Dodaj do ulubionych

Skomplikowana sprawa\!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

19.02.06, 06:24
W 1998 roku zarejestrowałam działalność, której nigdy nie otworzylam.Zrobiłam wpis do ewidencji w urzedzie miasta,REGON, oraz zgłosiłam do Urzędu Skarbowego działalnsci tej nie prowadziłam i o tym fakcie informowałam (NASZCZESCIE) ZUS.Nieswiadoma faktu iż ta działalnosc nie rozpoczeta przeze mnie (w US nigdy nie została złozona deklaracja, a w ZUSIE niezostała zapłacona składka)-mam to potwierdzone napiśmie, zarejestrowalam sie w Urzędzie Pracy i pobierałam zasiłek dla bezrobotnych.Po utracie prawa do zasiłku podjęłam wyzwanie i wystapiłam odotację z Funduszu Pracy dla bezrobotnych otwierajacych działalność, którą mi przyznano.Otworzyłam więc własną firmę, rejestrując nieświadoma posiadanego wpisu założyłam drugi(w tym samym UM) o innym numerze,po dopełnieniu wszelkich formalności z tytułu otwarcia działalności przyszedł czas na rozliczenie W Urzędzie Pracy.A tu telefon z US że nie moze
zarejestrować mojej dzialalnosci, bo mam stary widniejacy wpis.I się zaczęło - powiem krótko chcą tzn.Urząd Pracy jeszcze narazie nie mam pisma, czekam na rozmowy. chca albo daty wyrejestrowania do daty mojego zgłoszenia jako bezrobotna (lipiec 2004), albo wystąpią o zwrot zasiłku i dotacji.Czekam na rozmowę w Urzędzie Pracy, proszę o porady jak najlepiej to rozwiązać, co robić po koleji???
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka