Dodaj do ulubionych

bar w Łodzi

31.10.13, 11:15
Hej,

Chciałabym zapytać Was, czy chodzilibyście do baru gdzieś na osiedlu, nie w centrum miasta / w centrum handlowym? Serwowałby proste, zawsze świeże dania, makarony, sałatki, bajgle, pyszną kawę, rzeczy sezonowe, np. teraz rzeczy z tarty z jabłek/zupy z dyni, wiosną zielenina, latem pomidorowa itp.

Zawsze moim marzeniem było mieć bar/mini restauracyjkę. Nic wykwintnego, raczej miłe miejsce, żeby posiedzieć po pracy ze znajomymi. W Warszawie na każdym osiedlu jest tona takich miejsc. W Łodzi jest tylko Manufaktura, co mnie trochę złości... Taka masówa... Chciałabym więc otworzyć taki bar na Teofilowie, gdzie mieszkam, np. Rojna/Rydzowa/Wici, gdzieś tamte rejony.

Co myślicie o takim pomyśle? Chodzilibyście? Uważacie, że to dobry pomysł?
Obserwuj wątek
    • Gość: e-cityvision.pl Re: bar w Łodzi IP: *.insite.pl 31.10.13, 13:06
      Pomysł jak najbardziej jest dobry, ale weź pod uwagę demografię osiedla na którym chcesz otworzyć swój punkcik gastronomiczny. Przykładowo...jeśli na osiedlu dominują starsi i schorowani ludzie - raczej popyt na Twoje usługi będzie słaby. Wszystko zależy też od tego do kogo kierujesz swoje usługi. Np. gdy w ramach baru umieścisz kącik dla dzieci i uwzględnisz w menu posiłki skierowane dla maluchów - chętnie trafią do Ciebie rodziny. Aby zbędnie nie marudzić...sprecyzuj swój pomysł i zrób analizę marketingową. :) Życzymy powodzenia w biznesie ;)
      • zabawnee Re: bar w Łodzi 31.10.13, 13:53
        Nie marudzisz, każda rada cenna.

Osiedle, o którym piszę jest właśnie względnie "młode". Kilka ulic dalej jest osiedle domów jednorodzinnych. Myślę więc że lokalizacja jest ok. Zastanawiam się tylko czy w innych miastach niż Łódź ludzie będą chodzić do lokali, które nie są w centrach handlowych. Mówię to w prost, bo wiem, że tylko w takich miejscach coś się sprzedaje. Nie będę się oszukiwać, że Łódź jest Nowym Jorkiem, bo nie jest nawet Warszawą. Boję się trochę, że ludzie będą woleli iść do Manufaktury, bo iść tam to jakiś lans, a osiedlowe bary, to albo chińczyki, albo budki z piwem. Boję się że przeszkodą będzie mentalność ludzi w Łodzi.

Zastanawiam się nawet czy nie zlecić komuś ankiety wśród mieszkańców. Nie wiem jednak, czy badania deklaratywne będą wiarygodne...
        • zabawnee Re: bar w Łodzi 31.10.13, 13:55
          Miałam na myśli oczywiście czy w innych miastach niż Warszawa, ludzie będą chodzić do osiedlowych barów.. Moja pomyłka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka