Gość: Inwestor IP: 79.97.249.* 23.09.08, 00:04 BRAWO studenci i absolwenci! Tak trzymac. Zycze powodzenia w waszych biznesach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lahdaan Przyjemnie czyta się takie teksty 03.10.08, 17:34 Jak miło jest patrzeć jak w naszym kraju dorasta pokolenie, które chce dawać, a nie brać. Powodzenia przedsiębiorcy! :) Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: Biznesmeni z indeksem 03.10.08, 18:14 Ważne jest mieć pomysł bądź lukę na rynku, ważniejsza jest umiejętność zbudowania wokół tego maszynki do robienia pieniędzy... Codziennie czytam ludzi marudzących, że sukces odnieść mogą tyko ci, którzy mają za sobą "plecy". Okazuje się, że nie tylko. Gratulacje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atos Biznesmeni z indeksem IP: *.37.udn.pl 03.10.08, 18:23 Za kilka lat zostawią sporo kasy u kolegi...psychologa, kilka tys. u adwokata podczas rozwodu i na terapi AA czy innej. Życie na maxa kosztuje, nic za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Biznesmeni z indeksem IP: *.aster.pl 03.10.08, 19:05 A bedac pracownikiem w firmie to sie nie pracuje ciezko? U psychologa mozna wyladowac zawsze. Nie tylko prowadzac prywatny biznes. Najlepiej jest narzekac, krytykowac i wysmiewac. A moze to sposob na zagluszenie zazdrosci, ze ktos ma chec, energie i do tego wszystkiego jeszcze potrafi zaryzykowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lab Biznesmeni z indeksem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 19:26 Ciekawy pomysł z MicroBioLab. Szkoda, że autor artykułu nie zaznaczył, że ich laboratorium to tak naprawdę laboratorium UJ. Nie powstało z ich własnych oszczędności, które swoją drogą musiałyby być dość duże:) Chwała UJ, że potrafi wspierać młodych przedsiębiorczych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leciwy Biznesmeni z indeksem IP: 217.96.100.* 03.10.08, 21:35 swiat upadnie, mlodzi bez kregoslupa moralnego, nie zaprowadza nas do niczego dobrego ale niech probuja, Odpowiedz Link Zgłoś
joxanna Re: Biznesmeni z indeksem 03.10.08, 22:42 Dlaczego sądzisz, że są pozbawieni kręgosłupa moralnego? Zamiast jęczeć na ZUS i niskie pensje i obwiniać wszystkich za skromne życie (a przecież zasługuje się na coś więcej) sami wzięli się do roboty. A w dodatku robią to co lubią, albo na czym się znają! Dla mnie to właśnie jest silny kręgosłup moralny - odpowiedzialni za siebie, za innych, gotowi pracować, uczyć się, gotowi na sukces i na porażkę (odpukać) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Biznesmeni z indeksem IP: *.sdl.vectranet.pl 03.10.08, 23:38 Jestem studentką [obecnie 4 rok] i również prowadzę wlasna działalność gosp., nie związana z kierunkiem studiow.Mogę powiedzieć, że artykuł trochę przesadzony-nie jest zbyt trudno pogodzić szkole z pracą, wystarczy odrobina checi i dobra organizacja dnia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 Re: Biznesmeni z indeksem 04.10.08, 08:57 nie jest zbyt trudno jak tylko zaliczasz a nie studiujesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarel Biznesmeni z indeksem IP: *.wro.vectranet.pl 04.10.08, 00:10 bulll sh***t Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc aleeeeeee bełkot IP: 91.193.160.* 04.10.08, 01:13 gadanie w stylu amerykańskiej młodzieży.... studiowałem 5,5 roku na jednej z najlepszych polskich uczelni, nikt nie zakładał firm - wszyscy rypali i marzyli by skończyć... bo było tak ciężko.... na prosta powychodziły dzieci bogatych rodziców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miop Re: aleeeeeee bełkot IP: *.it-net.pl 04.10.08, 01:16 zgadzam się!! a te całe inkubatory to pic na wode i naciąganie ludzi. Szczyca sie tym, ze dzialajac z nimi nie placi sie zusu, tylko nic nie wspominaja o opłacie dla inkubatora w wysokosci zusu, zmuszaniu do zakładania konkretnego konta, gdzie nie da rady dowiedziec sie o oplatach i o tym, ze mają do tego konta dostęp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Biznesmeni z indeksem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.08, 01:36 Nie jestem studentem, ba nawet nie mam matury. Mam 19 lat i 1,5 roku temu rozpoczalem wlasna dzialalnosc gospodarcza w Warszawie. Sa to sklepy internetowe o wszelakiej tematyce, od sprzedazy srodkow przeciw insektom i szkodnikom po (moja perelke) ubrania sprowadzane gl. z USA. Zarabiam na swoje utrzymanie na satysfakcjonujacym mnie poziomie i staram sie jak najwiecej odlozyc na przyszle inwestycje. Czemu to pisze? Poniewaz chce uzmyslowic, ze kazdy przy odrobinie SZCZEREJ checi (nie slomianemu zapalowi) moze dokonac naprawde wiele, choc rodzina i znajomi juz dawno skreslili mnie na zyciowej liscie jestem zabezpieczony na conajmniej kilka lat... Wiec glowa do gory i wiara w siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 Re: Biznesmeni z indeksem 04.10.08, 08:59 no tak, ale na handlu importowanymi towarami dlugo ten kraj nie pociagnie Odpowiedz Link Zgłoś