Dodaj do ulubionych

transport do 3.5 t

27.02.10, 17:57
chciałbym załozyć działalnośc gospodarcza zajmująca sie transportem do 3.5 ton. interesuje mnie to co najlepiej wozic jakie auto do tego i jakie stawki za KM. jak to jest z ta giełda transeu np. czy oplaca sie wiazac z tamtymi ofertami czy lepiej samemu szukac jakiejs firmy i dla niej wozic. I czy jest jakas szansa wogóle na wystartowanie i utrzymanie sie z takiej roboty. mam 23 lata i chciałbym kiedys w przyszłosci nie tylko sam jezdzic ale i miec jeszcze jakies auta CZY JEST TO REALNE. mam doswiadczenie w jezdzie busem.
Obserwuj wątek
    • betcher140987 Re: transport do 3.5 t 06.03.10, 13:41
      a co byś chciał wozić do tych 3,5 tony bo maksymalna twoja ładowność by
      wynosiła 1,6tony, nie sądzę żeby ci sam transport wypalił samochodami do 3,5
      tony ponieważ taki samochód jest nie drogi w utrzymaniu, co innego jest
      transport w kategorii C+E, osobówka a bus to niczym się nie różni w jeździe,
      jedynie tym że wyżej siedzisz, byś nie był konkurencyjny.
      jak masz odpowiedni kapitał to czemu nie spróbować

• furgonik.pl Re: transport do 3.5 t 24.03.10, 11:48
        betcher140987 napisał:

> a co byś chciał wozić do tych 3,5 tony bo maksymalna twoja ładowność by
        > wynosiła 1,6tony, nie sądzę żeby ci sam transport wypalił samochodami do 3,5
        > tony ponieważ taki samochód jest nie drogi w utrzymaniu, co innego jest
        > transport w kategorii C+E, osobówka a bus to niczym się nie różni w jeździe,
        > jedynie tym że wyżej siedzisz, byś nie był konkurencyjny.
        > jak masz odpowiedni kapitał to czemu nie spróbować
        >
        >
        Bez urazy, ale ta odpowiedź nie ma żadnej wartości, po co się wypowiadasz, jak
        nie masz żadnego doświadczenia w tym temacie?
    • furgonik.pl Re: transport do 3.5 t 24.03.10, 11:56
      Kolego, konkurencja jest duża, bo takie auto może kupić dużo osób i nie potrzeba
      licencji czy zezwoleń, wystarczy DG. Jak potrafisz się reklamować, pozyskiwać i
      utrzymywać klientów, masz już jakieś doświadczenia, to możesz oczywiście
      spróbować. Auto, to zależy co nastawiasz się wozić i gdzie. Dobre są np. furgony
      Iveco, bo są na ramie i przez to są mocne. Musisz się zdecydować, czy blaszak,
      czy plandeka, czy z kurnikiem, czy bez. Czy na kraj, czy na międzynarodówkę.
      Auto możesz kupić i za 20 i za 120 tys. na początek musisz mieć też na paliwo,
      jeśli zechcesz jeździć dla spedycji.
      Możesz kupić auto 8 paletowe i jeździć głównie dla firm i na międzynarodówkę, a
      możesz kupić niedrogiego blaszaka czy kontenerka i wozić po mieście, np se sklepów.
      Pogogluj sobie, bo tematów na forach o biznesie było już na ten temat sporo, sam
      się nawet niejednokrotnie wypowiadałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka