baam1 05.06.06, 02:43 Jak miło spotkać Cię "twarzą w twarz" :) Co za wielką wodą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romanpidlaszuk Re: Witaj Roman:) 05.06.06, 03:20 Jak miło spotkać Cię "twarzą w twarz" :) Co za wielką wodą? --------------------------------- Rowniez witam. Zycie sie toczy powolutku. Czemu nie spisz jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Miło Cię "usłyszeć" :) 05.06.06, 03:38 Coś bezsenność mnie dopadła :( ---------------------- Barany juz liczylas?;) Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: Miło Cię "usłyszeć" :) 05.06.06, 03:39 Akurat liczenie baranow mnie pobudza :((( Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Miło Cię "usłyszeć" :) 05.06.06, 03:40 Akurat liczenie baranow mnie pobudza :((( --------------------------------- To moze wlacz cicho jakas muzyke? Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: Miło Cię "usłyszeć" :) 05.06.06, 03:42 nie wiem, czy opłaci się w ogole iść spać :( o 6.15 wstać muszę :( Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Miło Cię "usłyszeć" :) 05.06.06, 03:43 nie wiem, czy opłaci się w ogole iść spać :( o 6.15 wstać muszę :( --------------------------- No to w nastepna noc juz zasniesz bez problemow :) Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: a nawet wieczorem :) 05.06.06, 03:51 No tak ale z drugiej strony nie kladz sie w poniedzialek wieczorem za wczesnie ,najlepiej pewnie tak gdzies o 21:00 to wtedy na pewno bedziesz dobrze spac cala noc.:) Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Tak zrobię, :) 05.06.06, 03:53 jesli dotrwam :)))) Dzisiaj ciężki dzień przede mną i baaaaardzo ważny :) Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Tak zrobię, :) 05.06.06, 03:55 jesli dotrwam :)))) Dzisiaj ciężki dzień przede mną i baaaaardzo ważny :) ------------------------------- Jezeli wazny to dobrze sie pewnie bedzie jeszcze troche zdrzemnac. Trzymam kciuki za ten wazny dzien! Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: dzięki 05.06.06, 03:57 papapa :))) Tobie też miłego dnia :) -------------------------- Dzieki!:) Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Tak zrobię, :) 05.06.06, 19:22 jesli dotrwam :)))) Dzisiaj ciężki dzień przede mną i baaaaardzo ważny :) ------------------------------- Jak sie dzien udal?:) Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: Tak zrobię, :) 05.06.06, 20:45 Całkiem w porządku, ale jeszcze nie koniec dnia :( dzisiaj do polnocy posiedzę na pewno :( Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Tak zrobię, :) 05.06.06, 20:48 Całkiem w porządku, ale jeszcze nie koniec dnia :( dzisiaj do polnocy posiedzę na pewno :( ----------------------- No to fajnie,nadal trzymam kciuki!:) Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: Tak zrobię, :) 05.06.06, 20:52 Jeszcze raz dzięki za troskę :) Tobie też miłego popołudnia i wieczorka zyczę :) Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Tak zrobię, :) 05.06.06, 20:54 Jeszcze raz dzięki za troskę :) Tobie też miłego popołudnia i wieczorka zyczę :) ------------------------ Dzieki!:) Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: nie znasz innych sposobow??? 05.06.06, 03:42 Sposobow jest mnostwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Dzięki za troskę :) 05.06.06, 03:43 Miły jesteś :) Ktra teraz godzina w Stanach? Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Dzięki za troskę :) 05.06.06, 03:44 Miły jesteś :) Ktra teraz godzina w Stanach? ----------------------------- U mnie 8:45 wieczorem w niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: Moze to pogoda,nize,opady... 05.06.06, 03:47 pewnie tak, wrażliwa na to jestem :((( Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk nie martw sie:) 05.06.06, 03:48 pewnie tak, wrażliwa na to jestem :((( ------------------------ Nie martw sie-nize mina,nadejda wyze i zaswieci slonce:) Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Dziękuję :) 05.06.06, 03:52 Widzę, że Ty też należysz do optyklubu ;))) ------------------ No pewnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: Dziękuję :) 05.06.06, 03:55 A więc optymisto, zmotywowałeś mnie do snu swoją cieplutką rozmową. Dziękuję Ci bardzo i mykam do łożeczka na te dwie godzinki :) papa i życzę Ci słodkich snow :))) do zobaczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Dziękuję :) 05.06.06, 03:56 A więc optymisto, zmotywowałeś mnie do snu swoją cieplutką rozmową. Dziękuję Ci bardzo i mykam do łożeczka na te dwie godzinki :) papa i życzę Ci słodkich snow :))) do zobaczenia :) ----------------------------- Wszystkiego dobrego! Ahoj! Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: :))) 05.06.06, 03:49 to niedługo spatku będiesz się szykował :))) ---------------------- Pewnie tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: :))) 05.06.06, 03:54 To życzę Ci kolorowych snow i spokojnej nocki :) ---------------------------------- Dziekuje,ty tez sie jeszcze zdrzemnij,tylko jezeli naprawde musisz wstac po 6tej to nastaw budzik aby nie zaspac;) Rowniez zycze kolorowych snow,spokojnej drzemki a z rana milego dnia!:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Roman ble-ble a ridna mowa pohibaje... 05.06.06, 08:36 PIĘTNAŚCIE kolejnych postów Romana nie zawierało żadnego z określeń: - ukraiński - ridna mowa - PAKP Chyba jakiś atak hakerów na jego konto?! Odpowiedz Link Zgłoś
siwy62 Re: Roman ble-ble a ridna mowa pohibaje... 05.06.06, 09:04 A może Roman gwałtownie sie własnie zakochał??? Zdarza się nawet Romanom. Baam ma coś takiego w swoich postach, że aż ..........uch!, cóż ja powiem, jeszcze żona przeczyta. A i Alutce niż nie brakuje z ciepła i słodkości kobiecej, uch po raz kolejny. Dobrze że to nie feministki. czółko pięknym paniom Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Masz rację. Siwy 05.06.06, 10:32 I Baam, i Alutka mają w sobie to "uch!". img112.imageshack.us/my.php?image=p10606763jc.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Cholera. Coś poplątałem. Jeszcze raz: 05.06.06, 10:35 Masz rację, Siwy. I Baam, i Alutka mają w sobie to "uch!". img118.imageshack.us/my.php?image=p10608586ed.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Roman ble-ble a ridna mowa pohibaje... 05.06.06, 12:56 siwy62 napisał: > Baam ma coś takiego w swoich postach, że aż ..........uch! W to, że kiedy Baam łapie gumę to robi się korek, bo każdy jej chce koło zmienić - nie wątpię. Ona nawet na forum dość wyraźnie mruga rzęsami. Ale, że Roman przestał myśleć głową - jednak mnie to zdumiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Zdradziłeś się pawlozsiul :))) 05.06.06, 14:03 skoro tak mnie opisujesz, to znaczy, ze mnie nie znasz :) A Roman jest uprzejmy i nie czepiajcie się go!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Zdradziłeś się pawlozsiul :))) 05.06.06, 18:38 Nie twierdziłem, że Cię znam, tylko że wiem, kim jesteś - drobna różnica. Nie bedziemy się czepiać Romana, Boże broń! Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: Zdradziłeś się pawlozsiul :))) 05.06.06, 19:53 To zdradź mi w końcu tę tajemnicę kim jestem, bo już spać przez Ciebie nie mogę :) Oczywiście na privacie :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Zdradziłeś się pawlozsiul :))) 05.06.06, 20:01 baam1 napisała: > bo już spać przez Ciebie nie mogę Nie no Baam, to ja bardzo przepraszam. Chyba lepiej ode mnie wiesz, kim jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: Zdradziłeś się pawlozsiul :))) 05.06.06, 20:03 ale chciałabym wiedzieć, co TY na ten temat wiesz??? Chyba, ze starym zwyczajem blefujesz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Zdradziłeś się pawlozsiul :))) 05.06.06, 20:08 baam1 napisała: > Chyba, ze starym zwyczajem blefujesz :)) Wskaż ten "zwyczaj" - kiedy poprzednio blefowałem, aby mówić o pewnej tradycji blefu w moich postach? Dostaniesz kurierem w czerwcu, a może w lipcu - pod finał MŚ trzy browary. Jeżeli dostanie je ktoś inny - sorki, pomyliłem osoby. Ale nie zarzucaj mi blefu in spe! Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: Zdradziłeś się pawlozsiul :))) 05.06.06, 20:10 to może w czerwcu??? na poczatek eliminacji??? A propos, jakbyś wiedział, gdzie będę ogladała mecze, to byś zzieleniał z zazdrości :) Kolejny trop :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Zdradziłeś się pawlozsiul :))) 05.06.06, 20:13 Zazdrość jest mi organicznie obca - serio, nie znam tego uczucia. Czy mam do Twych kompetencji językowych dodać jeszcze szczęście w losowaniu biletów? Jeśli tak, to gratukacje! Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: Zdradziłeś się pawlozsiul :))) 05.06.06, 20:17 trafiłeś jak kulą w płot :) Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Roman ble-ble a ridna mowa pohibaje... 05.06.06, 18:11 PIĘTNAŚCIE kolejnych postów Romana nie zawierało żadnego z określeń: - ukraiński - ridna mowa - PAKP Chyba jakiś atak hakerów na jego konto?! ------------------------------- Jak Pawlo meni wyhoworuje polsku mowu to wzhe je dobre,szcze spodiwajusia szczo Alutka,Stepby i inszi zahoworat po swojomu!:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Witaj Roman:) 05.06.06, 18:36 Nu, szcze popiszete try noczy to pewno i Baam zaczne howoryty po swojomu. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Witaj Roman:) 05.06.06, 18:46 Nu, szcze popiszete try noczy to pewno i Baam zaczne howoryty po swojomu. ----------------------------------- Baam jak dobre pamjataju kolys pysala szczo wona je etniczna Polka takszczo ne dywno szczo howoryt po polsky ale szczo swojaky na tym SWOIM forum ne howorat po swojomu to mene trochu dywuje... Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 uzasadnienie 05.06.06, 19:09 bo swojaki chcą, żeby i baam i inni optyforumowicze rozumieli, co do nich mowią :) Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: uzasadnienie 05.06.06, 19:20 bo swojaki chcą, żeby i baam i inni optyforumowicze rozumieli, co do nich mowią :) ------------------------------ ja mialem na mysli watki gdzie my ludnosc pochodzenia ukainskiego rozmawiamy o problemach swojej spolecznosci. Przeciez to oczywiste,ze o sobie powinnismy rozmawiac po swojemu tak jak to robia nasi sasiedzi Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: Witaj Roman:) 05.06.06, 19:13 romanpidlaszuk napisał: > Nu, szcze popiszete try noczy to pewno i Baam zaczne howoryty po swojomu. > > ----------------------------------- > > Baam jak dobre pamjataju kolys pysala szczo wona je etniczna Polka takszczo ne > dywno szczo howoryt po polsky ale szczo swojaky na tym SWOIM forum ne howorat > po swojomu to mene trochu dywuje... A może ja nie na SWOIM forum??? Bo jakoś mi się troszku przykro zrobiło :( Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Witaj Roman:) 05.06.06, 19:18 A może ja nie na SWOIM forum??? Bo jakoś mi się troszku przykro zrobiło :( ---------------------------- To jest forum na WSZYSTKICH i WSZYSCY to mozemy i powinnismy rozmawiac po swojemu (w swoich ojczystych jezykach),miejsca starczy dla wszystkich,tak jak na ulicach Bielska i okolicznych miejscowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Witaj Roman:) 05.06.06, 19:23 A może ja nie na SWOIM forum??? Bo jakoś mi się troszku przykro zrobiło :( ---------------------------- To jest forum nas WSZYSTKICH i WSZYSCY to mozemy i powinnismy rozmawiac po swojemu (w swoich ojczystych jezykach),miejsca starczy dla wszystkich,tak jak na ulicach Bielska i okolicznych miejscowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Witaj Roman:) 05.06.06, 19:24 może ja nie na SWOIM forum??? Bo jakoś mi się troszku przykro zrobiło :( ---------------------------- To jest forum nas WSZYSTKICH i WSZYSCY tu mozemy i powinnismy rozmawiac po swojemu (w swoich ojczystych jezykach),miejsca starczy dla wszystkich,tak jak na ulicach Bielska i okolicznych miejscowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: Witaj Roman:) 05.06.06, 19:52 Sorki roman, troszkę Cie sprowokowałam, wiem, ze mnie nie wyganiasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul nie jest tak, jak myślisz 05.06.06, 19:58 "Po swojemu" ma w gruncie rzeczy znaczenie negatywne - ani po polsku, ani po rusku - jak to nazwiesz? Po swojemu - ot tak - po prostu. To nie ma na celu dyskryminowania kogokolwiek, raczej dowartościowuje tych, którzy tak mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: nie jest tak, jak myślisz 05.06.06, 20:04 w takim razie, jak ktoś mowi po swojemu to może być niezrozumiany przez innego mowiacego po swojemu, I wtedy ten, ktory nie rozumie czuje sie dyskryminowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul W sumie tak 05.06.06, 20:11 Chodzi o to, żeby być "sobą" - a to ma znaczenie bardzo subiektywne. Ale dlaczego zaraz "dyskryminacja"? "Wielokulturowość", "pogranicze" - brzmią o wiele lepiej niż "dyskryminacja". Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: W sumie tak 05.06.06, 20:16 oczywiście zgadzam się z Tobą. jestem chyba ostatnią osobą, ktorej mozna zarzucić nietolerancję kulturową. Jednak nazywam dyskryminacją następującą sytuację: W towarzystwie jest 3 ludzi, ktrzy znają jeden język. Dwoje z nich zna też inny i mowi własnie w tym języku. Ta trzecia osoba nie znająca owego języka ma prawo czuć się dyskryminowana, nawet wtedy, gdy powyższym dwom wcale o to nie chodziło. było im tak po prostu wygodniej. ale może czepiam się. jestem dzisiaj niewyspana :( A języki obce nie są moją dobrą stroną :( Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Smutna rzeczywistość 05.06.06, 20:31 Do której to - rzeczywistości, Roman nieustannie się odwołuje. Ta "trzecia osoba" o ile nie zna jakiegoś dialektu "ruskiego" - czuje się oczywiście dyskryminowana. Ale jeżeli dwie pozostałe osoby rozmawiają po angielsku, a ona go nie zna - czuje się w jakiś sposób "gorsza". To nie jest, paradoksalnie, zdarzenie "in abstracto". Jest w Bielsku taka szkoła, cała obwieszona unijnymi (anglojęzyczntmi) plakatami, w której na plakat po białorusku nie było miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: Smutna rzeczywistość 05.06.06, 20:46 żartujesz???? mam rozumieć, że ktoś chciał powiesić, ale ktoś inny stwierdził, że miejsca nie ma??? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul dokładnie tak 06.06.06, 06:05 Dyrekcja uznała, ze dla białoruskiego plakatu nie ma w szkole miejsca, ponieważ jest "nie po polsku". Nie podaję nazwy szkoły, ponieważ rzecz miała miejsce przeszło rok temu a ludzie się zmieniają. Ja przynajmniej wierzę, że dyrekcja szkoły to sobie przemyślała. Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: dokładnie tak 06.06.06, 07:02 Nie sądziłam, że cos takiego w ogole moze miec miejsce. Mam tylko nadzieję, ze Dyrekcja miała zły dzień :( A tak szczerze, to argument dyrekcji mnie "powalił". rzeczywiście nie do zbicia :( Odpowiedz Link Zgłoś
siwy62 Re: Smutna rzeczywistość 05.06.06, 20:53 Dobra, dajcie już spokój Baam, dziewczynę przestraszycie i co? Chociaż ona do strachliwych nie należy i sowje będzie walczyła. Walcz ]Baam o mowę przodków, nei daj sie tym dwóm "czortom". Pamiętaj: 1. Wszystkie dzieci są nasze. 2. I tak wszyscy spotkamy sie przed tym samym Bogiem, gdzie nie ma podziałów językowych i nie dzieli ON ludzi na pracowników SM, mieszkańców zasobów, czy tez ich sąsiadów, TYLKO DZIELI ICH NA PRAWYCH I NIEPRAWYCH. I CHYBA WSZYSCY O TYM ZAPOMNIELI. Z innej beczki: nie chcę wywolywać wilka, ale gdzie jest WIeLKI NIEOBECNY, czyżby udał sie w puszczańskie ostepy? może chce czegoś uniknąć? Bez tego jadu jakoś na forum bezpieczniej. i dobrze......czółko że dobrze...... Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: Smutna rzeczywistość 05.06.06, 21:21 Ok Siwy :) Ty zawsze jakoś mądrze gadasz :) Ale dlaczego dwch moich kolegw prawie najlepszych nazywasz czortami???? Jeżeli o mnie idzie, to każdy może sobie mowic w swoim języku, tylko ja chce rozumieć kiedy się do mnie mowi i nie chce być wyganiana :) A kiedy tak się czuję, to wolę się upewnic :) Pozdrawiam Od razu zrobiło się przyjemniej, jak na forum wrociło czołko :) Odpowiedz Link Zgłoś
arsen-lupin Re: Smutna rzeczywistość 05.06.06, 22:51 baam1 napisała: > Jeżeli o mnie idzie, to każdy może sobie mowic w swoim języku, tylko ja chce > rozumieć kiedy się do mnie mowi i nie chce być wyganiana :) zgadzam się , ale niech tutejsi mówią po swojemu w domu, na swoich rodzinnych spotkaniach, festiwalach,itp. w urzędzie, jaki by nie był, należy rozmawiać w języku urzędowym, ustawa która pozwala na inny język nie powinna być przyjęta, Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: Smutna rzeczywistość 06.06.06, 11:55 nie do konca się z Tobą zgadzam :((( Odpowiedz Link Zgłoś
siwy62 Re: Pawlo, ale o co ci chodzi??? 05.06.06, 22:29 Ej Baam, nie nazwałem ich czortami, nazwałem ich "czortami", a to wielka różnica. "CZort" brzmi bardzo mile i łagodnie, "czortami" nazywamy bardzo żywe, ale i bardzo kochane dzieci. NIE PORÓWNUJĘ TU TWOICH NAJLEPSZYCH KOLEGÓW DO DZIECI, A SKĄD (cholerka z kazdym słowem trzeba się pilnować, bo zaraz w kuper oberwać mozna), TYLKO TAK OGÓLNIE WYJAŚNIAM SKĄD U MNIE SŁOWO "CZORT" Więc Baam, Ty "czorcie" - dobrej nocki życzę, aby obudzić Was OPTYpostem z rana. czółko.........."czortom wszelakim" Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Siwy "czorcie" :)))) 06.06.06, 07:06 Optydzionka skoro swit zyczę :) A wcale nie czepiałam się do Ciebie. to miał byc raczej zartobliwy post :) Odpowiedz Link Zgłoś