bombarka 22.06.06, 20:46 Nie ma chetnych na taką formę biznesu.A wszystkim przecież leży na sercu ochrona środowiska, przynajmniej tak myslałem do tej pory.Ale nie tracę nadzieji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vokulski Re: brykiety opałowe z osadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 23:11 Jesli mogę Ci dać dobrą radę jestem na tym forum od 6 lat , i poznałem kilka osób z którymi wywiązały się ciekawe dyskusje , ale nigdy nie spotkałem się tu ktoś znalazł inwestora lub wspólnika po prostu jest to nierealne . Co do Twojego pomysłu jeśli masz faktycznie wyliczenia zrób zarysowy biznesplan , potrzebne zestawinia porównania , wyliczenia zwrotu z kapitału i idź z tym do ludzi , po prostu dzwoń umawiaj się z firmami potencjalnie zainteresowanymi z dyrektorami oczyszczalni , z firmami , idź do Władz miast może zainteresuje to kogoś , bo to forum jest od podyskutowania , a nie do szukania inwestora na projekt który oferujesz Biznes pal napiszę Ci prawie każdy student SGH za parę złotych , jeśli sam nie potrafisz i ruyszaj , wbrew pozorom Dyrektorzy oczyszczalni to dobry target mają kasę mają dojścia , są to zazwyczaj ludzie z tzw "układu " i jesli im zaproponujesz intratny podział zysku to Ci zorganizują biznes od strony finansowej ( w dużej mierze załatwią to tak że nawet nie zaryzykukją własnej kasy tylko kasę miasta znając życie ) To tyle Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bombarka Re: brykiety opałowe z osadów 23.06.06, 11:02 a ja właśnie 5 rok wojuje z tym pomysłem.a ile burmistrzów odwiedziłem to nawet nie zlicze.Podziele się z kazdym kto pomoże to rozruszać ale i to nie pomaga.dziekuje za wskazówki.Będę miał je na uwadze.Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatix Re: brykiety opałowe z osadów 23.06.06, 01:32 Zalezy z jakim rozmachem chcesz cos takiego rozkrecic. Wybierz sie na targi. Mnie sie wydaje, ze ten biznes ma przyszlosc, ale to nie jest otworzenie stoiska z ciuchami z Tajlandii. Jesli chcesz zaczynac od zera, trzeba czasu, kasy, samemu jest ciezko, przepisy polskie bardzo dretwe. Musz zadbac jednoczesnie o produkcje i zbyt. Zbyt czyli kontrachentow. Zycze ci powodzenia. Energia jest coraz drozsza i szybko przyjdzie czas, ze wielu bedzie chetnie nawet goownem opalac. Wazne zeby bylo w tylek cieplo. Odpowiedz Link Zgłoś
bombarka Re: brykiety opałowe z osadów 23.06.06, 10:58 żaden rozmach na skalę "huty katowice" własnie szkopuł w tym że nie mam kasy, ale chyba sam pomysł to też kapitał.Własciwie dopięte jest już wszystko.KASA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i tylko tyle. Dziekuje za słowa otuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elblinger Re: brykiety opałowe z osadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 13:39 A ile tej kasy potrzeba na wcielenie w życie tego pomysłu? Odpowiedz Link Zgłoś
bombarka Re: brykiety opałowe z osadów 23.06.06, 20:35 Koszt inwestycji zalezny jest od wielkości produkcji.Ile oczyszczalnia ma osadu.Ile Gmina płaci za odbiór osadu ? Dla miasta ok.30 tys mieszkancow moze to byc 500 tys EUR.Rząd wielkości.Dokładne wyliczenia tylko przy "Studium...." Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś