luckyenergizer 16.04.03, 12:58 w zeszłym roku pracowałam 7 miesięcy za granicą, w szwajcarskiej firmie. pracodawca odprowadzał składki, ale w szwajcarii. czy muszę rozliczyć się z US tu w kraju? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wewaw Re: praca za granicą 18.04.03, 08:33 tez poszukuje informacji jak wlasciwie sie rozliczyc, halo halo, kto moze pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś
lirenka Re: praca za granicą 23.04.03, 21:57 Czy z Libią jest zawarta umowa o unikaniu podwójnego opodatkowania? Czy pomimo zapłacenia podatku w Libii (za cztery miesiące pracy)należy go zapłacić drugi raz w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
radoslaw.gumulka Re: praca za granicą 18.04.03, 11:32 Zakładam, że ma Pani miejsce zamieszkania w Polsce. Wówczas dochody szwajcarskie dodaje się do polskich dochodów ale tylko statystycznie. W wyniku tej operacji może Pani wejść w wyższy próg podatkowy. Radosław Gumułka Odpowiedz Link Zgłoś
wewaw Re: praca za granicą 18.04.03, 11:34 Jestem na CYprze - nie w Szwajcarii, ale i tak nie wiem co to znaczy statystycznie... Odpowiedz Link Zgłoś