Dodaj do ulubionych

Logopeda polski w Grecji

01.04.12, 10:34

Witam wszystkich!
Moja corka ma 3 latka i bardzo sie jaka. Szukam logopedy ktory zna jezyk Polski poniewaz mala nie mowi na tyle po grecku zeby mogla pojsc do greckiego logopedy. Jesli ktoras z mam ma namiary na jakiegos specjaliste, bede wdzieczna. Z gory dziekuje i pozdrawiam forumowiczkismile
Obserwuj wątek
    • koxanaki Re: Logopeda polski w Grecji 01.04.12, 11:25
      Moze napisz skad jestes to sie bedzie latwiej komus ustosunkowac smile
      A jesli nie uda Ci sie znalezc polskiego logopedy to uwazam, ze smialo mozesz isc do greckiego. Przeciez i tak zajecia z tak malym dzieckiem beda sie odbywac w towarzystwie rodzica, wiec mozesz robic w razie potrzeby za tlumacza. Poza tym mala mimo, ze malo mowi to pewnie i tak duzo rozumie po grecku skoro tu mieszkacie. No i z tego co sie orientuje to praca z logopeda oznacza duzo pracy domowej, a to juz i tak pewnie bedzie na Twojej glowie i tez znajomosc greckiego nie bedzie wam bruzdzic smile
      • red.aneta Re: Logopeda polski w Grecji 01.04.12, 14:01
        Dziekuje za radesmile Moze faktycznie tak zrobie. Jednak wydaje mi sie ze na poczatek lepiej byloby z Polskim logopeda. Wolalabym zeby uslyszala jak mala mowi, jak wymawia poszczegolne gloski itp. Ale jesli nie znajde polskiego to pozostaje grecki...
        Mieszkamy w Korydallos kolo Pireusu.
        Znalazlam juz jedna pania Joanna Kato. Jest rowniez psychologiem. Moze ktos slyszal i ma jakas opinie?
        • morulik Re: Logopeda polski w Grecji 01.04.12, 20:26
          Ja chodzę z synem do p.Joanny Kato,ma bardzo dobry kontakt z dzieckiem i dużo cierpliwości,a mój do spokojnych dzieci nie należy i bardzo chętnie tam chodzi.
          Mój syn ma problemy z wymową,byliśmy dopiero kilka razy,ale nawet to już dużo dało.
          • red.aneta Re: Logopeda polski w Grecji 02.04.12, 15:19
            A juz myslalam ze nikt tu nie zna zadnego logopedy..
            Dziekuje bardzo za odpowiedz. Skoro ma cierpliwosc to dobrze. Moja corka nie ma cierpliwosc do cwiczen (cwiczymy oczko bo ma problem) i dlatego wlasnie takiej osoby jej potrzeba.
            Jesli mozesz podac mi aktualny nr telefonu i adres biura oraz koszt wizyty? Nie wiem czy podany w internecie jest aktualny.
            I jeszcze jedno pytanko. czy mozna zadzwonic do pani Kato na komorke?
            dziekuje z gory za odpowiedz
            • morulik Re: Logopeda polski w Grecji 02.04.12, 20:42
              Dane na stronie internetowej są aktualne i oczywiście że możesz na komórkę dzwonić.
              Wizyta 40 €, ale możesz się starać o refundację ze swojej ubezpieczalni,ja czekam teraz na termin w IKA u specjalisty który musi stwierdzić czy są nam te terapie potrzebne.Tylko jak już dotrę do tego lekarza to mój syn już będzie normalnie mówić.
              Zresztą p.Joanna cię o wszystkim poinformuje.
              Ja terapią u niej jestem zachwycona,to nie są tylko nudne ćwiczenia wymowy i gimnastyka języka,ma dużo pomocy,ciekawe gry planszowe które zabawą zachęcają dziecko do ćwiczeń,nawet gry komputerowe,zabawa z nagrywaniem własnego głosu itp.
              Na początku myślałam że to będzie tragedia ale jest dosyć ciekawie.
              • red.aneta Re: Logopeda polski w Grecji 03.04.12, 09:53
                Supersmile Po swietach sie umowie na wizyte. Bardzo dziekuje za informacje. 40e to nie tak duzo, chyba ze trzeba bedzie chodzic dosc czesto.
                Jeszcze raz dziekuje za pomoc i zycze jak najlepszych rezultatow w rehabilitacjismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka