Dodaj do ulubionych

Msza za zbrodniarza

06.07.08, 19:34
W kosciele sw.Anny na Wilanowie odbyla sie msza w intencji gen.Jaruzelskiego z
okazji 85 urodzin.Odpowiedzialny za masakre robotnikow na Wybrzezu w 1970
r,smierc setek osob w stanie wojennym,agent sowiecki i namiestnik Kremla na
Polske,zadeklarowany ateista...wybacz mu Panie!
Obserwuj wątek
    • kristian_wolf Re: Msza za człowieka 06.07.08, 19:49
      ojej, nad czym ubolewasz ?
      zapłacili, pomodlili się i co ? problem ?
      Pan Bóg kocha gerzesznika, jednak nie kocha jego grzechu !
      lechowski51, masz monopol na wybaczanie ???
      • lechowski51 Re: Msza za człowieka 06.07.08, 20:29
        W przeciwienstwie do Ciebie wolf nie jestem tak wspolczujacym chrzescijaninem
        • obserwer11 Re: Msza za człowieka 06.07.08, 20:35
          przepraszam, że się wtrącam lechowski51, może powinieneś ;)?
          • lechowski51 Czlowiek to brzmi dumnie... 06.07.08, 21:14
            ...moze jednak obserwer modlmy sie za niewinne ofiary komunistycznych
            zbrodniarzy a jak czasu wystarczy czy jak wolfowi modlitewnego zaru-modlmy sie
            tez za ich katow jak Jaruzelski
            • lech.niedzielski lechowski to nie człowiek, to ... . 06.07.08, 21:24
              Nie zasługauje na to miano.
              • badivan Lechowski łapie komunistów 06.07.08, 21:31
                www.youtube.com/watch?v=KwSozRJtywU&feature=related
            • kristian_wolf Re: Czlowiek to brzmi dumnie... 06.07.08, 21:38
              Niewinne ofiary komunistycznych zbrodniarzy juz dawno przebuwaja w Raju.

Pozostali przestępcy i grzesznicy potrzebują przebaczenia !!!
              warunek jest jeden dany przez Pana Boga - muszą szczerze pokutować oraz prosić o łaskę Przez krew Jezusa Chrystusa !
              Nie ma innej możliwości !!! Żadne modły po śmierci nie pomogą już !
              Tak i amem !
              może ktoś ma inną doktynę o zbawieniu ?
              • lechowski51 Re: Czlowiek to brzmi dumnie... 06.07.08, 22:25
                Czy modly po smierci pomagaja-tego nie wiemy,co do grzesznikow i przestepcow
                takich jak Jaruzelski to czekam na ich szczere wyznanie win a nie zatruwanie
                ludzkich dusz i umyslow tzw mniejszym zlem
                • lech.niedzielski Re: Czlowiek to brzmi dumnie... 06.07.08, 22:59
                  Niemoralnym jest ten który żyje na koszt ogółu jak dyr. Rydzyk -
                  prof.Rybarski

• abramsky Bogacz i ubogi Łazarz 06.07.08, 23:00
                  pozwólcie mi na jeszcze trzy grosze :
                  online.biblia.pl/rozdzial.php?id=331&slowa=%A3azarz
                  • lech.niedzielski Re: Bogacz i ubogi Łazarz 06.07.08, 23:14
                    abramsky napisał:

> pozwólcie mi na jeszcze trzy grosze :
                    > online.biblia.pl/rozdzial.php?id=331&slowa=%A3azarz
                    No to masz przechlapane u wyznawców o. Muchomorka !
                    • abramsky Re: Bogacz i ubogi Łazarz 06.07.08, 23:21
                      jako Polak, martwię się raczej o to, aby imiona nasze zostały zapisane w Księdze Żywota Wiecznego ;
                      - coż do powiedzenia mają jacyś ubodzy w duchu ojcowie bezdzietni ?
                      niechaj rozdadzą swoje bogactwo ubogim , aby mogli trafić na łono Abrahama, którego to ziomów z Ziemi Świętej prześladują w swojej zatwardziałej pysze !
    • pawlozsiul może załóż własny kościół? 07.07.08, 02:57
      Będziesz się wtedy modlił w intencji szybkiej i bolesnej śmierci.
      Albo o wieczne potępienie.
      • lechowski51 Re: może załóż własny kościół? 07.07.08, 17:18
        Oczywiscie szpila jak jakas gnida o innym uczestniku forum mowi ze nie zasluguje
        na miano czlowieka to dla Ciebie jest zbyt lagodne okreslenie by to
        kasowac??????!!!!!!!!!!!
        • szpila555 Re: może załóż własny kościół? 07.07.08, 18:08
          lechowski51 napisał:
          > Oczywiscie szpila jak jakas gnida o innym uczestniku forum mowi ze nie zasluguj
          > e
          > na miano czlowieka to dla Ciebie jest zbyt lagodne okreslenie by to
          > kasowac??????!!!!!!!!!!!

Czy ja mam czytać wszystko co piszecie? W dodatku pod rożnymi nickami. Za jakie
          grzechy.
          Akurat nie zwróciłem uwagi, czy jest taki wpis pobieżnie "przelatując" wątki.
          Ale zawsze można to naprawić ;)
          • lechowski51 Re: może załóż własny kościół? 07.07.08, 18:14
            Jezeli wiesz ,ze niektorzy z uczestnikow tego forum zachowuja sie nieetycznie
            czyli pisza pod kilkoma nickami to poprostu upublicznij to i bedzie spokoj
            • szpila555 Re:Takie sprawy załatwia się dyskretnie na priv-e 07.07.08, 18:17
              lechowski51 napisał:
              > Jezeli wiesz ,ze niektorzy z uczestnikow tego forum zachowuja sie nieetycznie
              > czyli pisza pod kilkoma nickami to poprostu upublicznij to i bedzie spokoj

Wyobrażasz sobie stado zabanowanych wielonikowców atakujących forumowego cenzora?
              • lechowski51 Re:Takie sprawy załatwia się dyskretnie na priv-e 07.07.08, 18:35
                Wyobrazam sobie!Malo tego nie rozumiem dlaczego tolerujesz tego typu
                postepowanie.Chyba ze postawa Ketmana-Maleszki jest czyms normalnym i oczywistym
                dla Ciebie
                • badivan Całkowicie szczerze... 07.07.08, 18:51
                  ...na ukojenie skołatanych nerwów-obejrzyj Lechowski KONIECZNIE:
                  www.youtube.com/watch?v=6BBLblFuScs&feature=related
                • szpila555 Re:Takie sprawy załatwia się dyskretnie na priv-e 07.07.08, 19:03
                  > [...] nie rozumiem dlaczego tolerujesz tego typu
                  > postepowanie.Chyba ze postawa Ketmana-Maleszki jest czyms
                  > normalnym i oczywistym dla Ciebie

Co ma piernik do wiatraka lechowski 51
                  Starzy forumowicze i tak przeważnie wiedzą kto jest kto, niezależnie od nicka.
                  Dyskusje samego ze sobą rzadko się tu spotyka.
                  Wiesz, czasem "obawa przed knutem" powoduje, że do dyskusji ktoś zakłada nowy
                  nick, by ustrzec się ataków osobistych lub innych konsekwencji.
                  • lechowski51 Re:Takie sprawy załatwia się dyskretnie na priv-e 07.07.08, 19:27
                    > Wiesz, czasem "obawa przed knutem" powoduje, że do dyskusji ktoś zakłada nowy
                    > nick, by ustrzec się ataków osobistych lub innych konsekwencji.
                    >
                    Nie rozumie o jakich atakach osobistych mowisz szpila.Przeciez tutaj wystepujemy
                    nie jako iksinski tylko lechowski.Skoro sa tutaj ludzie ktorzy nawet wstydza sie
                    swoich nickow a Ty nie chcesz ich ujawnic-to poprostu tolerujesz oszustwo
                    • szpila555 Re:Takie sprawy załatwia się dyskretnie na priv-e 07.07.08, 19:44
                      Hm, albo wyraziłem się niedokładnie, albo nie rozumiesz. Więc jaśniej. Niektórzy
                      obawiają się ujawnienia swojej forumowej tożsamości, gdyż obawiają się
                      konsekwencji szczerości swoich wypowiedzi na forum. Inni zmieniają nicki po to
                      by "anonimowo" komuś dowalić.
                      A co do swej wiedzy czerpię ją z tego, że sporo lat piszę na tym forum i co
                      poniektórych poznaję po stylu, tematyce postów czy też znam osobiście. Pewności
                      100% nie mam.
                      Tylko zawodowa administracja może sprawdzić czy dany forumowicz używa kilka nicków.
                      • szpila555 Re:Takie sprawy załatwia się dyskretnie na priv-e 07.07.08, 19:57
                        Może miałeś na myśli forumowicza, który przybiera nicki w zależności od pory
                        roku. Myślę że nikomu to nie przeszkadza, wszyscy się przyzwyczaili i wiedzą o
                        kogo chodzi, to żadne oszustwo. Jak za rok zmienisz nicka na lechowski52 to też
                        żadna sprawa :)
                        • lechowski51 Re:Takie sprawy załatwia się dyskretnie na priv-e 07.07.08, 20:44
                          Nic nie mam do nika sezonowego.Bylem przekonany ,ze masz mozliwosc
                          indentyfikowania ludzi ,ktorzy pisza pod roznymi nickami i to tolerujesz-skoro
                          tak nie jest,to nie ma sprawy.Bylem przekonany ze przynajmniej tutaj nie ma szuj
                          o "roznych twarzach"
                          • kornilo Re:Takie sprawy załatwia się dyskretnie na priv-e 07.07.08, 20:49
                            lechowski51 napisał:

> Nic nie mam do nika sezonowego.Bylem przekonany ,ze masz mozliwosc
                            > indentyfikowania ludzi ,ktorzy pisza pod roznymi nickami i to tolerujesz-skoro
                            > tak nie jest,to nie ma sprawy.Bylem przekonany ze przynajmniej tutaj nie ma szu
                            > j
                            > o "roznych twarzach"
                            Pamietaj co Ci mówiłem,ten to jest ten i nie patrz, że dużo linkuje
                        • lechowski52 Re:Takie sprawy załatwia się dyskretnie na priv-e 07.07.08, 21:01
                          szpila555 napisał:

> Może miałeś na myśli forumowicza, który przybiera nicki w
                          zależności od pory
                          > roku. Myślę że nikomu to nie przeszkadza, wszyscy się
                          przyzwyczaili i wiedzą o
                          > kogo chodzi, to żadne oszustwo. Jak za rok zmienisz nicka na
                          lechowski52 to też
                          > żadna sprawa :)
                          >
                          Nie zmienie .
                          • kornilo Re:Takie sprawy załatwia się dyskretnie na priv-e 07.07.08, 21:06
                            lechowski52 napisał:

> szpila555 napisał:
                            >
                            > > Może miałeś na myśli forumowicza, który przybiera nicki w
                            > zależności od pory
                            > > roku. Myślę że nikomu to nie przeszkadza, wszyscy się
                            > przyzwyczaili i wiedzą o
                            > > kogo chodzi, to żadne oszustwo. Jak za rok zmienisz nicka na
                            > lechowski52 to też
                            > > żadna sprawa :)
                            > >
                            > Nie zmienie .
                            Obserwer zawsze mlody :) czlowieku szanuj się
                            • lechowski51 Re:Takie sprawy załatwia się dyskretnie na priv-e 07.07.08, 21:28
                              kiedys zlekcewazylem Twoja sugestie a teraz mysle ze byc moze masz racje.....bo
                              przybyl nagle nowy uczestnik forum a zamilkl stary
    • paparappa Re: Msza za zbrodniarza 08.07.08, 10:19
      .. niezły żarcik zrobiły sobie komuchy
      • lechowski51 Re: Msza za zbrodniarza 08.07.08, 17:56
        Niestety!Oni nie zartuja...............
        Liderzy SLD m.in. szef partii Grzegorz Napieralski i przewodniczący klubu Lewicy
        Wojciech Olejniczak spotkali się z gen. Wojciechem Jaruzelskim - poinformował
        rzecznik Sojuszu Tomasz Kalita.
        Spotkanie - napisał Kalita - odbyło się z okazji 85. rocznicy urodzin generała.

"Przewodniczący Sojuszu podkreślił, iż Wojciech Jaruzelski »jest i pozostanie
        mężem stanu, osobą, która w decydujących momentach historii Polski zawsze
        służyła swojej Ojczyźnie«, a ze strony lewicy były prezydent zawsze może liczyć
        na wsparcie i obronę historycznych racji, które przyświecały jego działaniom" -
        napisał Kalita.
    • tessa_bielsk ... 12.07.08, 23:37
      Szkoda mi ludzi, którzy tak łatwo skazują innych. Nawet Chrystus był
      bardziej wyrozumiały dla grzeszników. Każdy ma prawo, by sie modlić,
      również ten człowiek...
      • lech.niedzielski Re: ... 14.07.08, 09:35
        tessa_bielsk napisała:

> Szkoda mi ludzi, którzy tak łatwo skazują innych. Nawet Chrystus
        był
        > bardziej wyrozumiały dla grzeszników. Każdy ma prawo, by sie
        modlić,
        > również ten człowiek...
        solidaruchów nie przekonasz ... .
        • lechowski51 Re: ... 14.07.08, 20:02
          Wyobrazasz sobie msze w sowjej cerkwi czy tez kosciele za dusze Stalina czy Hitlera?
          • hansgrubber Re: ... 14.07.08, 20:07
            Taki z Jaruzelskiego Stalin jak z Rydzyka Chrystus. :)
            • badivan Re: ... 14.07.08, 20:17
              Rydzyk nie ma duszy tylko licznik dochodów...
    • tessa_bielsk Re: Msza za zbrodniarza 14.07.08, 21:26
      Uważam, że Jaruzelski powinien zostać rozliczony za wprowadzenie
      stanu wojennego, ale nie mamy takiego prawa, żeby mu odmawiać
      modlitwy.
      • lechowski51 Re: Msza za zbrodniarza 14.07.08, 23:11
        tessa modlic sie on moze ile chce!!!!!Problem w tym ze jest zadeklarowanym
        ateista,walczacym przez cale zycie z kosciolem a teraz w tym kosciele mam sie
        modlic za zbrodniarza i wroga chrzescijanstwa.
        Moge sie modlic za jego nawrocenie!!!
        • napchafte_chochoncy Re: Msza za zbrodniarza 14.07.08, 23:17
          lechowski51 napisał:

> tessa modlic sie on moze ile chce!!!!!Problem w tym ze jest zadeklarowanym
          > ateista,walczacym przez cale zycie z kosciolem a teraz w tym kosciele mam sie
          > modlic za zbrodniarza i wroga chrzescijanstwa.
          > Moge sie modlic za jego nawrocenie!!!

A skąd wiesz że na starość sie nie nawrócił? Nie znasz jego sumienia...
      • markochmeleski.1 Re: Msza za zbrodniarza 15.07.08, 07:14
        o o o odpier....lcie się od generała! :)
        • lechowski51 Re: Msza za zbrodniarza 15.07.08, 08:57
          ...odezwal sie drugi Michnik,ktory generalow z krwia na rekach nazywa ludzmi honoru
          • markochmeleski.1 Re: Msza za zbrodniarza 15.07.08, 09:32
            Odezwał sędzia sprawiedliwy.Lepsza krew setki polakow niż wyrzniętych tysięcy
            • tessa_bielsk Re: Msza za zbrodniarza 15.07.08, 17:32
              To już lekka przesada pisać, że lepsza krew setek POLAKÓW niż
              tysięcy... Szkoda, że Polacy dali się tak łatwo zmanipulować
              komunistom i uwierzyli, że stan wojenny był czymś nieuniknionym. To
              bzdura! Stan wojenny był planowany dużo wcześniej, są na to
              dokumenty. Groźba wejścia wojsk radzieckich to tylko
              usprawiedliwienie gwałtu na narodzie polskim, jaki dokonali
              komuniści w 1981 roku.
        • ja_dekabrysta Re: Msza za zbrodniarza 15.07.08, 11:01
          markochmeleski.1 napisał:

> o o o odpier....lcie się od generała! :)

Marko nie odpir....ć a dopie.....ć i to ile wlezie.
          mojm zdaniem i jak wynika z twoich wpisów przemawia przez Ciebie
          prywatny interes który kwitł za komuny a nie obiektywna ocena faktów
          i to jest smutne(:
          • markochmeleski.1 Re: Msza za zbrodniarza 15.07.08, 11:25
            mylisz się, trzeźwa kalkulacja:(
            • ja_dekabrysta Re: Msza za zbrodniarza 15.07.08, 11:44

> mylisz się, trzeźwa kalkulacja:(
              liczenie zysków i strat poniesionych przez Ciebie to prywata,dalej
              brak obiektywnej oceny:)
              • markochmeleski.1 Re: Msza za zbrodniarza 15.07.08, 12:13
                ja nic nie straciłem, ale obywatele tego państwa mogli stracić jeszcze więcej
                • ja_dekabrysta Re: Msza za zbrodniarza 15.07.08, 12:45

> ja nic nie straciłem,

Marko chyba nie jesteś zbyt szczery ale forum to nie miejsce na
                  prywatną rozmowę w tej kwestii :)))
                  • lechowski51 Re: Msza za zbrodniarza 15.07.08, 17:23
                    Ciagle jak mantre obroncy Jaruzelskieg powtarzaja-Ofiar moglo byc
                    wiecej.Otoz!Ofiar tych z grudnia 1970 i tych ze stanu wojennego nie byloby gdyby
                    Jaruzelski bronil interesu narodu polskiego a nie sowieckiego okupanta.Powinni
                    wiec msze odprawic mu na Placu czerwonym w ktorejs cerkwi Ci ktorym wiernie
                    przez cale lata sluzyl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka