Dodaj do ulubionych

Małgorzata Musierowicz o CzP

28.09.06, 19:12
A to czytaliście:
czytelnia.onet.pl/0,1410127,0,0,0,musierowicz_nie_bede_pisac_o_seksie_i_narkomanii,wiadomosci.html?
Obserwuj wątek
    • ready4freddy Re: Małgorzata Musierowicz o CzP 28.09.06, 19:39
      "- Aż sześciu mężczyzn w różnym wieku dostaje tam kosza, harbuza, rekuzę, czy,
      jak kto woli, czarną polewkę." - SZESCIU? rany julek, kto? Wolfi, Frycek,
      Pyziak, Miagwa, Jozinek i kto jeszcze? (nadal nie czytalem polewki)
      • alitzja Re: Małgorzata Musierowicz o CzP 28.09.06, 19:56
        ready4freddy napisał:

> "- Aż sześciu mężczyzn w różnym wieku dostaje tam kosza, harbuza, rekuzę, czy,
        > jak kto woli, czarną polewkę." - SZESCIU? rany julek, kto? Wolfi, Frycek,
        > Pyziak, Miagwa, Jozinek i kto jeszcze? (nadal nie czytalem polewki)

Szczerze mówiac, sama się zastanawiam, chociaż CP czytałam:)
        Może raczej: Frycek, Wolfi na pewno. Miągwa też (tatuś wybranki wyraźniego nie
        lubi), Józinek jakiś wątpliwy mi się wydaje, ale może też by się go dało
        naciągnąć, Piotr Żeromski i...? Hm, Paweł?????
    • sacacorchos Re: Małgorzata Musierowicz o CzP 29.09.06, 09:12
      Co do "nasycenia goryczą" (pierwszy akapit:-)) cóż, mam wrażenie, że czego jak
      czego ale goryczy jest tam sporo, zwłaszcza w ostatnich trzech tomach. Ilekroć
      pojawia sie opis rzeczywistości czającej sie za progiem gniazdka Borejków,
      pojawia sie też i gorycz.
    • limotini Re: Małgorzata Musierowicz o CzP 29.09.06, 09:50
      W wątku "Dziś w dzienniku" umieściłam (pewnie zupełnie niepotrzebnie, biorąc pod
      uwagę fakt, że mamy na onecie skrót) wierne cytaty z wywiadu z M.M. Zachęcam do
      poczytania :)
    • the_dzidka Re: Małgorzata Musierowicz o CzP 01.10.06, 11:19
      "(...) żądania krytyki literackiej, której poszczególne przedstawicielki
      usiłują mnie namówić do zmiany stylu i do nasycenia moich kolejnych książek
      zbrodnią, przemocą, seksem i goryczą oraz oczywiście problemem narkomanii."

Ktoś tu przesadził. Albo MM, albo te "przedstawicielki krytyki" są kompletnie
      wynaturzonymi idiotkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka