Dodaj do ulubionych

Święty Florian

21.03.18, 10:26
Drogie forum! Podczytywałam dotąd z krzaczorów, ale zakonczona wlasnie lektura CZ sklonila mnie do napisania. Mianowicie: skad zacny Florian ma czas na to, zeby oprocz codziennych obowiazkow robic za dobroczyncę okolicy? W samej CZ sa co najmniej dwie wzmianki o jego pracach pro publico bono: raz w szkole nauczycielka Nory mowi ze Florek byl w komitecie ekologicznym i dzieki niemu ekologia czegostam zostala ocalona, drugi: mama Podeszwy wspomina jak komus pomagal dom ocieplac bo ów robil to oczywiscie źle i nieudolnie. Ja rozumiem prace na rzecz local community, ale kiedy on ma na to czas? W swoim gospodarstwie, czy raczej rzeklibysmy- mająteczku pewnie ma huk roboty, bo oczywiscie wszystko rękodzieli sam, konie jakies gniadosze się plączą do czyszczenia itp. O ile komitet ekologiczny jakos bym przelknela, to okladanie domu styropianem to chyba raczej zajecie mozolne i dlugotrwale jest?
Obserwuj wątek
    • czekolada72 Re: Święty Florian 21.03.18, 10:49
      Nie, fasada 2 pietrowej kamieniczki, szeroka na 2 okna - 2 dni + caly dzien na postawienie i rozmontowanie rusztowania, dajmy 2. Wiec w sumie 4 dni. Dwie strony kamieniczki - 8 dni , Wisnia byla narozna, wiec i 3 strona; no to jezeli byla 2 pietrowa (3 kondygnacje), 3 strony - 12 dni roboczych ze smiechem na ustach
      • zla.m Re: Święty Florian 21.03.18, 19:01
        czekolada72 napisała:

> Nie, fasada 2 pietrowej kamieniczki, szeroka na 2 okna - 2 dni + caly dzien na
        > postawienie i rozmontowanie rusztowania, dajmy 2. Wiec w sumie 4 dni. Dwie stro
        > ny kamieniczki - 8 dni , Wisnia byla narozna, wiec i 3 strona; no to jezeli byl
        > a 2 pietrowa (3 kondygnacje), 3 strony - 12 dni roboczych ze smiechem na ustac
        > h
        >

I to jest mało? Przez te 12 dni (+opijanie roboty ;-) Pulpa poza swoją robotą dodatkowo ogarnia konie, psy, pszczoły, sady itp.? Niekoniecznie wszystko naraz, rozumiem, ale jednak nie wierzę, że zwierzęta od pszczoły większe są przez 12 dni puszczone samopas...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka