Dodaj do ulubionych

Ukrywamy forum???

16.09.14, 18:54
Opcji "nie mam zdania" nie ma wink
Malo kto pisze. Z roznych powodow. Ja sie nie lubie uzewnetrzniac jak nie wiem kto czyta. Tutaj pisze 5 osob a podczytuje 505. Po 2 dyskusjach z beb, ktora to ma takie zdanie jak i ja (chyba) pytam: ukryc czy nie??? Bo dla podczytywaczy to i tak za malo piszemy a i same sie od siebie pooddalamy jak nie bedziemy pisaly. Szkoda tej naszej garstki zeby sie rozpadla uncertain
Obserwuj wątek
    • mamalal-ka Re: Ukrywamy forum??? 16.09.14, 22:19
      O matko nie!!! Co za pomysł ??? Co kto ma do ukrycia ???
      • morita11 Re: Ukrywamy forum??? 17.09.14, 05:49
        Ci co nie pisza???
        • bachula_gr Re: Ukrywamy forum??? 17.09.14, 07:06
          Ja tylko w kwestii formalnej: z technicznego punktu widzenia, jesli raz sie ukryje forum to NIE ma powrotu. Nie da sie go upublicznic ponownie.

Nie bardzo rozumiem w FB opcji ukrywania.
          Ale ja mam ogolnie niski poziom ekshiicjonizmu netowego to niewiele mam do ukrycia wink

• bachula_gr Re: Ukrywamy forum??? 17.09.14, 07:09
            Z drugiej strony....toi sie zastanawiam o czym tak skrycie moglybysmy dyskutowac w necie? wink wink wink

A z trzeciej to dzieki otwartosci forum poznalam ostatnio przesympatyczna pare ze Szczecina (pozdrawiam!!!!!!). Pani jest dziennikarka I dzieki podczytywaniu naszego forum (z naciskiem na posty o jedzeniu, jezyku I obrzedowosci) I przeprowadzeniu dzienikarskiego sledztwa na platii M. znalazla mnie I przenocowawszy u nas spedzilismy wspolnie przemily wieczor na opowiesciach o Grecji, Grekach, Polsce I Polakach wink
            • rene1231 Re: Ukrywamy forum??? 20.09.14, 00:20
              bachula_gr napisała:

> Z drugiej strony....toi sie zastanawiam o czym tak skrycie moglybysmy dyskutowa
              > c w necie? wink wink wink
              No właśnie..
              Ja sie mniej tu udzielam ,ale czasami coś tam skrobne....Szkoda naszego pisania ,żeby teraz to ukryć.Może nasze rozmowy komuś sie przydadzą .....Ja nie mam nic do ukrycia wink
          • bachula_gr Re: Ukrywamy forum??? errata 17.09.14, 07:10
            Nie bardzo rozumiem w dobie FB opcji ukrywania.
            Ale ja mam ogolnie niski poziom ekshiicjonizmu netowego to niewiele mam do ukrycia wink
    • bebiak Re: Ukrywamy forum??? 20.09.14, 00:47
      Chyba z rok temu z Mori rozmawiałyśmy na ten temat, w tym roku znowu jakoś nas naszło... - i stąd ten wątek.
      Wiem jakie zdanie ma Mori (ja zasadniczo podobne), wiem też jakie trzy inne tzw moje Polki bom się z nimi widziała raptem przedwczoraj w Atenach (odmienne akurat zdanie).

To nie chodzi o to aby coś ukrywać, bardziej o to aby nieco ożywić to forum.
      Mam wrażenie, że jest część osób, które właśnie publicznie nie bardzo lubią się wypowiadać w jakimkolwiek temacie (z różnych przyczyn) a ponieważ jak widzimy wciąż ta sama jedynie garstka się odzywa stąd pomyślałyśmy, że gdyby zamknąć to może część osób bardziej odważna by się stała, bardziej aktywnie tu zadziała.

Wiadomo, że całkiem sporo osób czyta to forum - przykre, że wkład w istnienie jego wnoszą tylko nieliczne osoby. Nie wiem czego to kwestia (Facebook?) ale widzę, że podobnie przecież dzieje się na naszym wyspiarskim forum.

Propozycja Mori i poniekąd moja to nie żądanie przecież, to tylko propozycja i próba szukania jakiegoś rozwiązania tak aby osoby, które podczytują to forum od czasu do czasu chociaż zechciały o czymś nam napisać.

Serdeczności weekendowe smile
      B.
    • margarita6 Re: Ukrywamy forum??? 20.09.14, 11:22
      Jestem za ukryciem,bo wiem kto czyta a nie jest na forum i dlatego od dluzeszego sie nie odzywam .Mysle,ze by ozylo znowu forum.
      • morita11 Re: Ukrywamy forum??? 20.09.14, 11:35
        Dzieki Gocha!!
        • bachula_gr Re: Ukrywamy forum??? 20.09.14, 12:01
          No ale co? KTO to taki czyta? A jak poczyta o greckiej szkole czy sie przypadkiem dowie jak jest burak cukrowy po grecku albo ze 40 kwarantanna czesto ratuje zycie towarzyskie to co? Ze nauczyciele moich dzieci ewentualne pomyje na ich niewinne glowy wylewane przeczytaja to nie licze, nawet gdyby intensywny kurs polskiego nagle sobie zaaplikowali wink Mam te przegwage (jezykowa) I tym sie napawam!

Jak mam cos do przedyskutowania goretszego/bardziej kontrowersyjnego to akurat net bedzie ostatnim miejscem (nawet zahaslowanym czy inaczej zakopanym) gdzie bede sie produkowac. Jest tyle innych sposobow. No I pretekst do spotkania, nawet w perspektywie kilkuset km do pokonania najpierw.

Ok, jestem dinozaur, nie istnieje (na FB) ale nie moge sobie wyobrazic co za tematy mialyby byc do ukrycia. No chyba,ze bedziemy fotki wszelakie wklejac.....

Poza tym, jakby te kilkanascie lat temu bylo forum to znacznie latwiej by bylo a nie musialabym wyhaczac kolezanki atenskiej na polonii czy kolezanki korynckiej na NK.
          • izka7790 Re: Ukrywamy forum??? 20.09.14, 17:11
            Osobiście, nie przeszkadza mi, że forum jest publiczne.
            Bardziej prywatne tematy mogę poruszać korzystając z innej formy, chociażby drogą mailową, czy telefoniczną, zaś fotograficznie mogę "powyżywać się" na FB, dla znajomych wink

Forum powinno pozostać publiczne, bo a nuż znajdzie Nas jeszcze jakaś duszyczka, która po lekturze forum zapragnie zasilić nasze grono?
            Ukrycie forum, nie wpłynie na aktywność uczestników. Uważam tak dlatego, że po pierwsze forum to forma, która zostaje powoli wypierana przez inne formy aktywności internetowej, zaś po drugie: kto ma pisać i tak pisać będzie, a kto nie ma ochoty wyrażać się w formie pisemnej, to nadal będzie tylko podczytywał wink
            Może to tylko moje wrażenie, ale dla czytających Nas po raz pierwszy, możemy sprawiać wrażenie bardzo hermetycznej grupy, co może być onieśmielające dla nowych forumowiczów.

Oczywiście, to moje osobiste przemyślenia i niekoniecznie do końca trafne. chciałam tylko oddać swój głos w dyskusji smile
            • jagienkaaa86 Re: Ukrywamy forum??? 21.09.14, 17:56
              Mam takie samo zdanie jak kolezanka Iza napisała powyżej smile To forum to duża skarbnica wiedzy dla tych, którzy są z Grecją w jakimś tam sposób związani...Szkoda byłoby jakbyście się zdecydowały je ukryć....a pewne sprawy, które chcecie przedyskutować "bez publiczności" zawsze można zrobić tel, mailowo, listownie itp...pozdrawiam
              • bachula_gr Re: Ukrywamy forum??? 21.09.14, 18:45
                Brawo jagienkaaa86, za dowage wypowiedzi. Bo juz sie wydawalo, ze znowu te same nicki sie przekomarzaja wink
                Ja wciaz czekam na liste kontrowersyjnych tematow (moze byc na @).....
                • bebiak Re: Ukrywamy forum??? 21.09.14, 19:02
                  Ależ Basiu, to nie jest wg mnie problem kontrowersyjnych tematów przecież smile

Wyobraźmy sobie, że mam inny charakter i blaciowate sąsiadki/kuzynki/matki syna kolegów w szkole itp., które wiedzą, że ja to Bebiak i siedzą na tym forum niczego nie wnosząc, nie ujawniając się nawet ale czytują wszystko przenosząc to potem ze świata wirtualnego do realnego oczywiście wielokroć w swoich wersjach i ze swoimi niewybrednymi jak na blacie przystało komentarzami.... Przy założeniu innego niż mam charakteru nawet o pogodzie bym nie pisała - i to jest w mojej ocenie problem takich sytuacji.
                  • morita11 Re: Ukrywamy forum??? 21.09.14, 19:25
                    Bacha tylko nie mow,ze teraz taka jagienka i kazda inna, ktora sie odzywa raz do roku, wywolana, ma prawo do wypowiadania sie o charakterze forum tongue_out

bez urazy jagienka wink
                    • jagienkaaa86 Re: Ukrywamy forum??? 21.09.14, 21:01
                      No właśnie przez takie typu komentarze czuje się na tym forum nie mile widziana i dlatego się nie wypowiadam zbyt często....więc sama już nie wiem...oczywiście, że nie będę miała na nic wpływu ale mam wrażenie, że stworzyłyście pewną grupę gdzie inne osoby czują się nie swojo....taka morito...

morita11 napisała:

> Bacha tylko nie mow,ze teraz taka jagienka i kazda inna, ktora sie odzywa raz d
                      > o roku, wywolana, ma prawo do wypowiadania sie o charakterze forum tongue_out
                      >
                      > bez urazy jagienka wink
                      • jagienkaaa86 Re: Ukrywamy forum??? 21.09.14, 21:07
                        aż zrobiło mi się przykro po Twoim komentarzu morito i teraz żałuje, że w ogóle wypowiedziałam się na ten temat....chyba wolę pozostać milczącą i tylko podczytywującą...
                      • morita11 Re: Ukrywamy forum??? 21.09.14, 21:39
                        A skomentowak Cie tak ktos wczesniej ?
                        Bo jakos nie mam ochoty brania na swoje bary twojej obecnosci lub tez jej braku na tym forum. Grupy nikt nie stworzyl, pisze kto chce. A zawsze uwazalam, ze od czytania to jest czytelnia a forum od uczestniczenia w nim. Czynnego uczestniczenia.

PansionMarmaras-MYKONOS

https://www.cosgan.de/images/midi/frech/g040.gif
    • koxanaki Re: Ukrywamy forum??? 26.09.14, 12:11
      Malo pisze, wiec moj glose moze byc nie brany pod uwage, ale se odpowiem wink Wydaje mi sie, ze nie ma sensu ukrywac forum. To jest skarbnica wiedzy dla zakochanych w Grecji Polek wink I nigdy nie wiadomo kiedy pojawi sie jakas dusza, ktora rozrusza forum... A jesli ktos chce zaszkodzic jednej z uczestniczek to czy forum bedzie otwarte czy zamkniete to i tak znajdzie sposob. Co moze byc bardziej kontrowersyjnego od obgadywania greckiej tesciowej??? wink Moze jakbym napisala o takim jednym mezczyznie (cale szczescie jego, ze nie znam jego nazwiska) z ambasady greckiej w polsce, ktory jest mega zgryzliwy to by sie jakas zawierucha rozpetala????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka