obserwer11 22.04.07, 16:35 www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=41305 jestem za godziną policyjną po 22.00 - dość! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikwiosenny Godzina policyjna. 22.04.07, 18:46 obserwer11 napisał: > jestem za godziną policyjną po 22.00 - dość! Całodobowo ! Popieram ! Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 A to ??? 23.04.07, 00:21 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4079420.html to pomyłka ? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul ja w tym czasie czekałem na autobus z Mińska 22.04.07, 21:29 Spóźniał się, więc przyjrzałem się pracy policjantów. Dwóch w radiowozie stało przez godzinę za źle zaparkowanym samochodem, czekając aż wróci jego właściciel. Czterech innych objadało się cheesburgerami. W tym czasie miało miejsce opisywane przez Ciebie zdarzenie. Mam pytanie - a co to zmienia, czy chłopaka zaszlachtują przed 22:00, czy po? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul ja w tym czasie czekałem na autobus z Mińska 22.04.07, 21:29 Spóźniał się, więc przyjrzałem się pracy policjantów. Dwóch w radiowozie stało przez godzinę za źle zaparkowanym samochodem, czekając aż wróci jego właściciel. Czterech innych objadało się cheesburgerami. W tym czasie miało miejsce opisywane przez Ciebie zdarzenie. Mam pytanie - a co to zmienia, czy chłopaka zaszlachtują przed 22:00, czy po? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: ja w tym czasie czekałem na autobus z Mińska 22.04.07, 21:42 to może wprowadzić zakaz spożywania posiłków policjantom w miejscu służby tak jak żołnierzowi na posterunku ? Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: Noc, Przemoc , ŚMIERĆ..... 23.04.07, 08:29 .. no tak łatwiej zabraniać niz wychowywać - wstydźcie się rodzice !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul pospieszyłeś się Obserwer 23.04.07, 12:58 Nie było 16:00. Moje zarzuty wobec policji też chybione - posilali się w porze nocnej. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: MEN chce godziny policyjnej dla nieletnich 17.08.07, 08:03 obserwer11 napisał: > www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=41305 > jestem za godziną policyjną po 22.00 - dość! I chyba niedługo tak się stanie: wiadomosci.onet.pl/1590253,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: MEN chce godziny policyjnej dla nieletnich 17.08.07, 08:22 > I chyba niedługo tak się stanie: Raczej nie ma szans. Bo to był było łamanie praw obywatelskich. I przypuszczam , że możnaby to było zaskarżyć do TK. Poza tym w nowym Sejmie małe szanse widzę na tak restrykcyjny krok. Krok który by miał znikome walory edukacyjne (a moim zdaniem wręcz ujemne). Łatwo jest wprowadzić odzinę policyjną - trudniej ją by było egzekwować, a poza tym to jedynie by było przykrycie problemu z niektórymi młodocianymi a nie jego rozwiązanie... I nic by to nie zmieniło... Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: MEN chce godziny policyjnej dla nieletnich 18.08.07, 08:36 Dobrze prawi Kolega. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: MEN chce godziny policyjnej dla nieletnich 18.08.07, 09:04 Mam odmienne zdanie. Nieletni pełni praw nie mają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Np. w Chicago jest godz. policyjna dla mlodziezy 18.08.07, 08:42 obserwer11 napisał: > www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=41305 > jestem za godziną policyjną po 22.00 - dość! I chyba niedługo tak się stanie: wiadomosci.onet.pl/1590253,11,item.html ----------------------- Np. w Chicago jest godz. policyjna dla mlodziezy do lat 18, w dni powszednie od 22:30 do 6, a w weekend od 23 do 6. Jest tez zakaz przebywania kogokolwiek na terenie parkow po godzinie 23:00. Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Każdy koniec ma dwa kije, 18.08.07, 12:39 albo odwrotnie . Wystarczy że jeden z nastolatków będzie miał 18 lat i jeden dzień i grupa będzie pozostawała pod jego opieką ... Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Każdy koniec ma dwa kije, 18.08.07, 15:58 Własnie otrzymałem "ZAWIADOMIENIE" zarzadu SM. Od 20 sierpnia będzie "doraźna ochrona fizyczna nieruchomości mieszkaniowych należących do zasobów spółdzielni" "Ochrona będzie prowadzona w dwóch formach: - w postaci (he he)patrolu monitorującego zasoby w godzinach późnowieczornych i nocnych; - w postaci całodobowej grupy interwencyjnej". Zgłoszeń mogą dokonywać tylko mieszkańcy i tylko na wypadek niszczenia mienia spółdzielni lub zakłócenia porządku - czyżby to na wypadek jakby to_ja8 zadzwonił? "Umowa została zawarta na 6 miesięczny okres próbny w celu rozpoznania jaki zakres usług powinna obejmować ochrona zasobów Spółdzielni." Poczekamy zobaczymy jak to będzie odbywać się w praktyce. Odpowiedz Link Zgłoś
i.madzia Re: Wszystko jest zawarte w jednym zdaniu 19.08.07, 01:11 " Państwo nie powinno zwalniać rodzicow z obowiązku pinowania swoich dzieci" Poza tym...co bedzie jeśli nastolatek będzie po godzinie policyjnej, biegł np: po insulinę dla chorej matki? Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Wszystko jest zawarte w jednym zdaniu 20.08.07, 11:43 Myślę że rozwiązanie się znajdzie. A insuliny nie kupuje się w nocy. Jest czas w dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: Wszystko jest zawarte w jednym zdaniu 20.08.07, 12:26 w nocy tez sie kupuje - nie raz sie mi zdarzylo - i nie matce a sobie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
perphidia Re: Noc, Przemoc , ŚMIERĆ..... 20.08.07, 20:14 z pewnością to wszytsko mozna wprowadzić ale proponuje zmianę nazwy z "godziny policyjnej" na mniej krzykliwą (czytaj mniej kojarząca sie z policja i jakimis zakazami) Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Ochroniarze chronią ... 21.08.07, 07:12 ... od wczoraj. Artykuł we Współczesnej: www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070821/REG01/70820026 Wczoraj wieczorem przejechałem się autem a potem pospacerowałem po osiedlach. Wszędzie grupki młodzieży siedzące na schodach (bo powycinano ławeczki pod klatkami), ale było spokojnie. Ekspedientka w sklepie ARHELANU powiedziała mi: może w końcu nie trzeba będzie się bać wracając w nocy z pracy do domu? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Noc i ranek spoko... 22.08.07, 04:56 teraz jak wracałem, nikogo nie zauważyłem, młodzieży brak na ulicy, szedłem sobie, szedłem ...i już Odpowiedz Link Zgłoś