Dodaj do ulubionych

Nowa może mała internetowa firma

IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.10, 17:39
Witam, pewnie zadam debilne pytanie ale nigdzie nie znalazłem prostej odpowiedzi na pytanie, które nie daje mi spokoju. Chcę otworzyć własną działalność i nie rozumiem jak będę rozliczany jeśli będę vatowcem. Firma będzie sprzedawać usługi internetowe określone konkretnymi cenami, przykładowo 50zł netto. Jak się płaci ten vat, klient ode mnie dostanie fakturę i w niej będzie vat, ale ja jak go zwracam państwu, dostaję jakieś rozliczenie na koniec roku np i na jego podstawie uiszczam obliczoną przez nich kwotę? Jeszcze jeśli ktoś ma jakieś ciekawe informacje na temat za i przeciw własnej działalności, zwłaszcza jeśli chodzi o płatności to będę bardzo wdzięczny za info. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Nowa może mała internetowa firma 11.07.10, 18:06
      Nie chcę aby to zabrzmiało złośliwie, ale jeżeli posiadając komputer z
      internetem nie potrafisz dotrzeć do tak banalnych informacji, to lepiej zajmij
      się czymś innym.
      • Gość: hhgffgh Re: Nowa może mała internetowa firma IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.10, 16:00
        Gdybyś był tak inteligentny jak jesteś bezczelny to było by naprawdę świetnie.
        Jeśli nie zamierzasz pomagać to nie truj ludziom nerw.
    • Gość: kocur Re: Nowa może mała internetowa firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.10, 11:15
      Witam

Jeśli zakładasz działalność gospodarczą i masz nikłą wiedzę o
      podatkach to nie widzę innego wyjścia tylko zwrócenie się do biura
      rachunkowego ( księgowa). Z pewnością dowiesz się jeszcze dużo
      ważnych rzeczy.

Pozdrawiam
    • Gość: KonteStacja Re: Nowa może mała internetowa firma IP: *.chello.pl 17.07.10, 13:19
      isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20040540535

Zaproszenm do lektury. Jest bardzo zajmująca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka