Dodaj do ulubionych

Drogi Powiarowe c.d.

05.01.12, 17:23
Temat był obecny na forum, musze jednak reaktywować temat, który został zarchiwizowany.
Nie dalej jak wczoraj miałem nieprzyjemność mijać się z samochodem ciężarowym Pronaru. Pojazdy tego typu często spotykam na swojej drodze, do kierowców nie mam żadnych zastrzeżeń, zauważyłem że jeżdzą dobrze i rozsądnie. Zastrzeżenie mam co do stanu drogi na trasie Strabla - Plutycze. Brak pobocza ! Chciałem napisać o tym latem 2011 roku, ale pomśłałem, że skoro akacje kwitną grzech je wycinać. Teraz kiedy suche gałęzie nachylone ku osi jezdni o obydwu stron muszę wołać o litość. Na ocinku ponad 1km pobocze drogi porastaja akacje / . \ . Podczas wymijania następuje darcie lakieru pojazdu w zależności od wielkości . Uprzejmie proszę o interwencję, zanim wydarzy się coś potwornego komuś z gości zagranicznych....
forum.gazeta.pl/forum/w,252,117643426,117643426,Informacja_dla_Drogowcow_z_Powiatu.html
Obserwuj wątek
    • nikzimowy Re: Drogi Powiarowe c.d. 05.01.12, 17:43
      11rewresbo napisał:
      >Podczas wymijania następuje darcie lakieru pojazdu w zależności od wielkości .
      =====================================================
      Nie żebym był zanadto dociekliwym , ale jaką ma wielkość lakier do darcia ?
      Określać w jednostkach calowych czy metrycznych ? Trzy czy czterowymiarowo ?
      • 11rewresbo Re: Drogi Powiarowe c.d. 05.01.12, 19:19
        Wyobraź sobie duzy samochód, akacje wdzieraja się w pas drogowy / . \ kształt tunelu drogowego. Wysoki pojazd podczas mijanki zostaje podrapany w plecy, niski taki jak Twój opel uniknie tej rozkoszy...
        • szpila555 Re: Drogi Powiarowe c.d. 05.01.12, 22:02
          "Lustrzany", nie gorączkuj się, po Twoim telefonie byłem wczoraj w tej sprawie w Powiatowym Zarządzie Dróg. Temat był i jest tam znany, a w najbliższym czasie ma być załatwiony pozytywnie poprzez podcinkę gałęzi. Więcej szczegółów podam na priv.
          • 11rewresbo Re: Drogi Powiarowe c.d. 06.01.12, 02:16
            Szpila555, zawsze wierzyłem w Twoje działanie, ale na wszelki wypadek palnąłem wpis...
            • 11rewresbo Re: Drogi Powiarowe c.d. 13.01.12, 19:17
              Widziałem dzisiiaj działania Drogowców od strony Chraboł. Rębak swój mają i dobrze idzie. Mam nadzieję, że jeszcze te wspomniane akcję przed Strablą też zostaną poszatkowane :)
              • obserwer11 Re: Drogi Powiarowe c.d. 16.01.12, 19:14
                Plutycze-Strabla, kochani Drogowcy :)
                • obserwer11 Re: Drogi Powiarowe c.d. 08.04.12, 20:45
                  Dzięki profesjonalnej firmie, Wielka sobotę, usunięte zostały niebezpieczne akacje oraz inne drzerwa porostające drogę Powiatową na odcinku Plutycze -Strabla.Teraz jest cudownie, chwała Rybakom, oraz Starostwie Powiatowemu w Bielsku Podlaskim za decyzję.
                  Wasi drogowcy z Powiatu nie maja takiego sprzętu, aby cholerne akacje usunąć....
                  To był wyczyn, widziałem tom naocznie, wracając po 6 godzinnej nocnej jazdy z Gdańska, od razu siły witalne powróciła.
                  Chwała Wam
                  forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44765
                  • szpila555 Re: Drogi Powiarowe c.d. 08.04.12, 22:07
                    Czemu kadzisz i dziękujesz Starostwu Powiatowemu za coś, co powinno być zrobione już dawno, bez żadnej łaski i upominania się?
                    • obserwer11 Re: Drogi Powiarowe c.d. 11.04.12, 02:07
                      Niech Im Będzie, na wyrost
                      • 11rewresbo Re: Drogi Powiarowe c.d. 20.10.12, 21:31
                        Było ciemno, jeden słupek z lewej strony stoi, drugi przewrócony jeszcze przez Kombajny.
                        To opis drogi Rajsk-Plutycze, w rowie cztery może cztery przepusty gotowe od 3 miesięcy do ułożenie w cieku wodnym....Czekamy na mróz PZD ???
                        • obserwer11 Re: Drogi Powiatowe, sprostowanie 21.10.12, 07:35
                          ....w rowie cztery może pięć przepustów gotowych do wymiany pod drogą typu szutrową.../zwężenie faktycznie niebezpieczne, prawe koło przy małym ruchu przy wymijaniu może zjechać do wodnego cieku. Na szczeście ruch pojazdów niezbyt duży.
                          • szpila555 Re: Drogi Powiatowe, sprostowanie 22.10.12, 08:11
                            A to przypadkiem nie jest droga gminna?
                            • 11rewresbo Re: Drogi Powiatowe 22.10.12, 09:09
                              Pani Wójt poinformowała, że jest powiatowa.
                              przyp.redf / chociaż wąska i leśna/
                              • szpila555 Re: Drogi Powiatowe 22.10.12, 10:14
                                Według informacji uzyskanych dzisiaj w PZD odcinek drogi Rajsk - Plutycze od skrętu do Husak do skrętu do Jacewicz (przed Plutyczami) jest odcinkiem drogi gminnej (właśnie on biegnie przez las). Pani Wójt zapewne uzyskała od swoich pracowników niekompletne informacje, ciekawe czyje są te rury.
                                Notabene, ułożenie rur pod zjazdem na rowie przydrożnym wymaga decyzji o warunkach zabudowy wydawanej przez Wójta, pozwolenia wodnoprawnego i pozwolenia na budowę wydawanego przez Starostę oraz decyzji Wójta na zajęcie części pasa drogowego na czas wykonania na nim robót budowlanych.
                                Oj poczekasz o11 na pozytywne zakończenie sprawy ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka