Dodaj do ulubionych

Barwy jesieni

09.11.04, 20:42
Czytając ostatnie wpisy na naszym forum można stwierdzić, że niektórym jego
użytkownikom udzielił się jesienny nastrój i drażliwość. To zrozumiałe. Za
oknem siąpi jesienny kapuśniaczek, niebo zaciągnięte. Deszczyk zdążył wypłukać
tylko co posypany żwir na głównej ulicy naszego miasteczka. Tylko czekać, aż
sypnie śnieg, wszystko przykryje, zamiecie i będzie czysto… na parę chwil. Ale
jazda!

Póki co na proponuję bardziej kolorową stronę naszej szarej rzeczywistości
na: www.bisi.com.pl - odnośnik „W żółtych płomieniach liści”.
Obserwuj wątek
    • odziej Re: Barwy jesieni 09.11.04, 21:19
      no ładnie to wygląda....czy to las pilicki, bo coś jakoś za czysto:)
      • s.niedzwiecki Re: Barwy jesieni 09.11.04, 22:07
        odziej napisał:

> no ładnie to wygląda....czy to las pilicki, bo coś jakoś za czysto:)

Nie, to las Hołodzki i dolina Orlanki z żerowiskami bobrów i tamami bobrowymi,
        ale w lesie Pilickim też jest ładnie.
    • marzena5510 Re: Barwy jesieni 09.11.04, 23:03
      No cóż wypadałoby pogratulować artystycznej duszy. Nie mialam okazji w tym roku
      podziwiać piękna jesiennego lasu i cudnej przyrody topiącej się w cieple
      ogarniających ją kolorów. A tu proszę. I chyba kazdy zdaje sobie sprawę ze
      zdjęcia są tylko namiastką tego czym jest żywa przyroda, jednak wrażliwą duszę
      również foptografia moze poruszyć, moze wzbudzic zachwyt, skłonić do zadumy...

Niektórym szczególnie utknie w pamieci tegoroczna jesien, kiedy to mknąc główną
      ulicą miasta będą zmuszeni przeżyć dzióry, błoto, śnieg, kałuże.... i z
      utęsknieniem będą czekać następnej jesieni, kiedy to zgodnie z zapowiedziami
      będzie już piękny asfalcik.
      • s.niedzwiecki Re: Barwy jesieni 10.11.04, 09:14
        Dzięki za gratulacje. Z tą artystyczną duszą to przesada. Fotki rzeczywiście,
        pokazują tylko tyle, ile może ogarnąć kadr aparatu. Ważne jest jednak jak się
        patrzy. Jeżeli mój sposób widzenia podoba się innym, skłania do myślenia, to
        cóż, wypada się tylko cieszyć :)
        • marzena5510 Re: Barwy jesieni 10.11.04, 13:52
          No nie wiem czy przesada. Moim zdaniem nie za bardzo. Myślisz że ja nie
          próbowałam robić zdjęć??? Owszem, usilnie chciałam spróbować i udowodnić sobie
          ze przeciez cóż to za filozofia: idziesz... idziesz... patrzysz ze jest
          ładnie... cyk... cyk... cyk... a potem... no cóz... okazuje się że jest tak
          zwyczajnie... a przeciez mialo być super. Widziec a widzieć to jest róznica. Ja
          patrząc na las jesienią widze drzewa kolorowe, ty widzisz bajeczną chwilę,
          niepowtarzalnie piękny krajobraz i uwieczniasz go na fotografii.
          Ps. ten grzybek jest super :))
          • s.niedzwiecki Re: Barwy jesieni 10.11.04, 14:55
            Po takiej recenzji krew mi zaczęła szybciej krążyć. Miło jest czytać, że moje
            fotki wywołują pozytywne emocje. Nie czuję się kompetentny do udzielania rad.
            Wiem tylko, że nawet najbliższe okolice Bielska mogą być inspiracją do
            ciekawych zdjęć. Jeszcze raz wielkie dzięki.
            • marzena5510 Re: Barwy jesieni 10.11.04, 17:38
              A pioseneczka była dla ciebie inspiracją, czy przypadkiem wpadła ci w ręce i
              okazało sie, ze doskonale komponuje się z twoimi fotografiami?
              • s.niedzwiecki Re: Barwy jesieni 10.11.04, 20:50
                Szukałem czegoś niebanalnego w tym klimacie. Jest kilka fajnych, starych
                utworów, które się nie zestarzały, a po „odkurzeniu” okazuje się, że nic
                bardziej oryginalnego od tego czasu nie powstało. Wybrałem piosenkę Skaldów – to
                moim zdaniem - jeden z lepszych polskich zespołów, bardzo popularny w latach
                siedemdziesiątych. Ich kompozycje w tamtym czasie były na tyle nowoczesne, że
                przy odpowiednim marketingu (w dzisiejszym znaczeniu tego słowa) mogłyby być
                przebojami również na zachodzie. Dzisiaj ich płytki (i innych popularnych w
                tamtych czasach zespołów) można kupić za grosze w marketach i na stacjach
                benzynowych. Niektóre z nich warto mieć w swojej domowej płytotece i od czasu do
                czasu położyć sobie na talerz.

PS. Gdybym pokazał swoją galerię w październiku, wybrałbym „Wspomnienie”
                Niemena, na słowa Tuwima.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka