verdana
13.08.12, 18:04
Było? Nie było?
1.MM nie znosi osób zamożnych. I jednocześnie pogardza osobami, które nie mają duzego, przestronnego mieszkania w kamienicy.
2.MM ceni najwyżej wykształcenie. Ale wzorowi rodzice nie bardzo zwracają uwagę na wykształcenie córek, nie załatwiają zajęć dodatkowych, nie kształcą głosu utalentowanej śpiewaczki, nie dają korepetycji z przedmiotów, z którymi dzieci sobie nie radzą, nie zwracają uwagi na przypadkowy wybór studiów, zapominają o maturze
3.Poswięcają sie bezmiernie dla dzieci, ale nie mają żadnych obaw, gdy dziecko znika w lesie. Gabrysia kompletnie nie czuje sie zobowiązana do pomocy własnej córce przy noworodku.
4.Więzi rodzinne kwitną, ale w rodzinie nikt o nikim niczego nie wie. Można pisać i nikt tego nie zauwaza. Można byc w depresji i nikt tego nie zauważa.
5.Borejkowie są jednoczesnie ubodzy, a laptop jest jak najbardziej dostępny. Nutria widząc odtwarzacz CD myśli "musze sobie taki kupić" -= pamiętam, ze jak to czytałam wtedy, to myslałam, zę ktoś zwariował - taki odtwarzacz był nawet poza moim zasięgiem finansowym, a byłam dorosła i wcale nie uboga
6. Nauczyciele sa albo typu Siłaczki albo pani Sznytek. Szkoły są straszne, ale "nasi" nauczyciele są po prostu wspaniali.
Co dalej?