Dodaj do ulubionych

odorolnienie...

14.06.06, 11:23
Witam serdecznie, jesteśmy właśnie na etapie poszukiwania działki w okolicach
Czosnowa. Oczywiście chcielibyśmy zakupić ją po jak najniższych kosztach.
Najtańsze oferty dotyczą działek rolnych i tu kieruję do Was zapytanie
orientujecie się może czy jest szansa na odrolnienie takiej działki?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • maboz Re: odorolnienie... 14.06.06, 12:06
      Doskonale cię rozumiem... Jednak to najtaniej nie zawsze znaczy najtaniej.
      Wszystko zależy od tego czy możesz czekać. Jeśli tak dowiedz się w Gminie kiedy
      planują kolejne odrolnienia. Z tego co wiem to co jakiś czas Gmina robi to
      jakby z urzędu opracowując kolejne plany zagospodarowania. Może więc się
      okazać, że takie przedsięwzięcie jest planowane.Jeśli nie to można też
      przeprowadzić całą procedurę samodzielnie, ale jest ona długotrwała. Poza tym
      działka musi spełniać kilka warunków, m.in. przylegać do drogi gminnej,
      graniczyć z jednej strony z zabudowaniami stałymi etc.
      Jeśli masz czas i potrafisz przebijać się przez urzędy to OK, ale nie daj się
      napuścić na opowiści typu. " a prąd to Pani sobie pociągnie, a drogę to sobie
      Pani zrobi" etc. Okoliczni rolnicy mają podzielone działki, ale są one
      nieodrolnione i w tym stanie próbują również sprzedać jako budowlane. Miałam w
      zeszłym roku podobne propozycje, ale nie skorzystałam. Zyczę ci powodzenia i
      przemyśl czy nie lepiej kupić drożej ale gotowy teren. Pozdr.
      • ani1a Re: odorolnienie... 14.06.06, 12:14
        Dzięki maboz
        Budowę planuję rozpocząć za jakieś trzy lata, więc jeszcze mam czas.
        W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak udać się do gminy. Czy wiecie kto
        tam udziela takich informacji, żeby nie odsyłali mnie z pokoju do pokoju?
      • wegen Re: odorolnienie... 14.06.06, 12:18
        Absolutnie zgadzam się z PRZEDMÓWCĄ! Szukaliśmy działek bardzo długo. Wszystkie
        były "budowlane", ale nieuzbrojone, za cenę "okazyjną" np. 800m2 za 80tys.
        zł ... W tej chwili jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami działki uzbrojonej,
        budowlanej, a i tak sporo czasu tracimy w urzędach, żeby wreszcie zbudować dom.
        Czasami lepiej zapłacić więcej "na starcie" i zaoszczędzić czas i pieniądze na
        późniejszych etapach. Finału naszych działań jeszcze nie widać, ale mam
        wrażenie, że najgorsze "załatwiła" nasza Poprzedniczka, za co jesteśmy Jej
        bardzo wdzięczni:)))) Życzę owocnych poszukiwań!!!
        • efgh Re: odorolnienie... 18.06.06, 16:39
          Są cudni ludzie na tym świecie :), dzięki za przemiłe słowa, miód na serce....
          Wytrwałości życzę, wszystko się uda, pozdrawiam serdecznie Obecnie Panujacą ;)
    • maboz Re: odorolnienie... 14.06.06, 12:51
      Możesz najpierw zadzwonić, ale pewnie i tak powidzą, że trzeba przyjechać. Nie
      jestem pewna, ale chyba te formalności związane z odrolnieniem załatwia się w
      Starostwie, czyli Nowy Dwór.
      Tu masz linka do strony UG Czosnów
      czosnow.bip.org.pl/index.php?tree=35
      • xudys Re: odorolnienie... 14.06.06, 15:35
        Mam wrazenie ze parcie ludzi miejscowych na sprzedaż działek jest bardzo duże. Więc chyba wszystkie,
        które mogą być odrolnione, to są.
        Najlepiej pogadaj z godetami w gminie, oni orjentują się "najbardziej" w temacie.
      • maaciejkaa Re: odorolnienie... 18.06.06, 11:42
        Informacje na temat przeznaczenia dzialek w gminie Czosnow mozna uzyskac telefonicznie pod numerem 022 785 02 01 wew. 153.

Polecam wywiad z Panem Kiełczewskim w Gazecie Czosnowskiej.
        www.czosnow.pl/gazeta/nr24/strona2.jpg
        • ani1a Re: odorolnienie... 19.06.06, 10:17
          Serdeczne Dzięki, właśnie tego było mi trzeba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka