rene1231 26.06.11, 23:26 Dziewczyny ,szukam szukam i nie znalazłam Powiedzcie jak wiecie oczywiście,czy dając greckie świadectwo szkolne i zaświadczenie ze szkoły do tłumaczenia na polski trzeba mieć apostille? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annielika Re: Pilne!!! 27.06.11, 07:40 Do samego tlumaczenia to apostille chyba raczej nie jest potrzebne. Ale zeby grecki dokument zostal uznany w Polsce to raczej apostille, potwierdzajace jego autentycznosc musi byc. Odpowiedz Link
xa.ra Re: Pilne!!! 27.06.11, 17:30 Ja też szukam informacji na temat apostille i próbuje dodzwonić się do ambasady,jak się uda to zapytam jak to jest w odwrotnym przypadku. Odpowiedz Link
rene1231 Re: Pilne!!! 27.06.11, 18:15 Trzeba mieć apostille obowiązkowo.Ja już załatwiłam.Jutro ide odebrać,bo inaczej nie przetłumaczą. Odpowiedz Link
rene1231 Re: Pilne!!! 27.06.11, 22:38 mamalal-ka napisała: > Oj pachnie mi tu jakimś pożegnaniem ! Oj pachnie,pachnie Cóż tak to bywa w życiu Miałam nadzieje że zakończy sie wszysto inaczej,no ale cóż......... Konkrety za pare dni........ Odpowiedz Link
xa.ra Re: Pilne!!! 30.06.11, 18:39 Dodzwonić mi się nie udało,ale dowiedziałam się tego samego co Ty,że wymagane. Odpowiedz Link
rene1231 Re: Pilne!!! 01.07.11, 09:40 Tak jak pisałam wyżej,już mam załatwione ,papiery sie tłumaczą Byłam u nas w mieście w jednym takim biurze co to wystawiają te apostille,ale nie mogli mi zrobić w ten dzień ponieważ nie mieli wzoru podpisu dyrektora ze szkoły.Wezwali owego jegomościa,on złożył swój podpis i na podstawie tego wydali nam apostille.Odebrałam na drugi dzień. Załącze jeszcze to co dostałam w odpowiedzi na moje pytanie ,czy potrzeba apostille na dokumentach szkolnych i gdzie to zdobyć: Szanowna Pani, Dokument taki musi mieć pieczęć Apostille. Gdzie ją uzyskać ? Proszę zapytać się w szkole lub urzędzie miasta/gminy, gdyż w Grecji bardzo różne urzędy są upoważnione do używania tej pieczęci. Z poważaniem, Odpowiedz Link