Dodaj do ulubionych

nano telefon

24.03.09, 08:41
Nano - telefon wszczepiony pod skórę?
NANOPHONE to telefon zminiaturyzowany tak, że użytkownicy będą go
nosić wszczepionego na stałe pod skórę. Po przejściu planowanej
obecnie fazy testów NP45LX trafić ma do powszechnego użytku.

www.fkn.pl/1,356,1939167,1,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: nano telefon 24.03.09, 10:47
      Jest juz zbyt duza opozycja wobec wszczepiania czegokolwiek pod skore jesli
      chodzi o dowody identyfikacyjne. Musialby byc niezly zamordyzm czyli ustroj
      opresyjny by ludzi zmusic.
      W obecnej chwili tel komorkowy moze byc namierzony a razem z nim osobnik jaki go
      nosi. GPS wojskowy system juz z dokladnoscia co do cm moze ogladac ulice, w UK
      wszedzie sa CCTV ( oko Big Brothera).
      Wg mnie aparat kontroli nie bedzie wprowadzany " na sile" i inwazyjnie, ale
      cichcem ze nikt sie nie zorientuje ze jest namierzany. Kazdy wszak musi miec
      komorke...
      • szuwary4 Re: nano telefon 24.03.09, 15:30
        A ja komórki nie mam... Miałam, ale odkąd kot mi ją obsikał - nowej
        nie nabyłam. Zawierzyłam zwierzęcemu instynktowi...
        • agnitunn Re: nano telefon 24.03.09, 15:31
          A ja się skłaniam do wyrzucenia komórki. Podobno moja e51 jest jeszcze coś warta
          to ją opchnę na allegro smile

Agnitum
      • agnitunn Re: nano telefon 24.03.09, 15:30
        Oczywiście tak jak mówisz aparat kontroli będzie ukryty i przemycany pod innymi filozofiami/rzeczami.
        Co to może być? np.:
        - poprzez szczepionki (obowiązkowe szczepienia z przemyconym rfid'em)
        - poprzez tabletki (już są dokumenty pokazujące jak to zrobić! i to tak, aby produkt nie został usunięty z organizmu (jak zwykły pokarm))
        - poprzez naganianie teorii o zniszczeniu świata w roku 2012 (Słyszałem o duuuużej teorii mówiącej o budowaniu baz podziemnych (np. Norwegia) na wypadek zderzenia meteorytu/innego ciała z Ziemią i poświęci się część ludzkości a Ci co będą chcieli przeżyć zostaną zchipowani.
        - poprzez starą metodę nakreśloną przez Kissingera czyli "największa broń to żywność". Więc poprzez zmiany w zakresie nanożywności i gmo stworzy się tak "złą" żywność że tylko Ci co przyjmą "oznakę elektroniczną" będą dostawać żywność normalną.
        - poprzez takie wynalazki jak ten telefon smile Stawiam że następne to będzie mp3player korzystający z różnicy potencjałów w skórze do pozyskiwania energii smile Dzisiejsza młodzież na bank będzie uwielbiała takie wynalazki.
        - inne sposoby?

Agnitum
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka