Gość: piotr123 IP: *.chello.pl 16.12.06, 13:02 mam stronę w serwisie darmowych stron internetowych pierwszy.net , ale chciałbym poznać inne serwisy zanim zacznę inwestować w nią. znacie jakieś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pio Re: darmowa strona internetowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 11:47 wg mnie - jeśli twój post to nie jest reklama (a dla mnie jest na 100%) - powinienes sobie dać spokój ze wszystkim co darmowe - jeśli chcesz zacząć inwestować ;) 1. to, że coś jest darmowe i bez reklam, nie oznacza, że jutro też będzie darmowe i bez reklam. Jest wiele przykładów w polskim necie, darmowych na początku usług, które potem - gdy liczba użytkowników odpowiednio wzrosła, robiły się darmowymi inaczej, tzn. za reklamy - więc inwestuj, inwestuj a jutro ci wstawią na stronę ramkę z rozwalonymi nieogolonymi ci..mi i buźka ci zblednie! 2. poza tym co z ciebie za inwestor hi hi, jak nie stać cię na to, żeby wydać rocznie kilkadziesiąt złotych na profesjonalny - czyt. komercyjny - hosting i własną domenę :) Rozbiłeś świnkę-skarbonkę czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
blueone Re: darmowa strona internetowa 19.12.06, 15:32 A możesz mi podpowiedzieć gdzie to kosztuje kilkadziesiąt złotych rocznie, bo ja trafiam tylko na oferty za kilkadziesiąt złotych, ale miesięcznie. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: darmowa strona internetowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 16:51 słabo szukałeś... albo w ogóle nie szukałeś, tylko te oferty same cię znalazły przykładowe rozwiązanie www.klatka.pl - hosting, 40zł rok, na 1 stronę wystarczy www.az.pl - domena pl za 18,30 zł razem 69 zł/rok jak ktoś chce bardziej zacisnąć, to na allegro znajdzie jeszcze tańsze hostingi, tylko trzeba kupować od sprzedawców, którzy sprzedają hosting nie od wczoraj; a i bez allegro na pewno jeszcze coś bym znalzał - klatkę podałem z pamięci pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio 58,30zł za rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 16:54 razem :) nie wiem, skąd mi się to 69zł wzięło pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
halucynka88 Re: darmowa strona internetowa 22.12.06, 12:51 myśląc tym torem można powiedzieć, że jeśli coś kosztuje 58 zł za rok dziś to będzie kosztowało 158 za rok. jeśłi masz stronę o zakładzie ksero, to jakie inwestycje są z tym związane? niczym nie ryzykujesz, a masz stronę za darmo. jak wykupisz sobie domenę, to w ogóle ci to wisi, bo jak cię serwer wkurzy, to przekierujesz domenę na inny i po kłopocie. raczejbym nie kupowała serwera za 40 zł. bo to smieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: darmowa strona internetowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 15:09 a podstawowa różnica miedzy darmowym hostingiem a komercyjnym "śmieciem" jest taka, że nie możesz pod darmowe podpinać własnych domen; więc wolę wydać 40 zł i mieć na własnym serwerze stronę, maile w domenie, subdomeny, niż mieć domenę i darmowy hosting, do którego i tak nie mogę podpiąć domeny :) a zapewniam, że za 40/50zł rocznie można mieć wystarczająco dobry hosting pod jedną/dwie strony; a za 99 można mieć już bardzo duże konto na superhost.pl no i przekierowanie to nie to samo co podpięcie - zdecydowanie o wiele trudniej wypozycjonować domenę przekierowaną na inne konto, a czasami przeglądarki w ogóle nie chcą indeksować takich adresów :) Odpowiedz Link Zgłoś
halucynka88 Re: darmowa strona internetowa 23.12.06, 10:46 jak masz domenę np na nazwa.pl (mówię o przekierowaniu domeny) Twoja strona będzie lepiej stała w google'u niz na jakiś kiepskim serwerze, którego właściciele pewnie nieźle spamują, żeby przetrwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: darmowa strona internetowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 20:20 widzę że bardzo dużo wiesz o pozycjonowaniu :) gratuluję wiedzy... nie będę się sprzeczał bo widzę, że polemizuję z fachowcami - jedynym przekierowaniem za które roboty na pewno nie zabanuja twojej strony jest przekierowanie 301, każde inne to "prośba" o bana, ale to już temat na inny wątek - wogooglaj sobie cos czasami, zanim zaczniesz pisać bzdury (i nieźle spamować) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: darmowa strona internetowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 13:47 Człowieku, czy Ty wiesz co mówisz? Na supehost dobry hosting?? Nie pieprz tu takich andronów, bo nie wiem czy sobie zdajesz sprawe, ale superhost na ostatnie 7 dni nie dzialał 4!! Wiesz co to znaczy dla wlascicieli sklepow internetowych! Klapa! Kompletna klapa! Kilku naszych klientów, ktorym robilismy sklepy ma seerwery na superhost - uparli sie, no coz.... i teraz pluja sobei w brode, ze nie posluchali! Poza ta katastrofa, ktora miala tam ostatnio miejsce, czesto nie mozna dostac sie na FTPa do donta na superhoscie, SMTP tez nie raz nawala... Nie polecaj czegos, zego nei sprawdziłeś i nie rób z ludzi durni! Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: darmowa strona internetowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 20:15 oczywiście, że wiem co piszę - sam administruję kilkudziesięcioma stronami postawionymi na superhostście i zawsze swoim klientom polecam ten hosting; a o jakiej katastrofie piszesz? tornado? nie wiem, bo nie zauwazyłem, żeby choć przez chwilę serwery nie działały :) a może te wasze sklepy to jakaś lipa i zwalacie na hosting? :) poza tym ta dyskusja zbacza na troche inny tor - mówimy tu o stronach darmowych, więc uważasz, że lepiej sklep postawić na darmowych niż np. na superhoscie? :) twoi klienci plują może sobie w brody, ale trochę z innego powodu :) i polecam swoim klientom zawsze sprawdzone rozwiązania - zawsze żeby potem z mojego powodu nie pluli sobie w brody - tak jak twoi z twojego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiedz Re: darmowa strona internetowa IP: *.chello.pl 25.12.06, 11:07 ja mam stronę na superhost i działał cały czas. jakieś banialuki Pani opowiada. pewnie ma Pani konkurencyjną firmę. wiadomo, że droższe serwery są lepsze, ale bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maya uwazajcie na oszustow IP: *.cnb.com.pl 27.12.06, 02:50 >> domena pl za 18,30 zł nie ma takich tanich domen pl teraz placisz 18 a za rok ponad 100 zlotych. tego typu oferty to dumping i ZAWSZE UMOWA na minimum 2 lata, po roku nie mozesz przeniesc domeny do innej firmy , chyba ze zaplacisz extra 100 czy 150 zlotych uwazajcie na takie oferty, i czytajcie to co napisane jest malym drukiem. az, home to oszusci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio tzn. czytajcie regulamin głupcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 08:49 jacy oszuści... trzeba czytac regulamin, tylko tyle :) widać, że w necie "jesteś" od wczoraj :) nie masz pojęcia jakie ceny narzucał jeszcze kilka lat temu NASK - domeny pl i com.pl to były stawki po 200zł rocznie dzięki takim rejestratorom domen jak az, home, nazwa możesz chociaż przez rok zapłacić symbolicznie, a nawet później "pełne" ceny az, home, nazwy to są ceny na poziomie 40 czy 50% stawek z czasów panowania NASKu no i oczywiście jak chcesz to zawsze możesz domenę zarejestrować po staremu na NASKu - oczywiście za taką kwotę roczną, która w az czy nazwie wystarczyłaby ci na kilka lat abonamentu no i czytac regulamin, bo kazdy by chciał zarejestrować domenę za 10zł i zaraz ją przenieść do swojego rejestratora - regulamin jasno - przynajmniej dla nie - zawsze informuje, że przeniesienie domeny jest możliwe min. po roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaT_ Re: tzn. czytajcie regulamin głupcy IP: *.chello.pl 29.12.06, 09:58 Mnie najbardziej denerwują oszuści, którzy dzwonią do firm i mówią, że ktoś chce kupić domenę podobną do ich domeny i czy w związku z tym on chciałby kupić ją pierwszy, bo niby mają obowiązek spytać, a potem proponują sprzedaż tej domeny za jakieś chore pieniądze (200 zł. np. za domenę com!)! Tych idiotów powino się wsadzać do pierdla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakimowka Re: tzn. czytajcie regulamin głupcy IP: *.chello.pl 02.01.07, 13:44 generalnie jest niewporządku, że domeny pl są kilka razy droższe od com, net itd. dlatego ja zawsze kupuję zagraniczne. za 25 zł rocznie mam domenę i nie muszę kombinować ile zapłace za rok. a tak naprawdę wisi mi to czy mam domenę pl. Odpowiedz Link Zgłoś
halucynka88 Re: tzn. czytajcie regulamin głupcy 08.01.07, 15:25 domeny pl są ponoć lepiej wyszukiwane w polskich szukaczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jareczekk Re: darmowa strona internetowa IP: *.chello.pl 16.01.07, 09:51 co ma pozycjonowanie do przekierowania? jakaś głupota totalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenobbbi Re: darmowa strona internetowa IP: *.chello.pl 21.01.07, 14:01 jak przekierowanie jest w ramce, to mogą być niewidoczne tagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: darmowa strona internetowa IP: *.chello.pl 09.01.08, 12:24 Zgadzam sie z przedmówcami, darmowa strona moze sluzyc jedynie zabawie, prowadzeniu jakiegos niezobowiazujacego serwisu. Jego wlasciciele i tak muszą na tym zarobić, więc jakies małe linki do stron reklamowych zawsze Ci wcisną. Lepiej skorzystaj z promocji zestaw startowy ok 50 zł. na rok darmowa domena. na początek wystarczy np tu Hosting Odpowiedz Link Zgłoś