Dodaj do ulubionych

Weź paragon, prosi minister

• Gość: corka ministra ;) Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:45
      niech sie minister wykaże ze swoich dochodów, z lapówek a przede wszystkim ze
      swojej pracy - nierob pi.....
      nie mówiąc już o urzędach skarbowych... ci to w ogóle nic nie robią!!!! żeby
      czekać miesiąc na wydanie NIP.... paranoja... wzieliby sie wszyscy za
      robote!!!!!
      kolejna poje..a "odezwa do narodu"
    • Gość: zxcvbnm Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.aster.pl 07.07.05, 10:59
      panie ministrze a może obniżyć podatki to ludziom opłacałoby się płacić je a
      nie kombinować.Przyjąć zasadę- mały zysk(z podatku), duży obrót(więcej ludzi
      płaci) Przykład z trochę innej beczki- akcyza na nowe samochody, podniesienie
      jej miało przynieść kolosalne zyski, efekt załamanie sprzedaży nowych
      samochodów. Państwo nie ma nawet tych pieniędzy co przedtem a ludzie zaczeli
      kupować używane- bardziej zatruwające środowisko i mniej bezpieczne. Zamiast
      podwyższać standart życia obniżyło je, tak jest ze wszystkim.
    • Gość: Grigor Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:12
      co to za patriotyzm dać zarobić złodziejowi fiskusowi a nie dać zarobić swojemu sprzedawcy
    • annas11 Re: Weź paragon, prosi minister 07.07.05, 11:33
      Nie bede brac paragonu - wole zeby te pieniadze zostaly zainwestowane w ten
      maly sklep - niech sie uchowa na naszych ulicach - po co nam wszelkie "szopy"
      zamiat sklepu ? Niech ma polski handlowiec i jego rodzina - przy okazji jego
      pracownik z rodzina -
      Boja sie jak ognia podatku liniowego - bo bogatsi tez musieliby placic podatki -
      tylko ze bogaty to nie obywatel, on ma ulgi i nie placi podatkow - obywatel to
      ten co placze i placi - nie stac go na ulgi i odpisy.
      A zeby tak jeszcze panstwo nie marnotrawilo naszych pieniedzy z podatku -
      . . . . . ale sie rozmarzylam . . . . . .
    • Gość: Wloch w Polsce PRZECIEZ WE WLOSZECH JEST TAK: IP: 217.221.159.* 07.07.05, 11:39
      Jesli ktos nie ma paragon i wychodzi ze sklepu, on dostanie 100 euro MANDAT a
      sklep dostanie 1000 euro MANDAT!

Przeciez panstwo polskie moge robic to samo! Panstwo NIE MUSI "PROSIC" bo moge
      ustalic ze jest OBOWIAZKOWO wziaz paragon!

ja do puki jest dobrowolny NIGDY nie wezmie. Moze ze jest mi przydatne by
      odliczyc zakup od dochodu.. (prowadze D.G. w Polsce..)
      • Gość: paragonoja Re: PRZECIEZ WE WLOSZECH JEST TAK: IP: *.eti.pg.gda.pl 07.07.05, 11:47
        ok. z przyjemnoscia zaplace 100euro mandatu majac swiadomosc, ze 1000 euro zaplaci
        adwokat/radca/lekarz itp. itd., ktory mi nie dal paragonu.
        i z przyjemnoscia doniose o tym USowi, ministrowi i innym, ktorzy przykladnie
        ukarza takiego osobnika.
        SZKODA TYLKO, ze wspomniani adwokaci/radcy/lekarze itp. sa niesteny ZWOLNIENI/nieobjeci obowiazkiem
        posiadania kas fiskalnych...
        no coz, pozostaje mi donoszenie na taxowkarzy i fryzjerki...
        tak to wyglada nasze (?) panstwo prawa
        • Gość: Jaga Re: PRZECIEZ WE WLOSZECH JEST TAK: IP: *.autocom.pl 07.07.05, 11:55
          Dlaczego stomatolodzy w swoich prywatnych gabinetach nie daja zadnych paragonow
          za wizyte. A w mojej aptece pani magister po wydaniu lekow , szybko ucieka na
          zaplecze,i ludziom nie chce sie czekac na paragon.
    • Gość: Gość portalu Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.upc.chello.be 07.07.05, 11:58
      A ja tam wolę, żeby zarobił sprzedawca, człowiek który ciężko pracuje na swoje
      utrzymanie, niż żeby te pieniądz zmarnowali biurokraci w Warszawie albo
      Brukseli!
    • Gość: PARAGON Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:59
      PANSTWO TO WIEKSZY ZŁODZIEJ NIZ BIEDNI LUDZIE. NIE BIEŻCIE PARAGONÓW!!!!!!!!!!!
    • Gość: koko Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.crowley.pl 07.07.05, 12:13
      Chyba raczej każdy filofiskalista (na podorędziu to ukułem) i zwolennik
      wysokich podatków.
      Patriotyzm oznacza, że się swój kraj conajmniej bardzo szanuje, a więc życzy mu
      jak najlepiej. Wysokie, absurdalne podatki jakie obecnie mamy niszczą nasz kraj
      i spychają Polaków w odmęty bezrobocia i nędzy. W imię patriotyzmu należy wręcz
      popierać ucieczkę przedsiębiorców przed nadmierną fiskalizacją, a nie wyczyniać
      takich idiotyzmów, jak domaganie się paragonów.
    • Gość: KK Re:TO WYJEDŹ NA SYBERIĘ I ZAMIESZKAJ W SZAŁASIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 12:14
      Typowe zachowanie postkomunistycznego osobnika.
      Jego ojciec pewnie kradł cement z budowy on pewnie sciągał w szkole zeby
      zaliczyc sprawdziany,a może teraz sam kręci lewy biznes. I założę się ze nie
      chciało i nie chce się osobnikowi uczyć i pracować porządnie . A gdzie tam
      jeszcze np. założyć normalną firmę i coś zbudować i pozostawić po sobie w
      życiu.
      Założę sie że w rozmowach pomstuje, a że to niema autostrad jak na zachodzie,
      że wszyscy są źli i niedobrzy bo życie od niego wymaga samodzielności i
      porządnej pracy. ''Pewnie trzeba by wypuścić w świat ogłoszenie żeby do polski
      przyjechali ludzie z zewnątrz którzy by to wszytstko poukładali po 50 latach
      komuny i zatraceniu poczucia obowiązku wobec własnego kraju i narodu." Inną
      rzeczą jest że sami wybieramy do Parlamentu tych darmozjadów i ludzi na bakier
      z prawem.
      • johngalt Re:TO WYJEDŹ NA SYBERIĘ I ZAMIESZKAJ W SZAŁASIE 07.07.05, 15:25
        Nie mam zadnych obowiazkow wobec zadnego narodu. To komuna kazala mi marnowac
        zycie dla dobra innych.
    • Gość: wiatrak Re: ŚWIĘTE SŁOWA IP: *.weglokoks.com.pl / *.weglokoks.com.pl 07.07.05, 12:23
      ja też tak myślę,że lepiej niech się bogaci Polak niż nie wiadomo kto!
    • Gość: kawaaaaaaaaa Re: Weź paragon, prosi minister IP: 80.51.194.* 07.07.05, 12:35
      nie jestem ryba, nie biore!!!
    • truten.zenobi A Czesi dają sobie jakoś radę bez kas fiskalnych.. 07.07.05, 12:48
      i u nich piwo (w szklanej butelce, a nie wyrób "piwopodobny") można kupić za
      około -.80, -,90.
      Pan minister obłudnie walczy o pieniądze na podwyzki, premie, i nowe etaty dla
      urzędników.

Tylko pieniądze pozostające u obywateli budują dobrobyt, silną gospodarkę, i
      stabilne państwo!
      Prawdziwi Patrioci unikają płacenia podatków, i ułatwiają to innym!
    • Gość: Lubomir Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.umcs.lublin.pl 07.07.05, 12:48
      A ja właśnie przestanę brać paragony, bo mam to państwo daleko w d... I tak
      mnie okrada na każdym kroku.
    • Gość: lunch Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.07.05, 12:55
      Zgadzam się w zupełności. Zresztą marnotrawstwo to jeszcze nic. Mi chodzi o
      korupcję. Jeśli mały sklepikarz nie wbije towaru na kasę, to przynajmniej
      będzie miał co jeść, bo póki co to złodziejskie podatki go zniszczą.
      A jak wezmę paragon to te same pieniążki pójdą na basen w willi Rywina,
      plazmowy telewizor w apartamencie więziennym Dochnala czy Pęczaka.
      Nie mówiąc o tym, że hipermarket tych zasranych podatków wcale nie płaci.
      Ktoś tu chyba kpi w żywe oczy.
      • Gość: Obcy Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 13:17
        Po informacji o wielkości umorzonych podatków dla wybranych jestem pewny że
        branie paragonów to walka z małymi próbującymi przeżyć.
        W latach sześdziesiątych w dobrym tonie było zwracanie biletu w tramwaju
        konduktorowi.
        Normalne szare życie pokazuje że mam rację - kasy fiskalne dla adwokatów,
        stomatologów, lekarzy, notariuszy za kilka lat, a czym się z prawnego punktu
        widzenia ich usługi różnią od usług szewca, kioskarza, hydraulika.
        Panie ministrze najpierw sprzątać burdel u siebie a potem apele o uczciwość.
        Ile za zwolnienie z VAT w roku 2004 i jakie były kryteria zwolnień, tu
        dziennikarze wzieli mordy w kubeł i o nic nie pytają.
    • Gość: maciej Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.echostar.pl 07.07.05, 13:07
      im mniej pieniedzy ma budzet tym mniej ich zmarnotrawi.
      im mniej panstwo sie laduje z buciorami w strefe biznesu tym lapiej dla
      wszystkich obywateli. Po tym co sie slysza o aferach z udzialem politykow,
      urzednikow, radnych to noz sie w kieszeni otwiera , wiec im mniej maja lupow
      tym lepiej. I minister niech swoje madrosci zachowa dla siebie.
    • Gość: ilm Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 13:25
      a dlaczego pieniądze miałyby nie zostawać w kieszeniach ludzi,
      którzy cieżko na nie pracują?
      dlaczego mają trafiać do kasy państwowej,
      gdzie są niemiłosiernie marnotrawione?
      panie ministrze? o co panu chodzi ?

pzdr
    • Gość: misiek Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.07.05, 13:30
      Nie rozumiem problemu. Jezeli paragon juz zostal wydrukowany to co za róznica
      czy go wezme czy nie ? Przeciez zakup juz zostal automatycznie zarejestrowany w
      kasie fiskalnej. Czy sprzedawca ja wieczorami rozbiera na czesci i wszystko
      koryguje ???
    • Gość: Móóó??? Każdy idiota bierze w sklepie paragon IP: *.jjs.pl 07.07.05, 13:35
      to nowe hasło.

Sprawą nie aż tak jednoznaczną jest sprzedaż biletów w autobusach na linii
      Otwock-Warszawa. Kierowcy często nie chcą wydać biletu. Tu jednak nie warto się
      na to godzić, bo wtedy nie mamy ubezpieczenia w razie wypadku. Co więcej, gdy
      robi tak prywatny kierowca, "oszukuje" jedynie złodziejski rząd geniusza
      ekonomii Belki (tak napisali w GW, więc tak jest); ale gdy robi to pracownik
      PKS, bezpośrednio podcina gałąź, na której siedzi...
    • Gość: Gosc Wprowadzic czesciowy zwrot oplat z NFZ IP: *.241.81.adsl.skynet.be 07.07.05, 13:39
      Uwazam, ze jak najszybciej nalezy rozwiazac problem z oplatami w prywatnych
      gabinetach lekarskich. Przy okazji wprowadzenia obowiazku posiadania kas
      fiskalnych w 2006 r./ czemu tak pozno?/, nalezy wprowadzic przynajmniej 10%
      zwrot kosztow leczenia z NFZ, wowczas system zacznie dzialac bardziej
      prawidlowo. Pacjenci wyegzekwuja rachunki a do budzetu panstwa wplynie wiecej
      grosza.
    • nieshka Re: Weź paragon, prosi minister 07.07.05, 13:45
      nie rozumiem wiekszosci osob sie tu wypowiadajacych. pewne wydatki w budzecie
      panstwa zostaly zalozone, pewien poziom wplywow musi zostac osiagniety- w ten
      czy inny sposob. czy to tak trudno zrozumiec, ze osoby oszukujace na podatkach
      przyczyniaja sie do dolozenia nowych? spadajacych zazwyczaj na tych, ktorzy
      uczciwie placa?
      te 3 mld pln sciagaja m.in. z mojej pensji. tak: i pani placi, i pan placi-
      wszyscy placimy za tych, ktorzy nie odprowadzaja vatu.
      jeszcze jeden aspekt: czy te 22% (zazwyczaj) vatu zostaje w mojej kieszeni?
      nie, zostaje w kieszeni oszukujacego mnie sprzedawcy.
      nie mowie nawet o pozniejszych problemach z reklamacja, np. ubran. ostatnio
      widzialam, jak klientka pewnego sklepu ochrzaniala sprzedawczynie, ze nie chce
      przyjac jej reklamacji- a paragonu nie byla w stanie przedstawic.
      szkoda slow.

pzdr,
    • Gość: Lewsonsan Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.pagi.pl 07.07.05, 13:47
      ja zawsze biore paragon w każdym miejscu gdziekolwiek coś kupuje. Ale
      zadziwiające jest to że wprowadzili kasy fiskalne najpierw taksiarzom, fryzjerom
      a dopiero teraz przymierzają sie na adwokatów i lekarzy - to powinno być w
      pierwszej kolejności.
      • Gość: Obcy Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 13:58
        Każdy patryjota bierze paragon - nie jestem patryjotą, nie mam z czego być
        dumnym.
        Mam 55 lat i zawsze władze miały mnie w dupie, obejętnie z jakiego miotu
        pochodziły.
    • Gość: Tajmech Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:23
      Biorę paragon ,aby udowodnić żonie wydatki, bo myśli że coś schowałem na piwo.
    • Gość: J23 Re: Weź paragon, prosi minister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:33
      Każda, nawet najdrobniejsz sprzedaż jest realizacją umowy pomiędzy klientem a
      sprzedawcą. W interesie klienta jest, by posiadał paragon, jako dowód zawarcia
      tej umowy. Zakupiona marchewka może być niezdrowa, jak trafisz do szpitala,
      sprzedawca będzie musiał ponieść koszty leczenia i zadośćuczynić za ból i
      cierpienie. Zawsze bierz paragon!
    • Gość: evaoko Bądź patriotą ratuj resztki polskiego handlu i nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:45
      odbieraj paragonów z małych sklepów. To dla nich ratunek bo i tak klientów dużo
      u nich nie ma. Jeśli są to kupują drobiazgi lub na zeszyt.
    • aniaczepiel To aż takie ważne?! 07.07.05, 14:51
      Ja czasem biorę paragon, czasem nie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka