iwoniaw 28.09.06, 19:12 A to czytaliście: czytelnia.onet.pl/0,1410127,0,0,0,musierowicz_nie_bede_pisac_o_seksie_i_narkomanii,wiadomosci.html? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ready4freddy Re: Małgorzata Musierowicz o CzP 28.09.06, 19:39 "- Aż sześciu mężczyzn w różnym wieku dostaje tam kosza, harbuza, rekuzę, czy, jak kto woli, czarną polewkę." - SZESCIU? rany julek, kto? Wolfi, Frycek, Pyziak, Miagwa, Jozinek i kto jeszcze? (nadal nie czytalem polewki) Odpowiedz Link
alitzja Re: Małgorzata Musierowicz o CzP 28.09.06, 19:56 ready4freddy napisał: > "- Aż sześciu mężczyzn w różnym wieku dostaje tam kosza, harbuza, rekuzę, czy, > jak kto woli, czarną polewkę." - SZESCIU? rany julek, kto? Wolfi, Frycek, > Pyziak, Miagwa, Jozinek i kto jeszcze? (nadal nie czytalem polewki) Szczerze mówiac, sama się zastanawiam, chociaż CP czytałam:) Może raczej: Frycek, Wolfi na pewno. Miągwa też (tatuś wybranki wyraźniego nie lubi), Józinek jakiś wątpliwy mi się wydaje, ale może też by się go dało naciągnąć, Piotr Żeromski i...? Hm, Paweł????? Odpowiedz Link
sacacorchos Re: Małgorzata Musierowicz o CzP 29.09.06, 09:12 Co do "nasycenia goryczą" (pierwszy akapit:-)) cóż, mam wrażenie, że czego jak czego ale goryczy jest tam sporo, zwłaszcza w ostatnich trzech tomach. Ilekroć pojawia sie opis rzeczywistości czającej sie za progiem gniazdka Borejków, pojawia sie też i gorycz. Odpowiedz Link
limotini Re: Małgorzata Musierowicz o CzP 29.09.06, 09:50 W wątku "Dziś w dzienniku" umieściłam (pewnie zupełnie niepotrzebnie, biorąc pod uwagę fakt, że mamy na onecie skrót) wierne cytaty z wywiadu z M.M. Zachęcam do poczytania :) Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Małgorzata Musierowicz o CzP 01.10.06, 11:19 "(...) żądania krytyki literackiej, której poszczególne przedstawicielki usiłują mnie namówić do zmiany stylu i do nasycenia moich kolejnych książek zbrodnią, przemocą, seksem i goryczą oraz oczywiście problemem narkomanii." Ktoś tu przesadził. Albo MM, albo te "przedstawicielki krytyki" są kompletnie wynaturzonymi idiotkami. Odpowiedz Link