szpila555 Re: Neta Wam odłączyli? 06.02.09, 08:51 OK, ale to nie powód, by wysyłać mi SMS-a po północy o godz. 00:21:37 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy Re: Neta Wam odłączyli? 06.02.09, 11:26 nie musowo czytać w środku nocy, ranek przy kawce jest dobry dla prasy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 21:44 > Nie Krótko, zwięźle i na temat. Niestety, wypowiedź nie pozbawiona błędów interpunkcyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:01 Może być np. skrót od Netaxa *****. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:04 Nie nazywałbym się Benyamin Netanyachu, gdybym nie udawał.. Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 21:53 chyba jeszcze nie... w kinie byłem Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:00 W zwykłym pospolitym kinie? (u nas do kina się będzie jeździć na łączkę..) Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:20 partizan79 napisał: > W zwykłym pospolitym kinie? (u nas do kina się będzie jeździć na > łączkę..) no nie w takim zwykłym a raczej w niszowym... i na filmie też bardziej niszowym: www.youtube.com/watch?v=mGz8PlGxiso www.youtube.com/watch?v=30LK1T75Bfc Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:25 Próbuję sięgnąć pamięcią, na czym to ja pierwszy raz byłem w kinie i wychodzi na to, że na "Stasiu i Nel".. Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:27 to dobrą masz pamięć... ja nie pamiętam... ale za to pamiętam jak w deszczowy wieczór widziałem w zniczu rambo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:34 A ja pamiętam, jak poszedłem ze starszymi funflami i małoletnią siostrą na Gremlinsy i okazało się, iż w dweroch wisi wywieszka, że dozwolone od lat 12-stu czy tam 15-stu, a ja tylu nie miałem, a tym bardziej sista, więc wracałem do domu zalewając się łzami.. Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:39 gremliny to na fałchaesie widziałem ;) ale pamiętam jak na seansie zebrało się z 5 osób i filmu nie było ;( Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:41 A ja ich nigdy nie widziałem.. A ostatnie, na czym byłem, to bodajże "Tajna Broń" z tym podobnym do Elvisa. Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:44 ja w zniczu na ostatnim byłem chyba... na leonie zawodowcu ;) ps: pozdrowienia dla pana profesora ;) fizyka u pana to była sama przyjemność! Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:49 Widzę, że masz do Niego Sławość.. Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:53 lizus byłem na pierwszej ławce przed katedrą siedziałem ;) najlepsze miejsce do ściągania było... tyle, że dwa razy do roku żyletkami kazał nam psor te ściągi zdrapywać... kto tam siedział pewnie będzie wiedział o co mi chodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:02 My w Zespole Szkół Budowlanych nie paraliśmy się takowym niecnym procederem jak ściąganie. Każdy liczył jedynie na swoją wiedzę nabytą podczas zajęć oraz nauki w domu, ponieważ każdy wiedział, że ściąganie to najzwyklejsze oszustwo. Właśnie dlatego wybrałem ową szkołę, a nie Kościuchy..:P Odpowiedz Link Zgłoś
jazzmenn Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:07 Jeszcze nie teraz, ale niedługo te pytanie może nabrać nowego sensu. www.tvn24.pl/0,1584644,0,1,aster-odcina-piratow,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:26 eee... tam, musieliby chyba wszystkich odłączyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:27 A jak im uprowadzą serwery i zarządają okupu? Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:29 to ja chromolę i nie płacę więcej abonamentu... bo z terrorystami się w końcu nie pertraktuje, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:31 Myślę, że Proffet by Ci tu jasno i zwięźle odpowiedział na to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:32 na liście go widać ale głosu nie zabiera...chyba ceni złoto ;) Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:35 A pamiętasz taki film "Złoto dla Proffetów"? Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:43 Nie, w zniczu jeszcze nie leciał.. W samolocie nie leciał, a co dopiero w zniczu.. Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:45 to niech spróbuje, poleci...może czego nowego sie dowie albo ciekawe zdjęcia zrobi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:48 Podlasie nieobfocone, odłogiem leży, a ja się będę samolotami po świecie rozbijał..? Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:51 a kto tobie focić wzbrania? a foć se ino chyżo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:54 A cóż to Żulik za pyrlandzkie zwroty stosuje, a?:P Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:55 nie pyrlandzkie ;) ale jak chcesz to ci mogę coś zapodać, bambrze jeden... znaczy się żuliku ;P Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:01 A Panowie sobie czata z forum zrobili niech no się Szpila dowie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:05 pozdrowienia przyjęte...ave proffet morituri te salutant ;) Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:07 nie..rozumiem, znaczy się nie ponimaju o co kamon? Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:10 Jest takie stare podlaskie przysłowie: jeśli nie wiadomo, o co kaman, to kaman o drugi post w wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:04 partizan79 napisał: > Dawaj, Piotrze R. A kto to jest Piotr R? Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:06 chyba piłkarz... znaczy się sąsiad mój był... Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:07 Był, ale do Wronek chyba transferowany został.. Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:09 ciekaw jestem tylko za ile ten transfer poszedł... może dobrą cenę we frankach dostał? Odpowiedz Link Zgłoś
odziej BTW:wielka piłka wróci do wronek ;) 05.02.09, 23:18 www.efakt.pl/sportowcy/artykul.asp?artykul=41063 Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:07 odziej nie rób tego miałem nadzieję że spotkamy się jeszcze kiedyś przy bezalkoholowym. Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:08 już po jednym dziś jestem i coś mi się widzi, że żonka mnie dzisiaj może zdekapitować... ale na jednego albo dwa to z przyjemnością ;) Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:09 Ja się zmywam bo to samo mnie spotka Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:10 to spokojnej i nie nerwowej życzę ... nocy jak i małżonki Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:11 U mnie też już pierwsze ostrzeżenie było.. Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:13 czyli co , że nas niewiasty pod pantoflem? Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:18 Chętnie udowodnię, że tak nie jest. Niech no tylko pojedzie w jakąś delegację.. Natrzaskam tysiąc postów:P A tymczasem muszę zmykać. Wiesz, ciężki dzień i takie tegesy..:] Narta. Odpowiedz Link Zgłoś
tessa_bielsk Re: Neta Wam odłączyli? 06.02.09, 00:31 A u mnie net działa bez przerwy, od rana do nocy- trzeba, moi drodzy, płacić abonament...Albo zmienić operatora. Dobrej nocy:) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Neta Wam odłączyli? 06.02.09, 02:03 wróciłem, znalazłem, wszystko działa, Plutycze też ;) Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Neta Wam odłączyli? 06.02.09, 07:36 no to zajebi...znaczy to fajnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: Neta Wam odłączyli? 06.02.09, 13:03 Już po południu czas się odezwać. Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Neta Wam odłączyli? 06.02.09, 13:36 brzoza! tu grab! jak mnie słyszysz? over! Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy I takim fokusom 06.02.09, 14:33 wszelkie brzozy się na razie nie odzywają . Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: I takim fokusom 06.02.09, 16:34 Wykrakaliście!!!! Rano net mi znikł!!! Dopiero net się pojawił. Jak zniknie po północy, wyślę sms-a do buraka cukrowego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjarek1 odzieju :) 06.02.09, 18:00 > nie pyrlandzkie ;) ale jak chcesz to ci mogę coś zapodać, bambrze jeden... > znaczy się żuliku ;P poprosze o oswiecenie :) tak sie zlozylo ze przez 3 dni pobywalem w poznaniu, no i w pociagu relacji Wroclaw-Poznan jeden z rodowitych poznaniakow wyjasnial mi zawilosci lokalne - wygadalem sie ze gram w scrabble i znam duzo roznych slow, no to on do mnie czy wiem co to, kto to bamber? zgodnie z prawda powiedzialem ze nie wiem, no i zaczelo sie... 15 minut historii o osadnikach, rolnikach, itp... przyznaje bez bicia sluchalem lekko niezaciekawiony wiec nie wszystko zapamietalem, ale bamber to nie zulik tylko rolnik :) abo ty zulikujesz, abo ten rodowity poznaniak (jak sie potem okazalo ze Swarzedza :) wuj pozdrawia Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski.1 Re: odzieju :) 06.02.09, 20:05 abo ty zulikujesz, abo ten rodowity poznaniak (jak sie potem okazalo ze Swarzedza :) ja, ja, nędza :) Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: wujku :) 06.02.09, 21:58 moje porównanie było powiedzmy dowolne ale zaraz wyjaśnię tę zawiłą konotację: 1. bamber - historycznie osadnik niemiecki w poznaniu, głównie zajmujący się rolnictwem 2. bamber - obecnie, potocznie: ktoś prosty, niewychowany, wieśniak a także często w porównywany do menela stojącego pod sklepem i postępującego niekulturalnie 3. zakładając więc, że bamber = menel = żul...to zdrobnienie żulik można uznać za odpowiednie 4. oczywiście "po naszomu" żulik nie oznacza nic pejoratywnego... najwyżej spryciarza, więc chyba partyzant się nie obraża za takie porównanie 5. chociaż etymologicznie ujmując sprawę to żulik pochodzi od rosyjskiego słowa złodziejaszek ;) no to chyba wuju masz już jasność ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: Neta Wam odłączyli? 06.02.09, 13:05 Mój oponent kupił sobie "Espumisan" . Przeczytał ulotkę załączoną do opakowania i skonsultował się z lekarzem i farmaceutą . Stąd taka spokojność na forum . Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Neta Wam odłączyli? 06.02.09, 13:36 hmm... z doświadczenia wiem, iż specyfik ten nie jest aż tak rewelacyjny... Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Espumisan? 06.02.09, 16:51 Objawowo, ale w sporych dawkach jest skuteczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky "Od kaszlu"? 07.02.09, 11:07 Nazwy handlowe: 1. Tussidex, 2. Thiocodin, 3. Tussipect, 4. Diphergan. -> To moje styczniowe doświadczenia przeciwkaszlowe. Jednak nawet z antybiotykami nic nie pomagało. Dopiero zastrzyki dały oczekiwany efekt... 1. Dekstrometorfan (DXM - DeXtroMethorphanum, ATC: R 05 DA 09) - syntetyczna pochodna morfiny używana w medycynie pod postacią bromowodorku. Wykazuje działanie narkotyczne charakterystyczne dla dysocjantów oraz lekko euforyzujące. W niższych dawkach narkotycznych powoduje pobudzenie i halucynacje przy zamkniętych oczach, przy wyższych może powodować wrażenia całkowitego oderwania od ciała (OOBE) i utraty własnej tożsamości (depersonalizacja). Powoduje także niezborność (ataksję), zaburzenia równowagi, kłopoty z mówieniem i opóźnienie reakcji. W przypadku przedawkowania może dojść do depresji układu oddechowego i śmierci. Działanie wywołane dekstrometorfanem można porównać do ketaminy oraz PCP. Super Express o sprzęcie: "Narkotyk za 6 zł" -> hyperreal.info/node/5725?page=1 Hyperreal o sprzęcie: hyperreal.info/taxonomy_menu/10003/9114/9117 2. Kodeina (metylomorfina, C18H21NO3) - alkaloid fenantrenowy wchodzący w skład opium (0,7-2,5%). Kodeina jest metylową pochodną morfiny i jest z niej otrzymywana. Kodeina używana jest też jako narkotyk, w dawkach 100-300 mg bez tolerancji, lub w większych w wyniku nabytej tolerancji. Podobnie jak większość opioidów powoduje stany relaksacji, euforię, apatię, "błogostan" i uspokojenie. Działanie euforyzujące występuje po około 20-45 minut i utrzymuje się przez 1-1,5 godziny. W końcowym stadium działania można odczuwać rozdrażnienie, bóle i zawroty głowy, zaburzenia łaknienia, senność, nudności, a nawet wymioty. Dodatkowo, pod wpływem kodeiny, może występować uporczywe swędzenie na powierzchni całego ciała, z powodu wydzielania znacznych ilości histaminy. Hyperreal o sprzęcie: talk.hyperreal.info/thread/142;nocount;?unb509sess=e9358736e9e93fe998846a7c2dabc82e 3. Pseudoefedryna ((+)-(1S,2S)-2-metyloamino-1-fenylopropan-1-ol) jest d-izomerem efedryny. Należy do rodziny fenetylamin, strukturą jest podobna do amfetaminy. Hyperreal o sprzęcie: talk.hyperreal.info/thread/16685 4. Prometazyna (chlorowodorek prometazyny, ATC: R 06 AD 02) - lek zaliczany do klasy leków psychotropowych - neuroleptyków oraz leków przeciwhistaminowych I generacji. Działania: ze strony ośrodkowego układu nerwowego - senność, zaburzenia koncentracji, zawroty i bóle głowy, niewyraźne widzenie, ataksję i osłabienie mięśniowe. A także w niektórych przypadkach pobudzenie OUN ze współistniejącymi halucynacjami, drgawkami i objawami encefalopatii. Utrudnienia w oddawaniu moczu szczególnie u pacjentów z powiększonym gruczołem krokowym. lek może upośledzać sprawność psychofizyczną, dlatego też nie wolno prowadzić pojazdów mechanicznych ani wykonywać czynności precyzyjnych w trakcie stosowania preparatu. Hyperreal o sprzęcie: talk.hyperreal.info/thread/10491,2 Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: "Od kaszlu"? 07.02.09, 14:30 Na mój kaszel wystarczyło 3 dni "Nobaxin" i kilka zimnych piw na dzień piąty . Jeden dzień dałem relaksu dla ostatecznie wyzdychających wiusów na pozywce z bakerii wytrutych , niejednokrotnie pożytecznych w celu lepszego traktowania browara . Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: "Od kaszlu"? 08.02.09, 20:53 :o No to żeś troszku poeksperymentował.. Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Cisza przed burzą 06.02.09, 14:36 jak się zmobilizują , to będzie znowu wysyp nicków i argumentów , jedynie słusznych . Tak robią przed niedzielą . Od poniedziałku mogą na nowo . Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: Cisza przed burzą 06.02.09, 21:49 Niech net będzie zawsze z Wami (i moc też). Odpowiedz Link Zgłoś
11rewresbo Re: Cisza przed burzą 06.02.09, 21:54 proffet napisał: > Niech net będzie zawsze z Wami (i moc też). > hceiN ten eizdęb Ezaw z Warmii i Mazur ;) Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 08.02.09, 21:14 I dzisiaj też jacyś nierozmowni.. Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: Neta Wam odłączyli? 08.02.09, 22:25 Po sobocie a z perspektywą pracy jutro Odpowiedz Link Zgłoś