wedrowiec2 07.04.05, 19:53 Nazwa pewnie myląca, ale zapraszam do picia głównie herbaty Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaja_1 Re: Herbata - trojanka 07.04.05, 23:18 Rzadko się zdarza, ale zdarza Z tetleyowym woreczkiem ( zgodnie z zaproszeniem w byle jakiej filiżance zasiadam do stoliczka i pisze obwieszczenie "Taka to a taka zgodnie z wieloletnia tradycją jedzie na wieś, otworzyc podwoje swojego kurnika i przywitac wiosnę niekoniecznie herbatą Nieobecność zaplanowano na tydzień Do powrotu zmusic moze tylko tęsknota za pogrążonym na ten czas żalu, towarzystwem będącym solą forów odwiedzanych przez taką to a taką ))) Z powazaniem już tęskniąca Gaja )) Odpowiedz Link
mantra1 Re: Herbata - trojanka 07.04.05, 23:20 Mam nadzieje, ze nie ruszysz sie na te swoja sielska-anielska bez klaptopa, bo i co bedziesz robic w dlugie zimowe wieczory? A zima podobno jeszcze ma wrocic (tfu tfu, na psa urok!) Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Herbata - trojanka 07.04.05, 23:24 Klaptopa oczywiście biorę, ale tam jest modem A czym grozi jego nadmierne uzywanie pamietam z zeszłego lata Nie strasz jade tylko w dresach Nie mam zamiaru zabierac korzucha (tfu tfu, na psa urok!) Odpowiedz Link
mantra1 Re: Herbata - trojanka 07.04.05, 23:29 To moze chociaz jakas qrtke puchata? A co do modemu, to przeciez po praktyce w Nocnych Markach potrafisz juz strzelac posty na forum z taka predkoscia, ze nawet tepsa nie zdazy zmierzyc czasu polaczenia Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Herbata - trojanka 07.04.05, 23:34 Qrtki i do tego puchatej nie posiadam Zimą siedze w ogrzanych pieleszach Wyłaże na powietrze dopiero jak grzeje Potrafiłam szybko, kiedyś Teraz jak mam calodobowy siem rozleniwilam Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata - trojanka 09.04.05, 17:02 Wpadam tym razemz czarną "rosyjską" herbatą i tzatziki Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata - trojanka 10.04.05, 21:52 Nie jesteś sama Ja też popijam chińskie ziółka i pracowicie stukam w klawiaturę. Muszę dla jednej z koleżanek przygotować treść wykładu!!! Odpowiedz Link
popaye Re: Herbata - trojanka 10.04.05, 22:00 dobry wieczor,- ich ...troje? (he, he) - zolka w mojej filizance: yellow label tea (Lipton). Hmmm.... chyba nie "odchudzaja" i (mnie) w zadnym przypadku nie pobudzaja do intensywnej pracy (szarych komorek)!. Zmienic gatunek? Odpowiedz Link
maryna04 Re: Herbata - trojanka 11.04.05, 06:08 Do wtorku musze schudnac cztery kilogramy, absolutnie. Nawet na stare lata ma sie te sluszne ambicje, wiec popijam ziola ojca Szeligi, juz o nich wspominalam, lo Jesuuuuu, czy widzicie ten grymas na mojej twarzy. Jak to wziac do ust?? Odpowiedz Link
mysza63 Re: Herbata - trojanka 11.04.05, 10:02 To ja mam więcej casu ale za to więcej kilogramów do unicestwienia. Muszę do końca lipca schudnąć jakieś 6-7 kg. Najgorzej jest zacząć, potem to jakoś samo idzie. Mam w sierpniu wesele chrześnicy i całkiem ładną kieckę ale jkoś się ona skurczyła więc ja też muszę Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata - trojanka 12.04.05, 19:02 Podnoszę wątek herbaciany, zapraszam do stołu Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata - trojanka 12.04.05, 19:05 Witaj Wędrowcze . Ja ze zwykłym Liptonem. ML wróciła ) Odpowiedz Link
wodnik33 Re: Herbata - trojanka 12.04.05, 19:22 Witaj witaj... a ja witam trojanką "Wańkowiczowska" /tris devinis/ i proszę.... możesz ze mną nie wypić ale bądż już zdrowa)) Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata - trojanka 12.04.05, 19:26 herbata wypita - pora wróci do pracy. Z okazji powrotu Ml - słodkości i tort dla wszystkich www.pregel.cz/img/f22_arabesky_fikove.jpg www.chocolategod.com/store/images/heart_torte.jpg Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata - trojanka 12.04.05, 19:27 Marioludwiko bądż nam zdrowa. Wodnikowi pozwoliłam tylko jeden łyczek /jako że on też poszpitalny/, a toast do końca spełniłam ja. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mantra1 Re: Herbata - trojanka 12.04.05, 19:51 Witam herbaciarzy, herbatnikow, trojniakow, trojpolowki i trojki. A szczegolnie serdecznie nasza powrocona MaryLu. I tez zdrowka Jej winszuje ) Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata - trojanka 12.04.05, 20:15 .... no i "snieg puszistyj" też witam) /nie będę musiała witać na początek zimy/ Herbaty o tej porze nie pijam ale zerkam czasami, za gwarno nie jest ale napewno wrócą wieczory przy wędrowca samowarze. Odpowiedz Link
maryna04 Re: Herbata - trojanka 13.04.05, 04:35 Ciagle namawiam sie do picia herbaty, a pije rano zaparzona kawe, a do poznych godzin nocnych rozpuszczalna. Gdzie ja mam rozum? Milego poranka. Jakie piekne slonce w NY. Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata - trojanka 13.04.05, 09:47 Witaj, Maryno w nietypowej dla nas (herbacianie) porze. W Warszawie też świeci dzisiaj słońce. Ja bez herbaty nie potrafię istnieć. Pamiętam okres pustych półek i....również brak herbaty. Było to straszne(( - żadne ziółka nie mogły mi jej zastąpić. Kawa - też, ale mniej. Kawę (gęstą, fusiastą) pijam 2 razy dziennie, herbatę (zielona lub Lipton)- z 7-9 razy. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata - trojanka 20.04.05, 22:35 Cały tydzień nie piłam herbaty w herbaciarni. Czas zwinąć żagle Odpowiedz Link
maryna04 Re: Herbata - trojanka 21.04.05, 00:17 Czy cytryna do herbaty to profanacja napoju? Odpowiedz Link
mantra1 Re: Herbata - trojanka 21.04.05, 00:20 Alez skad! Mysle, ze nasz glowny Ekspert herbaciany tez nie uzna tego za profanacje Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata - trojanka 25.04.05, 21:31 Walczą z telewizorem - patrz Dziendoberki. Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata - trojanka 25.04.05, 21:35 Tez szukałam kultury, ale aster chyba nie ma. Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata - trojanka 25.04.05, 21:44 Pozdrawiam znad parującej herbaty Omeri, Aster ma mieć Kulturę, jako "kanał testowy"(??) - na przełomie kwietnia/maja. Tak napisali w swoim piśmie z 11 kwietnia. Też szukałam, już w niedzielę i nie znalazłam.... Przełom jest - Kultury niet. No, chyba, że to jeszcze nie przełom? Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata - trojanka 25.04.05, 21:54 Pozdrawiam także znad filizanki i czekamy cierpliwie na przelom Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata - trojanka 25.04.05, 22:00 Właśnie to robię. Czekam na przełom Zgrzytając zębami, jaki ciekawy program /film mnie ominął.... Dzisiaj był Hrabal, wczoraj - Kondratiuk.....jutro - Różewicz. trudno, czekajmy.... Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - trojanka 25.04.05, 21:55 Pozdrawiam herbatniki slabym glosem i wracam polegiwac Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata - trojanka 25.04.05, 21:58 Mam nadzieję, ze to nic poważnego Mammaju. Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata - trojanka 25.04.05, 22:02 Mammajko, i ja zdrowia życzę i podzielam nadzieję Wędrowca Odpowiedz Link
mantra1 Re: Herbata - trojanka 26.04.05, 00:12 Moge Was tylko "pocieszyc", ze w UPC tez bezKulturno. Pewnie tylko w Cyfrze+ jest ten kanal na razie. Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - trojanka 26.04.05, 14:35 Dzieki za dobre slowo - samo w sobie ma wlasciwosci terapeutyczne Juz mi lepiej))))) Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata - trojanka 26.04.05, 14:46 Mammajko, kuruj się dzielnie, aby te wolne dni które są przed nami dobrze wykorzystać, może w lesie, może nad wodą , byleby w zdrowiu. Uściski od wodnika jak najserdeczniejsze. Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - trojanka 26.04.05, 19:27 Dzieki, moi drodzy, juz mi lepiej, ale od gastroskopii tym razem nie uciekne.Chocby dla wlasnego spokoju! Ale to juz po swietach majowych, na ktore zamiarzam wyjechac "pod Krakow". Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata - trojanka 26.04.05, 19:33 Miłej majówki pod Krakowem, Mammajko Gastroskopia nie taka straszna . Będzie dobrze. Pozdrawiam knk Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata - trojanka 26.04.05, 20:26 Pod Kraków??? a z której strony "pod".Czy z dobroci serca nie piszesz całej... [prawdy i tylko prawdy, że pod Kraków to ...ej łza się w oku kręci a tęsknota wysusza. Wszystkie Herbatniczki przepraszam za moje niepoważne pisanie ale jednym z powodów jest mój wiek i nie chcę uchodzić wśród Was Młodych za taką co to się na wszystkim zna i zawsze wie lepiej) Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - trojanka 26.04.05, 20:42 Alfredko - twoje "niepowazne pisanie " to sam urok! A jak zrobie foto-reportaz, to zobaczysz! Bo to jednak "nie te" gory )))Ale zawsze troche gorzyscie! Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata - trojanka 26.04.05, 20:53 Czekam z niecierpliwością. Za dobre słowa, na duchu podnoszące, dziękuję. 0puszczam herbaciarnię, muszę skończyć książkę, na którą ju wodnik oczekuje i tupie zniecierpliwości. Dobranoc Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata - trojanka 26.04.05, 21:52 Witaj, Omeri Ziółka - ziółka, czy ziołka - herbata? Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata - trojanka 27.04.05, 09:45 Korzystając z wolnej chwili - czekam na telefon i nie mogę się ruszyć z domu - przysiadam się z herbatką. Wiesz, Omeri, jakoś żadnych ziółek nie polubiłam. Niektóre pijam czasem z konieczności, ale pozostaje wierna herbacie - czarnej i zielonej. Czerwona mnie na dłuższą metę nie urzekła.... No, zapomniałam - czasem piję Rooibos - sporadycznie. Nie przepadam też za dodatkami smakowo-zapachowymi do herbaty - owocowymi, kwiatowymi, korzennymi. Nawet cytrynę i sok z malin, używam raczej profilaktycznie i w czasie choroby. Tradycjonalistka jestem, ot co Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata - trojanka 27.04.05, 20:19 Wieczór - pora herbaty. Piję Liptona i czytam prasę netową. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata - trojanka 27.04.05, 20:26 Piję yunan i ostrzę pracowniany topór! Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata - trojanka 27.04.05, 22:12 A czemu toW.? witam z grejpfrutem w oczekiwaniu na senche. żiólka na odchudzanie. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata - trojanka 27.04.05, 22:39 Dokonywany jest podział Katedry połączony ze zmianą przynależności do Wydziałów, przez trzy powstające jednostki. "Czynnik ludzki" też jest dzielony. Z tym jest największy, a właściwie jedyny problem Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - trojanka 27.04.05, 23:25 Troche sie spoznilam, ale pozdrawiam wszystkich i dopijam herbatke - Figura 1! Pyszna! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata - trojanka 28.04.05, 11:49 Zwyciężyłam!!! Jako osoba o łagodnym charakterze, pełna miłości bliźniego podlałam gałąź oliwną, wyłowiłam i osuszyłam fajkę pokoju i zakopałam topór. Miejsce zakopania oznaczyłam wypuszczającym młode listki badylem oliwnym Wracam do konstruktynej pracy. Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata - trojanka 28.04.05, 11:58 Gratuluję, Wedrowcze. Badyl oliwny niech sie rozrasta. Właśnie wróciłam ze sklepu z zakupionym "Przekrojem". Daaaaawno go nie czytałam. Po rządami Najsztuba - znowu ciekawie www.przekroj.pl/ "Przekrój" kupiłam ze względu na dołączony film - "Super size me" - będę oglądać i prasować. Jak obejrzę - zrelacjonuję Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - trojanka 29.04.05, 21:34 Wypilam herbate, Wedrowcze gratuluje Ci serdecznie - chociaz nie wiem dokladnie gdzie wsadzilas te galazke,ale napewno rozkwitnie.Zycze wam milego week - endu i oddalam sie poczytac. Chcialam cos wkleic do albumu, ale sie nie udalo wejsc.Sprobuje jeszcze raz! Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - trojanka 29.04.05, 21:43 PS.Udalo sie,ale tylko jedno a itak 2 musialam usunac.Moze musze bardziej zmniejszac Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata - trojanka 29.04.05, 22:11 Witaj Mammajko. Pieski śliczne, a szczególnie proporcje między nimi Odpowiedz Link
edeka5 Re: Herbata - trojanka 29.04.05, 22:54 Dobry wieczór A ja tradycyjnie z czerwoną herbatą. Znalazłam (na poczcie!) nową, o smaku malinowym. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata - trojanka 30.04.05, 10:19 Lubię wszystko co pachnie malinami, proszę o bliższy opis herbaty.Pozdrawiamy serdecznie ,f.r.wodnikostwo Odpowiedz Link
edeka5 Re: Herbata - trojanka 30.04.05, 12:39 Odpowiadam - herbata Pu-Erh czerwona malinowa firmy Celmar w saszetkach. Podana jest strona producenta www.celmar.pl Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata - trojanka 30.04.05, 17:16 Edeko, dziękuję serdecznie, od jutra zacznę poszukiwania. Jeżeli nie znajdę to wejdę do Herbaciarni /nawet nie wiem czy jeszcze czynna)/ Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata - trojanka 30.04.05, 20:50 Gwoli podtrzymania wątłego życia forumowego melduję się z wieczorną herabtą. Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - trojanka 30.04.05, 21:02 Pozdrawiam Cie,Wedrowcze z moim Liptonem Ciesze sie ,ze podobaly ci sie pieski Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata - trojanka 01.05.05, 07:54 Przy porannej herbacie z mlekiem znalaz;lam wreaszcie chwilę, by obejrzec piekne zdjęcia w albumie. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata - trojanka 01.05.05, 19:56 Gorąca herbata na zimny wieczór. Czyżby juz zbliżała się jesień? Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - trojanka 01.05.05, 21:11 Dopiero niedawno wylaczylismy ogrzewanie.Jak przyszedl rachunek za gaz))) Ale juz nie jest zimno, niemniej herbata goraca to napoj Bogow! Chyba obejrze "Fanny i Aleksander" na dvd. Milego wieczoru Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata - trojanka 02.05.05, 18:56 Piję herbatę podtrzymującą Forum przy zyciu. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata - trojanka 02.05.05, 19:07 Wędrowcze, nie pij tyle herbaty, wysuszysz się na wiórek i zbrązowiejesz jak stara Peruwianka). Jako dobra mać, będę zamiast kawy herbatę z tobą popijała, a wszystko dla dobra stygnącego Forum. Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata - trojanka 02.05.05, 19:54 Też popijam moją senche i pozdrawiam "niewyjechanych" Odpowiedz Link
edeka5 Re: Herbata - trojanka 02.05.05, 19:54 Dzień dobry Wędrowcze i Alfredko. Rzadko zaglądam, ale dopiero teraz, po powrocie z pracy, przysiadłam się do komputera ze zwykłą herbatą i próbuję stworzyć sprawozdanie z wczorajszej wycieczki TWCh do skansenu w Sierpcu Odpowiedz Link
mantra1 Re: Herbata - trojanka 02.05.05, 20:00 Medluje sie, ze juz jestem i, ze nawrzucalam troche zab orz innej fauny i flory do Albumu. Bylo swietnie, wiosennie, kolorowo, rodzinnie i wesolo. A teraz ide zrobic herbatke, bo wpadlam bez "przepustki" ) Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata - trojanka 02.05.05, 19:59 Witam herbacianie i poniedziałkowo Długi weekend trwa. Jego dwa pierwsze dni spędziłam na działce u rodziny w okolicach Mińska. Fajnie było. Dzisiaj, cały dzień przy filmach na CD i desce do prasowania....to już było zdecydowanie mniej fajne A jutro - obiad rodzinny - u nas. Dopijam herbatę i zaraz wędruję do garów. Po weekendzie forum powróci do życia, rozmów i picia herbaty ) Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata - trojanka 02.05.05, 20:51 Herbatę wypiłam, teraz niewielka kawa i oglądanie filmu, a potem dokończenie papierowej Gazety. Dzisiaj kupiłam 0Z0N, wydaje się być pismem interesującym, chociaż tytuł trochę mnie z początku odrzucił /przedwojenne ugrupowanie Obóz Zjednoczenia Narodowego, faszyzujące i giertychopodobne/. Pozdrawi Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - trojanka 02.05.05, 21:35 Czesc dziewczyny - tez nie wyjechalam, ale nie zaluje: I tak byl dzien pelen wrazen Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata - trojanka 02.05.05, 21:49 O jak milo,ze nas tak dużo ) . Dzień spedzilam na poszukiwaniu wanny i glazury. Koncepcja powoli się rodzi, tylko te koszta... Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata - trojanka 02.05.05, 22:12 Tyle Ludzi na forum Miło patrzeć i czytać. I wszyscy pracowicie bądź przyjemnie, albo jedno i drugie, spędzają czas. Ja tylko jako ten obibok patrzę tępym wzrokiem na jakieś dzieła pisane i bezskutecznie usiłuję samodzielnie coś stworzyć. Dwa dni temu minął termin, a ja zdania nawet nie napisałam Omeri, pod wpływem Twych zakupów budowlanych zamierzałam zrobić remont mieszkania, ale na wiadomość, że za 2-3 lata będę miała w domu wymianę ruru wod- kan łącznie z podłączeniem ciepłej wody z elektrociepłowni zrezygnowałam. Widmo powtórnego remontu, po zdewastowaniu kuchni i łazienki przez wymieniaczy odebrało mi chęć do jakiegokolwiek działania. Edeko, mam nadzieję, że opis jest na FCh. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Herbata - trojanka 02.05.05, 22:14 wedrowiec2 napisała: > Edeko, mam nadzieję, że opis jest na FCh. Już jest. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Herbata - trojanka 02.05.05, 22:13 A znalazłaś? Bo dzisiaj nie wszyscy pracowali. Ja wiele pracowych spraw nie mogłam załatwić. Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata - trojanka 02.05.05, 22:27 Znalazlam, koncepcja się co raz bardziej klaruje Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - trojanka 03.05.05, 21:56 Mysle,ze podobala by wam sie ta uroczystosc na Zamku, prof.Bartoszewski i Solidarnosc w 25 rocznice powstania, zostali uhonorowani nagroda Pro Publico Bono i bylo bardzo pieknie, w sali gdzie podpisano Konstytucje. Taka mila, kameralna uroczystosc z pieknym koncertem i poczuciem wiezi o co trudno w dzisiejszych czasach.A premier Mazowiecki powiedzial ze sa tu sami porzadni ludzie, wiec poczulam sie dowartosciowana.A teraz pije herbate i przezywam Odpowiedz Link
popaye Re: Herbata - trojanka 03.05.05, 22:50 dobry wieczor,- Mammajko - zazdroszcze (Tobie). Mialas okazje uczestniczyc w uroczystosci gdzie (nareszcie) doceniono obiektywnie zasluzone dla Polski i jej interesow nietuzinkowe Osobistosci. Pp. premier Mazowiecki i prof.Bartoszewski - jedni z niewielu polskich wspolczesnych politykow ktorzy w swojej dzialalnosci kierowali sie zawsze narodowym interesem a nie hucpa partyjnych, prywatnych czy koscielnych korzysci. Brawo!,- pozdrawiam,- pE Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - trojanka 05.05.05, 21:09 Witaj Omeri, po pracowitym dniu filizanka liptona, chwila odpoczynku - pozdrawiam wszystkich - Odpowiedz Link
popaye Re: Herbata - trojanka 05.05.05, 21:16 dobry wieczor mily, sloneczny, pierwszy dzien 4-ro dniowego weekendu i wieczorna herbata. Coz chciec wiecej? ). Ludzie pewnie powyjezdzali (z tej okazji) - cicho i spokojnie "na miescie". Czesc dostala (chyba) malpiego rozumu bo (jak czytam) dzis na eBay zlicytowano 6-cio letniego VW-Golfa (75.000 km przebiegu) ktorego pierwszym wlascicielem byl kard.Ratzinger (obecny Bendykt XVI) za.... 188.938,88 Euro )) Mlody czlowiek, ktory go na ta licytacje wystawil, kupil to auto niedawno od handlarza za 9.500 €. Podziwam jego glowe do interesu i ze utkwil Jemu w pamieci drobny wpis w samochodowych papierach : "ostatni znany wlasciciel/uzytkownik: Josef Kardinal Ratzinger" - bo jedynie to rozni to auto od przecietnego, uzywanego Golfa ). pozdrawiam,- pE Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata - trojanka 05.05.05, 21:33 w Moskwie mają być wystawione auta Mołotowa, Chruszczowa i innej wsiakoj swołoczi, napewno znajdą się chętni, bo snobów nigdy i nigdzie nie brakuje. Snobizm na auta kardynalskie będzie trwał krótko, bo chyba więcej kardynałow nie wystawi swych pojazdów) Zawszeć to lepiej niż np wystawienie na aukcji Drzazgi z Drabiny Jakubowej... Pozdrawiamy Odpowiedz Link
popaye Re: Papa-auto ps. 05.05.05, 21:44 w przedmiocie mojego poprzedniego wpisu: Nasuwa mnie sie drobna uwaga o drobiazgach, w tym przypadku bez praktycznego znaczenia ale ... hmmmmm - jak mozna "manipulowac" drobiazgami-wiadomosciami. Przed chwila, potwierdzenie mojej "wiadomosci" o licytacji wspomnianego auta znalazlem na witrynie interentowej GW - to jest OK bo od tego jest prasa. Maly drobiazg: na zamieszczonym przy okazji tej wiadomosci zdjeciu (czesci oryginalu!) jest pokazany ojciec wlasciciela tego auta a oryginalny tytul zdjecia: "Echtes Papamobil Der Vater des Besitzers Halbe zeigt den Fahrzeugbrief und den Golf IV des ehemaligen Kardinals Ratzinger und jetzigen Papstes". Nie moge podac linka bo to zdjecie (jedno z wielu tego samochodu) jest od kilku dni na w pelni dostepnym dla nie rejestrowanych uzytkownikow portalu America Online. Niby drobiazg.... Teraz oczekuje od GW prezentacji kolekcji biustonoszy Katarzyny Figury na ciele "modelki" - najstarszej mieszkanki Domu Opieki Spolecznej w Pcimiu - bez napomnienia kto-zacz udzielil "ciala" dla obiektu )) pE Odpowiedz Link
mammaja Re: Papa-auto ps. 05.05.05, 22:40 O licytacji samochodu slyszalam nawet w radio - jadac do mista.Przy tym byl komentarz, ze obecny papiez nie ma prawa jazdy - wiec nie prowadzil sam. Ale co to komu przeszkadza )))Wszystko mozna sprzedac jak sa kupcy Odpowiedz Link
popaye Re: Mammajko 06.05.05, 20:48 jestem chaotyczny typ, niestety, w przekazywaniu jakichkolwiek towarzyskich tresci. Masz racje. Licytacja tego auta nie byla zadna tajemnica - wrecz odwrotnie trwala od tygodnia. America Online posiadajaca (zapewnie) spory pakiet akcji eBay od kilku dni donosila o tym w serwisie (na pierwszej stronie wyd. Germany) ilustrujac ten "obiekt" sporym serwisem zdjeciowym. Ciekawostka w tym wszystkim nie byla sama licytacja tylko kwota jaka za tego nadgryzionego zebem czasu VW Golfa uzyskano - tyle co za nowego Ferrari czy Bentley'a . Zeby bylo "weselej" - uzyskano by wiecej gdyby.... nie siadl serwer w eBay'u przeciazony iloscia polaczen od ciekawskich ale rowniez gotowych do podbijania kwoty licytacyjnej . Suma ktora uzyskal mlody wlasciciel Golfa (odbywa cywilna-zastepcza dla wojskowej sluzbe) przekracza kilkakrotnie Jego oczekiwania. Zeby bylo jeszcze "weselej" - sam sprzedajacy ma troche mniej do "smiechu" bo.... natychnmiast zainteresowal sie ta transakcja Wydzial Finansowy (jakze by inaczej?) i oglosil iz prowadzi postepowanie "wyjasniajace" czy przypadkiem wspomniane auto nie bylo z "premedytacja" wystawione na sprzedaz w celu uzyskania korzysci z "transakcji spekulacyjnej". W przypadku takiej kwalifikacji od sumy uzyskanej ze sprzedazy byly wlasciciel tego auta musi zaplacic min. 70.000 € podatku! (sic). Jezeli udowodni iz wystawil do licytacji to auto bez zamiarow spekulacyjnych (oj - trudno Mu bedzie! ) ) - to transakcja ta jest WOLNA od podatku!. Troche inaczej jak w Polsce od obrotu (niekomercyjnego) przedmiotami za ktore juz raz zaplacono podatek - w Niemczech nie placi sie go po raz wtory. I to byloby na tyle w tej (he, he) "powaznej" sprawie ) pozdrawiam,- pE Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata - trojanka 05.05.05, 23:33 Spóźniona herbata późnowieczorna po wizycie u rodziny i przed snem. Nad kubkiem herbaty przeglądam wiadomości na Onecie. Sejm oczywiście sie nie rozwiązał - zwyciężyła Partia Dietetyków Ale są i dobre wiadomości:trzeba wierzyć w CZŁOWIEKA. Nieznany dobroczyńca podarował bezdomnej 41 tys. zł. info.onet.pl/1092421,11,item.html To z pewnością nie był żaden polityk - ci tylko zabierać potrafią.... Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata - trojanka 08.05.05, 20:01 W chłodny deszczowy dzień, bardzo smakuje gorąca herbata. Czy ktoś jeszcze ją tutaj pije? A do herbaty - prawdziwa litewska trojanka......wirtualna( Między jednym deszczem a drugim, wychodzę z psicą i z powrotem do domu, bo pada. Oj, krótkie te nasze spacerki.... Niedzielny dzień telewizyjny, spędzany w Ale Kino! z paczką daktyli i orzechów włoskich, oraz czerwońcem, jak mówi Jutka www.alekino.pl/cgi-bin/alekino/program Za mną "Błękitny anioł" i "Aberdeen", przede mną kino rosyjskie - "Zamrzyj, umrzyj, zmartwychwstań" Najczęściej całymi tygodniami nie oglądam TV, ale czasem jak mnie najdzie....całe szczęście, że na krótko . No i nie zawsze jest co oglądać. O, właśnie - Omeri, wiem już, że Aster nadaje TVP Kulturę, ale tylko dla abonentów telewizji cyfrowej, więc niestety, nie mam tego programu (( A na TVP 3 "Blaszany bębenek" - o 23.15, ale mam na CD, więc sobie odpuszczę - kupiłam z jakimś kobiecym pisemkiem. Herbata wypita, wracam do drugiego szklanego ekranu.... Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata - trojanka 08.05.05, 20:16 witam z senchą. Cyfrowej astry tez nie mam. Zimno jak w psiarni, a to juz polowa maja. Odpowiedz Link
nokata Re: Herbata - trojanka 08.05.05, 20:18 to moze herbatke z wisniowka? lepiej niz rozgrzewa.... Odpowiedz Link