Dodaj do ulubionych

Kto na Tuska zagłosuje, Chrystusa ubiczuje?

06.10.05, 10:50
Zgadza sie mialam nie glosowac.Ale poprzeczytaniu tego

wiadomosci.onet.pl/1175362,11,item.html

To mnie kerw zalala i jak pomyslalam sobie ze taki kaczor bedzie dyktowal mi
co mam robic i zeszmaci cala polske to mnie krew zalala i pojde glosowac!na
Tuska!Najwyzej ubiczuje Chrystusa.Brednie i jeszcze raz brednie!Co oni sobie
mysla?Moze jeszcze za mloda jestem zeby zrozumiec jakim gownem sie posluguja
te jelopy zeby tylko wygrac!okropne!Ludzie to POJEBANE ZWIERZETA napedzane
pieniadzem!I jesli ktos o zdrowm rozsadku zaglosuje na kaczora to niech
bedzie pewnien ze potrzebna jest mu wizyta u psychiatry!Jeszcze nigdy w zyciu
nikt mnie tak nie zdenerwowal.I co zrobia mocherowe berety?Zaglosuja na
kaczora zeby chrystusa nie ubiczowac!To po nizej godnosci!Wypierac sie Bogiem
na rzecz okradania polski.O 2 takich co okradlo polske?Akurat ja nie chcem
zeby moje dzieci beda musialy sie uczyc o takim incydencie!

APELUJE!

Zastanowmy sie czy glosujemy na tych ktorzy zadaja ciosy ponizej pasa i chca
okrasc nas.I czy odpowiada nam ich forma politycznej zagrywki?A moze czy
odpowiada nam wierzacym ze nazywaja Katolikow jedyna sluszna wiara a inne sa
dzielem diabla.Czy chcemy byc ponizani i wysmiewani z powodu innej wiary i z
powodu tolerancji?

A moze wolimy zaglosowac na Tuska i dac szansze czlowiekowi ktory przez calyc
zas ani raznu nie zachowal sie jak swinia wyborcza?
Obserwuj wątek
    • bielszczanin Re: Kto na Tuska zagłosuje, Chrystusa ubiczuje? 06.10.05, 11:14
      Khaki, skąd w Tobie tyle złości, nienawści? Skąd takie określenia?
      Nie odpowiadaj nienawiścią na nienawiść bo staje się to mało wiarygodne.
      Nie różnisz się w ten sposób od tych, których opluwasz.

A co do dziwacznego nawoływania pewnej, według mnie, biednej intelektualnie
      grupy osób, to cóż, ja ufam, że Jezus im to wybaczy. I tyle. I nie ma co się
      tym tak przejmować. Ekstremisci zawsze byli i będą. Czy religijni czy
      narodowościowi czy klasowi. Całe szczęście nie jest ich tak wcale dużo. Ale i u
      nas w Bielsku się znajdą.
      Mam nadzieje, ze troszkę się po prostu zagalopowałaś.

Co ma z nimi wspólnego Kaczyński? Według mnie nic.
      Można się z nim nie zgadzać ale nie przypisuj mu złodziejstwa!! Na jakiej
      podstawie tak sądzisz? Po co takie rzeczy wygadujesz?
      Głosuj na kogo chcesz - ale dlatego, ze dany kandydat jest Ci bliższy
      światopoglądowo.

No i przypominam Ci, ze to wybory PARLAMENTARNE w Polsce są dużo ważniejsze.
    • khaki3 Re: Kto na Tuska zagłosuje, Chrystusa ubiczuje? 06.10.05, 11:51
      Drogi Bielszczaninie.

Czy mnie ponioslo?A Ciebie nie ponosi jak wygaduja bzdury?Mam na to patrzec i
      reca zakladac?Stac i czekac?Na co czekac?Na oklaski?Ktos wczesniej w moim
      poprzednim poscie napisal ze inni za mnie decyduja.I mial racje.Ja pojde
      glosowac nie dlatego ze czuje taka potrzebe ale dlatego ze nie chcem zeby ktos
      mna dyrygowal i dyktowal mi warunki istnienia.Nie znosze homofobii a kaczynski
      taka postawe prezentuje i nie znosze jak wtraca sie instytucja koscielna do
      tematow na ktorych sie nie zna i nie dotyczy tej instytucji.ZALOSNE nic wiecej
      nie mam do dodania.

• bielszczanin Re: Kto na Tuska zagłosuje, Chrystusa ubiczuje? 06.10.05, 14:25
        Tak, mnie też "ponosi", szczególnie jak ci, którzy powołując się na Boga,
        jednocześnie sieją nienawiść.
        Bardzo się cieszę, że pójdziesz głosować.

Nie rozumiem natomiast:
        dlaczego uważasz że Kaczyński jest „homofobem”? to nieprawda. (Jeżeli
        chrześcijanin powie, że według niego homoseksualizm jest grzechem, to jest to
        przykładem homofobii? NIE!)
        dlaczego utożsamiasz Kaczyńskiego z Kościołem,
        dlaczego utożsamiasz działania grupki ekstremistów z Kościołem?
        do czego znowu się wtrąca Kościół? Na czym się znowu nie zna?

poza tym, posługując się Twoją, khaki, terminologią: - „nie znoszę”
        kościołofobii. To co, każdy ma prawo się wypowiadać na każdy temat, a Kościół
        nie może? Poza tym, Kościół (Katolicki)jest przy okazji tych wyborów bardzo
        powściągliwy (i bardzo dobrze).
        Według mnie niczym kościołofobia nie różni od innych "fobii". A nawet jest to
        gorsze:
        – pod przykrywką bycia „obrońcą wolności” odbiera się prawo do wolności komuś
        innemu.
        • khaki3 Re: Kto na Tuska zagłosuje, Chrystusa ubiczuje? 06.10.05, 15:41
          Kaczynski jest homofobem zabraniajac parady rownosci.Natomiast wyrazil zgode na
          parade normalnosci.Utozsamiam Kaczynskiego z kosciolem dlatego ze sam wiele
          razy podkreslal ze kosciol to jedyna ostoja dla normanlej polski.Kosciol
          powinien zajmowac sie sprawami duchowymi przyslgujac sie Bogu a nie
          polityka.Niech zajmie sie rozwijaniem i wzbudzaniem zainteresowania Bogiem.Nie
          urozsamiam extremistow z kosciolem.Tak jest juz wszedzie.kazdy( zle rozumujacy)
          katolik uwaza ze ma monopol na Boga ze inne wiary to juz w ogole bezecenstwo i
          trzeba na stosie spalic.Kosciol wtraca sie do polityki a zadaniem kosciola jest
          przyblizenie Boga ludziom i ludzi Bogu.Czyzby kosciol mial teraz za zadanie
          wypromowanie nienawisci i rasistowskich pogladow na temat homosexualnosci?Jesli
          kosciol zabrania ludziom tworzyc pary homosexualne to odbiera im prawo do
          wolnosci.Skoro kosciol SWIATYNIA BOZA zabrania cos innym to i ja moge:) to
          kosciol dal mi przyklad jak byc totalnym ignorantem i jak pochopnie oceniac
          ludzi.Skoro KK tak moze oceniac innych to ja moge tak samo oceniac KK.Czyzby KK
          mial wieksze prawa?Nie wydaje mi sie.Wiec mam takie same prawo jak KK i robie
          to samo co oni.razi Cie to?Bo mnie nie.W koncu robie to samo co KK.Wiec powino
          byc okidoki:)
          • bielszczanin Re: Kto na Tuska zagłosuje, Chrystusa ubiczuje? 06.10.05, 16:54
            "Utozsamiam Kaczynskiego z kosciolem "
            Lech Kaczyński jest Lechem Kaczyńskim a nie Kościołem. (podobnie np. Roman
            Giertych nie jest Kościołem, Wojciech Olejniczak nie jest Kościołem czy
            Jarosław Kalinowski nie jest Kościołem)
            To biskup - dla diecezji, episkopat - dla Polski i papież wypowiada się w
            imieniu Kościoła. Wypowiedzi polityków katolickich nie są stanowiskiem
            Kościoła, prawosławnych nie są stanowiskiem Cerkwi, muzułmańskich nie są
            stanowiskiem islamu. Nie wiem czy to rozumiesz.

"Tak jest juz wszedzie.kazdy( zle rozumujacy)
            >
            > katolik uwaza ze ma monopol na Boga ze inne wiary to juz w ogole bezecenstwo
            i
            > trzeba na stosie spalic"
            Bez komentarza.
            (ale zamiast słowa katolik wpisz sobie: Żyd, muzułmanin, prawosławny czy też
            protestant)

„Czyzby kosciol mial teraz za zadanie
            > wypromowanie nienawisci i rasistowskich pogladow na temat homosexualnosci?
            Jesli
            >
            > kosciol zabrania ludziom tworzyc pary homosexualne to odbiera im prawo do
            > wolnosci.”

Nie wiem czy chodziłaś na lekcje religii - czy to w Kościele czy to w Cerkwi
            czy w innych religiach chrześcijańskich homoseksualizm jest grzechem. I tyle.
            Kościół to mówi. I Cerkiew tak mówi też. Od tysięcy lat! Nie od wczoraj.

„Skoro kosciol SWIATYNIA BOZA zabrania cos innym to i ja moge:)”
            Żyjemy w wolnym świecie i nikt nikomu niczego nie zabrania. Nie gadaj bzdur.

"to
            > kosciol dal mi przyklad jak byc totalnym ignorantem i jak pochopnie oceniac
            > ludzi."
            a możesz mi pokazać ten przykład ignorancji?

Khaki, nie zrozum mnie źle-
            oczywiście masz prawo do wypowiadania się,
            również do głoszenia bzdur, pomawiania i paplania co Ci się żywnie podoba. I ja
            się osobiście z tego cieszę. Żyjemy w dobrych czasach.

Nie wiem z jakich przyczyn atakujesz KK- chyba go po prostu nie rozumiesz i
            przypisujesz
            coś co sobie wymyśliłaś.
            • khaki3 Re: Kto na Tuska zagłosuje, Chrystusa ubiczuje? 06.10.05, 17:24
              NIGDY powtarzam zebys zrozumial NIGDY nie slyszalam od
              prawoslanego,zyda,muzulmanina,protestanta,czy osoby o innej wierze zeby
              twierdzila takie brednie jak czasami mowia katlicy!I na tej samej zasadzie
              dziala "obrazanie" KK.Nic nie mozna powiedziec zlego na temat kosciola to
              odrazu psami zaszczuja i wypominac beda Bog jeden wie co.To ze KK wtraca sie do
              polityki potwierdza np. Radio Maryja i brednie wygadywane w tym radiu.Polecam
              posluchac czasami a RM jest przeciez radiem katolickim i prowadzone jest przez
              ksiedza i wiele kosciolow popiera to radio.Dosc czesto nawet jest mowione e
              jest to JEDYNY katolicki glos!Wiec chocby po tym radiu po tym co mowi ksiadz na
              kazaniu na kogo maja glosowac twierdze i BEDE twierdzic ze KK za duzo sobie
              pozwala.Nigdy nie slyszalam zeby ksieza czy inne osoby duchowne innych wiar tak
              sie wpierdzielaly w zycie polityczne i tak NAKAZYWALY badz jak kto woli
              pokazywaly odpowiednich kandydatow na prezydenta,lub w jakikolwiek inny sposob
              zajmowaly sie innym zyciem niz duchowym!KOSCIOLY POWINNY SIE ZAJMOWAC ZYCIEM
              DUCHOWYM I ZYCIEM Z BOGIEM a nie innymi rzeczami.
              • bielszczanin Re: Kto na Tuska zagłosuje, Chrystusa ubiczuje? 06.10.05, 18:01
                Jesteś uprzedzona do Kościoła Katolickiego i tyle. I pomawiasz katolików.
                Chcesz tak robić - Twoja sprawa.

Jeżeli Ci z tym dobrze to żyj sobie w swojej nienawiści i nietolerancji.

NIE różnisz się w takim razie od tych którzy sieją w RM nienawiść.

Przypominam Ci też, że RM to nie Kościół. Istnieje wiele środowisk w KK, które
                nie zgadzaja się z działalnością tego radia. Według mnie RM to nie jest radio
                katolickie! Wiele poglądów przedsatwianych w RM jest sprzeczna z nauką Kościoła.

Całe szczęście, że nie Ty decydujesz czym się ma zajmować Kościół czy Cerkiew.

A w ogóle to jest jakiś sztuczny problem z tym homoseksualizmem. Czy to jest
                najważniejszy problem Polski?
                • khaki3 Re: Kto na Tuska zagłosuje, Chrystusa ubiczuje? 06.10.05, 18:27
                  Gdybym to ja decydowalam czym ma sie zajmowac KK to by sie zajmowal sprawami
                  duchowymi!A nie polityka i innymi sprawami.Niech KK zacznie zajmowac sie
                  szerzeniem milosci,tolerancji,pomocy blizniemu i niech wreszcie zacznie
                  zauwazac "czarne owce" w swoim gronie.Nie twierdze ze kazdy KK jest taki sam,ze
                  kazdy katolik jest taki jak mocherowe berety kosciolowe.Ale takich ludzi moze
                  nie jest wiele ale za to sa glosni i ciagle sie o nich mowi.Poczytaj wiadomosci
                  moze dowiesz sie co mowia i co glosza KK pod rzadami ksiezy ktorzy licza na
                  kase i na slawe na nic wiecej.Nie jestem uprzedzona do katolikow czy tez
                  KK.Mylisz sie i to bardzo.Sama jestem pol katoliczka pol prawoslawna.Szanuje
                  toleruje akceptuje kazda religie,bo wiara w Boga to milosc,prawda,szczerosc, i
                  wspolczucie.Ale taka "wiara" jaka prezentuja niektore osoby jest poprostu
                  zalosna.A Ty?Co Ty soba reprezentujesz?ja nie zyje w nietolreancji
                  inienawisci.Ja popostu wyrazam glosny protest przeciwko takiej religii i
                  przeciwko takiej sytuacji.Czujesz sie urazony?

Podobno prawda w oczy kole.Moze poprostu za czesto blawochwalczo patrzysz na
                  ksiezy?Dla mnie katolicyzm to dziwna wiara.Ale ja szanuje ze wzledu na rodzine
                  i chwale sobie to ze mam szanse poznac dwie religie katolicja i prawoslawna od
                  wewnatrz i moge poznac zasady i praktyki tych religii.Najwazniejszym probleme
                  polski jest brak tolerancji.Nie mowie tu o problemach politcznych czy tez
                  problemach ekonomicznych.Ale o problemach ludzi.Wiecej tolerancji i mniej
                  wtracania sie do zycia ludzi.A byloby lepiej.I jakby pseudo KK zajal sie swoimi
                  sprawami i mniej by agitowal wrecz o zniszczenie ludzi homosexualnych byloby
                  lepiej i dla nas i dla kazdego innego.

Podziekuje za zycie w ciemnogrodzie.Chcialabym wreszcie byc pewna tego ze zyje
                  w kraju tolerancyjnym a nie w fobistycznym zadupiu swiata.
                  • bielszczanin Re: Kto na Tuska zagłosuje, Chrystusa ubiczuje? 06.10.05, 18:53
                    Zastanów się co piszesz:

"Ludzie to POJEBANE ZWIERZETA napedzane
                    pieniadzem!I jesli ktos o zdrowm rozsadku zaglosuje na kaczora to niech
                    bedzie pewnien ze potrzebna jest mu wizyta u psychiatry"
                    "ze nazywaja Katolikow jedyna sluszna wiara a inne sa
                    dzielem diabla.Czy chcemy byc ponizani i wysmiewani z powodu innej wiary i z
                    powodu tolerancji?"
                    "nie znosze jak wtraca sie instytucja koscielna do
                    tematow na ktorych sie nie zna"
                    "Tak jest juz wszedzie.kazdy( zle rozumujacy)
                    katolik uwaza ze ma monopol na Boga ze inne wiary to juz w ogole bezecenstwo i
                    trzeba na stosie spalic"
                    "Czyzby kosciol mial teraz za zadanie
                    wypromowanie nienawisci i rasistowskich pogladow na temat homosexualnosci"
                    "NIGDY powtarzam zebys zrozumial NIGDY nie slyszalam od
                    prawoslanego,zyda,muzulmanina,protestanta,czy osoby o innej wierze zeby
                    twierdzila takie brednie jak czasami mowia katlicy!"

Powyższe zdania i te:

"Szanuje
                    toleruje akceptuje kazda religie"
                    "ja nie zyje w nietolreancji
                    > inienawisci"

się wykluczają!
                    • komentator11 Re: Kto na Tuska zagłosuje, Chrystusa ubiczuje? 06.10.05, 21:29
                      Kobieta łatwiej przyzna, żę nie ma racji, gdy ma rację, niż gdy jej nie ma.

Marilyn Monroe
                      • stryjekadama Re: Kto na Tuska zagłosuje, Chrystusa ubiczuje? 06.10.05, 22:37
                        durne ! durnoty !
                        • obserwer11 Re: Kto na Tuska zagłosuje, Chrystusa ubiczuje? 06.10.05, 22:46
                          Boże ! zmiłuj się nad tą biedną Polską !
    • khaki3 Re: Kto na Tuska zagłosuje, Chrystusa ubiczuje? 07.10.05, 00:43
      Biorac pod uwage milo zakonczony wieczor z Ukochanym,obejrzenie fascynujacego
      filmu i konczac w 100% wieczor przy ksiazce Browna musze przyznac jedno nie
      grzeszysz rozumem Bielszczanienie.Proponuje najpierw czytac i przemyslec a
      pozniej sie wypowiadac.jak widac za bardzo urazilam Twoja mesko-kosciolowa
      dume.Blagam tylko na stosie mnie nie spal i jadem ( oby nie kielbasianym) nie
      pluj.Ide oddawac sie ksiazce i jej tresci niz wypowiedzion wprost z
      czarnogrodu:)

Pozdrawiam serdecznie Khaki
      • marcingeorge ...milo zakonczony wieczor z Ukochanym... 07.10.05, 07:50
        jak można się oddać książce?Chyba ,że tej Ukochanej książce...Pozdrawiam!
        • khaki3 Re: ...milo zakonczony wieczor z Ukochanym... 07.10.05, 08:46
          Owszem mozna oddac sie ksiazce.Bo jesli jestes jakas zafascynowany to wtedy nie
          bedziesz nawet wiedzial kiedy oddales sie jej bez granic.Nigdy nie zaciekawila
          Ciebie ksiazka ktora wrecz by Ciebie uwiodla?
      • bielszczanin kod khaki 07.10.05, 10:48
        Staram się być obiektywny, jeśli mi się to nie udaje to wybacz khaki.

Ja to widzę w ten sposób:
        - naczytałaś się kodu leonardo da vinci,
        - ponieważ prezentuje on treści różniące się z tym co głosi KK i CP, a przede
        wszystkim atakuje KK, książka ta wywołała w Tobie pewne negatywne uczucia
        skierowane na KK,
        - czemu dałas wyraz, kiedy przeczytałaś o jakiejś grupce wygadującej durnoty,
        - utożsamiłaś w/w grupkę z KK i Lechem Kaczyńskim.

Proponuję inne źródła wiedzy o KK i chrześcijaństwie jako takim, np. z
        Katechizmu Kościoła Katolickiego. Przypomnij sobie czego się dowiedziałaś na
        lekcjach religii.
        Porozmawiaj z baciuszką czy księdzem.
        Czerp wiedzę z różnych źródeł!!!

A Kod Leonardo i inne książki Browna, nie przeczę, są ciekawie i szybko się je
        czyta. Natomiast oparte są po prostu na konfabulacjach i są marnym źródłem
        wiedzy. Za to niezłym źródłem rozrywki.

Pozdrawiam CIę serdecznie.
        • khaki3 Re: kod khaki 07.10.05, 11:04
          Drogi Bielszczanienie.

I tu Ciebie zaskocze.Kod zaczynam dopiero czytac.Wczoraj przeczytalam 8
          pierwszych stron.Wiec moje poglady na temat KK nie sa wyssane z ksiazki czy tez
          nie wieja nienawiscia.Poprstu nie zgadzam sie z niektorymi pogladami KK.Nie
          rozumiem dlaczego ksiadz uczy o zyciu w malzenstwie skoro sam nie ma zony i nie
          ma dzieci.Wiec jego nauki to tylko suche fakty bez doswiadczenia.Nie rozumiem
          dlaczego KK jest tak agresywnie nastawiony do innych religii.Mylisz sie jesli
          twierdzisz ze kazdy KK uwazam za zlo.Ale niestety teraz coraz wiecejjest takich
          KK gdzie liczy sie pieniadz i gdzie dzieja sie coraz wieksze afery.Nie toleruje
          jakichkolwiek kosciolow nie tylko katolickich.Uwazam ze Boga nosi sie w sobie a
          nie w jakichs budynkach.Nie chodze do kosciola ani do cerkwii nie jestem az tak
          bardzo wierzaca osoba i na wszystko patrze z dystansem.Ale to co dzieje sie w
          kosciolach i czeste zapominanie o tym czym ma sie zajmowac KK to juz mnie
          przeraza.Masz racje bylam w cudownym kosciele gdzie ksieza mowili o Bogu i
          mowili o zyciu z Bogiem.I tylko widzialam w takim jednym kosciele taka milosc
          do Boga i tak ciepla atmosfere.To nie jest nienawisc czy zawisc czy jakbys to
          okreslil Bielszczanienie tylko poprostu moje zdanie ktore jest poparte tym ze
          KK znaczaco przekracza swoje kompetencje.
          • sebcioo Re: kod khaki 07.10.05, 11:11
            Ja Kod przeczytalem w jeden dzien. Jak skonczysz to napisz jak ci sie podobal.

A wracajac do Tuska to nie prawda ze on nie stosowal chwytow ponizej pasa. To np
            jego ludzie zniszczyli Cimoszke (konkretniej wodny czlowiek-Waserman)
            • doktorpajchivo Re: kod khaki 07.10.05, 11:24
              sebcioo napisał:
              > A wracajac do Tuska to nie prawda ze on nie stosowal chwytow ponizej pasa. To
              n
              > p
              > jego ludzie zniszczyli Cimoszke (konkretniej wodny czlowiek-Waserman

ów pan jest politykiem PiS-u !!!
              • sebcioo Re: kod khaki 07.10.05, 13:39
                > ów pan jest politykiem PiS-u !!!
                ups wobec powyzszego cofam co rzekłem
              • sebcioo kto z PO gnoil Cimoszke? odp w srodku ;) 11.10.05, 15:18
                > > A wracajac do Tuska to nie prawda ze on nie stosowal chwytow ponizej pasa
                > > . To np jego ludzie zniszczyli Cimoszke (konkretniej wodny czlowiek-Waserman
                > ów pan jest politykiem PiS-u !!!
                Mea maxima culpa.
                Pomylilem sie nie w przynaleznosci partyjnej Wasermana a w tym ze chodzilo mi o
                mości Miodowicza ktory jest z PO i ktory to gnoil Cimoszke.
                • doktorpajchivo Re: kto z PO gnoil Cimoszke? odp w srodku ;) 11.10.05, 17:24
                  z łaski swojej napisz w jakis sposób ów pan Miodowicz "gnoił" Włodzimierza
                  Cimoszewicza???
                  • sebcioo Re: kto z PO gnoil Cimoszke? odp w srodku ;) 12.10.05, 09:47
                    Nie, no sorry, jesli nie zauwazyles tego to nie wiem co nie umknelo twej uwadze.
                    Przeciez to boska trojca Waserman, Giertych i Miodowicz go zgnoili.
                    A przyklad taki ze to wlasnie Miodowicz uparcie do konca plutl o sekretarce
                    Cimoszki i podtrzymywal wersje o roznych wersjach zeznan podatkowych Cimoszki.
          • bielszczanin Re: kod khaki 07.10.05, 11:26
            Sęk w tym, że to nie Ty określasz kompetencje Kościołów.

Ja osobiście nie czuję się bardzo kompetentny aby odpowiadać na Twoje zarzuty
            wobec Kościoła. Ale zapewniam Cię, żen nie jest On "agresywnie nastawiony wobec
            innych religii".
            Jest fajne forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10607
            Może tam odpowiedzą na Twoje wątpliwości.

Oczywiście mozesz mieć swoje zdanie na poruszany przez Ciebie temat, mieć swoją
            wiarę, inne poglądy itd. Dlatego, jak rozumiem, nie chodzisz do Kościoła czy
            Cerkwii. Ale pozwól, ze inni będą mieli swoje. Pozwól, ze Kościół będzie
            funcjonował dalej po swojemu.
            I nie odbieraj Kościołowi, Cerkwii ich funcji społecznych.

"Kościół to nie tylko dom z kamienia i złota".
          • bielszczanin Re: kod khaki 07.10.05, 11:26
            Sęk w tym, że to nie Ty określasz kompetencje Kościołów.

Ja osobiście nie czuję się bardzo kompetentny aby odpowiadać na Twoje zarzuty
            wobec Kościoła. Ale zapewniam Cię, żen nie jest On "agresywnie nastawiony wobec
            innych religii".
            Jest fajne forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10607
            Może tam odpowiedzą na Twoje wątpliwości.

Oczywiście mozesz mieć swoje zdanie na poruszany przez Ciebie temat, mieć swoją
            wiarę, inne poglądy itd. Dlatego, jak rozumiem, nie chodzisz do Kościoła czy
            Cerkwii. Ale pozwól, ze inni będą mieli swoje. Pozwól, ze Kościół będzie
            funcjonował dalej po swojemu.
            I nie odbieraj Kościołowi, Cerkwii ich funcji społecznych.

"Kościół to nie tylko dom z kamienia i złota".
            • khaki3 Re: kod khaki 07.10.05, 18:15
              Wiec skoro nie jestes kompetentny zeby odpowiadac na moje zarzuty wobec
              kosciola to po co mi wpierales jakies fobie i inne glupoty?trzeba bylo olac i
              juz.
              • bielszczanin Re: kod khaki 07.10.05, 19:29
                Napisłem słowo BARDZO przed kompetentny.
                Jest subtelna różnica.

A Tobie polecam po prostu naukę.
                Od tego są np. katecheci.
                Widzisz, jesteś podobna do tych biednych ludzi, którzy nienawidzą, np. osób o
                innej orientacji seksualnej lub innej narodowości. Prawdopodobnie w większości
                bieże się to z niewiedzy. Albo z indoktrynacji (vide: RM)

Poznaj na początku czym jest Kościół, jaki są jego funkcje, itd.

Proszę Cię tylko o namysł przed wypowiedziami w stylu:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=30030061&a=30055899
                Pamiętaj, że ktoś może Cię tak samo zmieszać z błotem. To łatwe.
                • khaki3 Re: kod khaki 08.10.05, 16:27
                  Boze czlowieku czego Ty nie rozumiesz?
                  Pisze o tym ze wiekszosc KK jest dla mnie trahgiczna.Wpycha sie do polityki i
                  wszedzie gdzie tylko sie da.Ze dzieki RM i dzieki Rydzykowi homofob kaczynski
                  bedzie rzadzic krajem i az wstyd bedzie za niego.Nauke o czym?O kosciele?A co
                  mi katacheta powie?same wybielone zalety ktore w zyciu sa wadami.wpierasz mi
                  BEZCZELNIE nienawisc? ty sie dobrze zastanow czasami co mowisz i do kogo
                  mowisz.bo jesli myslisz ze jestem glupiutka dziewczyneka ktora da sie Tobie
                  manipulowac to sie gleboko mylisz!!!!!!!!!!

Nie zieje zadna nienawiscia do KK NIE LUBIE KK ktory wpieprza sie nie tam gdzie
                  jest potrzebny!Ciezko zrozumiec proste sprawy prawda?Bo przeciez obraza KK
                  zasluguje na biczowanie albo ukamieniowanie.I wlasnie dzieki takim Mocherowym
                  Beretom w wersji meskiej KK staje sie pprostu parodia.Wez sie czlowieku zajmij
                  nauka o swiecie REALNYM a nie pouczaniem mnie o tym do czego sie nadaje
                  KK.Widocznie nie pojmujesz prostych rzeczy.I dalsza jakakolwiek "rozmowa" z
                  Toba nie ma zadnego sensu bo nic ciekawego ani odkrywczego nie jestes w stanie
                  napisac.Proponuje monologi sam ze soba moze wreszcie ktos bedzie odpowiadac
                  Twojemu poziomowi inteligencji.Bo jak widac nikt z forumowiczow nie jest
                  odpowiednia osoba do konwersacji bo ciagle komus masz cos do zarzucenia.A ja
                  najprawdopodobniej pozostane tylko i wylacznie osoba ktorej trzeba ciagle cos
                  uswiadamiac.A jesli tak bardzo urazilam Twoje ego i Twoje wyimaginowane
                  patrzenie na KK to wybacz mi oh wybacz.

Ironia jakbys nie zalapal.
                  • razdwaityle Re: kod khaki 09.10.05, 13:35
                    Khaki, choćbyś nie wiem jak zaprzeczała, to z twoich tekstów wyziera wyłacznie
                    GŁUPIUTKA, bardzo emocjonalna dziewczynka, przekonana, że wie wszystko o czymś,
                    co omija z daleka. A tak naprawde o co chodzi ? O to, że KK nie pochwala życia
                    na kocia łapę i srodków antykoncepcyjnych ? Zawsze o to chodzi. Bo mlodzi chca
                    WOLNOŚCI. Rozkapryszone dziewczynki nie toleruja tych, którzy czegoś od nich
                    wymagają. Podziwiam Bielszczanina,że mu się chcialo tak dlugo tlumaczyć. Nie
                    wytłumaczysz. Ona wie lepiej. Przeczytała w "Nie", "Faktach i
                    mitach" , "Wyborczej". A co ksiądz naprawdę mowi w kościele, tego nie wie, bo
                    tam nie zagląda.
                    • khaki3 Re: kod khaki 09.10.05, 14:11
                      Na jakiej podstawie sadzisz ze czytam takie szmatlawce jak fakt?mylisz sie i to
                      bardzo.Nie znasz mnie i nie wiesz dlaczego nie chodze do kosciola czy
                      cerkwii.widocznie jak juz czlowiekowi starosc do glowy strzeli to i mlodych
                      gani.Mocherolwe berety rules?;)
    • amelia122 Re: Kto na Tuska zagłosuje, Chrystusa ubiczuje? 09.10.05, 15:12
      Nie rozumiem po co sie dziewczyny czepiacie?Mloda jest i ma narazie swoje
      poglady.Moze nie sa dobre ale jej widocznie odpowiadaja.A Wy w jej wieku
      mieliscie juz doskonale sprecyzowane poglady na caly swiat?Niech mowi i mysli
      co chce a czasem albo zmieni zdanie albo i nie.Po co jej tlumaczyc i po co jej
      wmawiac cos?Dziewczyna ma swoje zdanie i ma swoje poglady.Trzeba to szanowac.I
      juz:)
      • obserwer11 Chcemy pomyślności naszego kraju , nie róbmy kwasu 11.10.05, 23:07
        Nie rozumiem dlaczego w tym kraju do polityki miesza się mesjanizm , Pana
        Boga , papieża , wszystkich świętych i jeszcze grono niezbawionych
        chrześcijan !
        Polityka , polityką , ale mieszanie do tego wartości chrześcijańskich w tym
        cierpień Jezusa Chrystusa na krzyżu to zapewne Wielkie Nieporozumienie !!!
        Kraju mój , kraju ....
        Uwierz w Jezusa a będziesz zabawiony Ty i dom Twój !
        • bielszczanin Re: Chcemy pomyślności naszego kraju , nie róbmy 11.10.05, 23:40
          Obserwatorze
          odpowiedź jest prosta:
          - dla niektórych jest to rzeczywiście sprawa ważna,
          - inni chcą na tym zbić "kapitał polityczny"

Ja uważam, że politycy (tak jak reszta ludzi) mogą, mają prawo mówić - co dla
          nich, jakie wartości są ważne, czym chcą się kierować w swoich decyzjach.

Dla niektórych wyborców to ważniejsze kryterium niż inne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka