anka198906 18.03.11, 20:19 jak jest z pracą w sektorze turystycznym w sezonie? czy łatwo ją znaleźć na wyspach GR osobie z doświadczeniem byłam w GR 2 razy na praktykach Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka198906 Re: Praca, praca, praca... 20.03.11, 10:44 Dziewczyny udzielcie mi odpowiedzi myślę, że wiecie coś na ten temat?? Odpowiedz Link
morita11 Re: Praca, praca, praca... 20.03.11, 13:31 Ja mieszkam na wyspie ale nie jestem w stanie Ci odpowiedziec. Ostatnio kolezanka z Polski pytala mnie o jeden, konkretny, hotel na Corfu bo chcca tam na wczasy jechac. Pchnelam pytanie do koleznaki Corfianki i dostalam odpowiedz,ze tego hotelu akurat nie zna ale wiekszosc hoteli w tym rejonie zostalo zamknietych bo ludzie nie przyjezdzali trudno ocenic sytuacje jak bedzie. Miejscowi, nie majacy stalej pracy, juz szukaja i wlasnie najpierw trzeba sie zorientowac czy dana placowka w ogole otworzy. Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Praca, praca, praca... 20.03.11, 17:22 anka198906 napisała: > Dziewczyny udzielcie mi odpowiedzi myślę, że wiecie coś na ten temat?? Nie ma sie co tak denerwowac zwlaszcza, ze w w tym seonie to raczej zasada "wiecie ale nie powiecie" bedzie obowiazywac plus nepotyzm. Odpowiedz Link
mamalal-ka Re: Praca, praca, praca... 20.03.11, 19:39 Nepotyzm (łac. nepos wnuk, bratanek) – faworyzowanie członków rodziny przy obsadzaniu stanowisk i przydzielaniu godności. hehehehe brawa dla bachuli za zaskakującą znajomość języka ojczystego ! ...przyznaje bez bicia sięgnęłam do mądrej księgi Odpowiedz Link
anka198906 Re: Praca, praca, praca... 21.03.11, 10:07 Ja się nie denerwuję czyli nie ma co się do GR pchać, ech szkoda... dzięki za odp Odpowiedz Link
koxanaki Re: Praca, praca, praca... 20.03.11, 16:17 Mieszkam na wyspie. Nie mam doswiadczenia w sektorze turystycznym. Dochodze mnie jedynie sluchy. Owe sluchy glosza, ze nie wszystkie hotele sie otworza, a te co sie otworza tna koszty na potege czytaj jedna osoba robi za dwie, tudziez praktykanci z innych krajow za grosze pracujacy, przewodnicy, zeby wycieczki objezdzali i jednoczesnie byli rezydentami obslugujacymi polowe hoteli na wyspie itp, itd Ale to moga byc pomowienia.... Odpowiedz Link
izka7790 Re: Praca, praca, praca... 21.03.11, 13:47 Napiszę tak: nepotyzn w Grecji był, jest i będzie.... chciałam w tym roku zmienić hotel i co pomimo złożenia 10 podań zero odzewu, dopiero "pomoc" dawnej kierowniczki, która zna inną kierowniczkę pozwoliła mi na zmianę miejsca pracy ... takie jest życie w Grecji Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Praca, praca, praca... 21.03.11, 18:52 izka7790 napisała: nepotyzn w Grecji był, jest i będzie.... i wlasnie dlatego mnie zdumiewa, ze samo slowko nie pochodzi z greki Odpowiedz Link