guineapigs
20.11.16, 17:53
Na NAKW mamy kolejną szmirę autorstwa znanej nam KM, wydaną na papierze (gdzie Zieloni, gdzie Green Peace, gdzie obrońcy przyrody?????), a ja znalazłam inną Katarzynę Michalak - reporterkę radiową. Pozwalam sobie wkleić tu link do wywiadu z Nią, bo uważam, że jest to dobra odtrutka po załamaniach nerwowych spowodowanych upadkiem kultury wydawniczej i ogólnie: medialnej. Nie zapraszam do dyskusji, nie oczekuję w zasadzie niczego, po prostu dzielę się fajnym, ciekawym wywiadem, który znalazłam w sieci. Oczywiście smaczku dodaje to, że jest to KATARZYNA MICHALAK, ale nie AłtorKasia czy Kejt (ta od szmiry), tylko ktoś zupełnie inny.
Forumowicze z Lublina i okolic pewnie znają jej reportaże, może ktoś zamieści linki do nich lub coś o sam o nich napisze?
Ja z wielką przyjemnością przeczytałam ten wywiad - może to tylko słowa, ale brzmią bardzo optymistycznie: oto są ludzie, którzy ustawiają sobie poprzeczkę dużo wyżej, niż: klikalność, gołe cycki, sensacja, rechot, bylejakość i praca na akord.
Serdecznie zapraszam do lektury: www.sdp.pl/wywiady/12229,o-odpowiedzialnosci-reportera-za-swego-bohatera-o-rozmowach-z-mistrzami-zycia-oraz-o-intymnosci-radiowego-przekazu-z-katarzyna-michalak-rozmawia-wieslaw-luka,1451919529.
Mam nadzieję, że link się wklei.