sama16 02.04.05, 14:09 JAK WSZYSCY WIEMY PAPIEŻ JEST W CIĘŻKIM STANIE ... MÓDLMY SIĘ ZA NIEGO I WPSUJCIE SIĘ TUTAJ ... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwialew Re: MÓDLMY SIĘ ZA PAPIEŻA 02.04.05, 21:23 Modlmy sie bo Papiez nas potrzebuje,potrzebuje naszych modlitw.Tak trudno pogodzic sie zmysla ze "NASZ" Papiez odchodzi Pamietam jak bylam na spotakniu z Papiezem w Atenach byly to chwile ktorych nigdy nie zapomne,chwile dla ktorych warto zyc. Odpowiedz Link
sama16 Re: MÓDLMY SIĘ ZA PAPIEŻA 02.04.05, 22:05 Sylwia ja też byłam wtedy jak paież był w Atenach !! jest mi bardzo przykro !! Papież nie żyhe plakać mi się chce !!! ZA PAPIEŻA (') (') (')....(') Odpowiedz Link
mama34 Re: MÓDLMY SIĘ ZA PAPIEŻA 03.04.05, 22:10 DZIEWCZYNY JA TEZ BYŁAM WTEDY NA PAPIEŻU I BYŁAM BARDZO WZRUSZONA I NIE MOGŁAM PRZESTAĆ PLAKAĆ !! DZIĘKI PAPIEŻOWI JESTEM DUMNA ŻE JESTEM POLKA , ZROBIŁ DUŻO DOBREGO NA NASZYM ŚWIECIE I ZAWSZE BĘDZIE W NASZYCH SERCACH I BĘDZIEMY OPOWIADAĆ DZIECIĄ JAKIM BYŁ WSPANIAŁYM CZŁOWIEKIEM ['] ['] Odpowiedz Link
olna Re: MÓDLMY SIĘ ZA PAPIEŻA 04.04.05, 10:42 A zauwazylyscie jak ta smierc byla poruszajaca,pelna symboli i jak wiele dala swiatu do myslenia.Ludzie roznych wyznan modla sie za niego w jednej swiatyni.Wczoraj cala rodzina bylismy zapalic swieczke.Ale modlic nalezy sie przede wszystkim za to,zeby Jego dokonania i nauki nie zostaly zapomniane i zaprzepaszczone. Odpowiedz Link
sylwialew Re: MÓDLMY SIĘ ZA PAPIEŻA 04.04.05, 22:07 Jeszcze nigdy tylu ludzi,tylu narodowosci i religii nie plakalo i nie modlilo sie za jednego czlowieka tylo nasz Papiez mogl tego dokonac.Pozostala tylko pustka i zal w sercu !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
olna Re: MÓDLMY SIĘ ZA PAPIEŻA 05.04.05, 10:13 Zal w sercu pozostal ale na pewno nie pustka.Jego nauki i wartosci powinny byc nadal obecne w naszych sercach i wcielane w zycie.Inaczej wszystko pojdzie na marne Odpowiedz Link
sylwialew Re: MÓDLMY SIĘ ZA PAPIEŻA 07.04.05, 20:26 Olna masz racje,tylko bardzo sie boje ze ludzie szybko zapominaja Odpowiedz Link
sama16 {'} 08.04.05, 22:47 dzisiaj Papiez został pochowany jest mi bardzo przykro że nie mogłam byc obecna w tym wielkim i tak ważnym dniu w Watykanie Myślami i duszą tam byłam , dzisiaj byłam również w kościele modląc się za niego ... ( jest mi bardzo przykro tylko z podejści greków , nic ich to nie obchodzi nie wiem czy w dzienniku mówili o tym 5 minut tylko krytykowali ubiór sławnych ) RÓWNIEZ GDY MÓWIŁAM O PAPIEŻU W SZKOLE I SIĘ WZRUSZYŁAM I PŁAKAŁAM GRECY SIĘ Z TEGO ŚMIALI ŻE PRZESADZAM , I PYTALI MNIE CZY JAK BY UMARŁ ICH KSIĄDZ CZY BY MNIE TO OBCHODZIŁO - WOGÓLE NIE MAJA POJĘCIA , I SWIADOMOŚCI KIM JEST DLA NAS I DLA CAŁEGO ŚWIATA PAPIEŻ !!! W TAKICH SYTUŁACJACH ŻAŁUJE ŻE MAM OBYWADELSTWO GRECKIE NAPRAWDE... Odpowiedz Link
agniecha313 Re: {'} 09.04.05, 10:38 to pewnie zalezy od czlowieka,bo moj maz tez jest Grekiem ale bardzo byl poruszony smiercia Ojca Swietego.Tez ogladalam caly czas tv i plakalam ,a on to rozumial sam nawet siedzial do 02.00 rano i ogladal program o Papiezu.Tak wiec nie miez wszystkich Grekow ta sama miarka. Odpowiedz Link
olna Re: MÓDLMY SIĘ ZA PAPIEŻA 09.04.05, 11:25 Mnie tez pozytywnie zaskoczyli grecy.sasiedzi przychodzili,dopytywali sie o zdrowie,wyrazali sie z wielkim szacunkiem a potem nawet skladali kondolencje.Zakoczyli mnie dlatego,ze wczesniej zdarzylo mi sie uslyszec od tych samych ludzi malo pochlebne zdania o katolikach Odpowiedz Link
mama34 Re: MÓDLMY SIĘ ZA PAPIEŻA 10.04.05, 21:23 Ja się spotkałam z różnymi opiniami więcej pozytywnych ale było tez dużo negatywnych np że PAPIEZ POWINNIEN PRZEPROSIĆ BYŁ GREKÓW - nie wiadomo za co !! Pamiętacie dziewczyny jak grecy przyjeli Papieża?? nA ulicy nie było żywej duszy !! nie to co w innych krajach - już nie mówiąc o tym okropnym miejscu co go przyjeli !!!na bojisku .....wstyd !! Odpowiedz Link
sylwialew Re: MÓDLMY SIĘ ZA PAPIEŻA 10.04.05, 21:53 Ja tez spotkalam sie z roznymi opiniami na ten temat.Moj maz tez zemna plakal ale to chyba nie az tak za Papiezem tylko ogolnie sytuacja sie rozkleil,reakcja ludzi w Polsce.Nie dziwie sie bo przeciez dla niego Papiez to tak jak dla nas ich glowa kosciola.Grecy sa wielkimi egoistami i nawet jezeli wiedza ze Papiez byl wspanialym czlowiem to tego nigdy nie powiedza,chociaz sa i tacy ktorzy bardzo go chwalili.Dla mnie ich opinia jest niewazna i wcale nie przejmuje sie ich gadaniem. Odpowiedz Link