Dodaj do ulubionych

Wątek ekspertów.

20.02.06, 21:00
Może żeby osoby wpadające w przelocie na A 40 + wiedziały czego mogą oczekiwać
podajmy namiarysmile
Ja znam byle jak kilka języków i świetnie wychowuję dzieci.
Umiem gotować i znam się trochę na jazzie.
Kransmile)))
Obserwuj wątek
    • wedrowiec2 Re: Wątek ekspertów. 20.02.06, 21:33
      1. Parzę dobrą herbatę
      2. Dobrze gotuję - świadkowie są na forum
      3. Kocham bociany bociany.org.pl/index.php
      www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/5/1/8/9206744_d.jpg
      4. Góry teżsmile www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/6/7/2/9331642_d.jpg
      5. Mam ścisły, a może ściśniety umysł?
      6. poza tym zajmuje się szeroko rozumianą biologia medycznąwink
      • mantra1 Re: Wątek ekspertów. 20.02.06, 22:27
        1. Znam niezle pare jezykow obcych, a zwlaszcza jeden, z ktorego zyje
        2. Niezle gotuje (gorzej z pieczeniem ciast)i podobno robie najlepsze espresso i
        najlepsze spaghetti na Mokotowie wink
        3. Znam sie dosc dobrze na papugach i ich hodowli (kiedys nawet prowadzilam
        internetowe poradnictwo dla hodowcow)
        4. Staram sie byc na biezaco z nowosciami filmowymi i jestem dosc obcykana w
        historii kina
        5. Znam sporo roznych trickow i sztuczek przyadtnych w gospodarstwie domowym
        (daaaawno temu prowadzilam rubryke typu "dobre rady cioci-Kloci" w pewnym
        czasopismie konsumenckim, sciagajac niemilosiernie z wloskiej prasy kobiecej i
        indagujac na okolicznosc zaprzyjaznione "mammy" wink
        6. Wiem sporo o muzyce rockowej, elektronicznej, alternatywnej itd.,
        impresjonizmie, ziololecznictwie oraz przerobilam na wlasny uzytek kawalek
        programu studiow psychologicznych
        7. Mam wybitnie niescisly umysl oraz dwie lewe rece do szycia, majsterkowania,
        elektryki, grania na instrumentach muzycznych. Wykonanie najprostszego dzialania
        matematycznego bez kalkulatora przekracza moja zdolnosc percepcyjna wink)
    • kanoka Re: Wątek ekspertów. 20.02.06, 22:38
      Hmmmm, a bo ja wiem?
      Ale jeżeli cokolwiek, to mikrobiologia.
    • luiza-w-ogrodzie Re: Wątek ekspertów. 21.02.06, 01:12
      Absolutny ekspert od spraw australijskich (z braku konkurencji na tym forum,
      hi, hi, hi)
      Poza tym znam sie na wszystkim, na czym sie znam.
    • gaja_1 Re: Wątek ekspertów. 21.02.06, 11:12
      Ja się znam na wszystkimsmile))
      A jak się ktoś zna na wszystkim to znaczy, że na niczym
      więc wiem, że nic nie wiemsmile
    • alfredka1 Re: Wątek ekspertów. 21.02.06, 12:11
      Jestem ekspertem od wyczuwania złych ludzi /ale nie jak pies policyjny/,
      sprawdzone, co potwierdzi rodzina , przyjaciele i niektorzy znajomi. Dlatego
      często, za często, słysze od nich "alfredko, skąd wiedziałaś, że to taka ..tu
      następują negatywne przymiotniki... osoba". Przynajmniej mam mniej
      rozczarowańsmile)
      • wodnik33 Re: Wątek ekspertów. 21.02.06, 12:29
        A jam ekspert od wynajdywania i usuwania wszelkich usterek w urządzeniach
        domowych, samochodowych ,a potem ich usuwania. Nieżle mi to idzie, a czasami
        nawet coś ulepszę i nie zepsujęsmile)
        • fedorczyk4 Re: Wątek ekspertów. 21.02.06, 13:14
          Dobrze znam jeden obcy jezyk. dwa inne po lebkach. Po za tym to niestety w
          niczym sie nigdy nie wyspecjalizowalam. Niezle szyje, dziewie i remontuje
          miszkania. Troche znam sie na psach i kotach. Zupelnie nie znam sie na
          dzieciach. Zwlaszcza wlasnych.
          • alfredka1 Re: Wątek ekspertów. 21.02.06, 13:57
            czy "dziewanie"? , to szydełkowanie czy "drutowanie"? jeżeli to drugie, to ja
            też drutuję ale tylko przy oglądaniu telewizji.smile
            • fedorczyk4 Re: Wątek ekspertów. 21.02.06, 16:43
              Alfredko, w moim przypadku chodzi o posługiwanie się maszyną dziewiarską, ale
              drutuję i szydełkuję równiez
    • terem Re: Wątek ekspertów. 21.02.06, 19:49
      Języków znam 2 i pół ( włącznie z ojczystym).Ta połówka, to angielski, gdyby
      ktoś chciał wiedzieć. Malutka połówka, hehe...
      Nie szydełkuję, nie "drutuję", chodzi mi o dziewiarstwo , (choć umiem, ale się
      nie param).Ojej, ale to wygląda, no dobra, nie zajmuję się , bo mi czasu brak.
      Gotowanie, eeech - najchętniej gotowce, słoikowe wynalazki i inne typu
      naleśniki lub zupy mało wymagające (aczkolwiek samodzielnie wykonane).
      Dostało mi się kiedyś na sąsiednim , za sosik ze słoika i za nieodpowiednie
      wino wink))
      Po dziś dzień pamiętam, i po dziś dzień kultywuję i winko, i słoiczek, hihi wink
      A w czym jestem dobra?
      Bez fałszywej skromnośći: w mojej pracy.
      I o to chodzi!
      Pozdrawiam, T.
      • onkwe ...bo ja sie wcale nie chwale... 21.02.06, 21:23
        jestem ekszpertem w dziedzinie szycia, prucia, plucia, knucia, trucia i w calej
        reszcie, znajdowanej na guglu

a poza tym:

1.umiem wrozyc z perel rzucanych przez wieprze
        2.nie mam pojecia co w kompie piszczy
        3.wszystkie Indiany nosza pioropusze, wszystkie Eskimosy zyja w lodowych
        chatkach, Papuasy to kanibale, a Helo-yn i Labadam to tradycyjne swieta
        hinduskie
        4.orkiestry dete, to je to !!!! Slon nadepnal na mi na ucho i zatrabil "pa-pa-
        pa... i tak to sie zaczelo"
        5.Leonardo da Vinci, to ten od kodowania, a Van Gogh byl specjalista od chorob
        usznych.
        6.czy ktos wie, kiedy wreszcie Spielberg wypusci siodma czesc Szreka ?!
        7.polska jezyka, trudna jezyka
        8.nope spikin ynglisz
        9.szprech dojcz nycht
        10.ja nie znajetie, szto ana choczisz
        11.govorim malo hrvatski, molim was
        12.onkwehonwehneha sata:ti!
        • 3gatunek ? 21.02.06, 21:34
          Jakos tak sie zlozylo, ze niczego w zyciu sie nie nauczylem, ale to wszystko wina mojego ulubionego zajecia, czyli leniuchowania. Wiec wszyscy, ktorzy chcieliby cos uszyc, o czyms porozmawiac w obcych jezykach lub dobrze zjesc - niech omijaja mnie z daleka.
          Ale jezeli ktos chcialby posluchac roznej pokreconej muzyczki (teraz polecam zespol pn. Madrugada) i zapragnal porozmawiac na ciekawe tematy (najlepiej takie, na ktorych sie nie znam) serdecznie zapraszam...
        • alfredka1 Re: ...bo ja sie wcale nie chwale... 21.02.06, 21:35
          ekspert szerokozakresowy... i bardzo dobrze, będzie sie do kogo zwrócić w
          razie potrzebysmile))))
          • mantra1 Re: ...bo ja sie wcale nie chwale... 22.02.06, 01:07
            Poniewaz, jak widac mamy na forum ekspertow w kazdej niemal dziedzinie mialabym
            do nich garsc pytan*, na ktore nawet intensywnie guglujac nie jestem w stanie
            znalezc odpowiedzi. Oto niektore z nich:
            1. Czy prasujecie pidżamy?
            2. Jak usunać przykry zapach z kanapy, pomocy !
            3. Czy można zamrozić wątrobę?
            4. Jak się pozbyc z domu troglodyty?
            5. Co ze starego chlebka?
            6. Kupencja przykleja się do muszli-co robić?
            7. Czy to byly orgazmy?
            8. Czy spicie w staniku?
            9. Skad wiecie, ze to "to"
            10. Czym zlikwidować zapach gnojowicy od krów w szafce na buty, po codziennym
            obrządku inwentarza?
            11. Co to za gula mi sie zrobila?
            12. Gdzie sie poskarzyc na pacjenta?
            13. Jak się odhartować?
            14. Ziewanie podczas stosunku. Co robic?!
            15. Kiedy do pani nalezy mowic mamo?
            16. Jak leczyc miesniaki u mezczyzny?
            17. Czy grozi mi prokurator?
            18. Nakryłam męża na sikaniu do zlewu. Poradźcie!
            19. Jak szybko trafic do lozka?
            20. Ratunku! Kot mi nasikał na wersalkę!
            21. Co zrobić by faceta wrobić?
            22. Jak usunąć wąsika?
            23. Czy Freud miał rację?

_________
            * - wszystkie pytania zostaly znalezione na roznych forach portalu GW,
            aczkolwiek niezupelnie przypadkowo wink
            • gaja_1 Re: ...bo ja sie wcale nie chwale... 22.02.06, 01:46
              Na jedno znam i to całkiem smaczny przepissmile
              >> 5. Co ze starego chlebka?<
              kromki chleba obłożyć plastrami wędliny (baleron, szynka, poledwica)
              zanurzyć w jajku i na patelnięwink
              super żarełko w ekspresowym tempiesmile

Wiem jakbym postąpiła gdyby mnie to spotkałosmile
              > 18. Nakryłam męża na sikaniu do zlewu. Poradźcie!
              Nie zwlekając ani chwili wymusiłabym natychmiastowy zakup najdrożeszego zlewu
              łącznie z baterią, syfonem i wszelkimi możliwymi rurkami( nawet niepotrzebnymi),
              póżniej oczywiście zamowiłabym hydraulika, który by zdarł skóręsmile
              Wazne!!! Wszelkie koszty z jego kieszonkowego, nigdy ze wspólnej kasy smile)
              • kornikuno Re: ...bo ja sie wcale nie chwale... 22.02.06, 03:17
                .....
                - pare jezykow znam OK...
                - innych pare rzeczy tez...
                - a reszta jak wyzejwink i ponad WYZEJ wink
                IzaBella
                PS
                nie zapytalam o co chodzismile)))))))))))))
                • jan.kran Re: ...bo ja sie wcale nie chwale... 22.02.06, 05:31
                  Mantrasmile))) W połowie Twojej wyliczanki domyśliłam się SKAD ta lista !
                  Można ją mnożyc bez konca, najlepsze pytania sa na 2000 forów o rodzeniu,
                  karmieniu i wychowaniu dziecismile))
                  Kran
                  • onkwe ekszpertowe guglowanie 22.02.06, 07:18
                    A oto garsc* odpowiedzi, udowadniajaca, ze dla prawdziwego ekszperta, nie ma
                    jak gugle !!!

1. Czy prasujecie pidżamy?
                    Nie chcemy nikomu nic narzucać. Każdy musi sam doświadczyć, co jest dla niego
                    lepsze.
                    2. Jak usunać przykry zapach z kanapy, pomocy !
                    Myślę, że te trzy czynniki: pełen wiary optymizm, post, dużo wody, mają
                    największe znaczenie(..)
                    Pozostałe środki, które tu omawiam, mają znaczenie pomocnicze, drugorzędne.
                    Bardzo dużą ulgę dają inhalacje 8-20 kropel olejku eukaliptuso-wego lub
                    sosnowego na 1 szklankę wrzątku (..)Kąpiele ciała zmywają nieprzyjemne wyziewy
                    skóry. W porze obiadowej wypoczywamy, wtedy są najlepsze okłady na wątrobę,
                    dużo śpimy. (..)Cały czas pamiętamy o pielęgnacji ciała. Zamiast oczyszczenia
                    solą glauberską, może być lewatywa - gruszką wprowadzamy 0,5 - 1 litra ciepłej
                    wody (37°C).
                    3. Czy można zamrozić wątrobę?
                    Dotychczasowo przedstawione sposoby ochrony materiału biologicznego przed
                    niskimi temperaturami dotyczyły jedynie przechowywania komórek zawieszonych w
                    medium mrożącym. Mrożenie komórek w zawiesinie jest proste i bezpieczne
                    ponieważ: krioprotektant dociera bezpośrednio do każdej komórki gwarantując jej
                    ochronę. Sprawa komplikuje się jednak niezmiernie kiedy istnieje potrzeba
                    przechowania w niskich temperaturach fragmentów tkanek lub narządów. Problemem
                    jest fakt że tkanka lub organ mają lity charakter co znacznie ogranicza dyfuzję
                    środków ochronnych do wnętrza wszystkich komórek. O ile tkankę można
                    pofragmentować poprawiając niekorzystny stosunek powierzchni do objętości o
                    tyle narząd musi zostać w całości. (..) Pobrany narząd przechowuje nie dłużej
                    niż 24h godziny w warunkach chłodniczych ale nie zamrażających. Dany organ
                    przepłukuje się płynami umożliwiając jego natlenienie i usuwanie toksycznych
                    metabolitów. Nie mniej ciągle prowadzi się badania nad zwiększeniem możliwości
                    długotrwałego tankowania narządów.
                    4. Jak się pozbyc z domu troglodyty?
                    Modlitwa, post, woda
                    5. Co ze starego chlebka?
                    Wymioty –
                    zimny kompres na brzuch, zmieniać co 5-10 minut
                    6. Kupencja przykleja się do muszli-co robić?
                    zimny kompres na głowę i szyję, płukanie jamy ustnej wodą o temperaturze około
                    15°C.
                    7. Czy to byly orgazmy?
                    Padaczka-
                    pić ziele konwalii, 2 razy pół szklanki propolis, mielona gorczyca na piersi i
                    plecy
                    8. Czy spicie w staniku?
                    Ciała zostały nam dane nie po to, aby zaspokajać jego pożądliwości. Ciało ma
                    być sługą ducha i jako dobry sługa, ma być utrzymywane w dobrym stanie. Żaden
                    mądry człowiek nie niszczy świadomie swego samochodu czy innego urządzenia,
                    gdyż chce aby mu dobrze służyły.

9. Skad wiecie, ze to "to"
                    Dzieci z wrodzonymi wadami TEGO płata, nie poddają się dyscyplinie rodziców,
                    natychmiast domagają się zaspokoje-nia swych żądań, są niedojrzałe do
                    przyjaźni, są nieodpowiedzialnie skłonne do poddawania się wpływowi innych,
                    zdeprawowanych dzieci, regularnie oddają się masturbacji (co jest bardzo
                    szkodliwe dla zdrowia fizycznego i psychicznego), mają skłonności homosek-
                    sualne. Są to bardzo poważne wady charakteru. Można powiedzieć, że w lobotomii
                    widzimy nieprawość czasów końca, przepowiadaną przez takich proroków jak ap.
                    Paweł czy ap. Piotr. W wieku dojrzałym defekty te narastają. Dzisiaj znamy
                    także inne oznaki uszkodzenia płata czołowego, brak przewidywania,
                    niedostosowanie społeczne, niemożność myślenia abstrakcyjnego, brak
                    współczucia, agresja, wrogość, chełpliwość, zaburzenia pamięci, niepokój,
                    upodobanie w fantazji, apatia, obojętność. Dochodzą do tego typowe objawy
                    chorób psychicznych; obsesja, wzrost apetytu, depresja.
                    Płat czołowy rozwija się przez pierwsze 30 lat życia, gdy właściwie wychowujemy
                    dzieci, kiedy najpierw ukazujemy im sprawy Boże, wtedy płat czołowy osiąga
                    najwyższy poziom rozwoju. "Szukajcie najpierw Królestwa Bożego i
                    sprawiedliwości jego, a wszystko inne będzie wam dodane."
                    Wychowanie chrystiańskie ma zatem fundamentalne znaczenie dla rozwoju naszego
                    mózgu, niewłaściwe wychowanie prowadzi do niedorozwoju tej części mózgu.
                    10. Czym zlikwidować zapach gnojowicy od krów w szafce na buty, po codziennym
                    obrządku inwentarza?
                    Bardziej harmonijny, zgodny z naturą tryb życia, więcej świeżych owoców, 3 x 20-
                    30 kropli nalewki czosnkowej (50g pokrojonego czosnku + 100g wódki, zostawić na
                    10 dni w bu-telce)
                    11. Co to za gula mi sie zrobila?
                    to łagodny nowotwór. Dieta jarska, bez używek. Na-przemian gorące i zimne
                    nasiadówki, kąpiele nóg w bardzo gorącej wodzie, odwar z liści orzecha
                    włoskiego, propolis. Dobre efekty da-je picie soku z dyni (6 tygodni), sok z
                    bulwy selera, nasiadówki w odwarze: kora dębu, korzeń pokrzywy, kłącze
                    tataraku, kwiat rumianku - 100g ziół gotować 15-20 minut, odstawić na 2-3
                    godziny dodać do nasiadówki. Napar z wierzbownicy - 2 szklanki dziennie.
                    12. Gdzie sie poskarzyc na pacjenta?
                    Nie będziemy się kłócić o rację. Kto chce się truć, jego wola… Śmieszne jest,
                    jak dorośli ludzie z uporem maniaka twierdzą, że to co jest złe, jest dobre.
                    13. Jak się odhartować?
                    rozpoczynamy dzień gimnastyką, głębokimi wdechami, prysznicem ciała. Następnie
                    wypijamy 3 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczką soli glauberskiej na oczyszczenie
                    jelit, ewentualnie lewatywa. Czynności te należy wykonywać w 1, 3, 5, 7 dniu
                    kuracji.
                    Pijemy codziennie 10-12 szklanek napoju (w sumie) głównie wodę (przegotowana
                    lub mineralna niegazowana), ewentualnie herbaty ziołowe. Wieczorem pijemy
                    kozłek lekarski, melisę lub chmiel.
                    Dużo spacerów, ponieważ wątroba jest obciążona toksynami, codziennie stosujemy
                    okład na wątrobę z gorącej lnianej szmaty, przykrytej na przykład kocem.
                    Kąpiele ciała zmywają nieprzyjemne wyziewy skóry. W porze obiadowej
                    wypoczywamy, wtedy są najlepsze okłady na wątrobę, dużo śpimy.
                    14. Ziewanie podczas stosunku. Co robic?!
                    Szczególnie godny polecenia jest węgiel drzewny. Można go stosować wewnętrznie -
                    roztwór z ciepłą wodą (dawka dzienna około 1 łyżka, dzieci mniej - 1
                    łyżeczka). Zewnętrznie - kompres (węgiel owinięty w gazę albo bandaż i
                    zamoczony w wodzie). Nieco lepszy okład mamy, gdy 3-4 łyżki węgla wymieszamy z
                    wodą i podgrzejemy do zgęstnienia. Z tej pasty robimy okłady, np. z papierowej
                    serwetki..
                    15. Kiedy do pani nalezy mowic mamo?
                    Pojawia się pytanie: dlaczego? Nie ma absolutnie takiej konieczności.
                    Lej benzynę do silnika wysokoprężnego, a daleko nie zajedziesz. Pij szkodliwe
                    napoje jak kawa, herbata, sztucznie słodzone soki, zamiast czystej wody, a
                    twoje nerki szybko odmówią posłuszeństwa. Twój mózg będzie pracował jak
                    uszkodzony komputer. Jedz mięso, a komórki nowotworowe będą się systematycznie
                    rozwijać. Jedz nabiał, a dostaniesz osteoporozy, kamieni nerkowych i
                    żółciowych, jedz słodycze, a twój organizm pozbawiony mikroelementów będzie do-
                    magał się większych ilości pożywienia. Żyj w stresie i pracuj ponad miarę, a
                    cały twój system zużyje się ponad miarę
                    16. Jak leczyc miesniaki u mezczyzny?
                    Postem można leczyć praktycznie każdą chorobę
                    17. Czy grozi mi prokurator?
                    Badania w USA wykazały, że u źródła coraz większej przemocy i przestępczości,
                    leży także cywilizacyjna dieta, prowadząca do zatrucia organizmu, a w
                    konsekwencji do agresji, przemocy, chorób psychicznych, dewiacji, przestępstw.
                    Przed nami już tylko jedna plaga egipska. Pobicie pierworodnych symbolizuje
                    sąd, który już trwa i skończy się wkrótce, kiedy świat dojrzeje do straszliwych
                    wydarzeń kończących historię ziemi, prowokujących przyjście Pańskie. Kiedy
                    zastanawiamy się nad stanem współczesnego Egiptu - świata, widzimy jak bardzo
                    filozofia władcy ziemi dominuje we wszystkich sferach naszego życia, także w
                    świecie Chrześcijan. Zło nazywa się dobrem, dobro złem, prawo nazywa się
                    bezprawiem, a bezprawie sprawiedliwością. Bezbożni są panami tego świata, a
                    cisi i pokorni odsuwani są z pogardą na ubocze. Czystość, prawość, prawdziwa
                    pobożność, są cechami niepopularnymi. Ludzie znienawidzili sprawiedliwość, d
                    • onkwe Re: ekszpertowe guglowanie ..cd 22.02.06, 07:26
                      18. Nakryłam męża na sikaniu do zlewu. Poradźcie!
                      Należy unikać sytuacji konfliktowych. A gdy już nas dopadnie jakaś
                      nieprzyjemność, starajmy się zapanować nad sobą, zwalczyć stres i agresję,
                      zapanować nad tym uczuciem. Jak? Zwrócić się w modlitwie do Boga, poczytać
                      Biblię, wyjść na spacer, wziąć prysznic, napić się wody, uśmiechnąć się do
                      lustra. Na pewno nie sięgać po papierosa, czy kieliszek, ani nie wyładowywać
                      się na członkach rodziny. To nic dobrego nie da, wręcz przeciwnie.
                      19. Jak szybko trafic do lozka?
                      noszenie okularów tylko pogarsza sprawę. Gdy mamy problemy to najlepiej
                      zrezygnować z okularów i zwrócić się do natury
                      20. Ratunku! Kot mi nasikał na wersalkę!
                      Nasz układ trawienny, nasze usta, każda część na-szego ciała, pokazują, że Bóg
                      uczynił człowieka istotą roślinożerną, a dokładnie owocożerną. Nie ma dla nas
                      większego błogosławieństwa zdrowotnego, jak bogactwo owoców, nasion, orzechów.
                      Dają one nie tylko energię i zdrowie, ale przede wszystkim jasność umysłu i
                      czystość myśli. Natomiast na przeciwległym krańcu jest dieta mięsna, pełna
                      gotowanych i smażonych potraw, nabiału i innych produktów zwierzęcych. Ten
                      rodzaj pożywienia rodzi nie tylko choroby, ale agresję, ociężałość umysłową,
                      (..)Współczesny styl życia, stres, używki, niewłaściwa dieta, owocują w dużej
                      mierze osłabieniem układu nerwowego. Osłabiony mózg, jest szybciej podatny na
                      wpływ demonicznych masmediów, głównego narzędzia szatana do sprawowania
                      kontroli nad umysłami ludzkimi.(..) Im bliżej końca, tym bardziej szatan
                      usiłuje zniszczyć wszystkich, którzy jeszcze próbują mu się przeciwstawić.
                      21. Co zrobić by faceta wrobić?
                      nosić zawsze przy sobie kasztany (działają około 1 rok, potem wymienić na
                      świeże).
                      22. Jak usunąć wąsika?
                      ciepłe kąpiele ciała (30-38°C) na 10-25 minut, gim-nastyka, regularny sen.
                      Propolis (2 x 15 kropli), chodzenie boso, chodzenie w zimnej wodzie przed snem,
                      gorący kompres na plecy (około 20-30 minut), kąpiel - 200g suszy tataraku
                      namoczyć w wia-drze wody na 18-20 godzin, 1-2 łyżeczki miodu przed snem, odrzu-
                      camy używki, dużo witaminy B1, B2, pijemy liść melisy, ziele ma-rzanki, kwiat
                      wrzosu, szyszki chmielu.
                      23. Czy Freud miał rację?
                      Mial. Przejadanie się, obfite, zbyt bogate pożywienie, hipnoza, telewizja,
                      hazard, video, gry komputerowe, niewłaściwa muzyka, niewstrzemięźliwość
                      seksualna, zwłaszcza u nastolatków, pierwiastki ciężkie, czyli zanieczyszczenia
                      przemysłowe, a nawet szkoły publiczne, wszystko to degeneruje i niszczy płat
                      czołowy mózgu.
                      Nie sposób omówić wszystkie czynniki i powiązania wpływające na nasz mózg, jest
                      ich bardzo wiele. Szatan usiłuje uczynić wszystko, aby nas zwieść i sprowadzić
                      z drogi szczęścia na drogę zła i cierpienia. Udaje mu się to świetnie. Ale Bóg
                      chce byśmy zachowywali nasz mózg w jak najlepszym stanie, gdyż jest on naszą
                      jedyną bronią w walce ze złem i jedyną drogą do czerpania siły w codziennej
                      walce. Nasz płat czołowy, korona mózgu, powinien być przez nas troskliwie
                      pielęgnowany, jest to nasz obowiązek względem Boga, a także jedyny sposób, by
                      mądrze myśleć i prawidłowo działać.

*oprocz #3 wszystkie odpowiedzi znaleziono w jednej lince:
                      truth.own.pl/prawda/index.php?wiki=EwangeliaZdrowia-8naturalnychZasadZdrowia
                      • fedorczyk4 Re: ekszpertowe guglowanie ..cd 22.02.06, 09:27
                        Zabiłyście mnie najpiękniejszą śmiercią. Z dzikiej radośćismile))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka