31.12.05, 13:44
Wszystkiego najlepszego w nadchodzącym Nowym Roku, wspaniałych przeżyć
muzycznych i optymizmu na każdy dzień.
Obserwuj wątek
    • aaneta Re: Nowy Rok 02.01.06, 12:15
      Bardzo dziękuję, ja również życzę wszystkiego lepszego w Nowym Roku oraz mocnych
      wrażeń operowych i muzycznych w ogóle.

Jeśli o mnie chodzi, to ten rok zaczął się dla mnie bardzo dobrze, bo obejrzałam
      wczoraj na Mezzo "Łaskawość Tytusa" Mozarta, której to opery wcześniej nie
      znałam, ba, nawet nie wiedziałam o jej istnieniu. Tym większy był mój zachwyt,
      bo i muzyka przepiękna, i przedstawienie najwyższej klasy, zarówno pod względem
      wykonawców (m.in. Susan Graham i Christoph Prégardien w tytułowej roli,
      wcześniej go nie znałam, ale jego głos mnie zachwycił), jak i scenografii,
      kostiumów i reżyserii. Powtórka 10, 13 i 20-go stycznia, tylko uwaga, bo w
      excelowym programie ściągniętym ze strony Mezzo jest jakaś noworoczna gala
      operowa z Robertem Alagną, więc zmyłka całkowita.
      Tu info o przedstawieniu:
      www.forumopera.com/concerts/clemenza_garnier05.htm
      Potem był Placido Domingo śpiewający zarzuele, i to też było wspaniałe
      widowisko, bo towarzyszyli mu tancerze i śpiewacy, prezentujący różne
      hiszpańskie tańce ludowe.

A później jeszcze na TVP Kultura był dokument o Annie Netrebko, ale obejrzałam
      go z dużym niesmakiem, bo to, co mówiła o sobie, było koszmarnie głupie i
      banalne, a to, co śpiewała, było zrobione w formie popowych teledysków, i to
      strasznie kiczowatych. Totalne bezguście, ale dzięki temu wiem, czego unikać w
      tym roku.
    • lilypons Re: Nowy Rok 02.01.06, 23:47
      Witam wszystkich w Nowym Roku, mam nadzieję, że święta i sylwester były udane i
      wszyscy wypoczęci i zrelaksowani bedziemy mieli siłę sprostać słuchaniu oper i
      śpiewakówsmile Akurat słuchałam dzisiaj koncertu urodzinowego Jose van Damma w
      dwójce i wprawiło mnie to w całkiem miły nastrój.
      • j1850ej.reszke Re: Nowy Rok 2007 nam zawitał ! 03.01.07, 01:40
        Najlepsze życzenia Pomyślnego Nowego 2007 już Roku,dla wszystkich co jeszcze tu
        pozostali i zaglądaja na forum,jak też całemu ogółowi postaci tu się pokazujących!
        Życzmy sobie jak najwięcej świetnej muzyki i wspaniałego,choćby dobrego śpiewu.
        Marzyłyby się jeszcze takie inscenizacje,które byłyby ciekawe reżysersko,ale nie
        wywracałyby czasem wszystkiego do góry nogami. Nam też,co tu jesteśmy,życzę
        wielu muzycznych objawień i niespodzianek,oraz konstruktywnych,spokojnych,coś
        wszystkim dających dyskusji,czy wymianę myśli. Pozdrawiam.
        • abdul25 Re: Nowy Rok 2007 nam zawitał ! 05.01.07, 21:04
          Życzę Wam przedstawień, które spełniać będą oczekiwania godne światłych umysłów
          i poważnych oczekiwań. Mniej idiotycznych skandali, na które będą przyzwalać
          administraorzy teatrów, mianujący się często ludźmi kultury, całkiem bezpodstawnie.
          Niech Wam sprzyja ten rok i będzie pełen trafnych wypowiedzi.

Io fei gibetto de le mei caset...
          [XIII Pierro de la Vigna]
    • kalia_t Re: Nowy Rok 03.01.07, 14:26
      Pomyślności wiele, szczęścia w życiu i spełnienie wszystkich marzeń...nie tylko
      muzycznychsmile
      • gucio60 Re: Nowy Rok 04.01.07, 18:30
        zyczylbym sobie i wam aby szacunek dla inaczej widzacych, myslacych, tych mniej
        wiedzacych ale lubiacych, nie tylko ekspertow ale takze zwyklych widzow, aby
        szacunek dla artystow nawet tych nie lubianych, byl przejawem kultury godnym
        ludzi zajmujacych sie kultura

happy New Year

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka