bupu 04.05.26, 20:21 Jak co roku dla wszystkich forumowiczów kwiat jabłoni (a nawet dwa) drżący na lekkim wiosennym wietrze. Oraz napiszcie, skoro o komplimentach mowa, co uważacie za najlepszy i najgorszy komplement w Jezycjadzie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tajna_kryjowka_pyziaka Re: Komplimenta 04.05.26, 22:49 W kategorii "najgorszy" głosuję za tym: (...) Poznałem cie od razu na tym leżaku i zawołałem Dentego. Whedy on gwizdnal, no wiesz, tak zwyczajnie, "fiu-fiu". A ja zaraz napisałem do ciebie, tak dla draki, że cię widzę. A on mówi, no to podrów ją ode mnie i poszedł do kuchni po kanapki, bo nam się jeść chciało. A ja sobie jeszcze popatrzałem i pomyślałem, że masz...eee... - Parę kilo za dużo? - Nie, nie to... To znaczy, tak, ojejku, to znaczy, nie!! - ja tylko tak faktycznie napisałem, może niegrzecznie, przepraszam, ale przecież w tym nie było nic obleśnego. Kompletnie! Nawet moja mama tak do mnie mówi, no i ja faktycznie muszę zrzucić parę kilo, ale co mam zrobić, jak w domu ciągle pachnie ciastkami. - Podeszwa! - rzekła surowo Nora, biorąc chłopaka za ramię i potrząsając nim dla wzmożenia wyrazu. - Ty coś mocno kręcisz. Patrz mi prosto w oczy i powiedz prawdę. - No co? Ja zawsze mówię. - Kto pisał z twojego telefonu, że mam zrzucić parę kilo? - No, ja pisałem, ja, przecież mówię, a jak mówię, to tak jest. A co, czy to cię obraża? Nora zastanowiła się uczciwie. - A wiesz, że nie! - odrzekła wreszcie. - Dziwne. Jak ty pisałeś, to nie. - To fajnie, bo przecież ja nie chciałem cię obrazić. Chciałem... - Tak? - Chciałem ci tylko powiedzieć... - Że jestem za gruba? - Nie, że jesteś... no, jakby to powiedzieć... taka, no, że tak powiem, w całości ładna - mówiąc to, Podeszwa opuścił oczy i spojrzał z uwagą na swe zafoliowane bąbelkami buty. - No dzięki. Szczególny wybrałeś sposób swoją drogą. Średnio rozumiem, dlaczego ten "komplement" nagle przestał być obraźliwy, kiedy autorem okazał się Podeszwa. A jeszcze mniej, czemu rzeczony Dyzgust uznał go za idealny synonim "jesteś ładna". Odpowiedz Link