gojka23 21.09.07, 13:19 Jakie są szanse że nie zamknął szpitala w Chełmie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
benjaminblimchen Re: Likwidacja szpitala!!! WRRR 21.09.07, 18:09 Nie wiem jakie są na to szanse, ale według mnie to miasto powinni całkiem zaorać i przenieść nas do powiatu Krasnystaw ewentualnie powinni nas dołączyć do Ukrainy - tam szybciej bedzie lepiej jak u nas. Inaczej nie widze szans już na nic w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: Likwidacja szpitala!!! WRRR 22.09.07, 12:52 Okropnie mnie wkurzył powyższy post :-((( Pewnie dlatego że rację ma ten benjaminblimchen. pzdr. p.s. A co na to władze nasze ? Odpowiedz Link Zgłoś
leniwy_wiesniak Re: Likwidacja szpitala!!! WRRR 23.09.07, 09:51 Andre, nie jest tak źle. Już kiedyś pisałem, że zauważyłem taką prawidłowość, że każdy krytykuje miejsce gdzie mieszka. To normalne, bo wiesz co się tutaj dzieje a inne miasta znasz już trochę mniej. I w myśl powiedzenia 'wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma', narzekamy. Mam znajomych z różnych miast i wszyscy oni twierdzą, że mieszkają w najgorszym zadupiu Polski ;) Odpowiedz Link Zgłoś
benjaminblimchen Re: Likwidacja szpitala!!! WRRR 23.09.07, 16:48 Leniwy_wiesniak'u wydaje mi się, że nie masz racji. Mam rodzinę na zachodzie Polski i jakoś oni nie narzekają, że u nich jest źle, a w Chełmie to och i ach. A fakt, że w chełmskim szpitalu ma zostać zlikwidowany m.in. oddział położniczy jest karygodny. Aby urodzić dziecko najbliżej będzie nam do Krasnegostawu :( Odpowiedz Link Zgłoś
leniwy_wiesniak Re: Likwidacja szpitala!!! WRRR 23.09.07, 23:17 benjaminblimchen napisał: > Leniwy_wiesniak'u wydaje mi się, że nie masz racji. Mam rodzinę na zachodzie Po > lski i jakoś oni nie narzekają, że u nich jest źle, a w Chełmie to och i ach. Fakt. Zapomniałem doprecyzować, że chodzi mi o tzw. 'wschodnią ścianę' ;) A co do likwidacji szpitala - zgadzam się. To jest jakieś nieporozumienie po prostu. Jeśli w mieście, które ma coś koło 60k mieszkańców, szpital nie da rady funkcjonować, no to gdzie mają być te szpitale? Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: Likwidacja szpitala!!! WRRR 24.09.07, 12:07 Wyło kiedyś takie ogłoszenie: "Zamienię dyplom wyższej uczelni na pochodzenie z Krasnegostawu" Coś jest na rzeczy . ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
benjaminblimchen Re: Likwidacja szpitala!!! WRRR 24.09.07, 18:26 leniwy_wiesniak napisał: > Fakt. Zapomniałem doprecyzować, że chodzi mi o tzw. 'wschodnią > ścianę' ;) No właśnie to taka wschodnia mentalność - narzekanie, że tutaj jest źle i lepiej nie będzie... czekanie aż coś się zacznie dziać, ktoś nam coś da, zamiast wziąść sprawy w swoje ręce. Sam zawsze byłem wrogiem takiego podejścia do życia, ale sprawa tego szpitala już mnie po prostu dobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
ole707 Re: Likwidacja szpitala!!! WRRR 25.09.07, 19:09 Szpitale podlegają Marszałkowi Województwa. We władzach, w lublinie mamy liczną reprezentację > Niestety zesłali tylko Chudobę. Jak głosujecie na radnych to myślcie o tym co robicie. Odpowiedz Link Zgłoś
leniwy_wiesniak Re: Likwidacja szpitala!!! WRRR 25.09.07, 19:12 ole707 napisał: > Szpitale podlegają Marszałkowi Województwa. Wprawdzie marszałek to co innego a sejmik co innego, niemniej jednak Pan Grabczuk jest jednym z bardziej znanych i wpływowych Chełmian we "władzach wojewódzkich". Ma teraz pole do popisu... Odpowiedz Link Zgłoś
leniwy_wiesniak Re: Likwidacja szpitala!!! WRRR 25.09.07, 19:15 ole707 napisał: > Jak głosujecie na radnych to > myślcie o tym co robicie. Zgadzam się w 100%. Z tego co widzę w chełmskich gazetach (jak jestem w Chełmie to przeglądam wszystkie gazety, mama dla mnie zostawia), to obecna rada miejska działa w myśl zasady - "zawsze przeciw prezydentowi". Nie mówię, że Pani Fisz ma zawsze rację, jednak strategia "ona jest czerwona więc jest zła, musimy być przeciw" jest niepoważna. A niestety z lektury gazet tak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
poradnia.dz Lekarze podpisali porozumienie.. 27.09.07, 15:26 i wycofali wypowiedzenia. Dziennik Wschodni, 27.09 12:15 Odpowiedz Link Zgłoś
ole707 Re: Lekarze podpisali porozumienie.. 30.09.07, 09:59 Czego się boicie? Leczyć się można wszędzie np w Lublinie. Tam są szpitale i już lekarzy łapówkarzy zamknęli. Wszystko przed nami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gojka23 Re: Lekarze podpisali porozumienie.. 01.10.07, 13:57 No niby można się wszędzie leczyć...ale są sytuacje kedy liczą się minuty ... a do Lublina jest dość duży kawałek. Nie chcę się stresować że urodzę w samochodzie w drodze. Ale dobrze że się już wyjaśniło! Odpowiedz Link Zgłoś