Dodaj do ulubionych

Neta Wam odłączyli?

05.02.09, 21:17
:P
Obserwuj wątek
    • proffet Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 21:25
      Nie
      • obserwer11 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 21:37
        Tak, jadę szukać ;)
        • partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 21:46
          A co na to Żona, Obserweru?
        • szpila555 Re: Neta Wam odłączyli? 06.02.09, 08:51
          OK, ale to nie powód, by wysyłać mi SMS-a po północy o godz. 00:21:37
          ;)
          • burak-cukrowy Re: Neta Wam odłączyli? 06.02.09, 11:26
            nie musowo czytać w środku nocy, ranek przy kawce jest dobry dla prasy ;)
      • partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 21:44
        > Nie

Krótko, zwięźle i na temat. Niestety, wypowiedź nie pozbawiona
        błędów interpunkcyjnych.
    • hansgrubber Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 21:52
      A co to ta Neta?
      • partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:01
        Może być np. skrót od Netaxa *****.
        • hansgrubber Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:02
          Znow udajesz Greka...
          • partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:04
            Nie nazywałbym się Benyamin Netanyachu, gdybym nie udawał..
    • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 21:53
      chyba jeszcze nie... w kinie byłem
      • partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:00
        W zwykłym pospolitym kinie? (u nas do kina się będzie jeździć na
        łączkę..)
        • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:20
          partizan79 napisał:

> W zwykłym pospolitym kinie? (u nas do kina się będzie jeździć na
          > łączkę..)

no nie w takim zwykłym a raczej w niszowym... i na filmie też bardziej niszowym:
          www.youtube.com/watch?v=mGz8PlGxiso
          www.youtube.com/watch?v=30LK1T75Bfc
          • partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:25
            Próbuję sięgnąć pamięcią, na czym to ja pierwszy raz byłem w kinie i
            wychodzi na to, że na "Stasiu i Nel"..
            • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:27
              to dobrą masz pamięć... ja nie pamiętam... ale za to pamiętam jak w deszczowy
              wieczór widziałem w zniczu rambo ;)
              • partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:34
                A ja pamiętam, jak poszedłem ze starszymi funflami i małoletnią
                siostrą na Gremlinsy i okazało się, iż w dweroch wisi wywieszka, że
                dozwolone od lat 12-stu czy tam 15-stu, a ja tylu nie miałem, a tym
                bardziej sista, więc wracałem do domu zalewając się łzami..
                • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:39
                  gremliny to na fałchaesie widziałem ;)
                  ale pamiętam jak na seansie zebrało się z 5 osób i filmu nie było ;(
                  • partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:41
                    A ja ich nigdy nie widziałem.. A ostatnie, na czym byłem, to
                    bodajże "Tajna Broń" z tym podobnym do Elvisa.
                    • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:44
                      ja w zniczu na ostatnim byłem chyba... na leonie zawodowcu ;)

ps: pozdrowienia dla pana profesora ;) fizyka u pana to była sama przyjemność!
                      • partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:49
                        Widzę, że masz do Niego Sławość..
                        • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:53
                          lizus byłem na pierwszej ławce przed katedrą siedziałem ;)
                          najlepsze miejsce do ściągania było... tyle, że dwa razy do roku żyletkami kazał
                          nam psor te ściągi zdrapywać... kto tam siedział pewnie będzie wiedział o co mi
                          chodzi ;)
                          • partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:02
                            My w Zespole Szkół Budowlanych nie paraliśmy się takowym niecnym
                            procederem jak ściąganie. Każdy liczył jedynie na swoją wiedzę
                            nabytą podczas zajęć oraz nauki w domu, ponieważ każdy wiedział, że
                            ściąganie to najzwyklejsze oszustwo. Właśnie dlatego wybrałem ową
                            szkołę, a nie Kościuchy..:P
                            • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:03
                              my ze spalonych wsi... ;P
    • jazzmenn Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:07
      Jeszcze nie teraz, ale niedługo te pytanie może nabrać nowego sensu.

www.tvn24.pl/0,1584644,0,1,aster-odcina-piratow,wiadomosc.html
      • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:26
        eee... tam, musieliby chyba wszystkich odłączyć ;)
      • partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:27
        A jak im uprowadzą serwery i zarządają okupu?
        • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:29
          to ja chromolę i nie płacę więcej abonamentu... bo z terrorystami się w końcu
          nie pertraktuje, nie?
          • partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:31
            Myślę, że Proffet by Ci tu jasno i zwięźle odpowiedział na to
            pytanie.
            • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:32
              na liście go widać ale głosu nie zabiera...chyba ceni złoto ;)
              • partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:35
                A pamiętasz taki film "Złoto dla Proffetów"?
                • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:40
                  a w zniczu leciał?
                  • partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:43
                    Nie, w zniczu jeszcze nie leciał.. W samolocie nie leciał, a co
                    dopiero w zniczu..
                    • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:45
                      to niech spróbuje, poleci...może czego nowego sie dowie albo ciekawe zdjęcia
                      zrobi ;)
                      • partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:48
                        Podlasie nieobfocone, odłogiem leży, a ja się będę samolotami po
                        świecie rozbijał..?
                        • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:51
                          a kto tobie focić wzbrania? a foć se ino chyżo ;)
                          • partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:54
                            A cóż to Żulik za pyrlandzkie zwroty stosuje, a?:P
                            • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 22:55
                              nie pyrlandzkie ;) ale jak chcesz to ci mogę coś zapodać, bambrze jeden...
                              znaczy się żuliku ;P
                              • proffet Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:01
                                A Panowie sobie czata z forum zrobili niech no się Szpila dowie.
                                Pozdrawiam
                                • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:05
                                  pozdrowienia przyjęte...ave proffet morituri te salutant ;)
                                • partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:05
                                  Nie
                                  • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:07
                                    nie..rozumiem, znaczy się nie ponimaju o co kamon?
                                    • partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:10
                                      Jest takie stare podlaskie przysłowie: jeśli nie wiadomo, o co
                                      kaman, to kaman o drugi post w wątku.
                                      • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:13
                                        there`s no spoon, moulder ;P
                              • partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:03
                                Dawaj, Piotrze R.
                                • proffet Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:04
                                  partizan79 napisał:

> Dawaj, Piotrze R.
                                  A kto to jest Piotr R?
                                  • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:06
                                    chyba piłkarz... znaczy się sąsiad mój był...
                                    • partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:07
                                      Był, ale do Wronek chyba transferowany został..
                                      • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:09
                                        ciekaw jestem tylko za ile ten transfer poszedł... może dobrą cenę we frankach
                                        dostał?
                                        • odziej BTW:wielka piłka wróci do wronek ;) 05.02.09, 23:18
                                          www.efakt.pl/sportowcy/artykul.asp?artykul=41063
                                  • proffet Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:07
                                    odziej nie rób tego miałem nadzieję że spotkamy się jeszcze kiedyś przy
                                    bezalkoholowym.
                                    • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:08
                                      już po jednym dziś jestem i coś mi się widzi, że żonka mnie dzisiaj może
                                      zdekapitować...

ale na jednego albo dwa to z przyjemnością ;)
                                      • proffet Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:09
                                        Ja się zmywam bo to samo mnie spotka
                                        • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:10
                                          to spokojnej i nie nerwowej życzę ... nocy jak i małżonki
                                          • partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:11
                                            U mnie też już pierwsze ostrzeżenie było..
                                            • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:13
                                              czyli co , że nas niewiasty pod pantoflem?
                                              • partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:18
                                                Chętnie udowodnię, że tak nie jest. Niech no tylko pojedzie w jakąś
                                                delegację.. Natrzaskam tysiąc postów:P A tymczasem muszę zmykać.
                                                Wiesz, ciężki dzień i takie tegesy..:] Narta.
                                                • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 05.02.09, 23:22
                                                  da wstrieczy żuliku ;)
                                                  • tessa_bielsk Re: Neta Wam odłączyli? 06.02.09, 00:31
                                                    A u mnie net działa bez przerwy, od rana do nocy- trzeba, moi drodzy, płacić abonament...Albo zmienić operatora. Dobrej nocy:)
                                                  • obserwer11 Re: Neta Wam odłączyli? 06.02.09, 02:03
                                                    wróciłem, znalazłem, wszystko działa, Plutycze też ;)
                                                  • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 06.02.09, 07:36
                                                    no to zajebi...znaczy to fajnie ;)
                                                  • proffet Re: Neta Wam odłączyli? 06.02.09, 13:03
                                                    Już po południu czas się odezwać.
                                                  • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 06.02.09, 13:36
                                                    brzoza! tu grab! jak mnie słyszysz? over!
                                                  • nikzimowy I takim fokusom 06.02.09, 14:33
                                                    wszelkie brzozy się na razie nie odzywają .
                                                  • odziej Re: I takim fokusom 06.02.09, 15:12
                                                    pewnie liście pogubiły...
                                                  • szpila555 Re: I takim fokusom 06.02.09, 16:34
                                                    Wykrakaliście!!!!
                                                    Rano net mi znikł!!! Dopiero net się pojawił.
                                                    Jak zniknie po północy, wyślę sms-a do buraka cukrowego ;)
                              • wujekjarek1 odzieju :) 06.02.09, 18:00
                                > nie pyrlandzkie ;) ale jak chcesz to ci mogę coś zapodać, bambrze
                                jeden...
                                > znaczy się żuliku ;P

poprosze o oswiecenie :)
                                tak sie zlozylo ze przez 3 dni pobywalem w poznaniu, no i w pociagu
                                relacji Wroclaw-Poznan jeden z rodowitych poznaniakow wyjasnial mi
                                zawilosci lokalne - wygadalem sie ze gram w scrabble i znam duzo
                                roznych slow, no to on do mnie czy wiem co to, kto to bamber?
                                zgodnie z prawda powiedzialem ze nie wiem, no i zaczelo sie... 15
                                minut historii o osadnikach, rolnikach, itp... przyznaje bez bicia
                                sluchalem lekko niezaciekawiony wiec nie wszystko zapamietalem, ale
                                bamber to nie zulik tylko rolnik :)

abo ty zulikujesz, abo ten rodowity poznaniak (jak sie potem okazalo
                                ze Swarzedza :)

wuj pozdrawia
                                • markochmeleski.1 Re: odzieju :) 06.02.09, 20:05
                                  abo ty zulikujesz, abo ten rodowity poznaniak (jak sie potem okazalo
                                  ze Swarzedza :)
                                  ja, ja, nędza :)
                                • odziej Re: wujku :) 06.02.09, 21:58
                                  moje porównanie było powiedzmy dowolne ale zaraz wyjaśnię tę zawiłą konotację:
                                  1. bamber - historycznie osadnik niemiecki w poznaniu, głównie zajmujący się
                                  rolnictwem
                                  2. bamber - obecnie, potocznie: ktoś prosty, niewychowany, wieśniak a także
                                  często w porównywany do menela stojącego pod sklepem i postępującego niekulturalnie
                                  3. zakładając więc, że bamber = menel = żul...to zdrobnienie żulik można uznać
                                  za odpowiednie
                                  4. oczywiście "po naszomu" żulik nie oznacza nic pejoratywnego... najwyżej
                                  spryciarza, więc chyba partyzant się nie obraża za takie porównanie
                                  5. chociaż etymologicznie ujmując sprawę to żulik pochodzi od rosyjskiego słowa
                                  złodziejaszek ;)

no to chyba wuju masz już jasność ;)
                                  • wujekjarek1 Re: wujku :) 06.02.09, 23:29
                                    balszoje spasibo :)

wuj pozdrawia
    • nikzimowy Re: Neta Wam odłączyli? 06.02.09, 13:05
      Mój oponent kupił sobie "Espumisan" . Przeczytał ulotkę załączoną do
      opakowania i skonsultował się z lekarzem i farmaceutą . Stąd taka
      spokojność na forum .
      • odziej Re: Neta Wam odłączyli? 06.02.09, 13:36
        hmm... z doświadczenia wiem, iż specyfik ten nie jest aż tak rewelacyjny...
        • kaukonsky Espumisan? 06.02.09, 16:51
          Objawowo, ale w sporych dawkach jest skuteczny :)
          • nikzimowy Re: Espumisan? 06.02.09, 17:15
            Jak widać , skuteczny .
            • partizan79 Re: Espumisan? 07.02.09, 09:08
              Jest coś innego na kaszel niż ACC?
              • kaukonsky "Od kaszlu"? 07.02.09, 11:07
                Nazwy handlowe: 1. Tussidex, 2. Thiocodin, 3. Tussipect, 4. Diphergan.
                -> To moje styczniowe doświadczenia przeciwkaszlowe. Jednak nawet z antybiotykami nic nie pomagało. Dopiero zastrzyki dały oczekiwany efekt...

1. Dekstrometorfan (DXM - DeXtroMethorphanum, ATC: R 05 DA 09) - syntetyczna pochodna morfiny używana w medycynie pod postacią bromowodorku. Wykazuje działanie narkotyczne charakterystyczne dla dysocjantów oraz lekko euforyzujące. W niższych dawkach narkotycznych powoduje pobudzenie i halucynacje przy zamkniętych oczach, przy wyższych może powodować wrażenia całkowitego oderwania od ciała (OOBE) i utraty własnej tożsamości (depersonalizacja). Powoduje także niezborność (ataksję), zaburzenia równowagi, kłopoty z mówieniem i opóźnienie reakcji. W przypadku przedawkowania może dojść do depresji układu oddechowego i śmierci. Działanie wywołane dekstrometorfanem można porównać do ketaminy oraz PCP.
                Super Express o sprzęcie: "Narkotyk za 6 zł" -> hyperreal.info/node/5725?page=1
                Hyperreal o sprzęcie: hyperreal.info/taxonomy_menu/10003/9114/9117
                2. Kodeina (metylomorfina, C18H21NO3) - alkaloid fenantrenowy wchodzący w skład opium (0,7-2,5%). Kodeina jest metylową pochodną morfiny i jest z niej otrzymywana. Kodeina używana jest też jako narkotyk, w dawkach 100-300 mg bez tolerancji, lub w większych w wyniku nabytej tolerancji. Podobnie jak większość opioidów powoduje stany relaksacji, euforię, apatię, "błogostan" i uspokojenie. Działanie euforyzujące występuje po około 20-45 minut i utrzymuje się przez 1-1,5 godziny. W końcowym stadium działania można odczuwać rozdrażnienie, bóle i zawroty głowy, zaburzenia łaknienia, senność, nudności, a nawet wymioty. Dodatkowo, pod wpływem kodeiny, może występować uporczywe swędzenie na powierzchni całego ciała, z powodu wydzielania znacznych ilości histaminy.
                Hyperreal o sprzęcie: talk.hyperreal.info/thread/142;nocount;?unb509sess=e9358736e9e93fe998846a7c2dabc82e
                3. Pseudoefedryna ((+)-(1S,2S)-2-metyloamino-1-fenylopropan-1-ol) jest d-izomerem efedryny. Należy do rodziny fenetylamin, strukturą jest podobna do amfetaminy.
                Hyperreal o sprzęcie: talk.hyperreal.info/thread/16685
                4. Prometazyna (chlorowodorek prometazyny, ATC: R 06 AD 02) - lek zaliczany do klasy leków psychotropowych - neuroleptyków oraz leków przeciwhistaminowych I generacji. Działania: ze strony ośrodkowego układu nerwowego - senność, zaburzenia koncentracji, zawroty i bóle głowy, niewyraźne widzenie, ataksję i osłabienie mięśniowe. A także w niektórych przypadkach pobudzenie OUN ze współistniejącymi halucynacjami, drgawkami i objawami encefalopatii. Utrudnienia w oddawaniu moczu szczególnie u pacjentów z powiększonym gruczołem krokowym. lek może upośledzać sprawność psychofizyczną, dlatego też nie wolno prowadzić pojazdów mechanicznych ani wykonywać czynności precyzyjnych w trakcie stosowania preparatu.
                Hyperreal o sprzęcie: talk.hyperreal.info/thread/10491,2
                • nikzimowy Re: "Od kaszlu"? 07.02.09, 14:30
                  Na mój kaszel wystarczyło 3 dni "Nobaxin" i kilka zimnych piw na
                  dzień piąty . Jeden dzień dałem relaksu dla ostatecznie
                  wyzdychających wiusów na pozywce z bakerii wytrutych ,
                  niejednokrotnie pożytecznych w celu lepszego traktowania browara .
                • partizan79 Re: "Od kaszlu"? 08.02.09, 20:53
                  :o

No to żeś troszku poeksperymentował..
    • nikzimowy Cisza przed burzą 06.02.09, 14:36
      jak się zmobilizują , to będzie znowu wysyp nicków i argumentów ,
      jedynie słusznych . Tak robią przed niedzielą . Od poniedziałku mogą
      na nowo .
      • proffet Re: Cisza przed burzą 06.02.09, 21:49
        Niech net będzie zawsze z Wami (i moc też).
        • 11rewresbo Re: Cisza przed burzą 06.02.09, 21:54
          proffet napisał:

> Niech net będzie zawsze z Wami (i moc też).
          > hceiN ten eizdęb Ezaw z Warmii i Mazur ;)
    • partizan79 Re: Neta Wam odłączyli? 08.02.09, 21:14
      I dzisiaj też jacyś nierozmowni..
      • proffet Re: Neta Wam odłączyli? 08.02.09, 22:25
        Po sobocie a z perspektywą pracy jutro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka