Dodaj do ulubionych

Leasing samochodu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 22:21
Witam, w związku z rozwojem firmy, musimy nabyc jakis samochod na firme, za kwote ok 50 tys z czego 20 tys wkladu wlasnego a reszta leasing, Moze ktos podpowie gdzie w jakiej firmie najlepiej zalatwic leasing, no i jak sie to odbywa?co napoczatek łatwic?czy najpierw musze miec samochod ktory chce "kupic" czy najpierw zalatwia sie sprawy papierkowe.Za wszelkie podpowiedzi bede ogromnie wdzieczna pozdrawiam Justyna
Obserwuj wątek
    • jot.be Re: Leasing samochodu 29.01.08, 14:39
      Zależy.Niektóre firmy mają własne systemy leasingowe (np.GM czyli
      Opel/Chevrolet) i wtedy właściwie procedura sprowadzania się do napisanie
      zamówienia i podpisania umowy..o ile chcesz leasingować u nich.
      Jeśli nie chcesz, lub nie mają, to zamawiasz u dealera samochód (często
      wpłacając zadatek) a z wybraną firmą leasingową prowadzisz sama całą procedurę
      (wnioski, dokumenty itd).
      Na koniec leasingodawca kupuje wybrany przez Ciebie samochód o dealera a dealer
      zadatek zwraca po prostu.
      Pozdr
      • basiagu Re: Leasing samochodu 25.01.16, 00:57
        To prawda, dealer zwróci Ci zadatek. Mój ojciec wziął w leasing 2 auta stąd: www.mbank.pl/msp-korporacje/leasing/pojazdy/ i poszło mu to bardzo sprawnie (może dlatego, ze to bank stricte internetowy?)
    • rusak84 Re: Leasing samochodu 05.11.15, 11:05
      Dobra ofertę leasingu dla firm można znaleźć w ofercie Idea Banku www.ideabank.pl/leasing Finansują nowe i używane środki trwałe (auta osobowe, dostawcze, ciężarowe ale i ciągniki siodłowe i naczepy).
    • sebastian.kolodziejczak Re: Leasing samochodu 26.06.16, 20:56
      Zastanawiam się nad zakupem/wzięciem w leasing nowego autka.. Będzie to Nissan.. Przeglądam dostępne opcje i niby sama firma coś takiego oferuje: www.nissanfinance.pl/finansowanie/firma. tak sobie myślę, czy to będzie dobre rozwiązanie i czy wyjdzie to taniej niż kredyt... Oczywiście rozumiem, że autko nie będzie moje.. W sumie jak biorę kredyt to do momentu spłaty też nie jest w 100% moje. Czy możecie coś doradzić odnośnie takiej oferty? Czy ktoś miał styczność z czymś takim?
    • darooou Re: Leasing samochodu 10.07.16, 22:25
      Ja brałem leasing na Toyotę i leasingu udzielił mi Raiffeisen. Cały okres leasingu przebiegł sprawnie i bez żadnych tarć, opłaty nie bolały mnie - w zasadzie nie ma na co narzekać. ;)
    • krzykacz80 Re: Leasing samochodu 27.12.16, 21:09
      Ja mam w Getin Leasing, najlepszą ofertę mi zaoferowali i dali długi okres leasingowania a na tym mi bardzo zależało, do tego mało zabawy z dokumentami było, kilka papierów i tyle. Zdecydowanie jestem zadowolony z tej firmy
    • kaziulek0 Re: Leasing samochodu 10.02.17, 10:56
      Ja zdecydowałem się na leasing w Volvo Car Financial: wadowscy-krakow.volvocars-partner.pl/oferta/finansowanie/leasing/ Jeśli o mnie chodzi to najlepsza opcja! Bardzo zależało mi przede wszystkim na czasie, a u nich wszystko idzie ekspresowo! No i na świetnych warunkach.
      • paulinka0000 Re: Leasing samochodu 22.04.17, 22:34
        mój znajomy korzystał z usług leasingowych ING Auto - aleo.com/pl/produkt/208228-ing-auto-leasing-bez-dokumentow-finansowych-firmy Z tego co mówił to nie była to jakoś skomplikowana procedura. Decyzje otrzymał bardzo szybko, następnego dnia po złożeniu dokumentów.
        Leasingiem objęte są auta osobowe i dostawcze do 3,5 ton.
        Oferta skierowana do małych, średnich i dużych firm a nawet tych zaczynających działalność gospodarczą.
        Firma nie bada dokumentów finansowych firmy, więc procedury są maksymalnie uproszczone.
        Nie trzeba być nawet klientem ING żeby złożyć wniosek.
    • Gość: piotrek Re: Leasing samochodu IP: 212.180.199.* 07.05.17, 11:49
      Trzeba dokładnie czytać umowy. Jak bierzesz samochód na firmę, to w umowie moga być różne kruczki prawne, więc lepiej przed zawarciem umowy ją dokładnie przeczytać, żeby wiedzieć czego unikać a co nie będzie sprawiało problemów. Niestety te umowy są długie. Często mało zrozumiałe, ale trzeba się z nimi zapoznać, bo inaczej mogą później wyjść jakieś niespodzianki. np. z podwójnym ubezpieczeniem OC. A niestety jak się zawiera umowę tylko między przedsiębiorcami to na konsumencką ulgę nie ma co liczyć. Trochę piszą o tym tu: jakzrozumiecprawnika.pl/spolka-nie-jest-konsumentem/
    • mateusz19 Re: Leasing samochodu 07.03.19, 21:20
      W kwestii leasingu samochodów polecam sprawdzić ofertę firmy autospot.com.pl
      Mają duży wybór nowych samochodów do wzięcia w leasing i gotowe, przeliczone oferty. Szczególnie opłacalnie wychodzi u nich wynajem długoterminowy toyota
    • rrafi Re: Leasing samochodu 26.03.19, 10:58
      A w ogóle używany samochód opłaca się brać w leasing?
    • skyfall001 Re: Leasing samochodu 27.03.19, 11:55
      Najlepiej przejrzeć firmy leasingowe i popytać się o oferty
    • Gość: fred Re: Leasing samochodu IP: *.pe3ny.net 28.04.19, 08:04
      jak kupujesz w komisie to popytaj ofertę na miejscu albo z polecenia najlepiej
    • best-rent Re: Leasing samochodu 08.04.20, 10:27
      a może lepiej w tych warunkach wynajem długoterminowy, który zawsze można rozwiązać i który daje stały koszt, bez niespodzianych wydatków w przypadku awarii i naprawy pojazdu? www.best-rent.pl/wynajem-dlugoterminowy-warszawa-samochodu/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka