Dodaj do ulubionych

mała firma

04.03.13, 15:54
Potrzebuje pieniędzy na otworzenie działalności .Mam bardzo dobry i opracowany wstępnie pomysł na działalność w branży gastronomicznej.
Działalność będzie prowadzona w warszawie jestem osobą bezrobotną . Nie mam żadnych zabezpieczeń w postaci nieruchomość . chce otworzyć działalność ale potrzebuje na wyposażenie lokalu .Poszukiwałam pomocy z funduszy Unii Europejskiej ale nic nie znalazłam dla siebie . Byłam na wstępnej rozmowie w banku i nie mam zadłużeń w Biku pan powiedział nawet że mam bardzo dobry Bik ale dostałabym tylko 25 tys. na start po zarejestrowaniu firmy nawet na drugi dzień ale to dla mnie za mało. Obecnie przeglądam oferty innych banków min. FM Banku a także zastanawiam się nad Regionalnym Funduszem Pożyczkowym tu o ile się dowiedziałam działalność zakłada się po otrzymaniu pożyczki. Czy jest tu jakaś osoba bądź firma która by mi pomogła w otrzymaniu dofinansowania lub ktoś zna taką firmę albo doradzi jak uzyskać pieniądze na założenie działalności . Będę wdzięczna za każdą podpowiedź oraz pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: mała firma IP: *.aerostrada.com.pl 04.03.13, 17:58
      Jesteś osobą bezrobotną więc powinnaś udać się do Urzedu Pracy. Być może tam są jakieś pieniadze dla osób zakładajacych działaność. Może jakieś dopłaty Unijne. Nie radzę ci wchodzić w dzisiajszych czasach w kredyty. Gastronomia to trudny "chleb" a majac na głowie kredyty możesz nie dać rady. Najpierw dowiedz się wiecej o branży, zobacz czy otwierają się lokale czy raczej zamykają. Nie chce cie zniechęcać ale naprawdę jest teraz kicha na rynku i ludzie w dużej mierze zrezygnowali z jedzenia na mieście i szukają oszczednosci gdzie się da.
      Jeżeli twój lokal nie jest dla elit a dla zwykłych ludzi to radzę ci, odpuść sobie, zaczekaj na lepsze czasy chyba, ze za rok chcesz mieć kredyt na głowie, długi i stres

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka