Dodaj do ulubionych

Zakup biletu LOT

22.04.12, 15:56
Dziewczyny,wiele z Was podróżuje Lot-em i mam nadzieje,że znacie odpowiedz na moje pytanie.
Jak do tej pory bilety kupowałam w polskim biurze,teraz nie chce mi się jeździć do centrum a także przepłacać,bo wiadomo,że sobie doliczają za usługe.Kupując przez internet potrzebna jest karta kredytowa a takowej nie posiadam i nie zamierzam,ale zastanawiam się nad opcją prepaid kart-προπληρωμένη κάρτα.Używa któraś kupując ze strony lotu,jest przyjmowana?
Obserwuj wątek
    • morulik Re: Zakup biletu LOT 24.04.12, 09:34
      Ja mam Visa Electron z Alpha Bank, płacę nią i za bilety w Lot ,jedynie musisz uważać żeby mieć na koncie więcej niż wartość biletu,nie pamiętam ile to procentowo było,tłumaczyli mi w banku że takie wymogi,ze względu na to że w PL nie ma €, to rodzaj zabezpieczenia z powodu kursu €.

anna-nails.blogspot.com/
      • tutanka Re: Zakup biletu LOT 02.05.12, 15:21
        Ja mam z Eurobank prepaid i nie ma problemu. Masz dostęp przez internet, ta karta jest podczepiona pod konto i przelewasz sobie na nią ile potrzebujesz. WYdaje mi się, że tu nie ma czegoś takiego jak konieczność posiadania większej sumy, bo często przelewałam tak prawie "na styk". Poza tym można też płacić bez karty z dowolnego polskiego konta. Ja czasem płacę przez ipko. Po potwierdzeniu zakupu przekierowuje na stronę logowania banku i tam już przelew "wypisany".
        • morita11 Re: Zakup biletu LOT 07.05.12, 17:17
          Jak nie chcesz miec karty podczepionej pod konto to idz do banku cyprysjkiego. Dostaniesz pre paid bez zakladania konta. Co do tej kwoty jaka musi byc na karcie to ja sie nie wypowiadam bo bilety zawsze w euro kupuje.

W cyprysjkim mozesz zlozyc elektroniczny wniosek i pozniej udac si edo banku po odbior. Oprocz paszportu musisz miec ΑΦΜ ze soba.

aaaaa poniewaz nie jest podczepiona pod konto wplat dokonujesz tylko w kasie wink
          • morita11 Re: Zakup biletu LOT 07.05.12, 17:24
            Karta pre paid jest traktowana jak karta visa wiec sprawdz na stronie LOTu czy mozna wiza placic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka