Gość: heh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.09, 15:02 Ciekawe co jeszcze truje. Zabawki były, budowlanka jest Co teraz? Może rakotwórcze buty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DDE Re: Chińskie płyty gipsowo-kartonowe zagrażają zd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.09, 15:11 BEDZIE JAK Z INNYMI RZECZAMI. OFICJALNIE NIE MA A ZA MIESIAC DZIENNIKARZE ZNAJDĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
rst Re: Chińskie płyty gipsowo-kartonowe zagrażają zd 26.10.09, 16:04 Gość portalu: DDE napisał(a): > BEDZIE JAK Z INNYMI RZECZAMI. OFICJALNIE NIE MA A ZA MIESIAC DZIENNIKARZE ZNAJD > Ą. No to podam pierwszy namiar. Warto moim zdaniem sprawdzić z jakich płyt hiszpańska Compacta budowała w Tychach "Tarasy Kopernika". Bo, że z płyt gipsowo kartonowych są wszystkie wewnętrzne ściany to widziałem na własne oczy. Nawet ściana do łazienki jest z tego, a tam gdzie ma być powieszona np. umywalka to między ściankami gipsowymi wkładali deskę i do niej będzie mocowane. Na suficie też płyty mocowane na metalowym stelażu, czyli jak ktoś zamieszka to ma płyty dookoła oprócz podłogi, ale w podłodze za to rury CO i kable :) www.compacta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Chińskie płyty gipsowo-kartonowe zagrażają zd IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.09, 18:00 czyli budują dokładnie tak jak najlepsze firmy w austrii, w nalepszych lokalizacjach ( ścisłe centrum wiednia) apartamenty za 10 000 - 20 000 euro metr!!! z tym , że na syficie i ważniejszych ściankach płyt gipsowych są dwie warstwy! tylko ja sobie dzisiaj nie wyobrażam innego wykańczania wnętrz hal targowych , biur czy apartamentów. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Kocham chińskie produkty - za konkurencyjność !!! 26.10.09, 21:45 Kocham chińskie produkty - za konkurencyjność !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 albo jestes bardzo glupi, albo jestes importerem 05.01.10, 12:16 tego chinskiego g... Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: Chińskie płyty gipsowo-kartonowe zagrażają zd 26.10.09, 19:16 i co z tego??? jesli w lazience uzyli specjalnych, przystosowanych do wysokiej wilgotnosci plyt to nie ma problemu. jesli uzyli zwyklych to powinno to wyjsc po kilkunastu miesiacach. i mala rada od praktyka dla budujacych domki jednorodzinne, w polskich warunkach najbardziej oplaca sie budowac z drewna. jest tansze, ekologiczne i energooszczedne. w bogatej norwegii nikt nawet nie pomysli o budowaniu betonowego bunkra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.T., Zabrze Mylisz się. Drewno utlenia się samorzutnie a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 00:21 produkty tego powolnego utleniania wdychasz. Lepiej jednak beton, cegła, wapń itp. Odpowiedz Link Zgłoś
maryskacomamiska Re: Mylisz się. Drewno utlenia się samorzutnie a 27.10.09, 08:06 oj znawco - nie słyszałam żeby ktokolwiek budował domy z wapnia bo mogło by sie to nieciekawie skończyć .... w najlepszym wypadku wybuchem wodoru z reakcji wapnia z parą wodną. Co innego to wapień - czyli węglan wapnia (kreda, marmur itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-888 Chińskie płyty gipsowo-kartonowe zagrażają zdrowiu 26.10.09, 15:21 To wlasnie dlatego sie buduje z takich plyt aby ludzie byli chorzy. Potem to b.dobry biznes dla lekarzy, aptek i grabarzy !! Odpowiedz Link Zgłoś
bratprezydenta odszkodowania 26.10.09, 18:43 Teraz amerykanie wystąpia o odszkodowania do sądów i chińczycy będą musieli im zapłacić jeszcze wiekszą kasę niż koncerny tytoniowe. Wot amerykański łep Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Chińskie płyty gipsowo-kartonowe zagrażają zd 26.10.09, 15:34 Z butami to akurat masz rację, niektóre tekstylia, była afera z melaminą w mleku w proszku dla niemowląt. Powiedziałbym - to raczej nieprawda, że wszystko co z Chin jest trujące. Ale jeżeli ktoś chce żyć długo i zdrowo, to podniesie prawdopodobieństwo tego unikając generalnie chińskich towarów. Odpowiedz Link Zgłoś
pacanajacan A w Polsce mysla ze z tych plyt buduje sie domy ? 26.10.09, 15:39 I ze trzeba zaraz rozierac caly dom? Chetnie wezme taki dom, wymiana plyt wewnatrz zajmie mi dwa tygodnie ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: A w Polsce mysla ze z tych plyt buduje sie do IP: *.134.148.193.static.crowley.pl 26.10.09, 15:48 To Ty nie wiesz, że amerykańskie ściany to takie własnie płyty i tyle. Tam nie murują itd. Dziadowizna, domek z kart Odpowiedz Link Zgłoś
pacanajacan co ja wiem 26.10.09, 15:54 Co ja wiem, to to ze powtarzanie idiotyzmow jest oprocz zawisci i glupoty ulubionym polskim hobby. Dom buduje sie z cegiel albo fdrewnianego framingu obitego z zewjnatrz pluwoodem i sidingiem lub czymkolwiek tam, zas wewnatrz zamiast tynkowac jak na polskiej wsi stawia sie lekki metalowy framing i oklada to sheetrock'iem, czyli wlasnie tymi plytami. proste, szybkie i latwe do wymiany lub przebudowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Jednorazówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 19:12 Łatwe do wymiany albo przebudowy ale nie do sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: co ja wiem IP: 212.76.53.* 26.10.09, 19:33 Tyle, ze tam u Was na jackowie to sie gresu nie kladzie pod szafki a tykko tyle co by starczylo do brzegu mebla. lol. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 ...i przychodzi huragan i fruniesz razem z tym... 26.10.09, 21:48 ...i przychodzi huragan i fruniesz razem z tym... pacanajacan napisała: > Co ja wiem, to to ze powtarzanie idiotyzmow jest oprocz zawisci i > glupoty ulubionym polskim hobby. > Dom buduje sie z cegiel albo fdrewnianego framingu obitego z > zewjnatrz pluwoodem i sidingiem lub czymkolwiek tam, zas wewnatrz > zamiast tynkowac jak na polskiej wsi stawia sie lekki metalowy > framing i oklada to sheetrock'iem, czyli wlasnie tymi plytami. > proste, szybkie i latwe do wymiany lub przebudowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga rakotwórcze chińskie buty też już były IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.09, 15:48 ja staram się nie kupować niczego Made in China ( ale to niezmiernie trudne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: rakotwórcze chińskie buty też już były IP: *.cdma.centertel.pl 26.10.09, 22:01 Bo żeby przypadkiem ktos nie zauważył ,że to made in china to piszą made in prc albo crl albo jeszce inne wymyslne skróty . Gość portalu: Aga napisał(a): > ja staram się nie kupować niczego Made in China ( ale to niezmiernie > trudne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budowlaniec Chińskie płyty gipsowo-kartonowe zagrażają zdrowiu IP: 188.33.97.* 26.10.09, 15:51 Trzeba omijać tandetę skośnookich.Ja takie płyty ZAWSZE kupuje u Knaufa, bo chcę spać spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Knauf IP: *.client.mchsi.com 26.10.09, 18:42 He he Pan oczywiscie nie zdaje sobie sprawy ze niektore z tych plyt pochodzily z chinskiej fabryki Knaufa?nawet wszczeli jakies dochodzenie(Knauf)polecam przejrzec artykuly z amerykanskiej prasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.T., Zabrze Wszystkie płyty gipsowe są tak samo szkodliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 00:23 Nie tylko chińskie. Odpowiedz Link Zgłoś
gdy_gdy i znowu idiotyczny tytuł przyciągający uwagę 26.10.09, 16:00 już na początku tekstu widzimy, że tytuł to kłamstwo - napiszą wszystko byle przyciągnąć uwagę. banda pismaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Wsztstko z Chin to ZARAZA IP: 93.179.216.* 26.10.09, 16:00 Wszystkie produkty z Chin to buble, zaraza, świństwo i syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wsztstko z Chin to ZARAZA IP: *.chello.pl 26.10.09, 18:12 może tak, może nie, ale na pewno jest tak, że w znakomitej większości przypadków nie wiemy, że dany produkt pochodzi tj. został wyprodukowany właśnie w Chinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japi Re: Wsztstko z Chin to ZARAZA IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.10.09, 19:01 Dokładnie, myślicie, że kupujecie coś z witaminą C w składzie wyprodukowanym np. w polskim załadzie owocowym, a ta witamina jest z Chin jako antyoksydant i co z tego, że producent jest polski, jak barwniki, części, opakowania itp są chińskie. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Produkuj taniej - to od ciebie kupią... 26.10.09, 21:49 Produkuj taniej - to od ciebie kupią... Gość portalu: Kamil napisał(a): > Wszystkie produkty z Chin to buble, zaraza, świństwo i syf. Odpowiedz Link Zgłoś
gdy_gdy idiotyczny tytuł jak zwykle, a treść... 26.10.09, 16:05 już na początku zaprzecza tytułowi. Jak zwykle nieuczciwie przyciągają uwagę, byle byś poświęcił im jeszcze minutkę... Odpowiedz Link Zgłoś
rst Re: idiotyczny tytuł jak zwykle, a treść... 26.10.09, 16:11 gdy_gdy napisał: > już na początku zaprzecza tytułowi. Jak zwykle nieuczciwie przyciągają uwagę, > byle byś poświęcił im jeszcze minutkę... I jak myślisz, co oni z tego mają oprócz uświadamiania narodu? Bo w to, że każda informacja jest pożyteczna, to chyba wierzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vasc Re: Chińskie płyty gipsowo-kartonowe zagrażają zd IP: *.stk.vectranet.pl 26.10.09, 16:19 To w czesci nasza wina. Chcemy tanio, coraz taniej, wiec Chińczyk kombinuje i oferuje hiper niske ceny. A, że nie ma nic za darmo...no coz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black hawk.09 Chińskie płyty gipsowo-kartonowe zagrażają zdrowiu IP: *.ewe-ip-backbone.de 26.10.09, 17:02 A może by tak jeszcze kupować od chińczyków ich kupy.Przepraszam za słowa,ale mnie noszą nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Chińskie płyty gipsowo-kartonowe zagrażają zd IP: 203.171.192.* 27.10.09, 11:07 dobre :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amx nie kupujcie nic made in china IP: *.chello.pl 26.10.09, 18:05 1. będziecie zdrowsi 2. zatrzymacie ekonomiczną ekspansję chin 3. uratujecie miejsca pracy w europie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3ciaświnka Re: Te Chińskie płyty były opatrzone marką Knauf IP: 77.255.248.* 26.10.09, 18:14 To z tej fabryki: Knauf Plasterboard Tianjin Co. Ltd. www.knauf.com/?diac=578f1e6e0883b7704fe0abe0c8f616af&lang=EN&app=b2ZmaWNlc19FTg==&landid=NA== Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a nie mówiłem Otoczyć Chiny Wielkim Murem! IP: *.acn.waw.pl 26.10.09, 18:37 I to nie 'made in china' Odpowiedz Link Zgłoś
az555 wyborcza ma szanse na Nobla z chemii 26.10.09, 19:04 odkryła zardzawiałą miedz w instalacji.To światowa sensacja,tego nikt w historii świata nie widział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.T., Zabrze Tak, kable miedziane rozpuszczają się w gipsie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 00:13 dając niebieski siarczan miedzi. To abc chemii. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra każdy budowlaniec wie, że gips wywołuje korozję 27.10.09, 01:22 A, że to podstawy chemii? Ja to miałem w podstawówce na chemii. Patrz rozdział chemia nieorganiczna. ]:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uran Pewnie zaraz sie okaże, że chiński fajans jest pro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 19:46 mieniotwórczy i wszystkie wasze talerze i kubki używane w kuchni i na biurku w pracy mocno was napromieniowują. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra dobry masz nick :) uran używany jest do barwienia 26.10.09, 21:28 do barwienia szkła i ceramiki. trafiłeś w dziesiątkę. ]:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Za 10 lat chinski będzie waszym ojczystym językiem IP: *.icpnet.pl 26.10.09, 19:49 więc się uczcie puki jest czas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Chińskie płyty gipsowo-kartonowe zagrażają zd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 19:52 -...a mnie spadły na łeb polskie, pewnie były za ciężkie. Tak poważnie: ile wokół nas jest "chińszczyzny" tylko ten wie, co z nimi handluje. Mówicie : "Nie kupować!"...ale to ubogi klient ma w d...PŻM kupuje statki, LOT samoloty, ja ciuchy, a inny sprzęt kupi. Widzieliście ich samochód ? Ja widziałem...miał być do Polski wysyłany. Byłby hitem u Polaka, na co koncerny zachodnie dały odpór ale i tak siedzę w spodniach, bluzce, sandałach "od nich" i śmigam na kompie przez ruter "made in China", herbatę piję ( a to cegła w proszku z Muru, też Chińskiego) czyli: Ciąg Ciulu Ciąg, Pęk Tynk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient Chińczycy mają tylko 2 wyjścia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 20:03 albo zatrują swoje środowisko albo wyeksportują zatrute produkty. Do tej pory truli głównie sami siebie ale ostatnio coraz częściej sprzedają zatrute produkty co znaczy, że poziom zatrucia środowiska jest już tak wysoki, że nie ma z czego produkować nie-zatrutych. Ten szybki rozwój Chin będzie ich kosztował w przyszłości więcej niż zrobią sobie nadwyżki w eksporcie. Kupowanie czegokolwiek z Chin, a szczególnie żywności i rzeczy codziennego użytku takich jak odzież, obuwie ale też innych jak materiały budowlane, meble, zamieni niedługo cały świat w jeden skażony tandetny śmietnik. Tylko jak tu teraz kupić coś nie-chińskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
wieprzowinapozydowsku Chińskie płyty gipsowo-kartonowe zagrażają zdrowiu 26.10.09, 20:22 "Czy w czasie boomu budowlanego chińskie płyty gipsowo-kartonowe mogły trafić także na nasz rynek? Z naszych informacji wynika, że mieszkańcy w Polsce mogą być spokojni. Sekretarz zarządu Polskiego Stowarzyszenia Gipsu Krzysztof Baranowski przyznaje, że przed dwoma laty była próba importu z Chin, ale zakończyła się klapą." To teraz zostana sprowadzone do Polski... ze stanow. Jak wiadomo w, tym naszym biednym kraju, kazde gowno zostanie przyjete z radoscia byle stamtad pochodzilo :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobre diablo Re: Chińskie płyty gipsowo-kartonowe zagrażają zd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 20:33 Gość portalu: heh napisał(a): > Ciekawe co jeszcze truje. > Zabawki były, budowlanka jest > Co teraz? Może rakotwórcze buty? Buty już były. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Smrodek? :) to siarkowodór... no cóż... 26.10.09, 21:32 gips często powstaje z węglanu wapnia, z dolomitu i margli przez rozkład spowodowany siarkowodorem lub kwasem siarkowym. [Żródło: internet ]:)] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.T., Zabrze Smród może powstać w wyniku pracy bakterii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 00:11 siarkowych w wilgotnych i ciepławych ścianach. Bakterie te szukając tlenu rozkładają siarczany redukując je do siarkowodoru i smród okropny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Chiński kamień tak modny był... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.10.09, 21:36 Płytki chińskie, kamień ...bo taniej?Tanio może...ale czy zdrowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Chińskie płyty gipsowo-kartonowe zagrażają zdrowiu IP: *.chello.pl 26.10.09, 22:09 Podobno to chińskie to szkodliwe a ja jak widzę zachwyt ludzi , którzy kupują w "chińskim centrum" to mnie poraża! tam już przy wejściu do sklepu od smrodu można paść! Odpowiedz Link Zgłoś