjalnych wyników wyborów. Jednym z
                wątków była geografia wyborcza i zależność preferencji wyborczych od
                przynależności poszczególnych ziem do konkretnych zaborów, co ma
                tłumaczyć poparcie dla Kaczyńskiego na wschodzie kraju, dla
                Komorowskiego - na zachodzie. Wszystko OK. To już znamy. Sytuacja
                powtarza się podczas każdych wyborów, a nawet w referendum unijnym.
                Przy tej okazji była jednak mowa o odstępstwach od prawidłowości
                geografii wyborczej. Kaczyński przegrał m. in. w Sejnach, w Wiśle i w
                Hajnówce. Wytłumaczenie tego faktu przez spikera było kuriozalne.
                Stwierdził, że taki stan wynika z faktu, że w Sejnach Komorowski ma
                swoją daczę, a w Hajnówce – Cimoszewicz, który poparł Komorowskiego.
                Nie zająknął się o odmienności etnicznej i wyznaniowej w tych
                powiatach. Ani słowa o Litwinach w Sejnach i prawosławnych w
                Hajnówce. Jedynie w kontekście Wisły pojawiła się informacja, że
                zamieszkująca tam protestancka mniejszość poparła Komorowskiego.
                Co ciekawe - to samo usłyszałem w TVN...
                Widocznie trzeba mieć premiera z Hajnówki albo mistrza świata w
                skokach narciarskich, żeby nas zauważono...
                • andruszczyn1 Re: "Niedoabonamentowana" TVPis 23.06.10, 11:18
                  A swoją drogą ciekawe, co polska większość powiedziałaby na premiera
                  czy też prezydenta RP, polskiego obywatela, który otwarcie i
                  konsekwentnie przypominałby, że jest polskim wzorowym obywatelem
                  narodowości nie-polskiej. Dajmy na to - ukraińskiej:)
                  • mexico86 Re: "Niedoabonamentowana" TVPis 23.06.10, 11:25
                    Startuj-wybierzemy
                    • andruszczyn1 Re: "Niedoabonamentowana" TVPis 23.06.10, 15:01
                      mexico86 napisał:

> Startuj-wybierzemy

Ręczysz za całą większość mexico? Miło z Twojej strony:) Niestety póki
                      co przysługuje mi jedynie czynne prawo wyborcze.
                      • pawlozsiul Re: "Niedoabonamentowana" TVPis 23.06.10, 20:35
                        andruszczyn1 napisał:

> Niestety póki
                        > co przysługuje mi jedynie czynne prawo wyborcze.

Szczęśliwy człowiek jeszcze jesteś, Andruszczyn. Uwierz na słowo -
                        jak człowiekowi zaczyna przysługiwać bierne prawo, to tak
                        dziadzieje, że mu się już nie chce chcieć.
                  • pawlozsiul Re: "Niedoabonamentowana" TVPis 23.06.10, 20:37
                    andruszczyn1 napisał:

> A swoją drogą ciekawe, co polska większość powiedziałaby na
                    premiera
                    > czy też prezydenta RP, polskiego obywatela, który otwarcie i
                    > konsekwentnie przypominałby, że jest polskim wzorowym obywatelem
                    > narodowości nie-polskiej. Dajmy na to - ukraińskiej:)

Buzek był rodzajem casusu Wisły.
                  • lubicz68 Re: "Niedoabonamentowana" TVPis 01.07.10, 22:21
                    andruszczyn1 napisał:

> A swoją drogą ciekawe, co polska większość powiedziałaby na premiera
                    > czy też prezydenta RP, polskiego obywatela, który otwarcie i
                    > konsekwentnie przypominałby, że jest polskim wzorowym obywatelem
                    > narodowości nie-polskiej. Dajmy na to - ukraińskiej:)

Jak by był Unitą to miałby i mój głos
                    Pozdr
                • lechowski51 Re: "Niedoabonamentowana" TVPis 23.06.10, 17:08
                  Czytam to i tak sobie mysle ze Ty andruszczyn jestes Jednym Wielkim
                  Kompleksem.O "przepolowionej Polsce" oprocz TVP pisza wszystkie polskie gazety
                  wraz z Twoja obiektywna GW.Bo taka jest wspolczesna Polska.Z jednej strony Ci co
                  od pokolen u siebie i z drugiej strony Polska ludzi zewszad,Polska bez
                  korzeni,Polska popegerowska.Smiesz mnie tlumaczenia ze Wybrzeze,Ziemia Lubuska
                  czy Mazury sa zasobne i dlatego glosuja jako ludzie szczesliwi na Komorowskiego.
                  Akurat bardzo dobrze znam Lubuskie i Dolnoslaskie.Dla mnie Podlasie w
                  porownaniu z okolisami Zagania,Gubina,Wschowy czy Nowej Soli to oaza
                  piekna,bogactwa i szczesliwosci.Podobnie w tej konfrontacji wypada Podkarpacie
                  czy Malopolska glosujaca na Kaczynskiego.
                  Wracam andruszczyn do Twoich kompleksow!.To ze nie powiedzieli w TVP o
                  prawoslawnych glosujacych na Napieralskiego i Komorowskiego uwazasz za
                  manipulacje?.Nie mowili tez nic o katolikach ani o Tatarach i co z tego?.
                  Przestan Polske i Polakow traktowac jak plaster miodu.Jetsesmy rozni ale w tej
                  roznorodnosci jest piekno jezeli zespala nas wspolnota-czyli nasza wspolna
                  Ojczyzna-Polska.
                  Co do TVP?!.Pewnie nie ogladasz kanalu informacyjnego nie od rana do wieczora
                  byl Napieralski rozdajacy jablka,tanczacy,z dziecmi i emerytami.Z drugiej strony
                  masz Telewizje Ojca waltera w ktorej Niesiolowski wraz z Palikotem uprawiaja
                  "polityke milosci" z absolutna aprobata Olejnik,Rymanowskiego i innych
                  "obiektywnych" dziennikarzy tej telewizji.
                  • zimija Jaka zmiana 23.06.10, 17:23
                    lechowski51 napisał:

> Przestan Polske i Polakow traktowac jak plaster miodu.Jetsesmy rozni ale w tej
                    > roznorodnosci jest piekno jezeli zespala nas wspolnota-czyli nasza wspolna
                    > Ojczyzna-Polska.

... taka jak u jednego z kandydatów.
                    Jakoś nie wierzę że nagle można tak sie zmienić.

To tak jakby Roman pisał że tu wszyscy Białorusini.
                    • krzysztof_ja Re: Jaka zmiana 23.06.10, 20:01
                      lechowski51 napisał:
                      > Przestan Polske i Polakow traktowac jak plaster miodu.Jetsesmy rozni ale w tej
                      > roznorodnosci jest piekno jezeli zespala nas wspolnota-czyli nasza wspolna
                      > Ojczyzna-Polska.

www.youtube.com/watch?v=esNZhk6hwHI
                  • nikletni Re: "Niedoabonamentowana" TVPis 23.06.10, 20:22
                    A co ? lechowski wzorem pryncypała zmienia się w baarankka , takie
                    tooto spojne , jak xsiądc ...
                    • krzysztof_ja Re: "Niedoabonamentowana" TVPis 23.06.10, 20:46
                      nikletni napisał:

> A co ? lechowski wzorem pryncypała zmienia się w baarankka , takie
                      > tooto spojne , jak xsiądc ...

Już nie będzie wyzywał nas od komuchów.Będziemy teraz braćmi o lewicowych
                      poglądach.A wiesz Niku, czemu Kłamczyński tak się boi prywatyzacji szpitali? Bo
                      za pobyt w sprywatyzowanej Choroszczy trzeba będzie płacić.
                  • andruszczyn1 Re: "Niedoabonamentowana" TVPis 23.06.10, 22:44
                    Myślałem, że mnie o egocentryzm czy manię wielkości łatwiej posądzić,
                    a Ty lechowski wyskakujesz z kompleksem z wielkiej litery:) Jestem
                    nieco zaskoczony. Ale niech Ci będzie, jeśli pomagają Ci w dyskusji
                    takie personalne wycieczki, które jednak nijak się mają merytorycznie
                    do tematu.
                    Kilka razy cytowałem "GW", ale bez przesady. Nie pisz, że "GW" jest
                    moja, bo nie jest. wczoraj na pierwszej stronie białostockiej "GW"
                    znalazł się również komentarz do wyborów w woj. podlaskim. Podobnie
                    jak w TVP do bani. Redaktor Medek pisze m.in. o "dośc wyraźnym
                    wskazaniu Komorowskiego przez Cerkiew" jako przyczynie dobrego wyniku
                    tego kandydata w pow. hajnowskim. Oczywiście to bzdury. Kościół Prawosławny w Polsce nie wskazał żadnego kandydata. Przypuszczam, że
                    Panu Redaktorowi tak się wydaje... Na niższe poparcia wśród
                    prawosławnych zapracował sam PIS. Pisał o tym m.in. pawlozsiul.

Natomiast w KK w moim powiecie niektórzy wyborcy otrzymywali
                    szczegółowe instrukcje obsługi kart do głosowania. Przychodzi pewna
                    Pani do lokalu wyborczego, odbiera kartę, szybko wypełnia i wrzuca ją
                    do urny. Odchodzi na chwilę... i zaczyna się lament: oj... źle ja
                    zaznaczyła, dajcie mnie drugo karte, bo ja pomyliła sie! Ksiondz
                    mówił dwójkie zaznaczyć, a ja sie pomyliła i skresliła trójkie...
                    Dajcie mnie drugo karte, ja poprawić chce...
                    To relacja członków jednej z komisji.
                    W polskiej demokracji trochę jak w monarchii... władza od Boga dana:)
                    • lechowski51 Re: "Niedoabonamentowana" TVPis 24.06.10, 07:41
                      Wiesz ze nie znajdziesz jednej parafii w Polsce w ktorek siadz z ambony
                      nawolywal do glosowania na "dwojke" ale wzorem propagandzistow GWprawdy
                      powtrzasz jakas historie z komisjii wyborczej.Gdyby tak bylo Myroslaw Czech czy
                      Wronski chlostaliby katodebili na pierwszej stronie GWprawdy juz od poniedzialku.
                      • nikjesienny No i mamy problem ! 24.06.10, 09:31
                        Z sygnaturki naszego kolegi :
                        "Jestem Polakiem - więc mam obowiązki polskie: są one tym większe i
                        tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ
                        człowieka. "
                        ====================================================================
                        Na ile już daleko odszedł od pierwowzoru ? Przedstawia sobą wyższy
                        typ człowieka , nadczłowieka . To już nawet nie faszyzm , jako rasa
                        wybrana . Coś więcej . Zresztą , on nie pochodzi od małpy . Bozia go
                        stworzyła na podobieństwo swoje - Polaka . Oj , chyba trochę
                        przesadziłem . Najpierw byli obrzezani , jako wybrańcy . No i mamy
                        na forum coś w rodzaju papieża - nieomylny , najwyższy z równych .
                        Zamiast wydziwiać , padajmy na pysk przed lechowskim ,
                        który "przestawia wyższy typ człowieka. "

• nikjesienny Re: No i mamy problem ! 24.06.10, 12:59
                          Ksiądz jest osobą publiczną i jako taka podlega osądowi . Pamiętaj o
                          tym meksiczku .
                          • nikjesienny Re: No i mamy problem ! 24.06.10, 14:03
                            Ktoś pod tym artykułem :
                            www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100624/KRAJSWIAT/265220583
                            palnął fajny komentarz :
                            " A jak księdza można oczernić, jak on i tak czarny z definicji? No
                            chyba że ten Twój lokalny to goły lata..."
                          • mexico86 Re: No i mamy problem ! 24.06.10, 23:14
                            Tobie akurat stary ORMO-wcu Pop - osoba publiczna, a nie ksiądz.
                            Ksieża powinni mowić z ambony na kogo głosować....bo się niekturym
                            mocherom już pokickało.
                            Nikuś i co ty biedaku zrobisz??? toc stary Komoroskiego z Łupaszką
                            kumple??? Zbojkotujesz czy na Kaczora swój plugawy głos oddasz?
                      • markochmeleski.1 Re: "Niedoabonamentowana" TVPis 24.06.10, 09:34
                        lechowski51 napisał:

> Wiesz ze nie znajdziesz jednej parafii w Polsce w ktorek siadz z ambony
                        > nawolywal do glosowania na "dwojke" ale wzorem propagandzistow GWprawdy
                        > powtrzasz jakas historie z komisjii wyborczej.Gdyby tak bylo Myroslaw Czech czy
                        > Wronski chlostaliby katodebili na pierwszej stronie GWprawdy juz od poniedzialk
                        > u.

Stoczek Łukowski - wg pani Wiery Niczyporuk. Podawać dalej?
                      • andruszczyn1 Re: "Niedoabonamentowana" TVPis 24.06.10, 10:35
                        Interpretuj to jak chcesz. Marko nieco wyżej wskazał konkretny
                        przypadek. Ja znajomych nie będę wystawiał i narażał na "gniew Boży".
                        Poparcie przynajmniej części duchownych rzymskokatolickich dla PIS-u
                        widać nie tylko przy okazji wyborów. Pewien ks. z Przemyśla nawet
                        żałoby narodowej nie potrafił uszanować po katastrofie pod
                        Smoleńskiem. Podczas kazania wyrażał swój żal do Najwyższego o to, że
                        zabrał tych "najlepszych" do siebie, a mógł przecież zabrać "plewy",
                        które pozostały na ziemi. W ustach osoby niewierzącej można byłoby to
                        uznać za bardzo niesmaczny żart, ale kiedy mówi to wierzący, ksiądz
                        to brzmi to właściwie jak życzenie śmierci dla przeciwników
                        politycznych. Nagrania w Przemyślu dokonali nie dziennikarze "GW",
                        jakbyś pewnie chciał, ale zbulwersowani wierni tego Kościoła, którzy
                        oprócz gorliwej wiary mają tez trochę rozumu od Bozi.
                        I Ty lechowski doskonale o tym wiesz.

I tak na marginesie: nie imputuj mi za każdym razem, że jestem
                        propagandzistą "GW", albo zachowuję się jak oni, bo to nieprawda.
                        Rozumiem, że wrzucenie mnie do jednego wora ze środowiskiem "GW" jest
                        dla Ciebie wygodną stałą praktyką. Zdaję sobie sprawę, że takie
                        porównanie w naszym kraju dla pewnych środowisk jest niemal
                        jednoznaczne z sygnałem do ukamienowania, niczym wypowiedzenie
                        imienia Boga w "Żywocie Bryana", ale nasza rzeczywistość jest
                        bardziej skomplikowana niż Ci się wydaje lechowski.

lechowski51 napisał:

> Wiesz ze nie znajdziesz jednej parafii w Polsce w ktorek siadz z
                        ambony
                        > nawolywal do glosowania na "dwojke" ale wzorem propagandzistow
                        GWprawdy
                        > powtrzasz jakas historie z komisjii wyborczej.Gdyby tak bylo
                        Myroslaw Czech czy
                        > Wronski chlostaliby katodebili na pierwszej stronie GWprawdy juz od
                        poniedzialk
                        > u.
                        • mexico86 Re: "Niedoabonamentowana" TVPis 24.06.10, 11:46
                          Andruszczynku.Pawloszczynku Chmielu i niku ..tak naprawdę to c...j
                          was powinno obchodzić co ksiądz mówi na ambonie.
                          • markochmeleski.1 Re: "Niedoabonamentowana" TVPis 24.06.10, 11:51
                            mexico86 napisał:

> Andruszczynku.Pawloszczynku Chmielu i niku ..tak naprawdę to c...j
                            > was powinno obchodzić co ksiądz mówi na ambonie.

i właśnie mexiku tak jest :)
                            • pawlozsiul no może w nieco grzeczniejszej formie... 24.06.10, 12:09
                              ... ale w sumie Marko ma rację.
                              • pawlozsiul nie, jednak Marko nie ma racji 24.06.10, 12:13
                                Tzn. ma rację w określonym zakresie - póki ksiądz się wypowiada o
                                dogmatach wiary, mnie to rzeczywiście nie obchodzi. Ale kiedy
                                Kościół wkracza w dyskurs publiczny, przestaje być Kościołem, a
                                staje się stroną dyskusji ze wszystkimi tego konsekwencjami.
                          • sebcioo Re: "Niedoabonamentowana" TVPis 24.06.10, 11:54
                            Tak samo jak ksiezy powinny c...j obchodzic np in vitro czy prezerwatywy.

BTW jesli np ksiadz na mszy mowi na kogo glosowac a tym samym lamie prawo to ma
                            to innych nie obchodzic?
                            • lubicz68 Re: "Niedoabonamentowana" TVPis 24.06.10, 21:34
                              sebcioo napisał:

> Tak samo jak ksiezy powinny c...j obchodzic np in vitro czy prezerwatywy.
                              >
                              > BTW jesli np ksiadz na mszy mowi na kogo glosowac a tym samym lamie prawo to ma
                              > to innych nie obchodzic?

A jakie prawo łamie?????
                              Oczywiście po za kanonicznym, bo sprzeciwia się poleceniom swojego Biskupa.
                              • sebcioo Re: "Niedoabonamentowana" TVPis 24.06.10, 22:36
                                Np to o ciszy wyborczej.
                                • lubicz68 Re: "Niedoabonamentowana" TVPis 01.07.10, 22:44
                                  OK
                                  tu masz rację.
                                  Ale ksiądz niezależnie czy Katolicki czy Prawosławny czy Unicki to tylko
                                  człowiek i czasami poniosą go emocje.
                                  Poza tym ksiądz naucz nie tylko "z ambony" i myślę że duchowni Prawosławni do
                                  perfekcji opanowali "inne kanały nauczania" w marketingu nazywa się to
                                  "marketing szeptany"
                                  Pozdrawiam
                          • krzysztof_ja Re: "Niedoabonamentowana" TVPis 24.06.10, 12:14
                            mexico86 napisał:

To co c...j mówi na ambonie to zapewne niewielu z nas obchodzi,ważne by c...j
                            nie łamał prawa,bo cisza wyborcza obowiązuje chyba wszystkich.A może według
                            ciebie ,klecha to tak jak lachoski wyższy rodzaj człowieka i nasze ziemskie
                            prawa go nie dotyczą.
                          • andruszczyn1 Re: "Niedoabonamentowana" TVPis 24.06.10, 12:23
                            mexico86 napisał:

Dlaczego?
                        • pawlozsiul kawał mi się przypomniał 24.06.10, 12:08
                          Przechodzą Stirlitz i Gates obok płonącego stosu książek:
                          - "cenzura" - pomyślał Stirlitz;
                          - "walka z piractwem" - podumał Gates.

No więc ja podumał, że swoim wpisem naruszył Twoje copyrighty, ale
                          spontanicznie mi się tak zareagowało na wpis Lechowskiego. Nie mnie
                          jednemu, jak widać.
                      • pawlozsiul Re: "Niedoabonamentowana" TVPis 24.06.10, 12:01
                        lechowski51 napisał:

> Wiesz ze nie znajdziesz jednej parafii w Polsce w ktorek siadz z
                        ambony
                        > nawolywal do glosowania na "dwojke" ale wzorem propagandzistow
                        GWprawdy
                        > powtrzasz jakas historie z komisjii wyborczej.

Ja tam po Smoleńsku słyszałem homilię, w której ksiądz się ciągle
                        dopytywał, a "gdyby to się zdarzyło nie w sobotę, lecz w środę". Jak
                        dla mnie sprawiało to wrażenie jakiejś pretensji do Najwyższego -
                        dlaczego zabrałeś Lechu, a nie Donaldu?!

> Gdyby tak bylo Myroslaw Czech czy
                        Wronski chlostaliby katodebili na pierwszej stronie GWprawdy juz od
                        poniedzialk
                        > u.

Ale o co idzie? Zarzucasz Wrońskiemu niedostatek czujności
                        rewolucyjnej?
                        • sebcioo A propos tego co mowia klechy 24.06.10, 12:05
                          www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100624/KRAJSWIAT/265220583
                • pawlozsiul może "testament" Lecha Kaczyńskiego??? 23.06.10, 20:54
                  Ewangelikom pozwolił być Polakami, prawosławnym kazał czekać.
                  Ale "Wiadomości" rzeczywiście są mocne (minuta 12:40+):

www.tvp.info/wiadomosci/wideo/22062010-1930/1900398

Też tego gówna nie oglądam, głównie za sprawą kolegi Obserwera,
                  który nie może zainstalować anteny od miesiąca+.
                  • lechowski51 Re: może "testament" Lecha Kaczyńskiego??? 25.06.10, 23:19
                    andruszczyn napisal;
                    Pewien ks. z Przemyśla nawet
                    żałoby narodowej nie potrafił uszanować po katastrofie pod
                    Smoleńskiem. Podczas kazania wyrażał swój żal do Najwyższego o to, że
                    zabrał tych "najlepszych" do siebie, a mógł przecież zabrać "plewy",
                    które pozostały na ziemi. W ustach osoby niewierzącej można byłoby to
                    uznać za bardzo niesmaczny żart, ale kiedy mówi to wierzący, ksiądz
                    to brzmi to właściwie jak życzenie śmierci dla przeciwników
                    politycznych. Nagrania w Przemyślu dokonali nie dziennikarze "GW",
                    jakbyś pewnie chciał, ale zbulwersowani wierni tego Kościoła, którzy
                    oprócz gorliwej wiary mają tez trochę rozumu od Bozi.
                    I Ty lechowski doskonale o tym wiesz.

Moze przesluchaj kazanie tego wiernego i przestan uprawiac antykatolicka
                    propagande?!
                    rzymskikatolik.blox.pl/2010/04/Homilia-x-pralata-Zbigniewa-Suchego-wygloszona-w.html
                    • sebcioo Re: może "testament" Lecha Kaczyńskiego??? 26.06.10, 08:34
                      Antykatolicka propagande to niestety ale robisz ... ty. Tym bardziej to robisz
                      im bardziej myslisz ze tak nie jest.
                      • lechowski51 Re: może "testament" Lecha Kaczyńskiego??? 26.06.10, 10:18
                        Bla,bla.....Konkrety?
                        • sebcioo Re: może "testament" Lecha Kaczyńskiego??? 26.06.10, 11:06
                          Nie pamietasz co pisales? Przeczytaj swoje wpisy.
                          • lechowski51 Re: może "testament" Lecha Kaczyńskiego??? 26.06.10, 11:50
                            Pamietam.Dlatego mam prawo twierdzic ze bredzisz.
                            Wracajac do tematu.Chcialbym podzielic sie na sobote ciekawym tekstem;

Jako ja, to pozwolę sobie przypomnieć, że obstawałem przy pewnych sprawach
                            znacznie wcześniej, niż zaczął o nich mówić Kaczyński. Politycy, jak
                            wielokrotnie tłumaczyłem, nie kreują społecznych podziałów, oni tylko obstawiają
                            jedną ze stron, „obsługują” ją − i Kaczyński oraz Tusk nie są tu wyjątkami.
                            Polska współczesna rozdarta jest, jak każdy kraj postkolonialny, pomiędzy
                            tubylców i kreoli. Pomiędzy miejscowych, którzy słabo sobie uświadamiają „czym
                            tobie być, o czym tobie marzyć, śnić” − i różnych takich Różyców, których
                            straszliwie boli, że nie urodzili się we Francji, Niemczech czy Belgii, tylko,
                            niech to szlag, na tym polskim zadupiu.

„Nasz naród jak lawa” − ci na wierzchu nie tworzą elity, tylko szumowinę. Nie
                            tworzą żadnych idei, nie są w stanie narodu nigdzie prowadzić, bo go szczerze
                            nienawidzą i jedyny tytuł do szlachectwa widzą w intensywnym przeżywaniu swego
                            poczucia wyższości nad „starszymi, gorzej wykształconymi i z małych miasteczek”.
                            Ci spod spodu są „durni, zapalni i łzawi”, mają mnóstwo irytujących,
                            pańszczyźnianych wad i prawdę mówiąc, czasem chciałoby się im dać tęgiego kopa w
                            dupsko − ale jest w nich ten ogień, którego „sto lat nie wyziębi”. Naród
                            pozbawiony historycznym nieszczęściem elity może wytworzyć nową. Elita,
                            odcinająca się w pogardzie od własnego narodu, przyszłości nie ma. Tak uważam,
                            choć być może racjonalizuję tylko swe głębokie emocje, bo, fakt − „wolę polskie
                            gó... w polu, niźli fiołki w Neapolu”.
                            wiecej;blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/06/26/komuszenie-kaczynskiego/
                            • sebcioo Re: może "testament" Lecha Kaczyńskiego??? 26.06.10, 12:24
                              Tylko potwierdzasz to co napisalem.

"Antykatolicka propagande to niestety ale robisz ... ty. Tym bardziej to robisz
                              im bardziej myslisz ze tak nie jest."

Potrafisz dyskutowac, baaa robisz to non stop, z kims zupelnie go nie sluchajac,
                              nie starajac sie zrozumiec, podajac jakies belkotliwe tezy ktorych z kolei nie
                              sposob zrozumiec. Dyskutowac z nimi to strata czasu bo ty i tak masz w d... to
                              co inni pisza. A to wszystko okraszone odnosnikami/insynuacjami do prawoslawia,
                              zwolennikow GW itp itd.

Hmmm po co to pisalem? W sumie sam nie wiem. Do ciebie to i tak nie trafi.
                              • lechowski51 Re: może "testament" Lecha Kaczyńskiego??? 26.06.10, 21:27
                                No wlasnie!.Lubisz rozmawiac sam ze soba?
                                • lechowski51 Re: może "testament" Lecha Kaczyńskiego??? 29.06.10, 15:43
                                  Ciekawe spostrzezenia o I turze wyborow;

Na inne niż tylko dyplom i pieniądze uwarunkowania preferencji wyborczych
                                  Polaków wskazuje wiele drobnych ciekawostek i odmienności, które można dostrzec
                                  na mapie głosujących powiatów. Na Białostocczyźnie wyraźnie widać powiaty
                                  sejneński i hajnowski, które głosowały na kandydata PO. 24 czerwca obydwu
                                  regionom poświęcono znaczną część TVN-owskiego dziennika.

Materiał, który rzekomo szukał prawdy na temat tego fenomenu, ilustrowały
                                  wypowiedzi napotkanych mieszkańców w stylu: „Kaczyński to szkodnik”. Kłopot w
                                  tym, że w obu powiatach istotną rolę odgrywają liczne zwarte populacje
                                  mniejszości narodowych: w Sejnach – litewska, a w Hajnówce – białoruska. Ale o
                                  tym w „perswazyjnym” („nie głosuj telewidzu na szkodnika”!) materiale TVN nie
                                  było słowa. Warto też pamiętać o sukcesie wyborczym kandydata PO wśród ludności
                                  niemieckiej na Opolszczyźnie. Jej mieszkańcy (sądząc po rażąco niskiej
                                  frekwencji) nie bardzo pasują do hasła „Polska jest najważniejsza” Jarosława
                                  Kaczyńskiego.
                                  wiecej;www.rp.pl/artykul/500707_Polska_B_zaglosuje_na_Komorowskiego_.html
    • nikletni lechowski ! 29.06.10, 19:25
      Jako człek światowy , powinienes wiedzieć , że :
      lechowski51 napisał:
      > ...to lewactwo z TVN i salonu wspirajacego Gajowego powinno
      popelnic zbiorowe supuku.
      =============================================================
      Kuku, czy nie kuku , ale rytualne samobójstwo po japońsku nosi miano
      SEPPUKU .
      Na przyszłośc nie namawiaj nikogo do jakiegoś durnego samobójstwa o
      byle jakiej nazwie , bo to karalne .
      • lechowski51 Re: lechowski ! 29.06.10, 23:02
        Dzieki nikus za korekte.W nagrode piosenka;
        www.youtube.com/watch?v=Gq9S8yUTnpE
        • krzysztof_ja Re: lechowski ! 30.06.10, 09:26
          lechowski51 napisał:
          > www.youtube.com/watch?v=Gq9S8yUTnpE

A to przypadkiem nie ciebie lachoski tak mocno zdenerwował Figurski z
          Wojewódzkim ze swoją piosenką.Twój idol potrafił jakoś zmienić styl,a ty ,jak
          najgorszy taki stary ubeckopartyjny beton, nie dajesz sobie z tym rady.Brawo
          lachoski.
          • lechowski51 Re: lechowski ! 30.06.10, 09:33
            Zmiana stylu to nie zmiana zasad i systemu wartosci.Skoro poslugujesz sie
            blaznem Wojewodzkim w dyskursie politycznym to niestety Ty a nie ja sprowadzasz
            jezyk polityki do rynsztoku.
            • krzysztof_ja Re: lechowski sie nie zmieni 30.06.10, 18:10
            • sebcioo Re: lechowski ! 01.07.10, 08:15
              lechowski51 napisał:
              > to niestety Ty a nie ja sprowadzasz jezyk polityki do rynsztoku.
              A swistak siedzi ...
              Tak se wmawiaj ze ty najlepszy i najcudowniejszy a reszta zla i niedobra.
            • krzysztof_ja Re: czy on jest normalny? 01.07.10, 19:32
              lechowski51 napisał:

> Zmiana stylu to nie zmiana zasad i systemu wartosci.

Masz rację zmienić styl można,ale tego co w durnym łbie siedzi
              niekoniecznie.Dzisiaj pewien prezes przemawiając w B-stoku,powiedział że żyją tu
              katolicy i tacy pod przekreślonym krzyżem.lachoski nie wiesz o kim mówił ten
              połamaniec.
              • lechowski51 Re: czy on jest normalny? 01.07.10, 23:27
                Prosze o cytat a nie interpretacje tego co powiedzial.W nagrode najnowszy sondaz;
                www.tvn24.pl/-1,1663183,0,1,kandydaci-ida-leb-w-leb,wiadomosc.html
                • lechowski51 Re: czy on jest normalny? 02.07.10, 09:54
                  Znalazlem sam.Jak TY widzisz w tym cos niestosownego to udaja sie do swojego
                  popa albo egzorcysty;

Prezes PiS pamiętał o mniejszości prawosławnej na Podlasiu. - Tu żyją katolicy,
                  prawosławni, a nawet Tatarzy. I synagogi można tu znaleźć. Podlasie to region,
                  który pokazuje, że dobrymi Polakami można być i pod zwykłym krzyżem, i pod tym
                  przekreślonym. To wielkie bogactwo - mówił Kaczyński. W Supraślu zapalił
                  świeczkę na grobie prawosławnego ordynariusza polowego Wojska Polskiego abp.
                  Mirona, ofiary katastrofy pod Smoleńskiem.
                  wiecej;wyborcza.pl/Polityka/1,103835,8090827,Kaczynski_wystapi_z_oredziem.html
    • krzysztof_ja Re: lachoski jesteś honorowy? 05.07.10, 20:16
      lechowski51 napisał:
      rel="nofollow">wyborcza.pl/1,75248,8030190,Ostatni_sondaz__Gazety___Komorowski_wygra_w_I_turze_.html
      > ...to lewactwo z TVN i salonu wspirajacego Gajowego powinno popelnic zbiorowe
      > supuku.
      --lachoski naostzyłeś seppukator?.Czy stać cię tylko, naproponowanie innym
      honorowego wyjścia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka