Gość: corka ministra ;) Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:45 niech sie minister wykaże ze swoich dochodów, z lapówek a przede wszystkim ze swojej pracy - nierob pi..... nie mówiąc już o urzędach skarbowych... ci to w ogóle nic nie robią!!!! żeby czekać miesiąc na wydanie NIP.... paranoja... wzieliby sie wszyscy za robote!!!!! kolejna poje..a "odezwa do narodu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcvbnm Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.aster.pl 07.07.05, 10:59 panie ministrze a może obniżyć podatki to ludziom opłacałoby się płacić je a nie kombinować.Przyjąć zasadę- mały zysk(z podatku), duży obrót(więcej ludzi płaci) Przykład z trochę innej beczki- akcyza na nowe samochody, podniesienie jej miało przynieść kolosalne zyski, efekt załamanie sprzedaży nowych samochodów. Państwo nie ma nawet tych pieniędzy co przedtem a ludzie zaczeli kupować używane- bardziej zatruwające środowisko i mniej bezpieczne. Zamiast podwyższać standart życia obniżyło je, tak jest ze wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grigor Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:12 co to za patriotyzm dać zarobić złodziejowi fiskusowi a nie dać zarobić swojemu sprzedawcy Odpowiedz Link Zgłoś
annas11 Re: Weź paragon, prosi minister 07.07.05, 11:33 Nie bede brac paragonu - wole zeby te pieniadze zostaly zainwestowane w ten maly sklep - niech sie uchowa na naszych ulicach - po co nam wszelkie "szopy" zamiat sklepu ? Niech ma polski handlowiec i jego rodzina - przy okazji jego pracownik z rodzina - Boja sie jak ognia podatku liniowego - bo bogatsi tez musieliby placic podatki - tylko ze bogaty to nie obywatel, on ma ulgi i nie placi podatkow - obywatel to ten co placze i placi - nie stac go na ulgi i odpisy. A zeby tak jeszcze panstwo nie marnotrawilo naszych pieniedzy z podatku - . . . . . ale sie rozmarzylam . . . . . . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wloch w Polsce PRZECIEZ WE WLOSZECH JEST TAK: IP: 217.221.159.* 07.07.05, 11:39 Jesli ktos nie ma paragon i wychodzi ze sklepu, on dostanie 100 euro MANDAT a sklep dostanie 1000 euro MANDAT! Przeciez panstwo polskie moge robic to samo! Panstwo NIE MUSI "PROSIC" bo moge ustalic ze jest OBOWIAZKOWO wziaz paragon! ja do puki jest dobrowolny NIGDY nie wezmie. Moze ze jest mi przydatne by odliczyc zakup od dochodu.. (prowadze D.G. w Polsce..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paragonoja Re: PRZECIEZ WE WLOSZECH JEST TAK: IP: *.eti.pg.gda.pl 07.07.05, 11:47 ok. z przyjemnoscia zaplace 100euro mandatu majac swiadomosc, ze 1000 euro zaplaci adwokat/radca/lekarz itp. itd., ktory mi nie dal paragonu. i z przyjemnoscia doniose o tym USowi, ministrowi i innym, ktorzy przykladnie ukarza takiego osobnika. SZKODA TYLKO, ze wspomniani adwokaci/radcy/lekarze itp. sa niesteny ZWOLNIENI/nieobjeci obowiazkiem posiadania kas fiskalnych... no coz, pozostaje mi donoszenie na taxowkarzy i fryzjerki... tak to wyglada nasze (?) panstwo prawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: PRZECIEZ WE WLOSZECH JEST TAK: IP: *.autocom.pl 07.07.05, 11:55 Dlaczego stomatolodzy w swoich prywatnych gabinetach nie daja zadnych paragonow za wizyte. A w mojej aptece pani magister po wydaniu lekow , szybko ucieka na zaplecze,i ludziom nie chce sie czekac na paragon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.upc.chello.be 07.07.05, 11:58 A ja tam wolę, żeby zarobił sprzedawca, człowiek który ciężko pracuje na swoje utrzymanie, niż żeby te pieniądz zmarnowali biurokraci w Warszawie albo Brukseli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PARAGON Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:59 PANSTWO TO WIEKSZY ZŁODZIEJ NIZ BIEDNI LUDZIE. NIE BIEŻCIE PARAGONÓW!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.crowley.pl 07.07.05, 12:13 Chyba raczej każdy filofiskalista (na podorędziu to ukułem) i zwolennik wysokich podatków. Patriotyzm oznacza, że się swój kraj conajmniej bardzo szanuje, a więc życzy mu jak najlepiej. Wysokie, absurdalne podatki jakie obecnie mamy niszczą nasz kraj i spychają Polaków w odmęty bezrobocia i nędzy. W imię patriotyzmu należy wręcz popierać ucieczkę przedsiębiorców przed nadmierną fiskalizacją, a nie wyczyniać takich idiotyzmów, jak domaganie się paragonów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re:TO WYJEDŹ NA SYBERIĘ I ZAMIESZKAJ W SZAŁASIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 12:14 Typowe zachowanie postkomunistycznego osobnika. Jego ojciec pewnie kradł cement z budowy on pewnie sciągał w szkole zeby zaliczyc sprawdziany,a może teraz sam kręci lewy biznes. I założę się ze nie chciało i nie chce się osobnikowi uczyć i pracować porządnie . A gdzie tam jeszcze np. założyć normalną firmę i coś zbudować i pozostawić po sobie w życiu. Założę sie że w rozmowach pomstuje, a że to niema autostrad jak na zachodzie, że wszyscy są źli i niedobrzy bo życie od niego wymaga samodzielności i porządnej pracy. ''Pewnie trzeba by wypuścić w świat ogłoszenie żeby do polski przyjechali ludzie z zewnątrz którzy by to wszytstko poukładali po 50 latach komuny i zatraceniu poczucia obowiązku wobec własnego kraju i narodu." Inną rzeczą jest że sami wybieramy do Parlamentu tych darmozjadów i ludzi na bakier z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
johngalt Re:TO WYJEDŹ NA SYBERIĘ I ZAMIESZKAJ W SZAŁASIE 07.07.05, 15:25 Nie mam zadnych obowiazkow wobec zadnego narodu. To komuna kazala mi marnowac zycie dla dobra innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiatrak Re: ŚWIĘTE SŁOWA IP: *.weglokoks.com.pl / *.weglokoks.com.pl 07.07.05, 12:23 ja też tak myślę,że lepiej niech się bogaci Polak niż nie wiadomo kto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawaaaaaaaaa Re: Weź paragon, prosi minister IP: 80.51.194.* 07.07.05, 12:35 nie jestem ryba, nie biore!!! Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi A Czesi dają sobie jakoś radę bez kas fiskalnych.. 07.07.05, 12:48 i u nich piwo (w szklanej butelce, a nie wyrób "piwopodobny") można kupić za około -.80, -,90. Pan minister obłudnie walczy o pieniądze na podwyzki, premie, i nowe etaty dla urzędników. Tylko pieniądze pozostające u obywateli budują dobrobyt, silną gospodarkę, i stabilne państwo! Prawdziwi Patrioci unikają płacenia podatków, i ułatwiają to innym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubomir Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.umcs.lublin.pl 07.07.05, 12:48 A ja właśnie przestanę brać paragony, bo mam to państwo daleko w d... I tak mnie okrada na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.07.05, 12:55 Zgadzam się w zupełności. Zresztą marnotrawstwo to jeszcze nic. Mi chodzi o korupcję. Jeśli mały sklepikarz nie wbije towaru na kasę, to przynajmniej będzie miał co jeść, bo póki co to złodziejskie podatki go zniszczą. A jak wezmę paragon to te same pieniążki pójdą na basen w willi Rywina, plazmowy telewizor w apartamencie więziennym Dochnala czy Pęczaka. Nie mówiąc o tym, że hipermarket tych zasranych podatków wcale nie płaci. Ktoś tu chyba kpi w żywe oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 13:17 Po informacji o wielkości umorzonych podatków dla wybranych jestem pewny że branie paragonów to walka z małymi próbującymi przeżyć. W latach sześdziesiątych w dobrym tonie było zwracanie biletu w tramwaju konduktorowi. Normalne szare życie pokazuje że mam rację - kasy fiskalne dla adwokatów, stomatologów, lekarzy, notariuszy za kilka lat, a czym się z prawnego punktu widzenia ich usługi różnią od usług szewca, kioskarza, hydraulika. Panie ministrze najpierw sprzątać burdel u siebie a potem apele o uczciwość. Ile za zwolnienie z VAT w roku 2004 i jakie były kryteria zwolnień, tu dziennikarze wzieli mordy w kubeł i o nic nie pytają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.echostar.pl 07.07.05, 13:07 im mniej pieniedzy ma budzet tym mniej ich zmarnotrawi. im mniej panstwo sie laduje z buciorami w strefe biznesu tym lapiej dla wszystkich obywateli. Po tym co sie slysza o aferach z udzialem politykow, urzednikow, radnych to noz sie w kieszeni otwiera , wiec im mniej maja lupow tym lepiej. I minister niech swoje madrosci zachowa dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilm Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 13:25 a dlaczego pieniądze miałyby nie zostawać w kieszeniach ludzi, którzy cieżko na nie pracują? dlaczego mają trafiać do kasy państwowej, gdzie są niemiłosiernie marnotrawione? panie ministrze? o co panu chodzi ? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.07.05, 13:30 Nie rozumiem problemu. Jezeli paragon juz zostal wydrukowany to co za róznica czy go wezme czy nie ? Przeciez zakup juz zostal automatycznie zarejestrowany w kasie fiskalnej. Czy sprzedawca ja wieczorami rozbiera na czesci i wszystko koryguje ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Móóó??? Każdy idiota bierze w sklepie paragon IP: *.jjs.pl 07.07.05, 13:35 to nowe hasło. Sprawą nie aż tak jednoznaczną jest sprzedaż biletów w autobusach na linii Otwock-Warszawa. Kierowcy często nie chcą wydać biletu. Tu jednak nie warto się na to godzić, bo wtedy nie mamy ubezpieczenia w razie wypadku. Co więcej, gdy robi tak prywatny kierowca, "oszukuje" jedynie złodziejski rząd geniusza ekonomii Belki (tak napisali w GW, więc tak jest); ale gdy robi to pracownik PKS, bezpośrednio podcina gałąź, na której siedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Wprowadzic czesciowy zwrot oplat z NFZ IP: *.241.81.adsl.skynet.be 07.07.05, 13:39 Uwazam, ze jak najszybciej nalezy rozwiazac problem z oplatami w prywatnych gabinetach lekarskich. Przy okazji wprowadzenia obowiazku posiadania kas fiskalnych w 2006 r./ czemu tak pozno?/, nalezy wprowadzic przynajmniej 10% zwrot kosztow leczenia z NFZ, wowczas system zacznie dzialac bardziej prawidlowo. Pacjenci wyegzekwuja rachunki a do budzetu panstwa wplynie wiecej grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
nieshka Re: Weź paragon, prosi minister 07.07.05, 13:45 nie rozumiem wiekszosci osob sie tu wypowiadajacych. pewne wydatki w budzecie panstwa zostaly zalozone, pewien poziom wplywow musi zostac osiagniety- w ten czy inny sposob. czy to tak trudno zrozumiec, ze osoby oszukujace na podatkach przyczyniaja sie do dolozenia nowych? spadajacych zazwyczaj na tych, ktorzy uczciwie placa? te 3 mld pln sciagaja m.in. z mojej pensji. tak: i pani placi, i pan placi- wszyscy placimy za tych, ktorzy nie odprowadzaja vatu. jeszcze jeden aspekt: czy te 22% (zazwyczaj) vatu zostaje w mojej kieszeni? nie, zostaje w kieszeni oszukujacego mnie sprzedawcy. nie mowie nawet o pozniejszych problemach z reklamacja, np. ubran. ostatnio widzialam, jak klientka pewnego sklepu ochrzaniala sprzedawczynie, ze nie chce przyjac jej reklamacji- a paragonu nie byla w stanie przedstawic. szkoda slow. pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewsonsan Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.pagi.pl 07.07.05, 13:47 ja zawsze biore paragon w każdym miejscu gdziekolwiek coś kupuje. Ale zadziwiające jest to że wprowadzili kasy fiskalne najpierw taksiarzom, fryzjerom a dopiero teraz przymierzają sie na adwokatów i lekarzy - to powinno być w pierwszej kolejności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 13:58 Każdy patryjota bierze paragon - nie jestem patryjotą, nie mam z czego być dumnym. Mam 55 lat i zawsze władze miały mnie w dupie, obejętnie z jakiego miotu pochodziły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tajmech Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:23 Biorę paragon ,aby udowodnić żonie wydatki, bo myśli że coś schowałem na piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:33 Każda, nawet najdrobniejsz sprzedaż jest realizacją umowy pomiędzy klientem a sprzedawcą. W interesie klienta jest, by posiadał paragon, jako dowód zawarcia tej umowy. Zakupiona marchewka może być niezdrowa, jak trafisz do szpitala, sprzedawca będzie musiał ponieść koszty leczenia i zadośćuczynić za ból i cierpienie. Zawsze bierz paragon! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evaoko Bądź patriotą ratuj resztki polskiego handlu i nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:45 odbieraj paragonów z małych sklepów. To dla nich ratunek bo i tak klientów dużo u nich nie ma. Jeśli są to kupują drobiazgi lub na zeszyt. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaczepiel To aż takie ważne?! 07.07.05, 14:51 Ja czasem biorę paragon, czasem nie... Odpowiedz Link Zgłoś