tajna_kryjowka_pyziaka
27.12.22, 13:29
Wertowałam właśnie wątek o nieznanych korzeniach Pyziaka i się skapłam, że przecież Johnny Lil'Dumpling nie jest jedynym bohaterem którego rodzinę pominięto. To sobie pomyślałam: czemu kreatywny forum nie miałby uzupełnić tych brakujących danych?
Np. Danka Filipiak i jej iluzyjne trupki - jak wyobrażacie sobie jej rodziców, dedukując po tym co już o niej wiemy? Nieobecni pracoholicy? Zwolennicy puszczania dziecka samopas? Jeśli tak, to w wersji Bogacze Z Sołacza czy Bezczółkowcy Z Blokowiska? A może po prostu protoGabowie, niezależnie od warunków bardziej zajęci sobą niż dzieckiem?
Ktoś gdzieś mówił, że chętnie przeczytałby książkę o Dance, to może tu się jakiś zarys wylęgnie?
Rob Roy - wiemy, że wychowany przez klan McDrukarzy, ale szczegółów nie znamy. Za wyjątkiem luzackiego szwagra, który dawał prowadzić syrenkę piętnastolatkowi bez prawka (powodów, dla których Robroj miałby być starszy i zaczynać liceum później brak).
Jakimi ludźmi mogli być państwo Robrojstwo i pozostali poligraficzni powinowaci? Po kim Robcio jest taki ponętny? (WCALE NIE MAM DZIWNEGO GUSTU!) No i skąd się wziął Wąsaty Robszust Co Się Podszywa (poza tym, że zwiał z psychiatryka)?
Oraz absolutny crème de la crème:
Jaką rodziną byli Żeromscy, że wychowali takiego Bernarda? Komuna hipisowska (o ile już wtedy istniały w Polsce)? Jakaś artystyczna bohema? Sekta Szczypiorian? A może jednak drobnomieszczańscy sztywniacy, przeciw którym Berni się zbuntował i został artystą?
Nie wiem kogo tu jeszcze brakuje, ale jestem szalenie ciekawa waszych teorii.
Uprasza się o konkretne, szczegółowe pomysły, pofolgujmy wyobraźni😉
(Tylko bez przesady, granicę postawiłabym gdzieś przed Bernardem zrzuconym na ziemię przez kosmitów, ale już po Robzurpatorze Złodzieju Tożsamości)