Dodaj do ulubionych

zatrudnienie żony

IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 20.08.06, 15:56
prowadzę działalnośc i jestem jeszcze na etacie w innej firmie , chciałbym w
swojej działalności zatrudnić żonę jak to wyglada z zusem i innymi
instytucjami
Obserwuj wątek
    • Gość: mike68 Re: zatrudnienie żony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 21:18
      podbijam bo mam tak samo , etat+ DG a zona bezrobotna - nie musi pracować ale
      pomaga mi dużo więc czemu nie
    • lolka.77 Re: zatrudnienie żony 21.08.06, 07:34
      Żona może być osobą współpracująca, a nie pracownikiem. Płacisz za nią ZUS jak
      za właściciela (nie obejmuje jej mały ZUS). Wynagrodzenie nie stanowi KUP.
      • infomarket.pl Re: zatrudnienie żony 21.08.06, 09:16
        osoba współpracujaca nie pobiera wynagrodzenia ,wiec nie moze ono stanowic KUP
        a sus jest obowiazkowy
        i nie pisz nawet tak głosno ze ci pomaga,bo jak na razie to łamie prawo i robi
        to na c
        • Gość: mike68 Re: zatrudnienie żony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 16:15
          mam to gdzieś , niech tak zostanie , złodziejom nic nie dam - wole, za ten ZUS
          za żonę wylecieć do Meksyku we wakacje - co za kraj -
          jeszcze jedno - nie znam nikogo kto nie dorabia bokami i nie ładuje fiskusa w
          rogi :)) a niech czytają co mi tam
          • Gość: naczelnik Re: zatrudnienie żony IP: *.is.net.pl 21.08.06, 22:40
            a nie co ci tam tylko już cie namierzyliśmy!
            już ściągniemy z ciebie należny nam podatek!
            • Gość: mike68 Re: zatrudnienie żony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 06:42
              dobre , z działalności jestem czysty a podatki płacę tydzień wcześniej a ni jak
              inni w ostatni dzień lub po terminie
    • trutka.na.szczury od kiedy zaczyna się wspólpraca? 22.08.06, 08:09
      Pytanie zasadnicze: kiedy współmałzonka nalezy uznać za osobę współpracującą? Czy jeśli raz w tygodniu zaniosę mężowi męzowi przesyłki na pocztę, to już jestem wspólpracująca? Albo jak odpowiem na trzy firmowe e-maile dziennie? Zdaje się, że zadna z naszych wspaniałych ustaw tego nie precyzuje.
      • Gość: mike68 Re: dokładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 15:09
        a jeżeli zakład / mój / pracy znajduje się w miejscu zamieszkania ?? to co ,
        żona nie może wejsc ? paranoja
        • Gość: autor Re: dokładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 17:38
          alez moze miki ,moze wejsc i zona i tesciowa
          tylko nalezy odroznic wlazenie do firmy z praca na czarno
          wlazenie jest gratis
          za wspolprace placi zus
          i tyle
          • Gość: mike68 Re: dokładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 21:08
            no czasami mi pomaga - nie ukrywam tego , np. idąc na obiadek czy podczas
            wyjazdu do banku ale to kwestia 1-2 godziny a bywa że w tym czasie nikt mnie z
            klientów nie odwiedzi bo to przeważnie z rana
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka