gq_1966 26.02.06, 19:10 Orkiesta Św. Mikołaja The Pogues Następne pozostawiam Wam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
khaki3 Re: Festiwal Folkowy 26.02.06, 19:35 latem na moim osiedlu. takie festiwale odbywaja sie codziennie kazdego wieczora. Odpowiedz Link Zgłoś
gq_1966 Najbystrzejsza z bystrych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.02.06, 21:11 Droga Khaki Czy to ma byc ironia? Czy może chcesz cos mi powiedzieć????? Wiem że jesteś inteligentną dziewczyną ale nie rób z siebie idiotki Ja ten festiwal zorganizuję czy Cie sie to podoba czy nie. Czy to jasne ? A może Twój rozumek jest za mały? Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Najbystrzejsza z bystrych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.02.06, 21:13 Boooze jaki delikatny!! Ja mowie,ze u mnie jest taki festiwal folkowy, codziennie latem. a ty juz odrazu z pyszczachem sie rzucasz, a ogranizuj sobie co chcesz. nawet i przemarsz MW Odpowiedz Link Zgłoś
gq_1966 Re: Najbystrzejsza z bystrych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.02.06, 21:15 khaki3 napisała: > co chcesz. nawet i przemarsz MW A co to jest MW bo ja jak wiesz nie za bardzo kumaty Odpowiedz Link Zgłoś
gq_1966 Siwy, Obserwerze !! 26.02.06, 21:13 Pomożecie mi? A jeśli nie, poradze sobie sam, ale wolałbym nie wkładac w to całej swojej energii i czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Siwy, Obserwerze !! 27.02.06, 05:52 Jakiś irlandzki by się przydał. Ostatnio na Spotkaniach Folkowych w Czeremsze grał jakiś zespół z Francji. Nazwy nie pamiętam. Grali świetnie, tyle, że na dłuższą metę wszystkie piosenki były bardzo podobne. Lepiej, jeśli zagraliby krócej. Odpowiedz Link Zgłoś
obalix The Pogues 27.02.06, 08:27 Lubię te klimaty. Celtyckie szanty czy coś w tym rodzaju, nie wnikam. Rusza mnie to. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Siwy, Obserwerze !! 27.02.06, 11:04 Gq, jestem samcem, jak coś. The Pogues nie słyszałem, ale jeśli są tak znani to zaraz usłyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Siwy, Obserwerze !! 27.02.06, 13:09 No więc właśnie słucham Dirty Old Town. Pierwsze skojarzenie to country. Ale to na razie pierwsza piosenka. Odpowiedz Link Zgłoś
gq_1966 Re: Boys from 28.02.06, 07:09 Jak ktos przetłumaczy mi text Boys from the Country Hell ma u mnie skrzynke wódki Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy Re: Siwy, Obserwerze !! 27.02.06, 08:51 ja lubię folk lor ; obserwer musi chory < ! > Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Re: Festiwal Folkowy 27.02.06, 14:55 A czy to nie ten zespół koncertuje w Lublinie 15 marca między innymi...Chyba że sie mylę...☺ Odpowiedz Link Zgłoś
africa21 Re: Festiwal Folkowy 27.02.06, 15:53 Ja proponuje "Ethno Trio Troitsa"- Białoruś Słoweński "Orlek" "Jahiar Group"- Lublin "Drevo" UA "Zakopower" "Kapela ze wsi Warszawa" Chętnie bym jeszcze posluchal tez jakis rytmow bałkanskich. Moze ktos cos zna ??? Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Festiwal Folkowy 27.02.06, 16:12 Np. Bijelo Dugme. Znam paru fajnych bałkańskich wykonawców, ale raczej nie kwalifikują się pod folk. Odpowiedz Link Zgłoś
bobamarlejka Re: Festiwal Folkowy 27.02.06, 18:43 tak to co wymieniłeś africa jest ok,ja jeszcze polecam (tutaj ukłon w stronę znienawidzonego na tym forum romana pidlaszuka)ukraińskie klimaty: tartak,okean elsy,mandrii,vopli vidopliasova,hajdamaky i jeszcze pare,naprawdę muza zajebista, i do odpoczynku i na imprezę Odpowiedz Link Zgłoś
africa21 Re: Festiwal Folkowy 27.02.06, 20:29 Nie wszystkie sa co prawda folkowe z tych ktore wymienilas bobamarlejka ale wszystkie lubie i dodal bym jeszcze: Skriabina, TNMK, VV, Stara chata, Ot Vinta, Kosari, Karpatyany, Borszcz, Bożyczi z ukrainskich. Na bialoruskiej sie nie znam ale goraco polecam Ethno trio troitsa jest na prawde swietna. Odpowiedz Link Zgłoś