obserwer11 25.09.07, 22:17 - pomidory, nigdy nie mam ich dosyć, ciekaw jwstem kto ma odmienne zdanie ? * Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to_ja8 Re: Ulubione moje owoce to : ???? 26.09.07, 09:38 a rodzynki z chrzanem jadłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
bodek1234 Re: Ulubione moje owoce to : ???? 26.09.07, 10:04 jestem za pomidorem i oczywiście sliwy wszelkiego kalibru Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Ulubione moje owoce to : ???? 26.09.07, 11:44 ...owoce morza :) ech a poważnie to prawie wszystkie i warzywa też :) Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad Re: Ulubione moje owoce to : ???? 26.09.07, 12:04 Ja również najbardziej lubię z morza lub jeziora, świeże gotowane raki, małże, krewetki... A z tych bardziej owocowych to lubię oliwki, liczi oraz kumkawat - najsmaczniejszy z cytrusów. Nie pogardzę też dobrą Klapsą. Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad Re: Ulubione moje owoce to : ???? 26.09.07, 12:19 polecam równiez miechunke jadalną: www.wiadomosci24.pl/artykul/miechunka_przysmak_zimowego_ogrodu_14691.html naprawde smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul konkurs rzutu pomidorem w Obserwera 26.09.07, 16:17 Największa atrakcja Zlotu Forum Plutycze. Traf w Obserwera i wygraj T4! "Ładnięście mię pomidorem w Matkę Bożą utrafili" - Lech Wałęsa po jakiejś przepychance pod Belwederem. Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Miechunka , miechunką , ale ... 26.09.07, 18:29 to i tak nie zastapi wiosennego smaku pomidora , takiego prosto z naturalnej hodowli . Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Owoce...CDN 26.09.07, 21:09 Uwielbiam wszelkie owoce...: owoce morza, owoce naszej pracy, owoce naszych związków, owoce polskie, owoce egzotyczne, owoce tropikalne, owoce zimno i ciepłolubne...sałatki owocowe, owoce w syropie, owoce w dżemach...ojej ależ tego jest. Nie lubię tylko zup owocowych ... i jestem za stara żeby mi się zmienił gust :)) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Owoce.. 26.09.07, 21:21 Miechunka jadalna (łac Physalis ) z rodziny "psiankowatych" jest kuzynką powszechnie znanego pomidora - pituzlad * to coś dla mnie ** a jeżeli chodzi o owocowe zupki? to wszystkie bez wyjątku spożywam, oby makaron był rozpoznawalny / nie rozlazły * a nawet pomidorówkę ; Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Życie przed Tobą, też nie lubiłem 26.09.07, 21:29 ja-alutka napisała: > Nie lubię tylko zup owocowych ... i > jestem za stara żeby mi się zmienił gust :)) Ja w tym sezonie - ot tak, dla jaj, zrobiłem rabarbarową. Nawet zjadliwa była - na pysznym post-Czarnobylskim cezie-132. Odpowiedz Link Zgłoś
pub.blues1 Re: Owoce...CDN 27.09.07, 08:07 A JA TAM ZAWSZE uważałem Alutko, że najlepsze są zakazane owoce! no i .... jabłka,jabłka,jabłka,jabłka,jabłka - Polska "japkiem" stoi! czeresnie, no i POMIDORY, adio pomidory, adio utracone..., pamietacie? już mocno nieaktualna piosenka, teraz należało by śpiewać: ...witajcie pomidory, witajcie całoroczne... ALE ONE NIE SA JUZ DOBRE, takie sztuczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Zapomniałam... 27.09.07, 08:43 Nie wiem jak to sie stało, ze o najważniejszym owocu - zakazanym zapomniałam...:( a smakuje tak słodko ;) Chyba się .... Dziękuję pięknie pub-ie.blues ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
pub.blues1 Re: Zapomniałam... 27.09.07, 12:59 "Chyba się ...." Wrrrr, ależ to zabrzmiało!!! Oho, ho! (te "wrrrr" należy odczytać miekko i z dozą erotyzmu oraz kokieterii, tak będzie najlepiej) Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Owoce...CDN 27.09.07, 08:45 e tam sztuczne... całe nasze życie jest sztuczne... w każdym razie moment temu na śniadanie miałem serek wiejski z bułeczką i pomidorkiem z solą-pychota! Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Dynia 27.09.07, 20:35 Ale to prawda. Tylko latem pomidor pachnie pomidorem. Zimą można je jeść co najwyżej po plasterku na kanapkę. Pomidor, który smakuje jak rzodkiewka - co to za pomidor? Polecam też dynię marynowaną - najlepsze do kanapek z serem Capri. Oczywiście z marynat też śliwki i gruszki. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: Ulubione moje owoce to : ???? 27.09.07, 15:51 obserwer11 napisał: > - pomidory, nigdy nie mam ich dosyć, > ciekaw jwstem kto ma odmienne zdanie ? * --- A mnie polska wódka smakuje niezmiennie, dlatego nigdy "nie mam dosyć " wiśni z nalewki. Nawed nad i pod wodą... * * * Odpowiedz Link Zgłoś