tomek.54321 22.09.11, 13:06 Az mozna sie zdziwic ile ludzie chca zaplacic zeby znow poczuc sie dziecmi ;] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MS Powrót PRL, czyli sposób na robienie biznesu na... IP: *.8-1.cable.virginmedia.com 22.09.11, 21:03 Chcialem tylko sprostowac tytul, bo fakt - ja tesknie za dziecinstwem (rocznik 78), ktore akurat przypadlo na lata komuny, ale to nie znaczy, ze milo wspominam PRL. milo to ja wspominam bajki na adapterze, niedzielna dobranocke, bo ta trwala pol godziny (pozostale 10 min.), teleranek i 5-10-15, sniadanie do lozka robione przez mame jak bylem chory, zabawy na podworku z kumplami, po ktorych zawsze wracalem umorusany, a nierzadko obdrapany, wyczekiwanie na prezenty pod choinka, sluchowiska radiowe o 19:30 (supelek), wypady do kina na hity z lat 80tych np. Powrot do przyszlosci - takich filmow sie juz nie kreci. Za komuna nie tesknie, nie wiedzialem wtedy, co to jest. Wiedzialem tylko, ze jest bieda. Odpowiedz Link Zgłoś
rm1973 Re: Powrót PRL, czyli sposób na robienie biznesu 23.09.11, 06:19 > Chcialem tylko sprostowac tytul, bo fakt - ja tesknie za dziecinstwem (rocznik > 78), ktore akurat przypadlo na lata komuny, ale to nie znaczy, ze milo wspominam > PRL. milo to ja wspominam bajki na adapterze, niedzielna dobranocke, bo ta > trwala pol godziny (pozostale 10 min.), teleranek i 5-10-15, sniadanie do lozka > robione przez mame jak bylem chory, zabawy na podworku z kumplami, po ktorych > zawsze wracalem umorusany, a nierzadko obdrapany, wyczekiwanie na prezenty pod > choinka, sluchowiska radiowe o 19:30 (supelek), wypady do kina na hity z lat 80tych > np. Powrot do przyszlosci - takich filmow sie juz nie kreci. Za komuna nie > tesknie, nie wiedzialem wtedy, co to jest. Wiedzialem tylko, ze jest bieda. Rocznik '73 - potwierdzam :) Nawet nudny jak flaki z olejem harcerski Krąg i poniedziałkowy Zwierzyniec wspominam z łezką w oku, nie mówiąc już o Kreciku i Bolku i Lolku! Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Powrót PRL, czyli sposób na robienie biznesu na... 22.09.11, 21:15 Dobrze :) napiszę więc komentarz tutaj skoro pod komentarzem p. Wielowiejskiej zadawano głupi test celem zniechęcenia przeciwnika . Na głupi tescik głupie odpowiedzi :P wybory.gazeta.pl/wyboryparlamentarne/1,118281,10334441,O_Kaczynskim___Nie_Two_Face_wygrywa__ale_Batman___KOMENTARZE_.html Pani Wielow. stwierdziła,że jesli Polacy będą głowowali na PiS to ulegająmanipulacji :)...a i owszem co niektórzy pod Pani wpływem (nie użyję słowa manipulacja psychologiczna) zagłosują przeciw PiS :) z prostego powodu aby nie zostać Tymi, którymi da się manipulować. Bardzo sprytnie to Pani wymysliła...tzn chciałam napisać ujęła :))) Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Powrót PRL, czyli sposób na robienie biznesu 22.09.11, 21:16 modraczek.2 napisała: > Dobrze :) > napiszę więc komentarz tutaj skoro pod komentarzem p. Wielowiejskiej zadawano g > łupi test celem zniechęcenia przeciwnika . Na głupi tescik głupie odpowiedzi :P > wybory.gazeta.pl/wyboryparlamentarne/1,118281,10334441,O_Kaczynskim___Nie_Two_Face_wygrywa__ale_Batman___KOMENTARZE_.html > Pani Wielow. stwierdziła,że jesli Polacy będą głowowali na PiS to ulegająmanipu > lacji :)...a i owszem co niektórzy pod Pani wpływem (nie użyję słowa manipulacj > a psychologiczna) zagłosują przeciw PiS :) z prostego powodu aby nie zostać Tym > i, którymi da się manipulować. Bardzo sprytnie to Pani wymysliła...tzn chciałam > napisać ujęła :)))Yes!!!! nie wykasowali :D Odpowiedz Link Zgłoś
trino1 Niektóre polski bajki to hit 22.09.11, 21:28 również exportowy np. Bolek i Lolek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Re: Niektóre polski bajki to hit IP: *.internetia.net.pl 22.09.11, 22:45 na YT są odcinki Bolka i Lolka, a pod nimi wpisy w różnistych jeżykach. Kliknąłem na kilka profili - 35 lat, 40 lat;) To samo się tyczy Uszatka ktoś nawet napisał tekst piosenki po czesku:) Odpowiedz Link Zgłoś
antipasti60 Re: Niektóre polski bajki to hit 10.12.12, 14:53 Zgadza się. Z naciskiem na Bolka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumpenproletariush szynka IP: *.play-internet.pl 22.09.11, 21:33 szynka "stan wojenny" byłaby przebojem, a Wranglery po 20$ schodziłyby jak bułeczki. Najbardziej utkwił mi w pamięci "młody chemik" którym spaliliśmy z kumplem wełniany dywan ich rodziców w duzym pokoju, oraz trylogia o Tehawance. Aha mama robiła "szyszki" z ryżu preparowanego ze stopionymi krówkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foka kiełbasa IP: *.formlessnetworking.net 22.09.11, 22:32 Kiełbasa geesowska, wraca moda PRL i szary papier. www.e-piotripawel.pl/zakupywroclaw/towar/kielbasa-geesowska/233133/?kategoria=951&strona=2&widok=36&sortuj=cena_m Kiedyś kiedy nikt głodny w Polsce nie chodził, w 1980roku kupowałem podobną za 44zł Zarobki 6200zł netto srednia ,minimalne rozwarstwienie Ja zarabiałem 6000zł netto jako zwykły robotnik doświadczony, tysiące dotacji ulg. Dziś dochody w Polsce w większosci to 1200zł netto, a ta kiełbasa podobna kosztuje 34zł. Bieda jak w III swiecie. Ja z pensji mogłem utrzymać całą rodzinę 5osobową a dziś sam siebie bym nie utrzymał. Dziś Polska to III świat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: szynka IP: *.home.aster.pl 22.09.11, 22:52 Jeansy za $20 nadal można teraz kupić - markowe. Tylko że w USA... A pamiętacie te nazwy? - Spółdzielnia inwalidów "Precyzja" :-) - Spółdzielnia "Samopomoc Chłopska" (i nie był to raczej bar dla gejów...) - Składnica Harcerska - magnetofon "Finezja" - Trabant Limuzyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: szynka IP: *.internetia.net.pl 22.09.11, 23:15 samopomoc chłopska nadal istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: szynka IP: *.internetia.net.pl 22.09.11, 23:16 PS i powiedzmy sobie szczerze, ze choć te sklepy GS-owskie to nadal komuną pachną, ale mozna kupić łopaty tańsze i trwalsze niż w OBI czy innym syfie, bo mam działkę, to wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: szynka IP: *.xdsl.centertel.pl 23.09.11, 01:23 Połajewo! Polecam! Nie gniotsja nie łamjotsja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretu23 co za bzdury IP: *.chello.nl 22.09.11, 22:23 sklep czeski z kryształami był na Marszałkowskiej w Warszawie zawsze i zawsze w ciągłej sprzedaży były tam drobiazgi związane z krecikiem, po co to sztucznie rozdymać kwestię obecną i ciągłą od lat? Bot wam artykuły pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Powrót PRL, czyli sposób na robienie biznesu na... IP: *.internetia.net.pl 22.09.11, 22:40 w PL jest słabo pod tym względem - w Pradze można w sklepach przebierać w Sąsiadach i Krecikach (oraz we wszystkich kolegach Krecika) w różnej formie i wielkosci. A gdzie u nas kupić n.p. Reksia poza internetem? A i te internetowe to słabizna i w małym wyborze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Powrót PRL, czyli sposób na robienie biznesu na... IP: 212.180.165.* 23.09.11, 02:42 W artykule pisze się tylko o jednym sklepie internetowym i to jeszcze w taki sposób jakby to oni rozpoczęli produkcję takich zabawek - warto wspomnieć że ktoś zacząl to robić już o wiele wiele wcześniej: zrobtowwawie.blox.pl/2010/03/Rzeczywiscie-Kultowe-Dobranocki.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SonicTonik Powrót PRL, czyli sposób na robienie biznesu na... IP: *.ip.netia.com.pl 23.09.11, 16:12 Nie do końca... kidalt to nie sentymentalny 30 latek chlipiący na wspomnienie o PRL; to 30 latek, który gra na PS3 i ogląda CN... Nie Baltazar Gąbka a samuraj Dżek!! Trochę się autorowi pomyliło. Odpowiedz Link Zgłoś